College

Hua Hin, Thailand

Studera utomlands på Webster University i Hua HIn

Campus i Hua Hin och Bangkok Upp till 60 nationaliteter representerade Amerikanskt universitet i Thailand

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Kafeteria
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Visumkrav
 • Data labb

Webster University grundades 1915 i Missouri, USA och erbjuder idag förstklassiga utbildningar på sina campus i Nordamerika, Europa, Afrika och Asien.

Webster University är ett amerikanskt universitet med hela världen som studieplats, som lägger stor vikt i att utbilda och utveckla sina studenter till globala medborgare.

I Thailand har Webster University två campus, det ena beläget mellan turiststäderna Hua Hin och Cha-am ca 18,5 mil söder om Bangkok, och det andra beläget i toppmoderna lokaler i Bangkoks affärsdistrikt Sathorn.

Universitetets motto är ”Real world knowledge, for real world success”, vilket speglar deras globala inriktning, och har blivit utnämnd av US News till ett av Amerikas bästa college.

Thailand

Webster University’s ena Thailand-campus finner du i fräscha lokaler i miljonhuvudstaden Bangkoks moderna affärsdistrikt Sathorn. Campuset utgör en våning i skyskrapskomplexet Empire Tower med närhet till tågstationen Chong Nonsi och fridfulla Lumpini Park, i ett annars pulserande Bangkok. I lokalerna ryms administrativa kontor, klassrum och bibliotek. Campuset ger dig möjlighet att studera i Bangkoks kommersiella hjärta.

Webster University’s andra Thailand-campus ligger i ett relativt lugnt och lantligt område, men med närheten till Hua Hin och Cha-am där allt du kan behöva vad gäller shopping och nöje går att hitta. Campuset erbjuder faciliteter som kafeteria, datorlabb, bibliotek, medialabb samt träningsfaciliteter och passar dig som vill komma åt den traditionella campus-känslan som amerikanska universitet erbjuder. Behöver du avkoppling i allt studerande är det enkelt att ta sig in till Hua Hin och utforska dess 5 km vackra strand.

Fritid

Väljer du skolans Bangkok-campus har du oändliga möjligheter till spännande aktiviteter oavsett vilken tid på dygnet. Med shopping i alla dess former, från marknader till lyxiga shoppingcenter, oräkneliga sevärdheter och ett outtröttligt nattliv kommer du inte sitta rastlös. Ta en hiss upp till en av stadens rooftop-barer och se staden breda ut sig under dina fötter, åk vilse med lokaltrafiken på stadens invecklade flodsystem, besök tempel och ta del av thailändarnas många färgsprakande högtider.

Även skolans campus i Hua Hin/Cha-am erbjuder mängder av aktiviteter i och omkring skolområdet, vare sig du gillar shopping, golf, sol eller bad. Kanske vill du rida, snorkla eller köra jetski? På campus arrangeras en mängd olika aktiviter för studenterna, bland annat inom musik och sport. Många studenter planerar resor ihop för att upptäcka resten av Thailand och Sydostasien. På skolans träningscenter finns gym samt möjlighet att utöva sport för nöjes eller tävlings skull. Sporter som erbjuds är badminton, bordtennis, basket, fotboll, softball och tennis. Utanför campus finns det möjlighet att testa kajakpaddling, klättring, campingresor eller djungelvandring.

Kurser

Webster University i Thailand erbjuder både Bachelor och Master degrees. Även Study Abroad med möjlighet till studier 1-2 terminer. Kurserna ges på engelska och i små grupper på ca. 20 studenter per klass.

Bachelor

Kurslängd: 3-4 år, 128 credits

Webster University erbjuder Bachelor of Arts degrees och Bachelor of Science degrees inom nedan områden. En Undergraduate degree läser du normalt sett på 8 terminer under 4-års tid. Majoriteten av programmen läser du på skolans campus i Hua Hin.

Master

Det finns två Master-program att läsa på Webster University:

Certificate

I Bangkok kan du också välja att läsa en kortare Certificate-utbildning. Programmet passar både för dig som redan är verksam inom industrin samt för dig som vill utforska och bli yrkesverksam inom turism på sikt.

Boende

Webster University kan hjälpa till att ordna med boende, både i Bangkok och i Hua Hin-området. Deras boenden marknadsförs som trygga, rena och studentvänliga. Även priset är en fördel.

Studenterna bor off campus vilket ökar valmöjligheten av boendealternativ. Studentresidensen hyrs oftast ut terminsvis. Här nedan kan du se en kort film om ett boende som hyrs ut via Webster University.

Priser & datum 2019/2020

Kurspriser per termin
Undergraduate 12-18 credits 210 000 THB
Andra kostnader
General fee 15 000 THB
Inkluderar: Hälsoförsäkring, biblioteksanvändning, internet, idrottsanläggningar, aktiviteter utanför schemalagd tid.

Viktiga datum

Kursstarter – Undergraduate
Hösttermin 1 Slutet av aug
Hösttermin 2 Slutet av okt
Vårtermin 1 Tidigt januari
Vårtermin 2 Mitten av mars
Infotext
Deadlines för ansökan
Hösttermin Juni
Vårtermin Nov
Kursstarter – Graduate
Hösttermin 1 Slutet av aug
Hösttermin 2 Slutet av okt
Vårtermin 1 Tidigt jan
Vårtermin 2 Mitten av mars

Ansökan

EduPlanet hjälper dig utan kostnad att söka till Webster University i Thailand. Följande dokument skickar du till EduPlanet, Box 2097, 750 02 Uppsala för att ansöka till skolan:

 • Ifyllt ansökningsformulär (görs online)
 • Vidimerat examensbevis från gymnasiet översatt till engelska
 • Bevis om tillräcklig engelsknivå genom antingen TOEFL eller IELTS exam.
 • En uppsats på 300-500 ord som visar på din motivation och engagemang för framtida studenter på just detta universitet.
 • 2 referensbrev
 • Fotokopia på ditt pass

Mer dokumentation kan krävas av Webster’s Admissions committee beroende på program.

När samtliga dokument har inkommit till oss går vi igenom din ansökan och ser till att allting är korrekt ifyllt och att ingenting saknas. Därefter skickas din ansökan till Webster University och så snart skolan har behandlat din ansökan kontaktar vi dig.

Nu har du kommit en bra bit in i ansökningsprocessen och vi hjälper dig gärna vidare! Vi svarar på frågor kring såväl CSN, visum, försäkring och boende inför din avresa.

Fråga vår studievägledare Jonas!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982