College

London, England

Studera Finans utomlands på Global Banking School i London

Banking & Finance Nära näringslivet Entrémöjlighet år 2

Skolinfo:

 • Kafeteria
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Online & Distanskurser
 • Data labb

Global Banking School (GBS) är kända för sina program inom finans och bankvärlden. Skolan ligger belägen i London –  Europas finanscentrum!

Visionen är att rekrytera engagerade studenter och utbilda dem till att bli framgångsrika i denna globala värld. Om du söker en karriär inom till exempel bank och finanssektorn och vill gå en attraktiv utbildning som tränar och förbereder dig inom detta är det här skolan för dig. Global Bankings Schools akademiska program är vägledda av en av Englands mest välrenommerade skolor, London School of Economics och kända Bucks University.

På GBS läser du främst längre utbildningar som är godkända för studiemedel från CSN såsom Bachelor (BA 3 år) och Master (MBA+1 år) inom just Business och Finans. Kurserna är prisvärda och erkänt konkurrenskraftiga. Förutom dessa har de även kortare specialiserade kurser för finansmarknaden, de är dock ej godkända av CSN då de är kortare än 13v. GBS ligger centralt och har moderna faciliteter vilket gör studierna stimulerande.

Som en del i att förbereda studenterna på yrkeslivet har skolan även ett karriärutvecklingsprogram som alla studenter går igenom under sin utbildning. Här får man bl a hjälp att interagera med ledande banker och finansvärlden, att utveckla sitt CV och sitt närverk för att hitta rätt karriär att söka sig inom. GBS har en stark koppling till näringslivet och finanssektorn vilket kommer studenterna till godo när det är dags att söka jobb.

Skolan använder sig av innovativa undervisningsmetoder såväl som traditionell akademisk utbildning med underlag och case-studier som b.la. levereras av banker och företag inom finans. Här eftersträvas alltid att uppnå full kunskap inom finans i den verkliga världen. Gruppdiskussioner, visuella presentationer och excel-baserade finansiella modeller är centrala i undervisningen. Lärarna är alla väldigt kunniga och erfarna inom sina områden då de har lång arbetslivserfarenhet och ständigt håller sig uppdaterade om de senaste trenderna.

London

London är en mångkulturell världsmetropol med ca. 10 miljoner invånare. Stadens befolkning har samlats från en mängd olika kulturer, religioner och länder. London är Europas största och viktigaste stad för business. Många internationella företag har sin bas i London, vilket kan ge många bra erfarenheter och möjligheter för dig som vill läsa business. I staden talas över 300 språk och den internationella prägel som råder över staden kommer du snabbt att erfara om du förlägger dina studier här.

I London finns något för alla, alla dagar i veckan – passa på att gå på musikal, se en fotbollsmatch, gå på marknad eller besök någon av Londons många sevärdheter – utbudet är enormt! Att plugga i London ger även väldigt goda möjligheter att nätverka och knyta värdefulla kontakter inför ditt framtida arbetsliv. Det är lätt att ta sig runt i London, antingen med tunnelbana, cykel eller till fots.

Kurser

Bachelorutbildningar

Global Banking School erbjuder ett prisvärda 3-åriga Bachelor program inom populära och eftertraktade business-områden med stark koppling till yrkeslivet som gemensam nämnare. BA-programmen lämpar sig för dig som ej läst ekonomi på högskolenivå tidigare. Har du redan en bachelor degree (kandidatexamen) så har du möjligheten att börja på ett av GBS postgraduate program och ta en Master. De ansvariga för programmen har starka band till näringslivet och söker få en tydlig koppling till verkligheten som väntar efter utbildningen. Utbildningarna använder bland annat moderna up-to-date resurser från Chartered Management Institute med material från bland annat Financial Times. Stora delar av programinnehållet är alltså kopplade till verkligheten med många case studies. Syfet med BA-utbildningarna är att ge dig kunskaper och färdigheter för kunna arbeta som chef inom de olika business-områdena.

Global Banking School har följande program. OBS samtliga utbildningar ges även som Online, dvs. du läser då på distans!

Bachelor (BA,BSc) 3-åriga och Top-Up (BA) 1 år

 • BA Business & Finance Alla företag behöver ha bra koll på sin ekonomi för att kunna ta rätt beslut för framtiden och växa. Vill du jobba inom bank, finans, personlig finans som revisor, konsult eller något annat inom sektorn så är detta en utbildning för dig.
 • BA Business & Finance Top-UP Denna vänder sig till dig som redan läst på akademisk nivå eller har minst två års yrkeserfarenhet av ekonomi. Utbildningen är på 1 år och mynnar ut i en BA.

