College

Berlin, Hamburg - Tyskland

Studera Musik utomlands på BIMM i Tyskland i Berlin och Hamburg

Campus i Berlin och Hamburg En del av BIMM Topputrustade lokaler

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Kafeteria
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Data labb

BIMM Berlin och Hamburg är partnercampus i BIMM Group där de andra skolorna ligger i musikstäderna London, Brighton, Bristol, Manchester, Birmingham och Dublin. Skolan ligger belägen i en av Europas hippaste kulturstäder där det finns allt från klassisk musik till mer alternativa stilar.

BIMM är ett musikcollege för den som vill ha en karriär inom musikindustrin. På BIMM får du som student studera i nära kontakt med den brittiska musikindustrin och de har valt att lägga sina skolor i städer med mycket historia och ett levande musikliv. Alla lärare på skolan är själva aktiva inom musikindustrin och de har många kontakter med stora aktörer så som Universal Music, Sony Music, Warner Music och en rad olika festivaler i England.

För dig som student finns individuellt utformade program för att just du ska kunna utvecklas inom det området du brinner för och den musikstil du vill verka inom. Men du får även en bred kunskap om olika musikstilar och om musikindustrin för att du ska få en bra grund att stå på inför framtiden. Tidigare studenter som pluggat vid BIMM är bland annat James Bay, George Ezra (BRIT Award-vinnare), The Kooks, Ella Mai (Grammy- och Billboard Music Awards-vinnare, Luisa-Christie Walton-Stoev (Influencer Marketing Lead på Atlantic Records UK) och Natasha Bent (Paradigm Talent Agency och vinnare av Agent of the Year 2018).

Du kan välja att läsa hela din utbildning i Berlin eller Hamburg, eller till exempel läsa 1 år i Berlin eller Hamburg och 2 år i London/Manchester/Brighton/Brighton/Birmingham, eller vad du själv känner för! Det ger dig möjligheten att få ett stort och bra kontaktnät inom musikindustrin i båda städerna. Lärarna är alla högst professionella med en lång erfarenhet inom musikbranchen och brinner för sitt ämne. Samtliga av de lärare som arbetar på BIMM är även yrkesverksamma inom musikindustrin, detta för att de ska vara uppdaterade och kunna hjälpa studenterna att komma ut i arbetslivet efter examen. Deras mål är att inspirera genom varierad undervisning och små klasser där fokus läggs på varje enskild student. Lärarna arbetar för att få ut det mesta och bästa av sina elever.

Vi hjälper dig kostnadsfritt med ansökan, CSN, boendeinformation, kontakt med andra studenter och personlig rådgivning för BIMM Berlin!

Berlin

Med Europas mest nyskapade kulturutbud, en blodisande historia och shopping i världsklass fortsätter Berlin att fascinera sina besökare. Denna pulserande storstad har något att erbjuda för alla smaker. Staden har ett starkt kulturellt uttryck och står varje år värd för många olika evenemang, bland annat Berlins filmfestival med många kända filmer och skådespelare.

På din fritid i Berlin kommer du garanterat att ha fullt upp. I trendiga Prenzlauer Berg har du en massa intressanta och mysiga ställen att besöka. När du vill se mer kan du åka till Kreuzberg och uppleva ett multikulturellt område med mysiga barer och marknader, det är här BIMM ligger belägen. Shoppa loss i Mitte eller spendera en eftermiddag i trendiga Friedrichshain. Berlin är en av de coolaste och mest nydanande städerna i hela Europa och människor söker sig hit för att ta del av stadens fantastiska nöjesutbud. Det finns även oändliga möjligheter att ta del av stadens kulturutbud och historia.

