College

Sydney, Brisbane, Australien

Studera utomlands i Sydney på APM College of Business and Communication

Goda möjligheter till praktik Många kursalternativ Campus i Sydney & Brisbane

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Kafeteria
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Rullstolsanpassat
 • Visumkrav
 • Online & Distanskurser
 • Data labb

APM College of Business and Communication är en framstående och prisbelönt skola inom business och kommunikation.

Klasserna är små och undervisningen bedrivs av engagerade och branscherfarna lärare. APM College of Business och Communication har mycket goda kontakter med näringslivet och studenter som läst på skolan jobbar idag på globala företag som Warner Bros, Estee Lauder, The Music Network, Hilton, World Masters och Smart.

Speciellt fördelaktigt är att skolans utbildningar innehåller praktik. Det medför att du som student får än mer hands-on erfarenhet och att tidigt kan knyta värdefulla kontakter. Som student får du ta del av skolans nätverk av intressanta organisationer både när det kommer till praktik och när du senare är redo att starta din karriär och söka jobb. Praktiska förberedelser som att skriva CV och förbereda inför intervjuer är exempel på stöd som skolan erbjuder.

Studieorter

APM har campus på två spännande orter i Australien:

Sydney

APM College of Business and Communication har ett campus i fantastiska Sydney, centralt och med ett utmärkt läge. Campus i Sydney ligger i ett livligt och sofistikerat affärsdistrikt, bara några minuter från centrala Sydney vid den kända Harbour Bridge. Reklambyråer började flytta till Sydney redan på 1960-talet och idag verkar några av de mest ledande byråerna som Leo Burnett, DDi och Sudler and Hennessey i Sydney. Detta innebär att du som APM-student har chansen att vara i händelsernas centrum och ger goda möjligheter till anställning efter avslutad utbildning hos APM.

Byggd kring en av världens vackraste hamnar, med ett sprudlande nattliv och ett klimat som inte lämnar många besvikna, är Sydney med sina cirka 4 miljoner invånare den perfekta staden för ett oförglömligt härligt studentliv. Här kan du strosa omkring i romantiska Darling Harbour längs fullsatta restauranger där musik ljuder ur högtalarna och se hur solnedgången gömmer sig bakom horisonten.

Brisbane

APM College of Business Communication campus i Brisbane ligger i Fortitude Valley ett fåtal minuter från stadskärnan med utsikt över Brisbane River. Campuset erbjuder en toppmodern, kreativ och stimulerande läromiljö. Men den senaste tekniska utrustningen och öppna gemensamma klass- projektrum finns perfekta förutsättningar för samarbeten och inspiration studenter och lärare emellan. Brisbane är liksom Sydney en ekonomisk hub som inhyser mängder av spännande multinationella företag av alla storlekar, och således otaliga möjligheter att möta framtida potentiella arbetsgivare eller business-partners.

Både Sydney och Brisbane erbjuder ett stort utbud av kultur, shopping, uteliv och fantastiska stränder. Dessutom anordnar skolan ett fritidsprogram för studenterna där de bland annat har friluftsaktiviteter, fester och grillkvällar.

Kurser

Bachelor Degree

Längd: 2 -3 år

På APM kan du välja mellan ett flertal Bachelorutbildningar inom en mängd ämnen. Fokus i dessa utbildningar ligger på kunskap och teori, men kombineras även med praktik på företag för de studenter som så önskar. En fördel med att läsa sin Bachelor på APM är att denna uppnås på bara två år istället för tre år, eftersom skolan satsat på att komprimera ihop sina högkvalitativa Bachelor-program till tre trimesters per år istället för två terminer per år. Här är några av de Bachelorutbildningar som erbjuds på APM College of Business and Communication. De olika Bachelor-programmen, oavsett inriktning ger dig en bred och djup bas inom Business allmänt. Om du väljer en av inriktningarna går utbildningen på djupet specifikt mot det område du väljer. Klicka på utbildningen för att få fram mer information om kursutbud och dylikt.

Bachelor of Business (se länken) – Denna utbildning ger dig stora business-kunskaper för att kunna undersöka, analysera och tolka ekonomisk situationer, identifiera möjligheter och att skapa strategiska affärs- och marknadsplaner.

Bachelor of Business – Marketing (se länken) – Inriktningen på Marketing ger dig business-kunskaper för att kunna engagera och påverka viktiga kundkategorier, utveckla varumärkeslojalitet och genomföra strategiska marknadsföringsplaner.

Bachelor of Business – Event Management (se länken) – En Bachelor inom Event Management ger dig kunskaper och färdigheter att ansvara för utvecklingen av stora events och att genomföra dem. Här ingår även kunskaper inom tex PR, konsumentvanor, marknadsföring mm.

Bachelor of Business – Public Relations (se länken) – Fördjupningen inom Public Relations (PR) ger dig business-kunskaper inom PR-strategi, skrivande, internationell PR, varumärkesuppbyggnad och målgruppsanalyser.

