College

London, England

Studera Business utomlands på University of Law Business School i London

Karriärinriktat Internationellt fokus, BA och MBA (online) Prisvärda och populära businessutbildningar

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Kafeteria
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Online & Distanskurser
 • Data labb

University of Law Business School är en del av University of Law, här ges deras Business-program. Skolan hette tidigare De Broc School of Business and Finance. University of Law är ett av Englands äldsta, mest ansedda och största Law (juridik) universitet med över 100 års erfarenhet.

University of Law har bland annat campus i Bloomsbury i centrala London, Leeds och Birmingham. På University of Law Business (ULBS) läser du prisvärda och erkända Degree-program (Bachelor och Master) inom just Business. Till skolan kommer studenter från hela världen för att få en internationellt känd examen. Detta gör att det finns en stor internationell mix av studenter på skolorna.

Lärarna är alla väldigt kunniga och erfarna inom sina områden då de har lång arbetslivserfarenhet, fortfarande är verksamma i branschen och ständigt håller sig uppdaterade i de senaste trenderna. Flera av lärarna på skolan pendlar mellan skolan i Frankrike och London för att undervisa.

University of Law Business Schools campus i London finner du alltså i Bloomsbury i Londons West End, som är ett mysigt område i centrala London. Här finns många universitet och historiska platser, till exempel British Museum och ett rikt utbud av restauranger och caféer och nära till tunnelbanestationer som gör det lätt att ta sig hit.

University of Law Business School är en utmärkt skola för dig som vill ha centralt läge, kvalitativ utbildning och klasskamrater från hela världen. Du får alla möjligheter till att fila på ditt CV med hjälp av skolans karriärcoach, får ta del av praktikmöjligheter och jobberbjudanden och hjälp med att hitta boende om du så vill.
London

London är en mångkulturell världsmetropol med ca 8,4 miljoner invånare. Stadens befolkning har samlats från en mängd olika kulturer, religioner och länder. London är Europas största och viktigaste stad för business. Många internationella företag har sin bas i London, vilket kan ge många bra erfarenheter och möjligheter för dig som vill läsa business. I staden talas över 300 språk och den internationella prägel som råder över staden kommer du snabbt att erfara om du förlägger dina studier här.

Fritid

I London finns något för alla, alla dagar i veckan – passa på att gå på musikal, se en fotbollsmatch, gå på marknad eller besök någon av Londons många sevärdheter – utbudet är enormt! Att plugga i London ger även väldigt goda möjligheter att nätverka och knyta värdefulla kontakter inför ditt framtida arbetsliv.

Skolan ligger centralt med direkt närhet till flera av Londons olika sevärdheter. Det är lätt att ta sig runt i London, antingen med tunnelbana, cykel eller till fots.

Kurser

Bachelorutbildningar

Bachelor (BA) inom Business, 3 år

University of Law Business School erbjuder ett antal prisvärda 3-åriga Bachelor (BA)- och 2-åriga Masterutbildningar(MSc) inom populära och eftertraktade business-områden med stark koppling till yrkeslivet som gemensam nämnare. BA-programmen lämpar sig för dig som ej läst ekonomi på högskolenivå tidigare och vill bli civilekonom med internationell touch. De ansvariga för programmen har starka band till näringslivet och söker få en tydlig koppling till verkligheten som väntar efter utbildningen. Utbildningarna använder bland annat moderna up-to-date resurser från Chartered Management Institute med material från exempelvis Financial Times. Stora delar av programinnehållet är alltså kopplade till verkligheten med många ”case studies”. Syftet med BA-utbildningarna är att ge dig kunskaper och färdigheter för kunna arbeta som chef inom de olika business-områdena.

University of Law Business School har följande 3-åriga Bachelorprogram (BA):

 • BA Business Management
  Här förbereds du på en chefsposition i olika ekonomiska miljöer. Bland annat genom att ge dig färdigheter inom research, presentationer, ledarskap, problemlösning, teambuilding, entreprenörskap med mera.
 • BA Business Management – Marketing
  Fokus ligger på att förbereda dig på en chefsposition inom Business & marketing-området med fördjupning på marknadsföring i alla dess former, inte minst den digitala världen.
 • BA Business Management – Finance
  Utbildningen vänder sig till dig som vill göra karriär inom finans, bank, personlig finans eller redovisning. Examen ger även diplom från Charted Management Institute (CMI).
 • BA Business Management – Human Resource Management (HRM)
  Fördjupning sker b.la. inom Business och People Management, strategisk HR och planering, ledarskap mm. Ofta i snabbt förändrade miljöer.

Läs gärna mer om deras Bachelor-program.

Masterprogram (MSc)

University of Law Business School har även ett brett utbud av förstklassiga utbildningar på postgraduate-nivå, dvs på Master-nivå inom Business. Dels som de själva arrangerar, dels utbildningar genom Grenoble Ecole de Management (GEM). University of Law Business School har också en Global MBA som ges online, vilken alltså kan göras på distans. Master-utbildningarna är i regel på 2 år och kräver tidigare akademisk utbildning på Bachelor-nivå. För MBA är också yrkeserfarenhet en fördel. Kontakta oss gärna för mer specifik information om dessa. De flesta av utbildningarna är studiemedelsberättigade och hålls på University of Laws campus i Bloomsbury i London. Exempel på utbildningar:

 • MSc in Corporate Financial Management
 • MSc in Leadership and Human Resource Management
 • MSc In International Marketing
 • MSc in Strategic Business Management

Läs gärna mer om deras Masterprogram.

