College

Sydney, Australien

Studera utomlands på Academy of Information Technology i Sydney

Kreativ miljö Praktiska kurser Topputrustade lokaler Möjlighet till praktik

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Kafeteria
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Internet Wifi
 • Visumkrav
 • Data labb

Academy of Information Technology (AIT) har funnits sedan 1999 och har sedan dess utbildat en stor mängd australiensiska och internationella studenter.

Skolan ligger beläget i ett ombyggt industrihus i hjärtat av Sydney. AIT erbjuder en mängd olika kreativa utbildningar inom 2- och 3D-animation, spelutveckling, digital design, film, samt applikationsutveckling.

De olika utbildningarna förändras ständigt i takt med industrin, för att studenterna ska få den bästa utbildningen och hänga med i utvecklingen. Lärarna är själva aktiva inom de ämnen som de undervisar i. Skolan erbjuder små klasser så att ingen bara ska bli en i mängden – de vill nå en mer personlig relation med alla elever för att se vad just du behöver för att nå din fulla potential.

Skolan erbjuder nio datorlabb med den senaste tekniken, ett Green screen-rum, samt lounge med Café Xbox, PS3 och mycket mer. Alla studenter erbjuds networking events och tips inför kommande karriär, så att alla är redo för jobb när de är klara. Vill du läsa vidare efter AIT så erbjuder AIT pathways till exempelvis The University of Technology Sydney och University of Central Queensland. Här finns även möjligheter till praktik under utbildningens gång och chans att stanna kvar och jobba i två år efter att din utbildning är klar.

Sydney

Byggd kring en av världens vackraste hamnar, med ett sprudlande nattliv och ett klimat som inte lämnar många besvikna, är Sydney med sina 4 miljoner invånare den perfekta staden för ett oförglömligt härligt studentliv. Här kan du strosa omkring i romantiska Darling Harbour längs fullsatta restauranger där musik ljuder ur högtalarna och se hur solen gömmer sig bakom horisonten.

I Sydney finns något för alla. Här kan du vandra omkring längs vattnet i Circular Quay och låta dig fascineras av Sydneys spektakulära operahus som ståtligt reser sig vid bukten. Ta en färja över till Toranga Zoo och beskåda Australiens spännande djurliv. Sök dig bort till det romantiska Darling Harbour och avnjut en kulinarisk måltid medan du blickar ut över havet. Koppla av med en god bok i vidsträckta Hyde Park eller promenera omkring i stadskärnans affärer.

För den konstintresserade bjuder staden på oändligt många museer, teatrar och, återigen, inte minst operahuset som gästas av världsberömda artister. Sommartid lockar stränder som Bondi Beach och Manly Beach, dit du enkelt tar dig med färja eller buss för en billig peng. Utelivet varierar och erbjuder allt ifrån intensiva nattklubbar som håller dig vaken fram på morgonkvisten, till mysiga Irlandsinspirerade pubar i kvarteret The Rocks.

Kurser

Det finns många olika ämnen och nivåer att välja på. På många utbildningar går det även att välja att läsa 2 eller 3 terminer per år, väljer du 3 kan du bli klar med en Bachelor på 2 år. En annan fördel som finns är att vissa av skolans Advanced Diplomas är så pass intensiva och håller en så hög standard att möjlighet finns att söka in direkt till en Master efteråt, beroende på studieresultat förstås.

Ett tips, AIT erbjuder även stipendier för internationella studenter som är väl värda att ansöka om!

Mobile Apps & Software Development

Bachelor of IT (Mobile applications development) – 6 terminer, det har blivit allt viktigare för företag etc. att få ut sin information via applikationer på telefoner och denna kurs hjälper dig utveckla dina tekniska färdigheter för hur du skapar applikationer för olika ändamål.

Diploma of Software Development – 3 terminer, en praktisk kurs som ger dig kunskaper inom programming, software engineering och web development. Den går lätt att uppgradera till en Bachelor om man vill det när kursen startat.

Animation

Bachelor of Interactive Media (Animation) – 6 terminer, Interactive media är en av de snabbast växande industrierna både i Australien och världen. Jobba med allt från animerade barnprogram till interaktiv marknadsföring.

