Sprakresor

Auckland, Nya Zeeland

Språkresor till Auckland på Kaplan

Möjlighet till deltidsjobb Mycket fritidsaktiviteter Internationell språkorganisation

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Fikaautomat
  • Air Condition
  • Interaktiva skrivtavlor
  • Internet Wifi
  • Rullstolsanpassat
  • Online & Distanskurser

Kaplan är en väletablerad engelsk språkorganisation med många års erfarenhet av att driva språkkurser för internationella studenter.

Skolorna är belägna i ljusa, moderna lokaler och ligger alltid belägna i centrala och populära områden. På Kaplan råder en avslappnad och trevlig stämning, vilket gör att många studenter snabbt känner sig som hemma. Studenter från hela världen väljer att studera på Kaplan Nya Zeeland vilket resulterat i en härlig blandning av nationaliteter. Här finns utmärkt material för självstudier speciellt framtaget för varje språknivå i form av hör- läs- och skrivövningar via dator eller andra multimediaverktyg.

Skolans lokaler finns inhysta i två byggnader Pearson House och Awhina House, båda belägna i närheten av en av Aucklands största parker och nära området Newmarket district. Det finns totalt 20 klassrum, ett gemensamt Study Room, kostnadsfritt WiFi, interaktiva whiteboards i några av klassrummen samt en större trädgård där det då och då anordnas BBQ-kvällar. Från skolan är det sen bara 5 minuters gångpromenad till stadsdelen Parnell Village, välkänt för sin koloniala atmosfär med gott om kaféer och barer. Kaplan i Auckland är en av de språkskolor som funnits längst i staden och är också en så kallad NZQA Category 1 skola – vilket b.la. innebär att du som studerar mer än 14 veckor just här har rätt att deltidsarbeta samtidigt som du studerar.

Kaplan i Auckland har en medelålder på mellan 22-25 år och har per år runt 44 nationaliteter representerade bland sina kursdeltagare.

Auckland

Auckland är byggt på ett näs mellan hamnarna Waitemata i öst och Manukau i väst och staden rymmer drygt en miljon invånare. Denna naturrika stad är Nya Zeelands största och tack vare en fantastisk omgivning med storslagen natur och inbjudande stränder samt ett vibrerande nattliv och en gästvänlig befolkning passar den dig som vill åka på språkresor och studera engelska.

Fritid

Nya Zeeland är ett äventyrsland vilket inte minst syns på det aktivitetsprogram som skolorna anordnar – simma med delfiner, åk skidor eller snowboard, paddla kajak eller klättra i berg. Det finns självklart många aktiviteter även för dig som vill ta det något lugnare – besök någon av Christchurch många välkända trädgårdar eller det vackra Art Gallery. Njut av Aucklands långa stränder och besök vingårdar på Waiheke Island. Missa inte att Nya Zeeland har en intressant historia och kultur, besök Maorerna för att uppleva en traditionell måltid och dans. Regelbundna utflykter till Coromandel anordnas också i skolans regi.

Kurser

General English

Lektioner per vecka: 20

Språkkurs i engelska med 20 lektioner per vecka som tar upp språkets alla moment så som konversation, grammatik, hör-, läs- och skrivövningar. Finns på olika nivåer, från låg nivå till avancerad. Denna kurs kräver inte så mycket självstudier eller hemarbete vilket ger dig mer fritid och tid till att upptäcka Nya Zeeland!

Semi intensive English

Lektioner per vecka: 27

Intensiv språkkurs i engelska med 27 lektioner per vecka där 20 lektioner är General English (som ovan) och där 7 lektioner är strukturerade självstudier. Dessa 7 lektioner ger dig möjlighet att träna och utveckla det du lär dig under baskursen med stöd av lärare genom onlineövningar, projektarbeten, diskussionsklubbar, föreläsningar m.m

Intensive English med tillvalsämne

Lektioner per vecka: 35

Intensiv språkkurs med 35 lektioner per vecka där 20+7 lektioner är General och Semi intensive English (som ovan) och med tillägget att 8 lektioner per vecka, så kallade Specific Skills lessons, innehåller ett valfritt tillvalsämne. Tillvalsämnet väljs på plats och de som finns att välja mellan varierar mellan Kaplans olika skolor och vilken språknivå du har. Exempel är ”Ordförråd”, ”English for Business”, ”Kultur” och ”Film”. Exakt vilka tillvalsämnen som erbjuds får du veta på plats.

IELTS examenskurs

Lektioner per vecka: 35

IELTS  examenskurs är en officiell examen inom det engelska språket som är giltig i 2 år och som ofta används för att ansöka till brittiska universitet eller college såväl som en bra merit på ditt CV. IELTS-kurserna består av 20 IELTS-förberedande lektioner + 8 lektioner General English + 7 lektioner strukturerade självstudier. Examensavgift tillkommer.

