College

Vancouver, British Columbia, Kanada

Studera utomlands på Ashton College i Vancouver

Karriärsfokus Branschnära utbildningar Praktisk erfarenhet

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Kafeteria
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Rullstolsanpassat
 • Visumkrav
 • Online & Distanskurser
 • Data labb

Ashton College ligger centralt beläget vid hamnen i hjärtat av Vancouver. Ashton College är en skola med vidareutbildning för både kanadensiska och internationella studenter.

Skolan erbjuder utbildningar bland annat inom områden som internationell handel, redovisning och bokföring, affärsengelska, försäljning och marknadsföring och finansiella tjänster och företag.

På Ashton College läggs stor fokus på att ha högkvalitativ undervisning klasserna är oftast relativt små. Skolan har duktiga kvalificerade lärare med lång erfarenhet och stor kunskap i de områden de undervisar inom. En godkänd examen på Ashton College ger dig stora möjligheter till jobb inom den bransch du studerat, då kurserna är yrkesförberedande.

Vancouver

Vancouver är kuststaden i sydvästra Kanada som förutom affärscentrum och ett avancerat nattliv erbjuder ett omfattande friluftsliv i ett varierande landskap. Här finns en fantastisk natur med gröna regnskogar, klippiga berg och vidsträckta stränder.

Fritid

Vancouver har det mesta som man kan förväntar sig hitta i en storstad. Gillar du skidåkning så missa inte ett besök till Whistler Mountain eller Grouse Mountain. Vancouver bjuder även på aktiviteter så som ridning i Manning Park, vandring, white water rafting, mängder av sportevenemang inom hockey och football eller kanske bara en lat dag på någon av stadens många stränder. Vissa tider på året finns även möjlighet att se val vid Victoria eller Torfino. Vancouver är med andra ord en stad för dig som gillar aktiviteter men har även ett stort utbud inom kultur, teater och museum.

Kurser och Program

Ashton College erbjuder ett flertal olika diplomprogram med varierande kurslängd från cirka 20 veckor och uppåt. Skolan erbjuder främst kurser inom området ekonomi, marknadsföring och human resource management. Några av fördelarna med att läsa på Ashton College är att klasserna är relativt små vilket gör att eleverna får mycket lärarledd undervisning. På vissa kurser är lektionerna schemalagda mellan kl 8.30-12.30 måndag till fredag. På andra kurser läser man 8.30 – 15.30. Varje kurs har minst 20 timmars lektionstid per vecka. Efter avslutad kurs hos Ashton College har studenten ett Diploma och är redo att börja arbeta.

De utbildningar Ashton College erbjuder passar bland annat dig som vill jobba som ekonom, personalvetare, rekryterare, marknadsförare, revisor eller som vill jobba med internationell handel.

Diplomprogram

Diploma in Human Resource Management

Om du tycker om att arbeta med människor och ser dig själv som en diplomatisk person med öga för detaljer så har du redan flera av de egenskaper som krävs för att bli framgångsrik inom HRM. Med ett diplom från Ashton College kommer du att vara redo för personalansvar, att arbeta med rekryteringsprocesser och mer övergripande med frågor som rör företagskultur. Som en mellanhand mellan den anställde och företaget, arbetar du inom HRM mycket med mänskliga relationer och sköter bland annat förhandlingar, implementerar personalpolicys, utför personaladministration samt ansvarar för träning och utveckling av företagets personal.

Diploma in International Business Management

Med globalisering krymper vår värld. Nya marknader betyder stora möjligheter för företag av alla storlekar. Med en förståelse för den verklighet internationella företag verkar får du den konkurrensfördel som behövs på dagens global marknad. Ett Diploma in International Business Management ger dig de kunskaper som behövs för att nå denna förståelse och får dig att sticka ut på arbetsmarknaden. I programmet ges du chans att förutom kunskaperna som ges i klassrummet kunna utveckla dina färdigheter ytterligare på en praktikplats.

Boende

Skolan erbjuder inget studentboende men hänvisar till olika firmor och förmedlingar där studenten kan ansöka om boende.

Priser och Datum 2021

Kurspriser och avgifter
Human Resources Management Diploma: 5 460 CAD
International Business Diploma: 8 190 CAD
Diploma in International Business Management: 10 400 CAD
Application fee: 300 CAD
Kursmateriel: CAD 300 – 1 400

 

Viktiga datum
Kursstart Slutet av oktober

Ansökan

Ansökningsprocess

Du måste ha fyllt 19 år för att få ansöka. Vi på EduPlanet hjälper dig kostnadsfritt med ansökan, information om hur det är att studera utomlands, CSN-frågor och allt runt detta när du ansöker till Ashton College.

Följande dokument behöver du skicka in till oss via mail till info@eduplanet.se, eller per post till EduPlanet, Box 2097, 750 02 Uppsala för att ansöka:

 • Skolans ansökningsformulär (detta skickar vi till dig).
 • Vidimerad kopia av ditt slutbetyg översatt till engelska.
 • IELTS 5.5-6/ TOEFL 510, eller skolans språktest som görs online utan kostnad.
 • Kopia av ditt pass.
 • 200 CAD i ansökningsavgift som du tillåter skolan att dra från ditt kort. Denna summa återbetalas ej.

När dessa dokument inkommit till oss går vi igenom din ansökan och ser till att den är komplett. Därefter skickas den till Ashton College och så snart skolan har behandlat din ansökan kontaktar vi dig.

Studentkommentarer

Erica 26 år, Diploma in Business

Ashton College är en jättemysig skola som jag skulle rekommendera till vem som helst. Det är en väldig mix på nationaliteterna bland eleverna vilket gör det väldigt spännande att kunna se alla ämnen från många kulturers perspektiv. Jag har fått många vänner från Brasilien, Kina, Japan, Korea, Indien och Ryssland mfl, ett flertal som jag säkert kommer hålla kontakten med efteråt.

Det fanns gott om gamla elever att köpa böcker ifrån, och jag har själv sålt av det jag köpt för att främja elever som börjat efter mig. Kurserna var väldigt intressanta och flera av lärarna helt toppen, och skolan är bra på att lyssna på vad eleverna tycker när något inte fungerar. Jag känner mig extra nöjd över att ha klarat av att vara här med hela familjen och gick ändå ut med toppbetyg i nästan alla kurser, väldigt roligt!

Fråga vår studievägledare Jonas!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982