College

London, England

Studera utomlands på London College of Contemporary Arts

Kreativ miljö 1-3 åriga utbildningar Centralt läge

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Kafeteria
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Rullstolsanpassat
 • Data labb

London College of Contemporary Arts (LCCA) erbjuder dig moderna och högkvalitativa utbildningsmöjligheter med stor internationell bredd.

Skolan slog upp sina portar hösten 2012 och har sedan dess enbart ökat i popularitet, tack vare sina spännande och yrkesinriktade utbildningar inom Fashion & Design, Photography & Moving Image, Graphics & Multimedia och Creative Arts Management på sina campus i centrala London!

Skolan kombinerar hands-on praktiskt lärande och akademisk teori med inspirerande föreläsningar av branschfolk i modevärlden och strävar efter att ge studenterna utrymme att utveckla sin talang och även få en relevant bas för att komma in i arbetslivet. LCCA:s akademiska program är godkända för studiemedel från CSN.

LCCA består av tre campus, the School of Business & Hospitality, the School of Fashion och the School of Visual Arts and Media. Läget på skolorna är oslagbart, nära flera t-banestationer och med närhet till SoHo och West End. LCCA håller hög kvalité vad gäller lokaler, utrustning och undervisningsmateriel. Det finns b.la. gott om utrymme för olika utställningar och visningshallar, ett stort bibliotek med över 2000 titlar, magasin och övrigt studiemateriel, en student lounge area och en MacStudio. Skolan använder sig även av WGSN – en ledande online plattform som erbjuder mode och designföretag att kommersiellt driva, framhäva och förutspå trender och köpmönster.

Är du intresserad av att ta steget mot en karriär inom mode & designindustrin i Europas modemecka? Kolla då in LCCA!

London

London är en mångkulturell världsmetropol med ca 8,1 miljoner invånare. Stadens varierade befolkning har lockats från en mängd olika kulturer, religioner och länder. Staden är perfekt för dig som vill studera contemporary arts, då den är fylld av mycket olika kultur, uttrycksfulla personligheter och vackra vyer.

Fritid

I London finns något för alla, alla dagar i veckan – passa på att gå på musikal, se en fotbollsmatch, gå på marknad eller besök någon av Londons många sevärdheter – utbudet är enormt! Att plugga i London ger även väldigt goda möjligheter att nätverka och knyta värdefulla kontakter inför ditt framtida arbetsliv. Skolan ligger i Londons konst- och mediadistrikt med direkt närhet till flera av Londons olika sevärdheter. Det är lätt att ta sig runt i London, antingen med tunnelbana, cykel eller till fots.

Kurser

LCCA erbjuder både längre och kortare utbildningar för dig som är intresserad av att arbeta inom contemporary art och business:

Foundation 1 år

Detta program är på 1 år och passar dig som vill testa på att studera utomlands men inte vill binda upp dig för en längre studieperiod.

Art & Design

Foundation in Art & Design ger en viktig introduktion till området Art och design genom att använda olika media. Programmet är gjort för att maximera dina möjligheter till kreativ utforskning inom området. Du lär dig många praktiska processer och designförmågor för att kunna uttrycka dig. Programmet guidar dig inom området och hjälper dig att hitta det du vill specialisera dig inom när det gäller design med anknytning till målning, grafisk design, digital media mm. Antingen är du nöjd med denna utbildning och ger dig ut i yrkeslivet eller så pluggar du vidare på något annat av LCCA program, förslagsvis. Du får på programmet en mycket bra överblick över olika programalternativ inom området som finns för att läsa vidare, t.ex. för att ta en Bachelor-examen inom programmen nedan.

Här kan du läsa mer om London College of Contemporary Arts hemsida och Foundation programmen.

Higher National Certificate (HNC) + Higher National Diploma (HND) 2 år

Programmen ger dig möjlighet att ta en akademisk examen, så kallat HND, och därefter ge dig ut i yrkeslivet med goda möjligheter att få jobb. HND-programmen är en 2-årig examen på akademisk nivå.

