College

New York, USA

Studera Dans utomlands på Broadway Dance Center i New York

Kreativ miljö 350 dansklasser per vecka Kända koreografer

Skolinfo:

 • Kafeteria
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Visumkrav

Mitt i Broadways teaterdistrikt finner du dansskolan Broadway Dance Center! Den grundades 1984 och har sedan dess varit en populär och frisk fläkt i stadens danskretsar! Skolan är känd för de fantastiska lokalerna och deras otroligt breda och proffsiga utbud av dansklasser.

Beläget mitt i nöjesdistriktet av New York (Broadway) ger skolan en stor dragningskraft för rampljussugna dansare från hela världen. För många är det den stora drömmen att få komma till New York och leva upp sina stora dansdrömmar. Dansare har vallfärdat till staden i flera decennier. Koreografer som Michael Bennett, Bob Fosse, och Jerome Robbins skapade briljans på scenen, medan lärare som Luigi, Jamie Rogers, Henry Letang, Phil Black, David Howard och Frank Hatchett förberedde dansare att bli mångsidiga och tekniska artister.

BDC har det största utbudet av dansstilar i New York City, och du kan välja allt mellan balett, jazz och modern dans till hiphop, stepp och musikalteater. I skolans lobby finner du stora tv-skärmar som visar alla aktuella schemalagda lektioner som pågår under veckan/månaden. Skolan har även en liten egen butik där det går att köpa danskläder m.m. Kom även ihåg att utnyttja skolans alla allrum. Stretcha, slappa, umgås och använd BDC:s fria WiFi.

Idag har Broadway Dance Center 90 anställda, alla med olika bakgrund och arbetsfält, men med den gemensamma kärleken till dansen. Den största andelen är givetvis koreografer och danslärare, kända både för egen dansprestation men även som koreografer. Vissa har presterat i tv-sammanhang som exempelvis So You Think You Can Dance, American Idol och diverse amerikanska filmer.

”We look for applicants with a strong desire to train intensively and desire to work hard to achieve their goals.”

New York

New York är en ledande turistdestination med miljontals besökare varje år. Här finns världsberömda sevärdheter och monument, som Empire State Building, Chrysler Building, Times Square, Central Park, Manhattan, Frihetsgudinnan, Ground Zero Museum, Metropolitan Museum of Art. Ja, listan är lång. I stort sett alla områden finns exempelvis mataffärer, parker, konstgallerier, affärsgator och restauranger på nära håll.

New York, också kallat The Big Apple, är verkligen en stad som aldrig sover! Gatorna är fyllda av människor både dagtid som nattid. Vi är hel säker på att det alltid kommer finnas något för dig att prova på eller utforska när du befinner dig New York. Gå och se en musikal på en av världens bästa musikalscener – Broadway, shoppa loss i något av alla de otroliga ”malls” som finns, gå och se en match i fotboll, hockey, basket etc.

Du kan som elev på BDC utnyttja skolans lokaler på din fritid. Flera gånger i veckan anordnas olika klasser med diverse koreografer, dansstilar osv. Läs mer om det under fliken utbildningar. Varje elev på skolan får dessutom ett BDC ClubCard när de anländer första dagen. Det ger dig rabatter på många välkända restauranger och affärer.

Kurser

EduPlanet kan i samarbete med Broadway Dance Center erbjuda dig hjälp att söka till skolans International Student Visa Program (ISVP), ett givande och förmånligt program för internationella studenter. Du väljer själv mellan tre olika längder på programmet. Programmet vänder sig främst till dig mellan 18-27 år, och är tyvärr inte studiemedelsberättigat.

ISVP Danskurs

Längd:13 veckor, 6 månader eller 1 år

Varje vecka kan du som student på BDC välja och vraka mellan tolv olika dansklasser. Först och främst väljer du en huvudgenre – jazz, balett, musikalteater, hiphop eller stepp. Du dansar 18 timmar i veckan (repetition ej inräknad). Du kan också ta chansen att prova på andra dansstilar än din huvudgenre. Alla ges i olika svårighetsgrader, alltifrån nybörjare till avancerad. Det kravet som dock ställs av BDC är att två av de klasser som du väljer varje vecka måste vara balett. Detta för att balett är grunden till de flesta danser och skolan vet att det är just det som kommer hjälpa studenterna att kunna utvecklas ännu mer! Du kommer även kunna delta i andra lektioner som t.ex yoga, pilates, röstövningar och stretching.

Du får kontinuerlig uppföljning med lärarna där ni går igenom vad du behöver förbättra och öva mera på, för att du ska kunna bli ännu bättre. Det finns inget specifikt schema, utan det utformar du själv tillsammans med en lärare. Varje månad får du även tillfälle att medverka i dansskolans master classes och performance project, där du får möjlighet att uppträda direkt på scen men givetvis även öva i dansstudios efter lektionstid.