Cambridgeförberedande språkkurs

Lektioner per vecka: 35

Språkkurs som förbereder inför en Cambridge-examen. Finns på två nivåer: First Certificate (FCE) och Advanced (CAE). Kursen innehåller 20 lektioner Exam Preparation + 8 lektioner General English + 7 lektioner schemalagda självstudier. Examensavgift tillkommer. Kursen passar dig som söker en kurs i engelska med hög studietakt och där du får en erkänd officiell examen som gäller livet ut med dig hem. Observera att denna språkkurs enbart hålls under speciella datum under året.

Boende

Värdfamilj

Boende i en noga utvald engelsktalande värdfamilj där du har ditt eget rum (enkelrum) och halvpension inkluderat. Halvpension innebär att du äter frukost och middag hos familjen. Du får sängkläder och handduk och tvättmöjligheter finns. Värdfamiljen kommer visa dig vägen till skolan första dagen och visa hur du använder kollektivtrafiken. Restiden till skolan beror på vart familjen bor. Boende i värdfamilj ger dig möjlighet till extra språkträning och en inblick i landets kultur, mattraditionen och deras vardagsliv. Om du har speciella önskemål rörande kosten går detta oftast att ordna, dock mot ett kostnadstillägg. Boende i värdfamilj passar alla åldrar!

Student Hostel

YMCA

YMCA är ett studenthostel för den som vill bo mitt i city. YMCA erbjuder enkelrum-, dubbel- eller tvåbäddsrum. Tvättmöjligheter och sällskapsrum med TV finns. Du har tillgång till ett gemensamt kök och badrum. Sängkläder och handdukar ingår.

Delad lägenhet

City Lodge

City Lodge ligger beläget centralt och är perfekt för studenter som vill vara självständiga. City Lodge erbjuder ljusa härliga bekväma rum med privata badrum, te och kaffeservering, en liten kyl och tillgång till WiFi i varje rum. Det finns ett stort sällskapsrum, lounge med TV. Många av de boende på City Lodge studerar på Auckland University och Auckland University of Technology. Bor du här har du ca 15-20 minuters bussresa till Kaplan. Välj om du vill bo i Enkel- eller Premiumrum.

Priser & Datum 2020

Kurspriser
Specialpris t.om. 28/3 2020
20 lektioner per vecka
2 veckor: 5 650
3 veckor: 7 200
4 veckor: 8 740
6 veckor: 12 230
8 veckor: 15 320
27 lektioner per vecka
2 veckor: 6 160
3 veckor: 8 090
4 veckor: 10 160
6 veckor: 13 360
8 veckor: 17 260
13 veckor: 25 180
35 lektioner per vecka
2 veckor: 6 810
3 veckor: 8 990
4 veckor: 11 710
6 veckor: 15 610
8 veckor: 19 760
13 veckor: 29 130
16 veckor: 34 930
Kursmateriel
Pris per vecka: 100 (max 2 460)
Studiemedel från CSN
Denna skola berättigar till studiemedel från CSN. Du kan tidigast söka studiemedel från höstterminen det år du fyller 20 år. Du måste anmäla dig till minst 13 veckors språkkurs och studera minst 27 lektioner per vecka. 

Boende

Pris per vecka
Bokningsavgift boende
Engångskostnad: 1 660
Värdfamilj med halvpension
Enkelrum: 2 030
YMCA Hostel
Enkelrum: 2 480
City Lodge
Enkelrum, eget badrum: 2 770
Transfer
Enkel resa: 800

Datum och lov 2020

Kursstarter
20, 27 & 35 lektioner per vecka: varje måndag (även för nybörjare)
Cambridge Examenskurs:  kontakta EduPlanet!
Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/1, 2/1, 27/1, 6/2, 10/4, 13/4, 27/4, 1/6, 26/10, 25/12-5/1 2021

Transfer & Visum

När du anländer till Auckland Airport tar du dig på egen hand därifrån till ditt boende du bokat. Läs gärna på flygplatsens hemsida om lämpliga färdsätt. Kaplan erbjuder dig också att förbeställa en transfer som tar dig från flygplatsen direkt till ditt boende. Transfern måste bokas senast 3 veckor innan ankomst och kostar cirka 125 NZD enkel väg.

Ska du stanna mer än 90 dagar i Nya Zeeland och studerar på heltid krävs ett Studentvisum för att komma in i landet. Visumet ansöker du om på egen hand online och Kaplan kommer även utfärda ett CoE (Confirmation of Enrolment) som krävs för att du ska kunna slutföra ansökan.

Bra att känna till är att Immigrations i Nya Zeeland kräver att alla avgifter för din språkkurs är betalda innan visumansökan kan genomföras och beviljas. Därför  behöver du vara beredd att betala dina avgifter i ett tidigt skede för att Kaplan ska kunna utfärda ditt CoE samt köpekvitto som du behöver för din ansökan. Om du har frågor kring detta kan du kontakta oss på EduPlanet och för mera information ber vi dig läsa igenom hemsidan för Immigration New Zeeland.

 

 

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982