Diploma of Digital Media Technologies (Animation) – 3 terminer, ett alternativ för dig som vill få en mer praktisk och hands-on utbildning. Du lär dig viktiga delar inom lighting, 3D modelling, movement etc. Den går lätt att uppgradera till en Bachelor degree om man vill det när kursen startat.

Game Development

Bachelor of Interactive Media (Game Development) – 6 terminer, Spelindustrin i världen omsätter ca. 100 billioner dollar årligen och den fortsätter att växa. En utbildning som täcker den senaste tekniken inom avancerad game design och programmering samt alla delar inom utvecklandet av spel som audio, video, film, graphics, animation, storytelling och script writing.

Diploma of Digital Media Technologies (Game Development) – 3 terminer, innehåller 12 st praktiska ämnen som ger dig rätt verktyg inom spelutvecklingen. Du får använda programvaror som Adobe Flash och Unreal Development kit.

Film Making

Bachelor of Interactive Media (Film) – 6 terminer, Filmindustrin växer ständigt och efterfrågan på personer med både kunskaper inom Film making samt digital media är eftertraktat. Under utbildningen fokuserar du bland annat på script writing, cinematography, directing, editing och producing.

Diploma of Digital Media Technologies (Film) – 3 terminer, en kortare mer praktiskt kurs som saknar de fördjupande teoretiska bitarna som en Bachelor degree har. Det går lätt att avancera till en Bachelor om du vill efter du påbörjat kursen.

Business

Diploma of Business – 2 terminer, En businesskurs som fokuserar mer på ”modernare” business-kunskaper inom t.ex sociala medier, projektledning, Grafisk koordination. I kursen ingår delar inom web design, advertising for print & web, marketing, starting & running a business, online marketing etc.

Det finns även Diploma of Business (extended) som är på 3 terminer.

Boende

Det finns flera möjligheter till boende i området nära skolan. Dela ett hus med andra studenter eller be skolan om hjälp att hitta en värdfamilj att bo i för att få uppleva Australien på riktigt!

Priser & datum 2019/2020

Kostnader
Diploma per läsår: 20 400 AUD
Bachelor per läsår: 20 400 AUD
Enrolment fee: 200 AUD

Levnadskostnader

Prisexempel per vecka
Boende
Boende: 250 AUD
El/Vatten: 50 AUD
Internet: 80 AUD
Övrigt
Mat: 120 AUD
Tvätt: 30 AUD
Transport: 40 AUD
Kursmaterial: 30 AUD

Viktiga datum

2020/2021
Terminsstarter: Nov, feb, maj, sept

Ansökan

EduPlanet hjälper dig att söka till Academy of Information Technology (AIT) helt kostnadsfritt!

Antagningskrav

För att komma in på AIT så behöver du ett examensbevis från gymnasiet. Din engelsknivå ska ligga på VG/C i Eng A/5 och B/6, men du kan även göra ett IELTS-test. På IELTS krävs det resultat 6.0 för Bachelor och 5.5 för Diplomutbildningen. Du kan ansöka även om du inte har denna nivån då skolan kan tänka sig att göra en utvärdering av din nivå genom en intervju och antingen låta dig komma in ändå eller rekommendera dig en språkkurs.

Du kan boka en förberedande språkkurs genom oss på en av våra språkskolor i Sydney?

Ansökningsprocess

Beställ information och ansökningshandlingar genom att fylla i vårt kontaktformulär som ett första steg, eller genom att kontakta info@eduplanet.se med frågor och funderingar.

När du sedan bestämt dig för att ansöka behöver du samla ihop de dokument som finns uppräknade nedan. När din ansökan är komplett så skickar vi in din ansökan till AIT.

Genom att ansöka till ett college eller universitet med vår hjälp godkänner du våra bokningsvillkor, som du hittar genom att klicka på länken.

Ansökningsdokument

Detta kommer du att behöva för att ansöka till AIT:

 • Ansökningsblankett (som du får av oss på EduPlanet)
 • Vidimerad kopia på ditt slutbetyg från gymnasiet översatt till engelska
 • Vidimerad kopia på ditt pass
 • Bevis på tillräcklig engelsknivå
 • Portfolio (Frivilligt)
 • Betala AIT’s ansökningsavgift på 200 AUD

Fråga vår studievägledare Jonas!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982