MBA och MBA Online

Master of Business Administration (MBA) finns i två programversioner, Entrepreneurship och med International Law., bägge även som online-kurser på distans. Entrepreneurship vänder sig till dig som vill jobba med strategic management inom företag. Fokus är på ledarskap och strategiskt beslutsfattande med stark koppling till praktisk tillämpning och verkliga exempel. Syftet med utbildningen är att du ska vara förberedd på chefsbefattning inom affärsdrivande verksamhet. Kopplingen till näringslivet är starkt och väldigt närvarande hela tiden, inte minst genom lärarna som har lång erfarenhet av att arbeta på höga positioner inom ofta internationella företag.

En MBA online-varianten kan vara perfekt för dig som har kommit lite längre i yrkeslivet och jobbar med ekonomi, men vill ta ett kliv upp i karriären, bägge MBA-kurserna finns även som online, dvs. på distans. Du har kanske redan ett krävande arbete, ev familj, och sannolikt inte tid eller möjlighet att åka utomlands och studera vidare. Programmet ges på engelska och sker alltså på distans. Kurslängden 1,5-3 år beroende på hur intensivt du vill läsa, det bestämmer du själv. De använder den senast tekniken och ligger långt framme internationellt. Helt enkelt ett riktigt bra program för den som vill ta klivet upp utan att behöva flytta eller resa. Denna online MBA är den snabbast växande utbildningen alla kategorier som University of Law erbjuder.

 • MBA/MBA Online Entrepreneurship
 • MBA/MBA Online International Law

Kontakta oss om du är intresserad av MBA och MBA online! Här kan du läsa mer om programmen på University of Law Business School.

Boende

Skolan har en speciell avdelning som hjälper studenter med boende. De boendealternativ som erbjuds är bl.a. boende i residens/studentlägenhet eller lägenheter och gemensamma hus. Man kan alltså fixa boendefrågan innan man är på plats vilket många studenter ser som ett stort plus. Läs mer om University of Law Business School:s olika boendeformer på deras webbplats.

Priser & datum 2020

Utbildningskostnader
Bachelor (BA): GBP 9 250 /år
Masterprogram (MSc): från GBP 8 750 /år.
MBA & Leadership (3 terminer): GBP 24 000 totalt

Levnadskostnader

Pris per vecka
Värdfamilj
Enkelrum, halvpension: GBP 175-210
Dubbelrum, halvpension: GBP 170-200
Enkelrum, frukost: GBP 150-190
Dubbelrum, frukost: GBP 140-180
Residens
Enkelrum: GBP 200
Lägenheter/gemensamma hus
Enkelrum: GBP 180-215
Dubbelrum: GBP 130-190
Kursstarter
Bachelor (BA): Sept
MSc: Sept, jan
MBA:: Sept, jan

Ansökan

EduPlanet hjälper dig att söka till University of Law Business School helt kostnadsfritt!

För att få ansökningshandlingar och för att få mer detaljerade instruktioner om ansökningsprocessen, kontakta oss! Vi på EduPlanet hjälper dig kostnadsfritt med ansökan, information om hur det är att studera utomlands, CSN-frågor och allt runt detta när du ansöker till skolan!

Ansökningsprocess

Kontakta oss så skickar vi dig mer information om skolan och utbildningarna, samt länk och instruktion om hur du ansöker. Ansökningar till University of Law Business School sker med vår hjälp via UCAS. För Online MBA:n sker anmälan via oss och specifikt formulär. Efter att du skickat in ansökan kommer den att utvärderas av University of Law Business School. Antagningsbeskedet kan dröja några veckor. Blir du erbjuden en plats kommer du att bli ombedd att betala en depositionsavgift. Allt detta och alla frågor, inklusive studiemedel hjälper vi dig med.

Ansökningsdokument

Bachelor (BA)

 • Vidimerad kopia av ditt slutbetyg översatt till engelska. Din gymnasieskola kan kostnadsfritt hjälpa till med detta
 • Bevis på tillräcklig engelsknivå. Detta kan bevisas på olika sätt. Har du från gymnasiet minst C i Engelska 5 eller 6, eller VG i Engelska A och B så kvalar du in på de betygen. Annars kan du göra ett internationellt IELTS-test och måste få minst i snitt 6,0 och 5,5 på enskild del, eller motsvarande nivå på TOEFL för att bevisa att du nu har den engelsknivå som krävs
 • Mailadresser till två referenser som skolan sedan kommer att kontakta för att höra vad dom har att säga om dig och din studiemotivation
 • Personal Statement, ett personligt brev ungefär, som ska skrivas på engelska. Instruktioner finns här.
 • Kopia på ditt pass

Global MBA Online

 • Bachelor Degree eller arbetslivserfarenhet på högre nivå motsvarande minst 5 år
 • Engelsknivå IELTS 5,5 eller motsvarande
 • Business-relaterat arbete är en fördel, dock inget krav

Master och MBA

 • CV
 • Bachelor Degree eller arbetslivserfarenhet på högre nivå
 • Engelsknivå motsvarande C i Engelska 5 eller 6 eller VG engelska A och B från gymnasiet eller IELTS 6,5
 • Referensbrev från arbetsgivare eller tidigare utbildningsansvarig/lärare

Kontakta oss på info@eduplanet.se om du vill veta mer eller ansöka så svarar vi snabbt!

Deltagarkommentarer

David, Business-student

Jag tittade på fyra universitet, men jag valde denna skola på grund av stödet de ger. När jag kom dit så hjälpte de mig mycket och fick mig att känna mig väldigt bekväm. Undervisningen är också jättebra!

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Henrik!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982