Hamburg

Hansastaden Hamburg erbjuder en härlig variation av gammalt och nytt. Med skolans strategiska läge i den konstnärliga stadsdelen St Pauli har du nära till det mesta som är värt att se och göra i Hamburg. Nöjeslivet i Hamburg är också något extra. Något man måste nämna är Reeperbahn som är ett välkänt område i Hamburg med flertalet barer, casinon och nattklubbar. Runt 25 miljoner turister besöker årligen denna nöjeslystna del av staden som släcks ner först när morgonljuset inträder. Besök det gamla lagerhuskomplexet Speicherstadt som idag är minnesskyddat, här finns numera museum, restauranger och utställningar. Denna del av Hamburg är ett tillhåll för många reklammakare, bokförläggare och konstnärer. Andra sevärdheter är det vackra Rathaus, det gamla stadshuset med sitt höga torn som sträcker sig mot himlen.

Kurser

Bachelor Degrees

Professional Musicianship BA (Hons)

En 3-årig Bachelor-utbildning inom Professional Musicianship där du kan välja inriktning inom Gitarr, bas, trummor eller sång. Varje år finns ett antal obligatoriska kurser som alla har och sedan ett antal valfria kurser så att du som student kan välja lite hur din utbildning ska utformas. Du kan läsa mer om de olika inriktningarna genom att klicka på dem.

Songwriting BA (Hons)

En 3-årig Bachelor-utbildning inom Songwriting ger dig kunskaper inom skrivteknik och hur du utvecklar ditt personliga uttryck i texter. Du får arbeta både på egen hand och i grupp och förutom skrivandet lär du dig mycket om musikindustrin för att få en bra grund att stå på. I slutändan kommer du få arbeta med ett eget projekt som ger dig en bra erfarenhet inför arbetslivet. Du kan läsa mer om songwriter här!

Music Business BA (Hons)

Inom Music Business-programmet finns två möjligheter. Den ena är att läsa det som ett vanligt 3-årigt program eller så kan du läsa det på 2 år som ett Accelerated program. Programmet ger dig en uppfattning om hur musikindustrin fungerar och ständigt utvecklas för att möta den nya tekniken och artisters och kunders behov. Under utbildningen finns möjlighet att utvecklas genom olika praktikmöjligheter hos företag inom musikbranschen. Läs mer om programmet här!

Music Production BA (Hons)

Vill du ha en karriär som musikproducent så är det här ett bra program. BIMM strävar efter att studenterna på music production programmet ska kunna jobba med musikinspelning och producering inom både musikbranschen men även film, tv, spel och animationsprojekt. Läs mer om programmet här!

Boende

BIMM Tyskland erbjuder tyvärr inget campusboende för dig som student. Däremot kan du kan alltid vända dig till deras Student Support Team som gärna svarar på frågor om lämpliga boendelösningar i Berlin och Hamburg. BIMM har också satt ihop en väldigt bra PDF med hjälpsamma råd och tips på områden du kan leta boende i samt bra information om transportnätet i och runt städerna. Läs BIMMs boendeguide här!

Priser & datum 2022

Per läsår
Bachelor Programs: €8 450
OS: €500 av detta betalas som deposition i förväg när du tackar ja till din plats.
Datum
Kursstart: oktober

Ansökningsprocess & Antagningskrav

För att bli antagen till BIMM i Berlin krävs ett examensbevis från gymnasiet samt uppvisande av en tillräcklig engelsknivå. Minst C i engelska 5 och 6 eller minst C i engelska 7.  Alternativt genom ett test så som IELTS med resultat 6.5 för Bachelor. Kontakta oss för programspecifika betygskrav.

Ansökningsprocess

Beställ information och ansökningshandlingar genom att fylla i vårt kontaktformulär som ett första steg, eller genom att kontakta info@eduplanet.se med frågor och funderingar. Genom att ansöka till ett college eller universitet med vår hjälp godkänner du våra bokningsvillkor, som du hittar genom att klicka på länken.

Dokument för ansökan

 • Skolans ansökningsblankett (den får du av oss på EduPlanet).
 • Vidimerad kopia på ditt examensbevis från gymnasiet, översatt till engelska.
 • Tillräcklig engelsknivå.
 • Personal statement.

Du skickar in allt detta till info@eduplanet.se eller via post till EduPlanet Box 2097, 75002 Uppsala. Efter att din ansökan kommit in kommer du att bli kallad till en audition eller få instruktioner för demoinspelning/videoaudition.

Fråga vår studievägledare Jonas!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982