Graphic Design

Genom praktiska workshops, föreläsningar, privata lektioner och studiebesök på gallerior och museer utvecklar du din kreativa förmåga tillsammans med den tekniska sidan av grafisk design. Du kan specialisera dig inom digital media, reklam, typografi eller som illustratör och välja att med ditt portfolio påbörja din karriär eller fördjupa dig ytterligare och ta en Bachelor Degree. Som grafisk designer har du möjlighet att jobba inom en mängd olika områden så som web design, branding, art director, publishing, TV & Film mm.

Photography

Utforska olika grenar inom fotografi genom kurser som Fashion photography, Photo journalism, Location photography och Darkroom practice och finn din passion inom fotokonsten. Programmet ger dig färdigheter inom bl a studio fotografering, plats fotografering, journalistisk fotografering, digital produktion mm. Efter avslutad utbildning så kan du välja att studera vidare och ta en Bachelor Degree eller börja jobba och få hjälp av skolans yrkesvägledare.

Computer Game Animation

Har du siktet inställt på datorspels branschen? Programmets mål är att utveckla studenten inom computer games design & development, 3D design, 2D & 3D Computer animation och ger dig en rad bransch relaterade kvalifikationer att antingen påbörja din karriär med eller fördjupa dig ytterligare ett år och ta en Bachelor Degree.

Business Management

Utbildningen ger dig goda kunskaper inom olika business-områden så som management, marknadsföring, HR, administration, entreprenörskap mm. Du som student har möjligheten att jobba vid sidan av studierna. Denna kan bygga ut till en Bachelor på ett år genom LCCA:s Top-Up, se nedan.

Fashion and Textiles

1-2 årig designutbildning. Här ges du en bred teknisk och kreativ utbildning som ger verktygen att arbeta inom Fashion och textilier. På utbildningen kommer du utmanas av dina lärare att utvidga dina egna vyer och finna din egna röst i branschen.

Hospitality Management

En praktisk utbildning för dig som är intresserad av turism industrin. Fördjupa dig i finans & marknadsföring, mat & dryck, Human Resource Management med inriktning mot turism. Utbildningen kan bygga ut till en Bachelor på ett år genom LCCA:s Top-Up, se nedan.

Här kan du läsa om London College of Contemporary Arts HND-program på deras hemsida.

Bachelor Degree (BA) 3 år och Top Up Bachelor 1 år

LCCA är erkänt duktiga på Bachelor-program inom sina områden. Vissa är 3 år och andra så kallade Top-Up:s där du med tidigare akademisk studier inom området (motsvarande HND) kan toppa upp dina studier till en Bachelor på ett år!

Graphic Design

Bachelor (BA, Hons) 3 år. Förbered dig inför en karriär inom visuell kommunikation på LCCAs Bachelor program. Om du vill jobba inom branscher så som reklam, branding, TV/ Film och webbdesign så är BA in Graphic Design & Visual Communication ett givet val. Du har tillgång till de senaste programmen och teknikerna och uppmuntras att utveckla din personliga stil och visuella språk. Under det 3-åriga programmet kommer du att ha möjligheten att rikta in dig mot packaging, photography eller digital design. Utbildningen sker i samarbete med Buckinghamshire New University.

Fashion Design

Bachelor (BA, Hons), 3 år. Brinner du för mode och design? Genom en kombination av praktisk och teoretisk undervisning förbereder Bachelor programmet i Fashion Design dig att arbeta med projekt på en professionell nivå. Besök av branschfolk och studiebesök ger dig en värdefull inblick i branschen och alla de olika jobb som finns. Utbildningen sker i samarbete med Buckinghamshire New University.

