Sprakresor

Honolulu, Hawaii, USA

Språkresa till Honolulu, Hawaii på ICC

10 min till stranden Flexibla boendemöjligheter Välfyllt aktivitetsprogram

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Internet Wifi
 • Rullstolsanpassat
 • Visumkrav
 • Data labb

Intercultural Communications College (ICC) erbjuder språkkurser i engelska vid sin skola på ön Oahu i den underbart vackra ögruppen Hawaii.

Skolan är inhyst på 10e våningen i Ala Moana Pacific Centre i centrala Honolulu, med promenadavstånd till b.la. Waikiki och med bussavstånd till Magic Island och Ala Moana Beach Park. Från skolan har du härlig utsikt över bland annat Manoa Valley och Ala Manoa Beach. ICC har 17 luftkonditionerade klassrum för språkstudenter och hit kommer kursdeltagare från hela världen för att delta i skolans populära språkkurser. Det finns goda möjligheter till självstudier utanför undervisningstimmarna i klassrummet med bland annat ett nyrenoverat multimediacenter, bibliotek och datorer. På skolan finns även en Student Lounge med fritt kaffe och te, micro och kyl.

Hawaii har ett behagligt klimat året om med ganska liten variation i temperaturen. De mest välbesökta månaderna är under vintern; december – februari, och det har såklart mycket att göra med att många turister vill fly från kylan hemma och möta värmen och solen på Hawaii.

Honolulu

Vill du åka på språkresa till ett riktigt strandparadis där du garanteras ett smaragdgrönt hav, en avslappnad stämning, ett behagligt klimat och en frodig växtlighet, är Honolulu rätt stad för dig. Hawaii, Aloha-staten, består av en rad paradisiska öar i Stilla Havet utanför Amerikas västra kust.

Fritid

Hawaii har en fantastisk, exotisk natur och kultur. ICC ordnar ett brett aktivitets- och utflyktsprogram som ett komplement till din språkkurs i klassrummet. Skolans fritidsprogram innehåller bl a; snorklingturer, surflektioner, simning med delfiner, vandringar, hula-dans, lei-making, besök till Koolau Mountains, Pearl Harbour eller till någon av de närliggande öarna Maui och Kauai. Efter dina lektioner kan du söka dig ner till de inbjudande stränderna och njuta av det tropiska klimatet eller ge dig ut på shoppingrunda i stadens centrum. Här finns även mängder av trevliga restauranger du kan utforska under kvällstid. Ett busskort är bra att ha och det kostar ca 400 kr per månad.

Kurser

Deltidskurs i engelska

Lektioner per vecka: 16

Denna allmänna språkkurs i engelska innehåller 16 lektioner per vecka. Kursen finns på olika språknivåer och du får göra ett test första skoldagen som avgör vilken grupp du hamnar i. Max antal deltagare per grupp är 14 men i snitt brukar det vara 8-10 stycken deltagare per grupp. Kursen startar löpande varje vecka, året om. Denna kurs kan studeras upp till 12 veckor utan studentvisum. För längre språkkurser krävs studerandevisum och då behöver du boka minst 20 lektioner per vecka (heltidskurs). Avgifter för undervisningsmateriel tillkommer.

Heltidskurs

Lektioner per vecka: 20

Denna språkkurs innehåller 20 lektioner per vecka (4 lektioner per dag). Kursen finns på olika språknivåer och du får göra ett test första skoldagen som avgör vilken grupp du hamnar i. Max antal deltagare per grupp är 14 men i snitt brukar det vara 8-10 stycken per grupp. Studenter har möjlighet att 4 lektioner per vecka välja ett aktuellt tillvalsämne kombinerat med sin språkkurs, t.ex. med inriktning marknadsföring, journalistik, amerikansk- eller hawaiiansk kultur, grammatik, litteratur m.m. Kursen startar löpande varje vecka, året om. Avgifter för undervisningsmateriel tillkommer. Väljer du denna språkkurs måste du ansöka om ett studerandevisum eftersom kursen bedrivs på heltid.

