Sprakresor

Sydney, Australien

Språkresa till Sydney på SEA Sydney English Academy

Vid stranden Familjär & engagerad skola Utvalda värdfamiljer

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Fikaautomat
  • Air Condition
  • Interaktiva skrivtavlor
  • Internet Wifi
  • Rullstolsanpassat
  • Visumkrav

SEA English Academy grundades 2001 är resultatet av en långlivad dröm för skolans grundare Mick Edwards och Samantha Milton. Båda har arbetat som engelsklärare i över 30 år och hade i många år planerna att äga och driva en engelsk språkskola för internationella studenter.

Efter många om och men fann de den perfekta platsen och lokalen för att öppna en skola. Från början undervisade de bara en elev! Detta är starten och efter detta har SEA lärt ut engelska till tusentals studenter från mer än 30 olika länder runt om i världen. Målet har hela tiden varit att ge studenter spetskompetens och få känslan att de hittat ett andra hem.

Med mottot ”Nothing is too much trouble” erbjuder SEA intima och personliga språkkurser i små grupper och med lyhörda och engagerade lärare. Målet är att studenter skall lära sig och förbättra engelskan genom en språkkurs väl anpassad efter det egna individuella behovet, i en miljö där de känner sig hemma och där det känns som att vara en del av en familj. SEA är en personlig språkskola där alla lärare lägger extra energi och fokus på varje student, där studenter verkligen får en chans att lära känna varandra.

Skolan har ett sällsynt bra läge bara 50 meter från stranden vid Manly Beach. Mycket av skolans fritidsaktiviteter inkluderar beach- och vattensport. En del av skolans språkkurser kan också kombineras med dyk- och surflektioner!

Sydney & Manly Beach

Byggd kring en av världens vackraste hamnar, med ett sprudlande nattliv och ett klimat som inte lämnar många besvikna, är Sydney med sina 4 miljoner invånare den perfekta staden för språkresor. Här kan du strosa omkring i romantiska Darling Harbour längs fullsatta restauranger där salsamusik ljuder ur högtalarna och se hur solnedgången gömmer sig bakom horisonten.

Sydney är staden som aldrig sover. Dagtid fylls stadskärnan av kostymklädda affärsmän och kvinnor som målmedvetet stressar iväg mellan skyskraporna. Nattid omvandlas publiken till en yngre och lycksökande, ivrig att ge sig ut i det sprudlande nattlivet och dansa loss på de varierade dansgolven. Sydney erbjuder ett brett spektrum av nattklubbar att välja mellan för de som vill roa sig på sin språkresa. Kilometerlånga Oxford Street med sin starka gaykultur är berömd för sina färgstarka och extravaganta klubbar där du ofta kan sjunga med i tonerna till gamla ABBA-hits. Är du mer intresserad av klubbmusik är det Kings Cross du bör besöka under vistelse i Australien. Här finner du de största och flådigaste nattklubbarna där du kan roa dig ända fram till gryningen. Irlandinspirerande ”The Rocks” är full av pubar och mindre barer där du kan koppla av med en öl och spela biljard.

Manly Beach når du smidigast med färja från Circular Quay (cirka 30 min) eller med buss från centrala Sydney. Det är här, mitt på stranden skolan ligger! Detta är ett klassiskt resmål för den som uppskattar surf och bad i första hand men som även uppskattar pittoreskt småstadsliv lagom långt från storstan. I Manly hittar du en uppsjö av surfskolor, beach hostels, museum, restauranger, exklusiva barer och trendiga juicekaféer. Passa även på att hyra cykel och ta dig längs många fina cykelvägar längs kustremsan.

Fritid

SEA English anordnar utöver språkkurser i Sydney en mängd intressanta fritidsaktiviteter för sina studenter. På vardagskvällar anordnas lokala aktiviteter såsom Bush walking, volleyball, bowling, och barbecues på stranden. Skolan erbjuder också piknicks, biljardtävlingar och trevliga pubkvällar. Under helgerna arrangeras vanligtvis spännande dagsutflykter. Du kan åka till de närliggande Blue Mountains, till Hunter Valley Wineries eller till Port Stephens för att titta på valar. Eller så kan du passa på att ta en Weekend Surf Trip på Royal National Park. Skolans fritidsaktiviteter anordnas i enlighet med studentgruppens intressen!

