Sprakresor

Liverpool, England

Språkresa till Liverpool School of English

Examenskurser Stort utbud av kulturaktiviteter Mysig trädgård

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Fikaautomat
  • Interaktiva skrivtavlor
  • Internet Wifi

Liverpool är känt för sina vänliga invånare, historia, arkitektur, sport, och musik. Det finns mycket för dig som internationell student att se och göra i denna fantastiska stad. Liverpool School of English är den största och mest väletablerade språkskolan i staden och effektiva språkkurser har erbjudits här sedan 1999.

Liverpool School of English har studenter från alla världens hörn. Skolan har 26 klassrum med modern utrustning, studierum med datorer och E-learning där du kan träna engelskan online, bibliotek, fri wifi i hela skolan, två allrum varav ett har bekväma soffor och gott om plats för att äta lunch och det andra har TV, dryckesautomat och datorer. Här finns också en trevlig trädgård med grillplats där studenter kan koppla av och umgås på raster och efter skoltid. LSE ligger beläget centralt i Liverpool i hjärtat av the Knowledge Quarter intill John Moores University och The University of Liverpool. Kaféer, shopping och sevärdheter ligger på gångavstånd.

Liverpool

Liverpool som förr var klassad som en industristad har under åren byggts om och är numera Englands främsta kulturstad. Det finns gott om konst- och musikgallerier och pampig arkitektur. Invånarna är kända för att vara vänliga och staden utsågs faktiskt nyligen till Englands vänligaste stad. Många anser att Liverpool’s storlek är lagom, staden känns stor men liten på samma gång. I centrum finns mycket att se och göra och det är lätt att ta sig runt. Liverpool är bland annat känd som hemstad till musikgruppen Beatles och fotbollslaget Liverpool FC.

Fritid

Liverpool School of English erbjuder en rad olika aktiviteter som komplement till språkundervisningen i klassrummet för att du som deltagare på kursen ska ha möjlighet att uppleva så mycket som möjligt, lära känna andra och träna språket. Skolan har en egen Social Programme Coordinator som arbetar med just aktivitetsprogrammet. På eftermiddagar och kvällar ordnas ofta utflykter, besök till museum, musikaler eller sportevenemang, bowling, pubträffar, filmkvällar och mycket annat, och det är upp till dig vad du vill vara med på. Åtminstone två aktiviteter per vecka är helt gratis. Under helgen ordnas ofta någon dagsutflykt till platser som Lake District, Chester, York, Conwy och London.

Kurser

Språkkurs i engelska

Lektioner per vecka: 15

Denna språkkurs består av 15 lektioner per vecka och fokuserar på vokabulär, grammatik, uttal och konversation. Klasserna består av ca 12 studenter (maximalt 15 studenter).

Liverpool School of English’s akademiska team väljer noggrant kursmaterial för att se till att lektionerna är relevanta och intressanta för dess studenter. Du får en kursbok på kursens första dag och en ny bok varje gång du går upp på en språknivå. Du får göra ett språktest innan kursstart, och i slutet av kursen. Varje vecka brukar man även göra ett litet granskningstest och med jämna mellanrum har du inbokade handledningssamtal med din lärare där ni utvecklar din individuella handlingsplan, vilket hjälper till att säkerställa att din engelska förbättras så mycket som möjligt och du lyckas med att uppnå dina mål.

Lektionstider: 9.00-12.00, måndag – fredag

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 21

Denna språkkurs består av 21 lektioner per vecka och passar dig som vill ha en lite mer intensiv språkkurs. Klasserna består av ca 12 studenter (maximalt 15 studenter). Du kommer att utveckla din förmåga att kommunicera säkert i verkliga situationer.

Lektionstider: 9.00-12.00 måndag-fredag + eftermiddagar mellan tisdag-torsdag 13.00-15.00

Cambridgekurs

Lektioner per vecka: 23

Språkkurs som förbereder dig för en Cambridgeexamen. Här kombineras 15 lektionerskursen med 8 examensförberedande lektioner. Kursen finns på två olika nivåer. Klasserna består av ca 9 studenter (maximalt 12 studenter).

Lektionstider: 9.00-12.00 måndag-fredag + eftermiddagar mellan måndag-torsdag 13.00-15.00

Boende

Värdfamilj

Bo i en väl utvald familj om du vill komma vardagslivet i Liverpool nära! Skolan har flertalet familjer i olika konstellationer (barnfamiljer, äldre par och singlar) så det finns stor möjlighet att lämna önskemål. Familjerna bor i regel 20-40 minuter med buss eller tåg från skolan, mitt i centrum finns det inga familjer som bor så det är bra att räkna med en kortare transportsträcka. Frukost och middag sju dagar i veckan ingår, på söndagar ingår även lunch. Har du särskilda önskemål rörande kost går detta oftast att ordna, mot kostnadstillägg.

Residens

Detta boende passar dig som ska stanna lite längre och vill bo mer självständigt till en rimlig kostnad. Skolan erbjuder boende i ett flertal residens (St Luke´s, Deen House och The Arch är de vanligaste) där du bor i eget rum och har tillgång till ett gemensamt kök där du kan laga mat. Se gärna en kort film om skolans residens. Alla residensen har i regel:

– Eget privat badrum på rummet
– Wi-Fi
– Promenadavstånd till skolan (max 1 km)
– 24-timmars support
– Sängkläder och handdukar tillhandahålls
– Rum möblerat med skrivbord och förvaringsmöjlighet
– TV i gemensamt vardagsrum
– Tvättmöjligheter

Priser & Datum 2020

Kurspriser
15 lektioner per vecka
2 veckor: 6 150
3 veckor: 8 590
4 veckor: 10 930
8 veckor: 20 090
13 veckor: 31 020
16 veckor: 37 590
20 veckor: 57 050
Extra vecka: 2 240
21 lektioner per vecka
2 veckor: 7 160
3 veckor: 9 960
4 veckor: 12 650
8 veckor: 23 740
13 veckor: 36 260
16 veckor:  44 300
20 veckor: 54 690
Extra vecka: 2 700
Kursmateriel
Engångsavgift: 380
Information om studiemedel
Du måste boka minst 3 veckors språkkurs för att kunna ansöka om studiemedel från CSN. Du kan söka studiemedel först för höstterminen det år du fyller 20 år för en språkkurs.

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj med halvpension
Enkelrum: 2 040
Sommartillägg 7/6-23/8
Tillägg per vecka: 450
Residens
Enkelrum: 1 970
Skolans bokningsavgift
Engångsavgift: 770
Transfer, enkel väg
Manchester airport: 1 090
Liverpool airport: 580

Kursstarter 2020

Kursstarter
15 & 21 lektioner per vecka: varje måndag
Cambridgekurs: kontakta oss!

Lovdagar 2020

Lovdagar
Enskilda lovdagar och juluppehåll: 10/4, 13/4, 8/5, 25/5, 31/8, 18/12-4/1 2021

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982