Cambridge examenskurs

Lektioner per vecka: 16/20

Cambridge examenskurs med 16 eller 20 lektioner per vecka förbereder dig inför en Cambridge examen. Språkkursen startar ca 4 gånger per år på fasta datum, examensprovet erläggs oftast under sista kursveckan. Vid ICC Hawaii finns möjlighet till tre olika examensnivåer och kurserna är mellan 8-12 veckor långa. Vill du studera mer än 8-12 veckor går det utmärkt att kombinera språkkursen med någon av kurserna ovan. Observera att examensavgift för Cambridgeprovet tillkommer och kostar ca 270 USD.

Boende

ICC Hawaii erbjuder flera boendealternativ för dig som student. Antingen om du vill bo hos en hawaiiansk värdfamilj eller mera självständigt på något av skolans utvalda residens. Önskar du boka något på egen hand går det givetvis bra. Bor du på residens bor du mer centralt, oftast med gångavstånd eller kortare busstur till skolan och stranden. Alla residens finns i olika prisklasser och rumstyper. Bor du hos en familj får du räkna med längre avstånd till och från skolan men med en värdefull inblick i det typiska vardagslivet och kulturen på Hawaii. Vad väljer du?

Residens

Island Colony Student Residence

Island Colony är ett residens med 44 våningar och 20 lägenheter på varje våning. ICC tillhandahåller studios och lägenheter på våning 7 för sina studenter. Du kan välja mellan att bo helt själv i lägenheten eller dela med 2-4 andra studenter. Detta boendealternativ går att boka från 4 veckor och uppåt.

– Skolans lägenheter för max 2 personer har ett eget litet kök och badrum, 1-2 sängar, stor balkong samt tillgång till gemensam swimmingpool som samtliga gäster får nyttja. Du kan bo själv eller så kan du och en kompis som du reser tillsammans med dela på en studio.

– Det finns också möjlighet att boka en lägenhet som har plats för max 4 studenter. Där finns ett sovrum med två enkelsängar eller en dubbelsäng, balkong, badrum och vardagsrum med ett större kök. I vardagsrummet finns även två enkelsängar. Detta boendealternativ går inte att boka för eget bruk utan du får vara beredd att dela lägenheten med av skolan utvalda studenter.

Island Colony ligger i hjärtat av Waikiki, nära stränder, butiker, restauranger och nattliv. Alla  lägenheter är bekvämt inredda och har TV, internet och luftkonditionering. Handdukar, sängkläder, hårtork och strykjärn tillhandahålls. Du har även tillgång till tvättmaskin (mot liten avgift), pool med jacuzzi, bastu, gym och supermarket. Till skolan tar du dig med buss på 25 minuter. Vid utflytt tillkommer en avgift för flyttstädning, se mer under fliken ”Priser & datum”. Transfer vid ankomst till flygplatsen på Hawaii ingår i priset för detta residens.

Aloha Drive Student Housing

Ett annat alternativ om du vill bo mer självständigt är Aloha Drive Student Housing, i Waikki. Härifrån har du gångavstånd till flera butiker, restauranger och självklart till stranden. Välj om du vill bo i enkel- eller delat rum med andra studenter och boendegäster. Ditt boende inkluderar b.la:

 • Fullt utrustat kök
 • Kostnadsfritt WiFi
 • Värme, gas och el ingår
 • Tvättmöjligheter
 • Boende nära flera busshållplatser som tar dig till flera av stadens sevärdheter

Minsta bokningslängd är 4 veckor. In- och utcheckning sker endast på lördag eller söndagar. Här kan du se en kort film om boendet. Vid utflytt tillkommer en avgift för flyttstädning, se mer under fliken ”Priser & datum”.