Kurser

Språkkurs i engelska

Lektioner per vecka: 25

Rekommenderas! Detta är SEAs heltidsprogram i engelska. Du studerar 25 timmar i veckan som då inkluderar 2 timmar övervakade studier och en 1 timme lång konversationsklubb. Det är en intensiv engelskkurs med fokus på kommunikation, uttal, hör- och läsförståelse och skrivövningar som passar alla studenter. Skall du studera på studentvisum och vara borta mer än 12 veckor är det denna kusen vi rekommenderar.

Språkkurs på halvtid

Lektioner per vecka: 15

Samma upplägg som ovan nämnda språkkurs men med färre timmar per vecka. På denna språkkurs studerar du under förmiddagar och passar dig som vill ha mera tid att ägna till fritidsaktiviteter och sightseeing i och runt Sydney! Passar även dig som åker på vanligt turistvisum och kanske inte skall stanna så länge.

Cambridge examenskurs

Lektioner per vecka: 25

Måndag till fredag mellan klockan 8.45-15.00 studerar du engelska med inriktning mot en Cambridgeexamen. Kursen inkluderar 2 timmar övervakade studier och en 1 timme lång konversationsklubb. Denna intensiva språkkurs förbereder studenter för den internationellt erkända Cambridge First Certificate in English (FCE och CAE). Med ett maximum av 12 per studenter per klass får SEA English’s studenter en högre nivå av personlig undervisning vilket gör att de kan fokusera mer på sina egna personliga behov.

Cambridgekursen kan du välja att studera i 10 eller 12 veckor, utvalda datum under året. En vecka efter språkkursen brukar examenstesten äga rum. Dessa tester skrivs antingen på SEA Academy eller i en lokal i downtown Sydney dit skolan arrangerar transfer.

IELTS examenskurs

Lektioner per vecka: 22

Vill du hellre rikta in dig på att ta en IELTS-examen har skolan speciella språkkurser för detta också. Kursen är inte fullt lika intensiv som för Cambridge utan här studerar du istället från 8.45-13.10. Kursen består av 20 timmar allmän engelska och 2 timmar som förbereder inför ett IELTS-prov.

Engelska + Surf

Lektioner per vecka: 15+ 2/3 surfpass

Manly Beach är en av Australiens mest kända surfingstränder. Då SEA endast ligger belägen 50 meter från stranden är skolan ideal för att erbjuda denna kombinationskurs. Det är ett spännande program som kombinerar seriös engelskundervisning med surfträning på Manly Surf School bara 5 minuters promenad från SEA. Studenter kan gå denna kurs 2, 3 eller 4 veckor. Du förses med våtdräkt, flyttväst, och surfbräda. En social aktivitet för alla studenter anordnas också varje tisdageftermiddag eller kväll.

Engelska + Dykning

Lektioner per vecka: 15+3 dykpass

Med tre dykarskolor i Manly Beach finns även möjligheten att testa på dykning i samband med din engelskakurs. Dykarkursen utförs under tre dagar över två helger och kombineras med andra heltids- eller deltidskurser vid SEA. Dykarskolan är belägen med bara 10 meters promenad från skolan. För att delta krävs att du som student behöver genomgå en medicinsk undersökning innan du skrivs in på programmet.

Boende

Värdfamilj

Rekommenderas! Att bo i värdfamilj är det bästa sättet att komma den australienska kulturen nära samt öva upp din engelska! Du får eget rum med säng, skrivbord och förvaringsutrymme. Frukost och middag ingår alla dagar i veckan. Frukost, lunch och middag på helgerna, det vill säga helpension.

Familjerna bor vanligtvis cirka 20 minuter från skolan med kollektivtrafik (max 35 minuter). Bokar du tidigt kan du ha tur att hamna med en familj med gångavstånd till skolan. Wifi finns i vissa familjer och ibland till extra kostnad. Många studenter skaffar också mobil internetsticka utifall internetuppkoppling saknas hos familjen. Skolan gör personliga besök hos värdfamiljerna för att kontrollera kvalitén så att din upplevelse blir så bra och trygg som möjligt.

Bokar du en längre språkkurs brukar vi rekommendera att boka boende för första månaden bara och sedan ordna eget boende på plats i eller förlänga din vistelse i värdfamilj.

