Bokningsvillkor College & Universitet

EduPlanet

EduPlanet (vi) är officiell representant för de skolor och utbildningar som finns i EduPlanets utbud. Vi ansvarar för att hantering av din ansökan sker på ett professionellt och ansvarsfullt sätt, dock är varje skola ansvarig för sina utbildningar och dess administration.

Ansökan till College & Universitet

Du ansöker till College & Universitet på skolornas egna ansökningsformulär. Ansökningsformulären skickar vi till dig efter beställning via email, telefon eller på vår hemsidas ansökningssida. Vi hjälper dig med rätt blanketter och bilagor, samt instruerar dig hur du fyller i dem. Mer information om ansökan finner du på respektive skolas sida på vår hemsida.

Betalning

För de flesta av våra College & Universitet betalar du kurs- och ansökningsavgifterna direkt till skolorna i utländsk valuta enligt skolornas officiella priser. I de få fall där du istället betalar till oss och vi till skolorna redovisas det på respektive skolas sida. Vi ger dig vägledning och noggranna instruktioner om hur betalning till skolorna går till. Du ansvarar dock för att betalningen görs i tid och att skolorna får korrekt belopp inbetalt till dem.

Inga avgifter

Vi har som grundprincip att inte ha några avgifter, dvs. att du som student hos oss inte betalar någon avgift för vår hjälp med din ansökan. Undantaget är de få skolor där du betalar en administrativ avgift, se vilka skolor detta gäller under ”Villkor”.

Studiemedel från CSN

Som student ansvarar du själv för eventuell ansökan om studiemedel hos CSN och att denna utförs i god tid. För frågor gällande din behörighet för studiemedel vänder du dig till CSN. I många fall kan vi dock hjälpa till att bedöma om du uppfyller grundkraven för studiemedel. De dokument från skolan som behövs för att söka studiemedel hjälper vi dig att ta fram.

Försäkringar

Vi rekommenderar att du ser över ditt försäkringsskydd inför din vistelse utomlands. Många College och Universitet har en obligatorisk studentförsäkring som kan behöva kompletteras. Diskutera gärna dina alternativ med oss. I samarbete med ett av världens största studentförsäkringsbolag, Gouda, har vi tagit fram EduPlanets Studerandeförsäkring som är speciellt anpassad för dig som ska studera utomlands. Försäkringen har ett fördelaktigt pris, ger ett omfattande skydd och kan finansieras med hjälp av studiemedel.

Visum

Vi hjälper dig med de underlag som behövs för att söka visum för utbildningar på våra College och Universitet. Som student är det dock ditt eget ansvar att söka visum i tid och att hantera processen för hela din visumansökan. Vi ansvarar inte för regeländringar, kontakt med ambassad/visumavdelningar eller merkostnader som kan uppstå i samband med din visumprocess.

Kostnader i samband med ansökan

Om du ansöker till ett college eller universitet där vi måste skicka en fysisk ansökan till skolan, fakturerar vi 150-500:- i självkostnadspris för portot (REK). Du kan också välja att skicka med expresspost, som går snabbare. Kontakta oss för aktuellt pris. Vår avgift för porto beror på vilket universitet du söker till, då vissa universitet kräver att vi skickar försändelser med spårbar post. Vi förbehåller oss också rätten att skicka värdefulla försändelser som specialpost.

Priser

På vår hemsida är priserna för College & Universitet presenterade i såväl utländsk som svensk valuta. Priserna i svenska kronor är endast ungefärliga och baserade på aktuell valutakurs per angivet datum. Den verkliga kursavgiften presenteras i studielandets valuta. Vi har inga dolda avgifter. I de få fall en avgift förekommer anges det tydligt på vår hemsida under skolans Utbildningar, Priser eller Ansökan.

Ansvar

EduPlanet reserverar sig för händelser utanför vår kontroll, såsom nya skatter, pris- och valutakursförändringar, ändringar i kursplaner etc. Vi reserverar oss för tryckfel. Vi frånskriver oss också ansvar för skador som drabbar kunden på grund av force majeur såsom strejker, naturkatastrofer och liknande händelser som är utom vår kontroll.

Villkor

Då du med vår hjälp ansöker till ett College/Universitet på dess egna ansökningsformulär, sluter du direkt avtal med skolan. Därmed förbinder du dig att följa skolans villkor och regler för t.ex. ansökan, betalning och eventuell ändring, uppskjutning, avbokning eller återbetalning. Detta gäller för samtliga skolor. För följande skolor gäller dessutom särskilda regler:

Santa Barbara City College (SBCC): I samband med ansökan till SBCC ombeds du betala en ansökningsavgift på 50 USD direkt till skolan. Önskar du att EduPlanet betalar avgiften fakturerar vi dig. 