Värdfamilj

Att bo hos en noga utvald värdfamilj innebär en fantastisk möjlighet till att uppleva den amerikanska och hawaiianska kulturen samtidigt som du ständigt uppmuntras att använda din engelska. Frukost och middag är inkluderat i priset om du väljer att bo på detta sätt. Uppskattningsvis kan du räkna med en 45-60 minuters busstur för att ta dig mellan din värdfamilj och skolan. Bokning av transfer är obligatorisk vid boende i familj för att din resa ska fungera smidigt från flygplatsen.

Priser & Datum 2019

Kurspriser
16 lektioner per vecka
1 vecka: 4 690
2 veckor: 7 120
3 veckor: 9 550
4 veckor: 11 970
6 veckor: 15 930
8 veckor: 20 720
10 veckor: 24 150
12 veckor: 28 900
20 lektioner per vecka
4 veckor: 13 300
6 veckor: 18 330
8 veckor: 23 750
10 veckor: 28 610
12 veckor: 33 490
13 veckor: 32 100
16 veckor:  45 570
20 veckor:  45 570
24 veckor: 50 960
Extra vecka: 1 760
Övriga avgifter
Kursböcker:
Var 16e vecka: 950
Övrigt kursmaterial (digitalt/tekniskt materiel):
Per vecka: 200

Boende

Pris per vecka
Bokningsavgift boende:
Engångsavgift:  1 930
Värdfamilj med halvpension*
Enkelrum (1-3 veckor): 3 950
Enkelrum (4-11 veckor): 3 330
Enkelrum (+12 veckor): 2 900
*Priserna gäller endast för dig från 18 år och uppåt..
Obligatorisk transfer vid boende i värdfamilj
Tur och retur: 1 430
Island Colony Student Residence*, inklusive transfer
Enkelrum:  5 660
Dubbelrum: 3 600
*Boendet kan minst bokas för 4 veckor!
Tillkommande avgifter vid Island Colony Student Residence
Städning, enkelrum: 1 800
Städning, dubbelrum: 1 380
Aloha Drive Student Housing*
Enkelrum: 3 820
Delat rum: 2 630
*Boendet kan minst bokas för 4 veckor!
Tillkommande avgift vid Aloha Drive Student Housing
Städning enkelrum: 1 805
Städning dubbelrum: 1 380
Frivilliga tillägg vid boende på valfritt residens
Enkel transfer: 880
Tur & retur transfer: 1 330

Kursstarter 2019

Kursstarter
16 & 20 lektioner per vecka: varje måndag
Cambridgeförberedelse: 2/1, 25/3, 17/6, 9/9

Lovdagar 2019

Lovdagar
Lovdagar: 1/1, 21/1, 18/2, 26/3, 19/4, 27/5, 11/6, 4/7, 16/8, 2/9, 14/10, 11/11, 28/11, 29/11, 24/12, 25/12, 31/12

Deltagarkommentarer

Hanna 26 år, 8 veckor

Skolan ordnande bra aktiviteter och lärarna var mycket trevliga. TOPPENNÖJD över boendet! Bästa stället att bo på :-). Hawaii var underbart!

Amanda 22 år, 3 veckor

Underbart trevlig personal och lärare. Hjälpsamma och har ett mycket trevligt bemötande. Jag kände mig jättevälkommen på skolan. Mitt boende i värdfamilj var verkligen  världsklass och jag rekommenderar det varmt till andra studenter. Familjen jag hade var underbara jag kommer att fortsätta hålla kontakten med dem framöver. Min ”hawaiianska familj”. Enda minuset var att det låg lite för långt bort från ”centrum”.

Hawaii är fantastiskt. Varmt, behagligt, spännande, vackert, vänligt, välkomnande. Hawaii har allt!

Upplevelse, spänning, kultur, skönhet och vänner för livet. Hawaii, min dröm som blev verklighet. Det bästa jag gjort, ett minne för livet. Tack Hawaii för allt fantastiskt jag har varit med om och tack EduPlanet som hjälpte mig att göra min dröm sann.

