Studera utomlands

Studieresor

Utnyttja möjligheten att träna språket där det talas och ge era elever en givande utlandserfarenhet. Du och dina studenter kommer att vara i direkt kontakt med språket dygnet runt; på lektionerna (om ni vill ha lektioner), under aktiviteterna eller på studiebesöken och i värdfamiljerna. På bara en veckas studieresa kan ni räkna med eleverna verkligen kommer igång och använder språket. När en elev på detta sätt själv kan se nyttan och glädjen med att tala ett annat språk kan det göra mycket för motivationen i skolan här hemma. Samtidigt får ni en spännande kulturell upplevelse som blir ett minne för livet.

Ni slipper själva lägga ned egen tid på att hitta rätt kontakter och arrangera innehållet. Vi använder bara professionella samarbetspartners och skolor med lång erfarenhet av att ta emot utländska elevgrupper. Ni kan välja ett av våra färdiga paket eller skräddarsy er egen studieresa med eller utan språklektioner helt efter era önskemål.

 

Språkpunkten har tillsammans med noggrant utvalda språkskolor och arrangörer i Europa tagit fram unika studierespaket för svenska skolor med elevgrupper. Vi kan erbjuda er prisvärda paket på grupper från fem studenter och uppåt där allt är paketerat och klart.

Vi kan erbjuda två olika upplägg för studieresor:

Studieresa med språkundervisning och aktiviteter

Vanligtvis 20 språklektioner under en vecka kombinerat med stadsrundtur, filmvisning, gemensamma middagar, danslektion m.m. Skolorna brukar också erbjuda hel- och halvdagsutflykter till närliggande städer eller attraktioner. Boende i värdfamiljer eller residens för eleverna. Lärare kan välja mellan att bo på hotell eller i familj.

Studieresa med studiebesök och aktiviteter

Valet av destination och studiebesök är ofta kopplat till den utbildning eleverna går. Populära studiebesök är t ex svenska företag i utlandet och svenska ambassaden. Ett bra komplement till studiebesöken är ett par språklektioner på någon av våra samarbetsskolor. Skolorna brukar också kunna ge en lektion i kulturella skillnader. En guidad stadstur brukar vi också boka in för att ni ska lära känna den stad ni besöker. Boende på hostel eller i värdfamiljer.

Eduplanet startade redan 1982 och är idag ett av Sveriges största företag inom utlandsstudier. Här på vår hemsida kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare med rekommendationer och ansökningar.

TELEFON: 018-55 10 20    SKYPE: info_eduplanet    MEJL: info@eduplanet.se

BESÖK OSS: EduPlanet, Sysslomansgatan 35 A, Uppsala

ÖPPETTIDER: Mån-tor 09.00-17.30, Fre: 09.00 - 16.00, helger stängt.

POSTADRESS: EduPlanet, Box 2097, 750 02 Uppsala

logo sprak

Vi byter namn till EduPlanet!

Samma företag, skolor, personal och stora engagemang som tidigare, men nu med ett mer passande namn och ny hemsida!
Hemsidan är under uppbyggnad och vi ber om ursäkt om allt inte är komplett, men vi jobbar på det.

Välkomna till EduPlanet!