Santa Monica College (SMC): I samband med ansökan till SMC ombeds du betala en ansökningsavgift på 75 USD direkt till skolan. Önskar du att EduPlanet betalar denna avgift fakturerar vi dig. 

Riga Stradins University: EduPlanet tar ingen ansökningsavgift, men porto tillkommer (se stycket "Kostnader i samband med ansökan"). Följande frivilliga tjänster erbjuds mot extra kostnad: hjälp att betala skolans ansökningsavgift (1250:-), betalningshjälp kursavgift & andra avgifter i samband med terminsstart (2500:- i uppläggningsavgift och ca 3000:- som första delbetalning av kursavgift).

Masaryk University: EduPlanet tar ingen ansökningsavgift, men porto tillkommer (se stycket "Kostnader i samband med ansökan"). Kostnad för att skriva antagningsprov i Sverige: 2000:-. Vid anmälan görs en första delbetalning på 500:- inom 7 dagar. Provavgiften måste vara oss tillhanda senast 30 dagar innan valt provdatum. Avgifter för prov återbetalas ej.

Medical University of Lodz: EduPlanet tar ingen ansökningsavgift, men porto tillkommer (se stycket "Kostnader i samband med ansökan"). Följande frivilliga tjänst erbjuds mot extra kostnad: hjälp med betalning av provavgiften (1200:-). Avgifter för antagningsprov återbetalas ej.

Medical University of Pavol Jozef Safarik: EduPlanet tar ingen ansökningsavgift, men porto tillkommer (se stycket "Kostnader i samband med ansökan"). Följande frivilliga tjänster erbjuds mot extra kostnad: hjälp med betalning av ansökningsavgiften till UPJS (650:-). Kostnad för att skriva antagningsprov i Sverige: 2000:-. Avgiften skall delbetalas med 500:- till oss senast 7 dagar efter att du anmält dig till provet. Resterande del av provavgiften skall vara oss tillhanda senast 30 dagar före aktuellt provdatum. Avgifter för antagningsprov återbetalas ej.

Charles University: EduPlanet tar en ansökningsavgift på 500 kr för hjälp med registrering, information om testet och förberedelse inför provet. Testet görs sedan 2018 på på plats i Prag. Du som ansöker står för din egen flygbiljett och eventuell logi.

Lithuanian University of Health Sciences: EduPlanet tar ingen ansökningsavgift, men porto tillkommer (se stycket "Kostnader i samband med ansökan"). Följande frivilliga tjänster erbjuds mot extra kostnad: hjälp att betala skolans provavgift (3500:-). Avgifter för antagningsprov återbetalas ej.

På plats

Vi hjälper dig med alla frågor om din utbildning innan din avresa. Om du behöver hjälp eller har frågor väl på plats som rör din utbildning vänder du dig till administrationen på din skola.

I de fall skolan erbjuder boendealternativ för sina studenter informerar vi dig om dessa innan avresa samt om vilka övriga alternativ som finns. Vid problem, frågor, eller önskemål om ändring av boende väl på plats vänder du dig direkt till boendearrangören eller skolans Accommodation Office.

Uppstår problem rörande din utbildning eller boende som inte kan lösas med personal på skolan eller boendearrangören hjälper vi självklart till i den utsträckning vi kan.

Eduplanet startade redan 1982 och är idag ett av Sveriges största företag inom utlandsstudier. Här på vår hemsida kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare med rekommendationer och ansökningar.

TELEFON: 018-55 10 20    SKYPE: info_eduplanet    MEJL: info@eduplanet.se

BESÖK OSS: EduPlanet, Sysslomansgatan 35 A, Uppsala

ÖPPETTIDER: Mån-tor 09.00-17.30, Fre: 09.00 - 16.00, helger stängt.

POSTADRESS: EduPlanet, Box 2097, 750 02 Uppsala

logo sprak

Vi byter namn till EduPlanet!

Samma företag, skolor, personal och stora engagemang som tidigare, men nu med ett mer passande namn och ny hemsida!
Hemsidan är under uppbyggnad och vi ber om ursäkt om allt inte är komplett, men vi jobbar på det.

Välkomna till EduPlanet!