Masterutbildningar

Global Banking School har även förstklassiga utbildningar på postgraduate-nivå, dvs på Master-nivå inom Business (MBA), antingen med allmän inriktning – General eller inom finans – Global Banking och Global Investment and Finance. Samtliga Master program syftar till att förbereda dig på en chefsposition och innehåller alla nödvändiga delar för att vara en god och kunnig ledare, såväl ledarskap som teoretiska kunskaper alla med stark koppling till verkligheten. Master-utbildningarna är på 1 år och kräver tidigare akademisk utbildning på Bachelor-nivå eller tidigare yrkeserfarenheter inom ekonomi, vilket också kommer att vara en fördel när man läser MBA:n. Kontakta oss gärna för mer specifik information om dessa. De flesta av utbildningarna är studiemedelsberättigade. Exempel på utbildningar:

Master och Master of Business Administration (MSc och MBA)

 • MSc Global Investment and Finance Här är fokus på djup teori inom globala kapitalmarknader och investerings- och finansieringsanalyser.
 • MBA Global Banking Som namnet ger är inriktningen mot en karriär inom den globala investment banking sektorn.
 • MBA General Allmän bred MBA för dig som inte bestämt inom vilket business-område du vill arbeta.

Master som Online – ett mycket smidigt och bra alternativ för karriärskliv

Online-alternativet är populärt bland de som redan har ett arbetet inom ekonomi och vill ta ett karriärskliv genom att bygga på med en konkurrenskraftig påbyggnadsutbildning inom Business utan att behöva flytta till studieorten. Många har också familj och ett arbete de trivs med och vill inte flytta. Master-utbildningen är på ett år och starkt kopplat till cases och verkliga fall.

Boende

Skolan har en speciell avdelning som hjälper studenter med boende. De boendealternativ som erbjuds är bland annat rum i delad lägenhet, egen lägenhet eller på hotell. Man kan alltså fixa boendefrågan innan man är på plats vilket många studenter ser som ett stort plus.

Priser & datum 2019/2020

Kostnad per år
BA Business and Finance, BA Top Up: GBP 9 250
BA Business and Finance: GBP 9 250
MSc Global Investment and Finance: GBP 9 250
MBA General: GBP 9 250
MBA Global Banking: GBP 9 250
Priserna är samma för Online som för de som ges på plats.

Levnadskostnader

Kostnad per vecka
Värdfamilj
Enkelrum, halvpension: GBP 175-210
Dubbelrum, halvpension: GBP 170-200
Enkelrum, frukost: GBP 150-190
Dubbelrum, frukost GBP 140-180
Residens
Enkelrum: GBP 200
Lägenheter/gemensamma hus
Enkelrum: GBP 180-215
Dubbelrum: GBP 130-190

Viktiga datum

Kursstarter
Bachelor (BA): Sept, jan
Master (MSc): Aug, sept, nov, jan, mars, juni
MBA: Sept, jan, maj

Ansökan

EduPlanet hjälper dig att söka till Global Banking School helt kostnadsfritt!

För att få ansökningshandlingar och för att få mer detaljerade instruktioner om ansökningsprocessen, kontakta oss! Vi på EduPlanet hjälper dig kostnadsfritt med ansökan, information om hur det är att studera utomlands, CSN-frågor och allt runt detta när du ansöker till Global Banking School!

Ansökningsprocess

Kontakta oss så skickar vi dig mer information om skolan och utbildningarna, samt länk och instruktion om hur du ansöker. Alla frågor om ansökan, inklusive studiemedel hjälper vi dig med.

Ansökningsdokument

Detta kommer du att behöva för att ansöka till Global Banking School:

 • Ansökningsformulär, ifyllt och signerat
 • Pass eller ID-kopia
 • Vidimerad kopia av ditt examensbevis översatt till engelska. Din gymnasieskola kan kostnadsfritt hjälpa till med detta
 • Bevis på tillräcklig engelsknivå. Detta kan bevisas på olika sätt. Har du från gymnasiet minst C i Engelska 5 eller 6, eller VG i Engelska A och B så kvalar du in på de betygen. Annars kan du göra ett internationellt IELTS-test och måste få minst i snitt 6,0 och 5,5 på enskild del, eller motsvarande nivå på TOEFL för att bevisa att du nu har den engelsknivå som krävs
 • Besvara essäfrågor på engelska

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Henrik!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982