Diploma

Längd: 38 veckor

APM College of Business and Communication har även kurser som är mer praktiskt orienterade och sträcker sig över en kortare tidsperiod, vilka går att jämföra med de KY-utbildningar vi har i Sverige. Kursperioden är på APM 38 veckor, uppdelade på två perioder med ett lov.

Denna typ av utbildning är mer ”hands-on” och förbereder studenterna för kommande yrkesliv genom teoretisk kunskap varvat med praktiska övningar och praktik på företag. Väljer du att läsa en diplomutbildning hos APM kan du kombinera denna med att praktisera på företag två dagar i veckan, detta för att verkligen få insikt i branschen och knyta värdefulla kontakter. Om du funderar på att läsa en Bachelor men inte direkt vill binda upp dig för en flerårig utbildning är diplomprogram ett bra alternativ. Du kan tillgodoräkna dig kurserna från diplomprogrammet i ett framtida Bachelor-program, vilket betyder att du läser ett år mindre för att få en Bachelor-examen. Det diplomprogram som finns på skolan för internationella studenter är:

Diploma of Marketing (se länk) – Diploma of Marketing ger dig praktiska färdigheter och den business-träning som du behöver för att kunna ansvara och leda ett team av anställda, ha kontroll av marknadsföringsrelaterade projekt samt kunna ha ett professionellt ledarskap i en organisation.

Workshops

Skolan anordnar även ett antal workshops för sina studenter inom olika områden. Exempel på workshops är Media training, PR fundamentals, PR communication theory and research, Event project management och PR Strategy management. Under dessa workshops får studenterna möjlighet att praktiskt öva på olika cases och få feedback från lärare. Ett mycket uppskattat inslag i undervisningen!

Boende

APM College of Business and Communication kan erbjuda boende i värdfamilj. Annars rekommenderar skolan att du börjar leta efter lägenheter online redan innan du åker till Australien och anländer några dagar innan skolan börjar för att hitta en lägenhet. Här är några sajter som kan vara bra att kolla för att leta lägenhet:

www.realestate.com.au
www.domain.com.au
www.unilodge.com.au
www.glenferrielodge.com
www.urbanest.com.au

Priser & datum 2022

Kurspriser per läsår
Diploma of Business: 25 120 AUD
Diploma of Marketing: 25 120 AUD
Diploma of Event Management: 25 120 AUD
Bachelor of Business*: 25 120 AUD
Bachelor of Commerce: 25 120 AUD
*Bachelor of Business-programmet finns också med följande inriktningar: Entrepreneurship, Event Management, Marketing, Information Systems och Sports Management.
Erbjudande
Stipendium: Europeiska studenter som ansöker kan också ansöka om ett business-stipendium som ger 30% rabatt på kurskostnaden. Kontakta oss för mer information om ansökningskraven!

Viktiga datum

Kursstarter
Bachelor-program: sept, feb, juni
Diploma-program: Sept, feb, juni

Ansökan

EduPlanet hjälper dig att söka till APM College of Business & Communications helt kostnadsfritt!

Antagningskrav

För att bli antagen till APM krävs ett slutbetyg från gymnasiet och en engelsknivå på VG/C i Eng A/5 och B/6. Du kan även göra ett IELTS-test. Där krävs ett resultat på mellan 5.0 och 7.0 beroende på vilket program du vill söka. Om du inte uppfyller engelskkraven kan du boka en förberedande språkkurs, kanske på en av våra språkskolor i Sydney?

Ansökningsprocess

Beställ information och ansökningshandlingar genom att fylla i vårt kontaktformulär som ett första steg, eller genom att kontakta info@eduplanet.se med frågor och funderingar. När du väl bestämt dig för att ansöka behöver du samla ihop de dokument som finns uppräknade nedan. När din ansökan är komplett skickar vi in din ansökan till APM.

Ansökningsdokument

Detta kommer du att behöva för att ansöka till APM College of Business & Communication:

 • Ansökningsblankett (som du får av oss på EduPlanet)
 • Vidimerad kopia på ditt slutbetyg från gymnasiet översatt till engelska
 • Kopia på ditt pass
 • Bevis på tillräcklig engelsknivå
 • Rekommendationsbrev från en tidigare lärare eller arbetsgivare
 • Telefon/Skypeintervju (tillkommer ibland)

Studentkommentarer

Jessica, Advanced Diploma of Marketing, Sydney

Jag valde att läsa på APM för att jag ville ha ett mindre college med små klasser istället för ett stort universitet. På APM College kan läraren ditt namn och klasserna är verkligen roliga! Praktiken var ovärderlig för mig, eftersom den gav mig praktiskt erfarenhet från industrin. Idag jobbar jag heltid med marknadsföring och försäljning på Zaffyre International som är ett globalt management företag. Där håller jag i ett antal projekt och har just gjort en ny hemsida åt ett företag.

Fråga vår studievägledare Jonas!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982