College

Brisbane, Melbourne, Sydney, Australien

Studera Design utomlands på Billy Blue College of Design i Australien

Välkänd designskola Tre moderna campus Utbildningslängder för alla

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Scholarship
 • Kafeteria
 • Air Condition
 • Internet Wifi
 • Rullstolsanpassat
 • Visumkrav
 • Online & Distanskurser
 • Data labb

Billy Blue College of Design är skolan för dig som vill jobba med design, media, samt grafisk form, och söker en högklassig utbildning.

Skolan har varit verksam sedan 1986 och utbildar årligen ett stort antal elever inom kreativa ämnen, som alla har den gemensamma nämnaren att de vill jobba med färg och formgivning.

Internationella studenter kan även läsa vid skolans campus i Melbourne och Brisbane. Billy Blue College of Design är en del av Torrens University i Australien.

Billy Blue College anser sig vara en partner till designindustrin och skolan jobbar väldigt nära branschen, vilket leder till att de anpassar sina kurser efter vad de märker behövs i arbetslivet. Dessutom låter skolan även yrkesverksamma designers hålla i workshops och föreläsningar för att studenterna verkligen så få en utbildning som är väl förberedande för arbetslivet.

Några av de programvaror som studenterna får lära sig är Photoshop InDesign, Illustrator, Flash, Maya och Dreamweaver. De elever som väljer att läsa på Billy Blue College är väldigt designintresserade och engagerade, vilket leder till en väldigt härlig och kreativ stämning på skolan. Efter varje termin anordnar skolan en ”Graduate Exhibition” där sistaårsstudenterna får chans att ställa ut olika projektarbeten. Vid dessa tillfällen bjuder skolan in olika partners och designers och studenterna får verkligen chansen att visa upp vad de lärt sig och även möjlighet att träffa potentiella framtida arbetsgivare.

Skolan mäter årligen hur många studenter som får jobb efter utbildningar på Billy Blue College och det har visat sig att hela 85 % får jobb efter examen! I Studerautomlandsbloggen kan du här läsa ett inlägg från när Paul Brafield från skolan var på besök på EduPlanets kontor. När du bokar dina studier på Billy Blue College genom EduPlanet får du kostnadsfritt hjälp med ansökan, information, visum och CSN.

Sydney

Byggd kring en av världens vackraste hamnar, med ett sprudlande nattliv och ett klimat som inte lämnar många besvikna, är Sydney med sina 4 miljoner invånare den perfekta staden för utlandsstudier. Här kan du strosa omkring i romantiska Darling Harbour längs fullsatta restauranger där salsa ljuder ur högtalarna och se hur solnedgången gömmer sig bakom horisonten.

Brisbane

Brisbane är huvudstaden i Queensland, också känd som solskensstaten. Staden är byggd precis vid Brisbane river, som ca 15km bort mynnar ut i Stilla havet. Klimatet är subtropiskt, vilket innebär långa varma somrar och kortare milda vintrar. Närheten till havet gör Brisbane till en populär destination om man vill t.ex. snorkla, eller lära sig att surfa.

Melbourne

Melbourne är en av Australiens största städer, och ligger i delstaten Victoria, i södra delen av landet. Staden har en mycket mångkulturell atmosfär, och är ofta omnämnd som landets ’culture capital’. Melbourne erbjuder ett brett urval av blandade upplevelser, där det är lätt att hitta något som passar alla.

Oavsett om du studerar i Sydney, Brisbane eller Melbourne finns det en mängd aktiviteter att ägna sig åt. Utforska storstädernas utbud av shopping, museum, restauranger, pubar och härligt grönskande parker. Alla tre städer är dessutom hamnstäder belägna vid kusten, så det är aldrig långt till strand, sol och bad.