Dansstilarna

Skolan undervisar i massor av olika genrer, inte bara de ”klassiska”, däribland:

Modernt– Denna moderna dansstil ger störst bredd för varje individuell dansare att utvecklas på sitt eget plan, egna känsla och med egen prestation.

Hiphop – HipHop är en kultur som bildades direkt på gatorna i USA. Så New York är helt klart rätt ställe att befinna sig på för att få ta del av den mest omtyckta och genuina stilen av hiphop. Hiphop består av flera olika dansstilar och genrer som har mixats ihop och utvecklats. Locking, popping, breakdance, whacking, krump, dubstep, street jazz, house m.fl. Gemensamt för alla dessa är att danserna har sitt ursprung på gatorna.

Musikalteater – Musikaldans är en stort blandning av bl.a hiphop, jazz och balett. Här arbetas det med energi, uttryck, hållning men framförallt så ligger fokusen på utstrålningen och känslorna som du förmedlar via den.

Funk – Under funkklasserna kommer det att gås igenom välkända steg som popping, locking och whacking. Även basics och grunderna av dessa dansstilar.

Afrikanskt – Den perfekta blandningen mellan träning och dans! Fötter som stampar, armar som slänger och rumpor som skakar till rytmiska, afrikanska trummor. Istället för massa koreografi, så handlar det mer om att släppa loss. En fantastisk träning med kondition, styrka och rörlighet samtidigt som du blir avslappnad och på bra humör.

Breaking – Influerad av en mängd olika dansstilar så som rocking, men även från kampsporter som capoeira. Stilen utvecklas ständigt, och influeras ännu av andra dansstilar och sporter. Det viktigaste elementen i breaking är att få uttrycka sig själv och att sätta en personlig prägel på sina danssteg.

Läs mer om programmet för internationella studenter på skolans hemsida genom att klicka här

Boende

Broadway Dance Center har dessvärre inget eget boende som studenterna kan söka, men det är inget hinder i sig. New York har ett fantastiskt stort utbud av olika sorters boenden.

Vi på EduPlanet rekommenderar varmt att du under de första veckorna bokar in dig på hostel/billigare hotell och att du sedan ordnar boende när du väl är på plats i New York. Många väljer att dela lägenhet med andra studenter, men också att bo på studentresidens är väldigt populärt.

Priser & datum 2019/2020

ISVP Danskurs
3 mån: USD 2 550
6 mån: USD 4 650
1 år: USD 8 950
Övriga avgifter
Ansökningsavgift: USD 250
Avgiften fakturerar vi dig efter att du har skickat in din ansökan till oss.
CSN
CSN har beslutat att Broadway Dance Center ej längre är studiemedelsberättigade. Vi rekommenderar därför följande skolor i USA som också erbjuder dansutbildningar men är godkända av CSN:
Foothill & De Anza Community College
Santa Monica College
Pace University
San José State University

Viktiga datum

2019
Terminstarter: Aug, feb, april, juni
Ansökningsdeadlines
Kursstart februari: Senast 21/12
Kursstart april: Senast 15/2
Kursstart juni: Senast 19/4
Kursstart augusti: Senast 21/6
OBS! Skolan tar inte emot anmälan tidigare än 6 månader innan kursstart.

Ansökan

EduPlanet hjälper dig att söka till Broadway Dance Center helt kostnadsfritt!

Antagningskrav

Detta krävs för att studera på Broadway Dance Center:

 • Ålder 18-27 år
 • Minst godkänt i engelska B, eller E i engelska 6
 • Godkänt M-1 visum
 • Egna besparingar som visar att du kan finansiera studierna

Om du inte uppfyller engelskkraven kan du boka en förberedande språkkurs. Kanske på en av våra språkskolor i USA?

Ansökningsprocess

Beställ information och ansökningshandlingar genom att fylla i vårt kontaktformulär som ett första steg, eller genom att kontakta study-us@eduplanet.se med frågor och funderingar.

När du har haft intervjun och alla dokument har kommit till oss går vi igenom din ansökan och ser till att den är komplett. Därefter skickas den till Broadway Dance Center, och så snart skolan har behandlat din ansökan kontaktar vi eller de dig.

Visum & försäkring

För att studera i USA som internationell student så kräver de amerikanska myndigheterna att du har ett giltigt visum. Broadway Dance Center kräver sedan också att alla deras studenter är försäkrade. Kontakta oss så hjälper vi dig mer än gärna med processen!

Ansökningsdokument

Detta kommer du att behöva för att ansöka till Broadway Dance Center:

 • Ifylld ansökningsblankett
 • Intyg på studiefinansiering
 • Bankbrev – som bevis på egna besparingar, eller sponsors besparingar t.ex. förälders, släkt
 • Dance résumé ifylld med all tidigare dansträning och prestationer
 • Kopia på ditt pass
 • Minst två fotografier på dig när du dansar, där du visar tekniska kunskaper samt fin favoritstil
 • Ett A4-dokument som motiverar varför just du vill studera på BDC – personliga mål och hur de skall uppnås
 • Godkänd hälsoundersökningsblankett

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Jonas!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982