Business Management

Business Management (BA, Hons), Top-Up 1 år. Detta är en 1-årig påbyggnadskurs för dig som läst minst en tvåårig akademisk utbildning som en HND inom Business (t ex LCCA:s program som är beskrivet ovan under HND) och vill ta en Bachelor-examen på endast just 1 år! Utbildningen syftar till att förbereda dig på arbete som manager inom ekonomi. Året innehåller bl a kursmoduler såsom Leadership, Innovation, Global Marketing, Entrepreneurship mm.

Hospitality Management

Hospitality Management (BA, Hons), Top-Up 1 år. Programmet är på ett år och mynnar ut i en Bachelor. Det är tillgängligt för dig som har minst två års erfarenhet av akademiska studier inom Hospitality eller snarlikt område, t.ex. LCCA:s HND för Hospitality Management. Här förbereds du på en chefstjänst inom rese-, hotell- , event-, underhållningsbranschen och andra relaterade. Moment som går igenom under året är; Consultancy Projects, Innovation, Meetings, Incentives, Conference, Event, Sport and Event Tourism mm.

Här kan du läsa om London College of Contemporary Arts Bachelor program på deras hemsida. För att ta del av LCCA kompletta utbud av utbildningar (sommarkurser/kortare program, såväl som post graduates degrees), läs mer på London College of Contemporary Arts egen hemsida.

Boende

Boende ordnar du själv men LCCA hjälper dig gärna att hitta rätt och ge bra tips och råd. De flesta studenter väljer att dela hus eller lägenhet med andra studenter från skolan för att hålla hyran nere. Oftast har du eget rum men delar kök och badrum. Kontakta gärna oss för mer information om vad du kan tänka på innan flytten.

Ansökan

Vi hjälper dig med allt från kursval, genom ansökningsprocessen, med CSN-frågor, försäkring, välkomstbrev med mera! Du får en personlig kontaktperson som du kan vända dig till vid frågor och funderingar. EduPlanet tar inte ut någon avgift från dig som student. Du betalar din kursavgift direkt till skolan, vi hjälper dig således utan kostnad!

För att ansöka till LCCA behöver du skicka in följande handlingar till oss på EduPlanet. Via mail till: info@eduplanet.se, eller per post till: EduPlanet Box 2097, 250 02 Uppsala.

Ansökningshandlingar

 • LCCAs ansökningsformulär ifyllt (detta skickar vi till dig vid intresse).
 • En vidimerad kopia på ditt slutbetyg från gymnasiet, översatt till engelska (kontakta din gymnasieskola, de kan hjälpa dig med detta kostnadsfritt!). Om högre examinationsform finns, skicka även med bevis på detta.
 • Minst C/VG i engelska A/5 och B/6 från gymnasiet.
 • Du måste också göra ett IELTS-test eller göra skolans egna språktest på plats i London. Kontakta oss för mera information.
 • En färgkopia på ditt giltiga pass.
 • Ett passfoto.
 • CV/ Resumé.
 • Till fåtalet program äger även en kortare intervju rum, antingen via Skype eller på plats i London.

För LCCAs 3-åriga Bachelor-program görs ansökan digitalt via UCAS (Storbritanniens motsvarighet till Sveriges Antagning.se). Vi hjälper dig gärna med detta!

Priser & datum 2019/2020

Foundation 1 år
Art & Design: GBP 4 995
HNC/HND 2 år
Kursavgift: GBP ca 6 500/läsår
Kursmateriel med mera: GBP 200-500/läsår
HNC/HND Business Management, Graphic Design, Photography, Computer Game Animation, Hospitality Management.
Bachelor Degree (BA) 3 år & Top Up 1  år
BA Graphic Design*: GBP 9 250/läsår
BA Fashion Design*: GBP 9 250/läsår
BA Top-Up: GBP 9 250/läsår
Kursmateriel med mera: GBP 500/läsår

Viktiga datum

Terminsstarter
Foundation: februari
Higher National Certificate/Diploma: mars, oktober
Bachelor, 3 år och Top Up 1 år: februari (vissa program), oktober

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982