Kurser

På Billy Blue kan du läsa Diploma-kurser på upp till ett år och Bachelor-program på tre år. Du kan även välja att läsa double-degree (Bachelor of Business + Design). Vilket alternativ du än väljer kan du vara säker på att få en högkvalitativ utbildning i samarbete med engagerade och inspirerande lärare. Dessa är de utbildningar du kan läsa på Billy Blue College of Design:

Branded Fashion Design

Kursen finns på både Diploma- och Bachelor-nivå.

Communication (Graphic) Design

Kursen finns på både Diploma- och Bachelor-nivå.

Digital Media Design

Kursen finns på både Diploma- och Bachelor-nivå.

Specialiseringar:
3D Design & Animation
Interaction Design
Film & Video Design

Interior Design

Kursen finns på både Diploma- och Bachelor-nivå.

Specialiseringar:
Commercial
Residential

Photography

OBS. Kursen finns bara på Diploma-nivå!

Creative Technology

OBS. Kursen finns bara på Bachelor-nivå eller högre!

Specialiseringar:
Artificial Intelligence
Cloud Computing
Game Art
Game Programming

Du kan läsa mer om utbildningarna på Billy Blue’s egna hemsida.

Boende

Skolan erbjuder inget eget boende, men det finns ett antal sidor där du kan hitta boende.

Studentresidens

Privata alternativ

Priser & datum 2023

Kurspriser, pris per läsår
Diploma-kurser (totalpris för 1 eller 1,5 år) 32 733 AUD
Bachelor of 3D Design and Animation 32 733 AUD
Bachelor of Branded Fashion Design 32 733 AUD
Bachelor of Communication Design 32 733 AUD
Bachelor of Film and Video 30 880 AUD
Bachelor of Game Design and Development 30 880 AUD
Bachelor of Interior Design* 32 733 AUD
Bachelor of Software Engineering** 32 733 AUD
Bachelor of UX and Web Design 32 733 AUD
* Interior Design har inriktningarna: Commercial, Residential
** Software Engineering har inriktningarna: Artificial Intelligence, Game Programming
Erbjudande
Stipendium: Europeiska studenter som ansöker kan också ansöka om ett design-stipendium som ger 30% rabatt på kurskostnaden. Kontakta oss för mer information om ansökningskraven!
Datum
Kursstart Bachelor-program Sept, feb, juni
Kursstart Diploma-kurs Sept, feb, juni
OBS. Ingen fast deadline för ansökan, men vi rekommenderar att du ansöker ca. 6 månader i förväg.

 

Ansökan

Eduplanet hjälper dig att söka till Billy Blue College of Design helt kostnadsfritt!

Antagningskrav

För att bli antagen på Billy Blue College of Design krävs att du har ett examensbevis från gymnasiet och kan uppvisa en tillräcklig engelsknivå. VG/C i Eng A-B/5-6 eller ett IELTS-test med resultat 6.0. Vill du ansöka till en Bachelor krävs även en portfolio som visar upp 6-10 av dina tidigare verk. Om du inte uppfyller engelskkraven kan du boka en förberedande språkkurs, kanske på en av våra språkskolor i Australien?

Ansökningsdokument

 • Ansökningsblankett (som du får av oss på EduPlanet)
 • Vidimerad kopia på ditt examensbevis från gymnasiet översatt till engelska
 • Om du studerat på eftergymnasial nivå så vill skolan även se de dokumenten
 • Kopia på ditt pass
 • Bevis på din engelsknivå
 • Portfolio
 • CV om du arbetat med något som är relevant för utbildningen
 • Telefon/Skypeintervju kan tillkomma i vissa fall

Studentkommentarer

Magdalena, Design på Billy Blue

Jag hittade info om Billy Blue på nätet, jag minns också en klasskamrat som pratade om Billy Blue. Jag älskar den experimentella och ”arty” känslan skolan ger. Du får utveckla din egen stil här och eftersom många av studenterna på Billy Blue är internationella får du inspiration från många kulturer. Om du håller ögonen öppna och tar dig tid, finns det också många arbetsmöjligheter och dyrbara erfarenheter du kan samla på dig!

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982