Hostel

Manly Bunkhouse

Manly Bunkhouse är ett välkänt hostel som skolan samarbetar med och som har rum ledigt större delen av året. Här bor du med både internationella studenter och andra backpackers. Det finns flera typer av rum, det mest prisvärda är plats i ett 4-6 bäddsrum. Det finns också fåtal helt privata rum samt dubbelrum. Alla rumstyper har privat badrum och dusch. Privata rum har även en minikyl installerad. Observera att du måste vara minst 18 år fyllda för att kunna boka boende på hostel.

Priser & Datum 2020

Kurspriser
15 lektioner per vecka
2 veckor: 6 190
3 veckor: 8 250
4 veckor: 10 210
6 veckor: 14 730
8 veckor: 18 340
12 veckor: 26 380
För längre kurser än 12 veckor krävs studentvisum, därav måste du studera minst 25 lektioner per vecka.
25 lektioner per vecka
2 veckor: 6 790
3 veckor: 9 150
4 veckor: 11 520
6 veckor: 16 730
8 veckor: 20 950
10 veckor: 25 170
12 veckor: 29 390
13 veckor: 31 280
16 veckor: 38 530
20 veckor: 47 170
Extra veckor: 2 160
Cambridge examenskurs*
10 veckor: 29 240
12 veckor: 34 460
*Extra vecka för skrivande av examensprov tillkommer, kontakta oss för datum. Kursmateriel och examensavgift är inkluderat i priserna.
Engelska + Surf
1 vecka: 5 390
2 veckor: 9 000
3 veckor: 12 720
Engelska + Dykning
1 vecka: 11 670
2 veckor: 21 160
3 veckor: 30 750
Kurslitteratur
2-6 veckor: 660
7-12 veckor: 1 030
13-20 veckor: 1 430
21-30 veckor: 1 860
+31 veckor: 2 100
Information om studiemedel
Du måste boka minst 13 veckors språkkurs för att kunna ansöka om studiemedel från CSN. Observera att du då också måste söka studentvisum och studera minst 25 lektioner per vecka. Du kan söka studiemedel först för höstterminen det år du fyller 20 år för en språkkurs.

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj
Bokningsavgift värdfamilj: 1 510
Enkelrum, halvpension+helgpension: 2 040
Dubbelrum, halvpension+helgpension: 1 770
Manly Bunkhouse
Bokningsavgift bunkhouse: 1 050
Sovsal 4-6 bäddar: fr 1 730-1 900
Del i dubbelrum: fr 2 500

Kursstarter 2020

Kursstarter
Allmänna kurser
Rekommenderade kursstarter*: 28/1, 24/2, 23/3, 20/4, 18/5, 15/6, 13/7, 10/8, 7/9, 5/10, 2/11, 30/11
*Kursstart kan ske annan måndag också, kontakta oss.
Cambridge examenskurs:
Januari 10 veckor: 6/1
Mars 12 veckor: 16/3
September 12 veckor: 7/12

Lovdagar 2020

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/1, 27/1, 10-13/4, 25/4, 8/6, 3/8, 5/10
Juluppehåll: 25/12-4/12 2021

Deltagarkommentarer

Mimmi 26 år, 3 veckor

SEA var en mindre skola där det var lätt att få nya vänner. Lärarna var suveräna och verkligen fick en att känna sig välkommen. Lektionerna var varierade, vi kunde läsa, skriva, prata och lärde oss engelska genom att göra olika spel/ lekar. Skolans läge var optimalt om man gillar sol, bad, vattensport, pub och närheten till Sydneys centrum.

Fritidsaktiviteterna var också toppen! Ett suveränt sätt att lära känna klasskamrater och även folk från andra klasser på skolan. Gillade framför allt beach soccer och andra sportaktiviteter.

Saga 19 år, 12 veckor

Jag har det jättebra här i Manly, Sydney. Skolan är supermysig, det är jättehärlig atmosfär här och alla lärare och elever på skolan är väldigt trevliga samt har träffat många nya vänner. Jag trivs jättebra här verkligen finns till och med ett svenskt café bara runt hörnet från skolan. Jag kan verkligen rekommendera den här skolan till andra.

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982