College

Sydney, Australien

Studera utomlands på Australian College of Physical Education i Sydney

Campus i OS-staden 1 år upp till Bachelor Bra rykte Träning, utbildning, sport business

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Kafeteria
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Internet Wifi
 • Visumkrav

Australian College of Physical Education (ACPE) grundades 1917 och är idag en av Australiens äldsta skolor för högre studier.

Just på grund av sin långa erfarenhet inom branschen kan ACPE idag skylta med att de erbjuder kvalitativa och hållbara utbildningar inom idrott, träning & fitness, sport business och coaching. Till exempel kan man studera till idrottslärare, coach, personlig tränare, inom sport business och management, dans mm. Skolans campus använder sig av samma byggnader som användes under OS i Sydney år 2000 i Olympic Park, vilket verkligen höjer nivån på utbildningarna ytterligare.

Ända sedan starten år 1917 har ACPE utbildat studenter inom program kopplade till Physical Education and Health. Colleget erbjuder idag mer än 10 olika Bachelor utbildningar såsom Physical Education, Dance, Fitness, Health Science, Sport Business, Sport Coaching mfl.

Skolan har policyn att learning by doing är en bra väg att gå och med en lärarstab i världsklass med både professionella atleter och högt utbildade akademiker läggs grunden för att studenterna ska få en givande och produktiv tid på ACPE.

Sydney

Sydney är Australiens inofficiella huvudstad en stad med cirka 4 miljoner invånare. Sydney är känt för sitt stora utbud av shopping, restauranger och caféer. Staden ligger på Australiens östkust och är en hamnstad så det är aldrig långt till någon av deras kända stränder, som till exempel Bondi och Manly beach.

Klimatet i den här delen av världen ger varma somrar och milda vintrar, stadens varmaste månad är januari där temperaturen ofta ligger runt 26 grader. Staden är lätt att ta sig runt i tack vare Sydneys välutvecklade kollektivtrafiknätverk.

I Sydney finns något för alla. Här kan du vandra omkring längs vattnet i Circular Quay och låta dig fascineras av Sydneys spektakulära operahus som ståtligt reser sig vid bukten. Ta en färja över till Toranga Zoo och beskåda Australiens spännande djurliv. Sök dig bort till det romantiska Darling Harbour och avnjut en kulinarisk måltid medan du blickar ut över det skimrande havet. Koppla av med en god bok i vidsträckta Hyde Park eller promenera omkring i stadskärnans shoppingcenter och affärer.

För den konstintresserade bjuder denna imponerande stad på oändligt många museer, teatrar och återigen, inte minst det magnifika operahuset som årligen gästas av världsberömda artister. Sommartid lockar stränder som Bondi Beach och Manly Beach, dit du enkelt tar dig med färja eller buss för en billig peng. Utelivet varierar och erbjuder allt från intensiva nattklubbar som håller dig vaken ända fram på morgonkvisten, till mysiga irlandsinspirerade pubar i kvarteret ”The Rocks”.

Kurser

Diplomas (1 år)

Applied Fitness

Den här kursen täcker grunderna som behövs för en framtid som PT. Den fokuserar bland annat på välmående och viktkontroll, och den passar perfekt för dig som vill jobba med att förbättra andras hälsa och kondition.

Associate’s Degrees (2 år)

Applied Fitness

Det här programmet är som en fortsättning av diploma-kursen ovan. Du får fortsätta specialisera dig och ta del av fler praktiska moment. Med en avklarad Associate’s Degree bakom dig kan du sedan studera vidare eller söka jobb som PT eller besläktade yrken.

Sports Business

Med sin stora erfarenhet och ledande kunskap på marknaden erbjuder ACPE en spännande och givande utbildning inom Sports Business. Nu är det mer populärt än någonsin att arbeta inom sportindustrin och arbeten växer fram i olika former, du kan till exempel arbeta på sportklubbar, sport- och reaktionsföreningar, fitness-anläggning, privata sportföretag, samt atletföretag mm. Utbildningen har fyra huvudämnen: Sport Management and Leadership, Sports Marketing and Communications, Sports and its Social Context, samt Finance, Accounting and Economics.

Bachelor’s Degrees (3-4 år)

Health & Movement

Denna utbildning passar dig som är intresserad av en karriär inom sport, hälsa och fysisk aktivitet. Med en bachelor i Health and Movement får du en bred utbildning där du med stor flexibilitet kan välja inriktning inom industrin. Health and Movement passar dig som är lite osäker på vad du vill bli efter din utbildning, då utbildningen är bred finns valmöjligheten att gå in mer på undervisning eller ett mer administrativt yrke. De tre huvudämnena som kommer att läsas under utbildningen är movement, science och health.

Dance Practice

Undervisningen varvas mellan lektioner, föreläsningar, danslektioner, workshops, uppvisningar, seminarier och individuell undervisning. Tidigare studenter jobbar idag som dansinstruktörer, koreografer, roll i dansuppsättningar, samt ledare/administratör inom dans.

Health Science – Exercise

Det här programmet fokuserar på vetenskapen bakom träning och går in i ämnen som näringslära och psykologi. Det ger dig en stark och bred förståelse för en hälsosam livsstil och hur träning spelar in detta. Kursens tre huvudsakliga områden är Determinants of Health, Bioscience och Exercise.

Health Science – Fitness

Det här programmet är mer praktiskt än Exercise-inriktningen ovan. Det handlar mer om styrketräning och träningsprogram, och riktar sig mot yrken som PT eller coach. Kursens tre huvudsakliga områden är Determinants of Health, Bioscience och Fitness.

