Studera utomlands

Studera en termin i soliga San Diego, Kalifornien!

Nyhet! Plugga på San Diego State University och upplev ett riktigt amerikanskt studentliv i en av Kaliforniens trevligaste städer!

På SDSU kan du som internationell student få möjlighet att spendera en termin på universitet. Detta passar dig som vill ha en utlandstermin under din utbildning i Sverige och senare kunna tillgodoräkna kurserna, men också dig som bara vill prova på hur det är studera i USA och läsa kurser inom sitt eget intresseområde!

Läs mer: Studera en termin i soliga San Diego, Kalifornien!

Studera inom media och underhållning i USA!

Nyhet! Är du intresserad av film/tv, speldesign, musikproduktion, grafisk design, events, sport, kommunikation...? Då kan Full Sail University vara något för dig! Här erbjuds utbildningar inom flera områden inom media- och nöjesbranschen, på ett kreativt campus med toppmodern utrustning.

Universitetet ligger precis utanför nöjes- och turismmetropolen Orlando i soliga Florida, där du garanterat kommer att ha en rolig studietid! Du kan läsa mer om hur det är att vara student på Full Sail University på vår blogg där den svenske studenten Oliver delar med sig av sina upplevelser.

Vill du veta mer om att studera på Full Sail University? Kontakta oss på info@sprakpunkten.se eller ring 018-55 10 20!

Behöver du förbättra din engelska innan dina studier i USA? Ta en titt på våra språkkurser i engelska genom att klicka här!

 

Nyhet! Sommarkurs i engelska på college i Seattle

En av våra favoritskolor i Seattle, Seattle Central College, erbjuder denna sommar en fyraveckorskurs för dig som är 16 år och uppåt och vill plugga engelska i staden som är som vackrast under sommaren. På SCC campus mitt i Seattle ägnar du förmiddagarna åt engelskstudier och eftermiddagarna åt aktiviteter där du upptäcker Seattle och lär känna de andra kursdeltagarna. På schemat står exempelvis besök på fartfyllda Pike Place Market, utflykt till Space Needle och sportaktiviteter i skolans idrottshall.

Boende erbjuds i studentlägenhet på campus med matlagningsmöjligheter eller boende i värdfamilj där 3 måltider/dag ingår!

Kursdatum: 29 juni - 24 juli eller 27 juli - 21 augusti

Pris (boende i lägenhet): 24 250 kr, du behöver vara minst 17 år för detta alternativ 

Pris (boende i värdfamilj): 25 550 kr 

Pris (vid eget boende): 15 540 kr

Anmälan måste ske innan 15 maj för första kursperioden och innan 15 juni för andra kursperioden.

Inget studerandevisum behövs för denna kurs, utan det går bra att åka in som turist i landet på det sk Visa Waiver-programmet (ESTA). Kontakta therese@sprakpunkten.se för mer information om kursen och om hur du bokar. 

Läs mer om spektakulära Seattle på Språkpunktens blogg :-)

 

5 000 kr stipendium för att läsa på BIMM Berlin!

Nytt unikt Språkpunkten stipendium för dig som vill studera musik i Berlin!

BIMM Group har nyligen startat ett nytt campus i Berlin, och för att fira detta har vi på Språkpunkten tagit fram ett stipendium på 5 000kr för dig som vill studera där! =)

Så om du har musikaliska ambitioner och tycker att Berlin verkar vara en intressant stad för dig, tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig vidare med all information du kan tänkas behöva, och med din ansökan.

Valet finns att läsa första året på utbildningen i Berlin och sedan tranferera till BIMMs campus i London år två. Då har du möjligheten att få uppleva två av europas mesta musik och kulturstäder under din utbildning och knyta många viktiga kontakter i olika länder.

 

Läs mer om BIMM Berlin här, och om staden Berlin här!

Du kan även få mer inspirerande information om Berlin på Studerautomlandsbloggen ---> Berlin!

Sida 1 av 2

Eduplanet startade redan 1982 och är idag ett av Sveriges största företag inom utlandsstudier. Här på vår hemsida kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare med rekommendationer och ansökningar.

TELEFON: 018-55 10 20    SKYPE: info_eduplanet    MEJL: info@eduplanet.se

BESÖK OSS: EduPlanet, Sysslomansgatan 35 A, Uppsala

ÖPPETTIDER: Mån-tor 09.00-17.30, Fre: 09.00 - 16.00, helger stängt.

POSTADRESS: EduPlanet, Box 2097, 750 02 Uppsala

logo sprak

Vi byter namn till EduPlanet!

Samma företag, skolor, personal och stora engagemang som tidigare, men nu med ett mer passande namn och ny hemsida!
Hemsidan är under uppbyggnad och vi ber om ursäkt om allt inte är komplett, men vi jobbar på det.

Välkomna till EduPlanet!