Sabina 20 år, 7 veckor

Jag bodde på Ohana, ett hotell som på vissa våningar fungerar som studentkorridor. Jag älskade detta och gemenskapen jag fick med mina ”grannar”. Rekommenderar starkt att bo i eget rum då man har en frihet och skapar en gemenskap med de andra eleverna som man inte kanske gör om man bor i en värdfamilj längre bort. Hawaii kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat, ett paradis som var svårt att lämna.

Paulin och Magdalena 20 och 21 år, 4 veckor

Tänk att få åka till Hawaii! Paradiset på jorden? Så mycket man har hört om denna plats. Var det så bra som man hade tänkt innan? Nu vet jag svaret. Och nej, inte ens i min fantasi kunde jag föreställa mig hur den här resan skulle bli. Visst trodde jag det skulle bli kul och häftigt. Men så här när jag tänker tillbaka på resan så var allt långt över mina förväntningar.

Vi blev väl bemötta på flygplatsen och fick såklart blomkransar runt halsen. Boendet var bra och vi hade en stor balkong med härligt utsikt och vi träffade kompisar redan första dan som också bodde på samma hotell. På skolan blev vi också väl bemötta och alla var väldigt trevliga och hjälpsamma. Jag hamnade i en bra klass där jag fick många kompisar. Min lärare som jag hade var riktigt, riktigt bra! Jag lärde mig massor utav honom vilket gjorde skoltiden både intressant och lärorik. Skolan anordnade en hel del aktiviteter som man kunde vara med på. Vi gjorde många aktiviteter under vår tid på Hawaii men dom flesta utanför skolan. Det var smidigt och fanns mycket att göra. Skolan erbjöd alltid sin hjälp och det var skönt att ha deras stöd.

Jag älskar Hawaii och Honolulu. Vädret var för det mesta alltid bra, människorna alltid trevliga, staden kändes lugn och säker fast ändå med mycket liv och stoj. Tänk att efter en dag i skolan gå med hela kompisgänget till Waikiki beach och surfa, lyssna på musik, bada, sola, ta en drink på närliggande restauranger och bara umgås. Eller boka in en dag på havet och simma med vilda delfiner och sköldpaddor. Eller spendera en fredagkväll på en MaiTai båt och kolla på den vackra solnedgången och med hoppande valar i sikte. Ta en promenad uppför Diamond Head och kolla på den fantastiska utsikten över Waikiki. Hyra en bil och ta sig runt ön till Surfers village, Pearl Harbor, Pineapple field och mycket mera. Det finns så mycket att uppleva och jag skulle utan tvekan göra en sån här resa igen. Jag har har fortfarande kontakt med dom flesta av mina vänner som jag träffade på Hawaii, vilket är superkul. Detta var lite godbitar utav min resa till Hawaii, dock går det inte att beskriva en sådan här resa med ord, det måste upplevas! Funderar du på att åka på en språkresa till Hawaii? Tveka inte, det kommer bli det bästa du någonsin gjort och ett minne du aldrig glömmer!

Sara 20 år, 6 veckor

Jag var på underbara Hawaii och pluggade engelska i 6 veckor. Skolan hette ICC och låg i Downtown Honolulu. Jag bodde i en delad lägenhet med en tjej från Holland och det var väldigt kul och spännande. Lägenheten låg mitt i Waikiki med ca 10 minuter till stranden.

Kursen var rolig! Lite enformig undervisning men annars jättebra. Man lärde sig otroligt mycket och vi hade jättekul i klassen. Jag hade lite svårt för min lärare i början men det blev bättre med tiden! Alla lärare var jättesnälla och hjälpsamma. Honolulu är en underbar stad och Hawaii är helt underbart. Att lära sig engelska här är nog det bästa man kan göra.

Jag var väldigt nervös och tveksam innan jag verkligen bestämde mig för att åka och det ångrar jag inte en dag. Det var en upplevelse jag kommer minnas för alltid. Jag har träffat så mycket människor från olika delar av världen och haft otroligt kul. Funderar du på att åka, så tveka inte! Det kommer verkligen bli en upplevelse utan dess like.

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982