Health Science – Dance

Det här programmet är framtaget tack vare ACPE’s långa erfarenhet med i både dans och hälso- och träningsforskning. Programmet tar en vetenskaplig approach på dans som medium för träning och terapi, kommer att ge djupare förståelse för de risker som tillkommer vid inkorrekt utövande. Kursens tre huvudsakliga områden är Determinants of Health, Bioscience och Dance.

Applied Fitness

Om du är intresserad av att vara en del av fitness-industrin och till exempel bli personlig tränare, är passar Applied Fitness dig. Med huvudämnen som bland annat Fitness Management, Health Promotion, Human Anatomy, Kinesiology, Nutrition och Physiology får du alla redskap som behövs för att skapa dig en karriär inom branschen efter studierna.

Sports Business (Leadership)

Bachelor-programmet tar dig steget längre än motsvarigheten på Associate-nivå. Utöver det som ingår i Associate-kursen får du lära dig mer om PR & media, event- och projekthantering samt om sportindustrins framtid.

Sports Coaching (Management)

För dig som vill klättra lite högre i karriärstegen eller som vill vara multifunktionell på din arbetsplats kan det vara intressant att läsa det här programmet. Du läser pedagogik, anatomi och biomekanik, men också kurser som Accounting for Managers, Professional Communication och Finance for the Sport and Recreation Industry.

Sports Coaching (Strength & Conditioning)

Det här programmet är sammansatt av både business- och coachingkurser, men med ett större fokus på coachingen än Management-programmet. Du läser till exempel kurser som Advanced Training Principles and Exercise Prescription och Sports Medicine.

Education (Physical & Health Ed.) (4 år)

Det här programmet är för dig som vill bli idrottslärare. Programmet kombinerar allt det pedagogiska från en vanlig lärarutbildning med de mest relevanta kurserna från ACPEs hälso- och sportutbildningar.  Tänk också på att utländska lärarutbildningar behöver godkännas av Skolverket innan du får jobba i Sverige!

Dance Education (4 år)

Om din passion är dans och du brinner för att skapa dig en karriär inom dansen kombinerat med undervisning, är Dance Education skräddarsydd för dig! Utbildningen innehåller ämnen så som dance classes, performance, anatomy, health och practical experience requirement. Med denna utbildningen kommer du bli en bättre dansare såväl som en bättre lärare. Din talang och passion för dans kommer att uppmanas såväl som utmanas, för att du ska bli en bättre dansare.

Graduate Diplomas (1 år)

Sports Administration

Den här online-kursen riktar sig till dig som redan har läst ett bachelor-program men vill ta din utbildning ett steg längre eller vill specialisera dig mer mot business-sidan av branschen. Det är en bred kurs som täcker många administrativa områden och har kurser som till exempel Law and Ethics in Sports Administration och Leadership in Sports Administration. Man har också valet att avbryta efter första terminen och då få ett Graduate Certificate istället för ett Diploma.

Du kan läsa mer om kurserna på ACPE här.

Boende

De flesta studenter bokar ett tillfälligt boende hemifrån innan avresa för de första veckorna på tex ett hostel eller studentresidens. Sedan på plats kan man i lugn och ro söka ett mer permanent boende. Det är populärt att dela boende med andra studenter i tex delad lägenhet. Om du är intresserad av det kommer du när du har börjat på skolan att märka att det är ganska lätt att hitta någon att dela med, nya studenter kommer och färdiga studenter går och lämnar boende. ACPE erbjuder inget eget studentboende, men tipsar också gärna om olika agencies och privata hyresvärdar.

Som student är det viktigt att hålla en bra budget för boendet och det kan du här! Normal kostnad för boende i eget rum och delad lägenhet med andra studenter är ca 250 – 300 AUD i månaden. Då bor du ca 10-30 min från skolan och inte mitt i Sydney eller precis vid havet utan i ”normala” bostadsområden. Sydney är en modern miljonstad och har ett väl utvecklat kollektivtrafiknät. Precis som för alla störres städer får man räkna med lite längre avstånd.

Självklart kan du också hitta boendet mitt i Sydney eller precis vid havet, men då är det betydligt dyrare.

Priser & datum 2021

Kurspriser
Per termin: 11 800 AUD
Samtliga program har samma kurskostnad för internationella studenter.

Viktiga datum

Kursstarter
Autumn Semester
Terminsstart: mars
Winter Semester
Terminsstart:  augusti

Ansökan

För att bli antagen krävs ett slutbetyg från gymnasiet samt en engelsknivå på VG/C i Eng A/5 och B/6, har du inte denna nivå kan du även göra ett IELTS-test. Vill du läsa en Study Abroad termin krävs det att du redan studerar på Universitetet i Sverige. Om du inte uppfyller engelskkraven kan du boka en förberedande språkkurs, kanske på en av våra språkskolor i Sydney?

Ansökningsprocess

Beställ information och ansökningshandlingar genom att fylla i vårt kontaktformulär som ett första steg, eller genom att kontakta info@eduplanet.se med frågor och funderingar. När du väl bestämt dig för att ansöka behöver du samla ihop de dokument som är uppräknade nedan. När din ansökan är komplett skickar vi in din ansökan till Australian College of Physical Education.

Ansökningsdokument

Detta kommer du att behöva för att ansöka till Australian College of Physical Education:

 • Ansökningsblankett (som du får av oss)
 • Vidimerad kopia på ditt slutbetyg/examensbevis från gymnasiet översatt till engelska
 • Ett CV med relevant information för programmet du söker
 • Personligt brev där du berättar om dig och varför du vill studera på ACPE
 • Kopia på ditt pass
 • OSHC (Over Sea Health Cover) och giltig försäkring (krävs i ett senare skede)

Fråga vår studievägledare Jonas!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982