Sprakresor

Bath, England

Språkresa till Bath på Kaplan

Nära London Mysig uteplats Populär 40+ kurs

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Kafeteria
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Rullstolsanpassat
 • Online & Distanskurser
 • Data labb

Skolan Kaplan i Bath på Trim Street i hjärtat av Bath, är belägen i två historiska byggnader från tidigt 1800-tal.

På mindre än ett par minuters promenad hittar du många affärer, caféer, supermarkets och restauranger. Du befinner dig även nära sevärdheter som The Roman Bath’s, The Pump Rooms och katedralen. På skolan finns bibliotek, studiecenter med datorer och fritt internet och ett allrum där studenter kan koppla av även en kopp te eller kaffe. Den lugna, mysiga innergården med trädgård är en fristad där man t.ex. kan göra läxor, koppla av på rasterna eller inta dagens lunch.

Kaplan är en välkänd organisation med språkskolor runt om i världen som använder sig av en högkvalitativ undervisning och moderna hjälpmedel för att du som student ska förbättra engelskan på ett så snabbt och bra sätt som möjligt. Kursböckerna är utformade internt hos Kaplan och innehåller relevanta ämnen samt att de är direkt länkade till övningar, material och appar som finns tillgängliga online. Det ska vara roligt att lära sig engelska och därför har Kaplan utvecklat appar och spel för att hjälpa studenter att träna engelskan när som helst när de har tid och möjlighet!

Klassrummen är av äldre charmig stil men praktiska och bekvämt inredda för engelskstudier. Under högsäsong används Kaplan Bath’s andra byggnad på Milson Street med extra 7 klassrum, ett par minuters promenad från huvudbyggnaden som har 6 klassrum. Båda byggnaderna har nära till flertalet busshållplatser.

Bath

Staden Bath med cirka 100 000 invånare upptogs 1987 på UNESCO´s världsarvlista och har en anrik historia. Redan på romarnas tid badade man i heta källor i Bath, vilka än idag är en av stadens stora attraktioner. Staden är välbesökt och känd som en av världens vackraste och mest eleganta städer, men det är också en livlig stad med ett sprudlande nattliv.

Fritid

Kaplan Bath anordnar ett aktivitets- och utflyktsprogram med minst två kvällsaktiviteter och en helgutflykt per vecka, som komplement till din språkkurs. Under sommartid är aktivitetsprogrammet utökat och då finns det något arrangemang nästan varje eftermiddag eller kväll. The Social Organizer på skolan ordnar bland annat olika sportaktiviteter, temafester, båtturer och besök på lokala pubar. Vilken tid du än besöker Bath finns skolans personal alltid på plats för att assistera dig med information om aktiviteter och hjälper dig gärna boka exempelvis teaterbiljetter, bussbiljetter eller annat.

Helgutflykter ordnas ofta till bl.a. Stonehenge & Salisbury, Cardiff, Shakespeares hemstad Stratford-upon-Avon, Bristol med dess livliga stadsliv och berömda Zoo, den världskända universitetsstaden Oxford, mysiga byar i och omkring Cotswolds samt andra trevliga platser i närheten. Vill man på egen hand åka till den större staden Bristol så ligger den bara en 15 minuters tågresa bort. London når du på endast 90 minuter med tåg från Bath. I Bath finns det mycket gröna ytor som bjuder in till t ex fotboll och andra utomhusaktiviteter. Olika sportaktiviteter såsom t ex golf eller ridning kan arrangeras genom skolans aktivitetsprogram. Är du intresserad av att gå på gym så är det också möjligt i närheten mot en avgift.

Kurser

General English

Lektioner per vecka: 20

Allmän språkkurs i engelska med 20 lektioner (15 timmar) per vecka som tar upp språkets alla moment så som konversation, grammatik, hör-, läs- och skrivövningar. Finns på olika nivåer, från låg nivå till avancerad. Du får tillgång till ett begränsat utbud av K+ tools, d.v.s. aktiviteter och övningar online. Denna kurs kräver inte så mycket självstudier eller hemarbete vilket ger dig mer fritid och tid till att upptäcka Bath!

Semi intensive English

Lektioner per vecka: 27

Allmän språkkurs i engelska i Bath med 27 lektioner (20,25 timmar) per vecka där 20 lektioner är General English (som ovan) och där 7 lektioner är så kallade K+tools och K+clubs vilket innebär att du får tillgång till ett stort utbud av övningar, test och quiz online samt kan delta i workshops, studiegrupper, föreläsningar, konversationsklubbar m.m. Dessa 7 lektioner ger dig möjlighet att träna och utveckla det du lär dig under baskursen med stöd av lärare.

Intensivkurs + tillvalsämne

Lektioner per vecka: 35

Intensiv språkkurs med 35 lektioner per vecka där 20+7 lektioner är General + Semi intensive English (som ovan) och med tillägget att 8 lektioner per vecka, så kallade Specific Skills lessons, innehåller ett valfritt tillvalsämne. Tillvalsämnet väljs på plats och de som finns att välja mellan varierar mellan Kaplans olika skolor och vilken språknivå du har. Exempel är ”Ordförråd”, ”English for Business”, ”Kultur” och ”Film”. Exakt vilka tillvalsämnen som erbjuds får du veta på plats.

IELTS – förberedande kurs

Lektioner per vecka: 35

IELTS-examen är en officiell examen inom det engelska språket som är giltig i 2 år och som ofta används för att ansöka till brittiska universitet eller college såväl som en bra merit på ditt CV. IELTS-kurserna består av antingen 20 General English-lektioner + 8 lektioner IELTS-förberedelse + 7 lektioner strukturerade självstudier eller 20 lektioner IELTS-förberedelse + 8 Specific Skills-lektioner med ett tillvalsämne. Examensavgift tillkommer.

40+ kurs

Lektioner per vecka: 20

En trevlig och lättsam språkkurs för dig som är från 40 år och uppåt! Kursen kombinerar språkundervisning i klassrummet med trevliga aktiviteter och besök. Som deltagare på kursen får du möjlighet att på ett naturligt sätt träna språket i tal, hörförståelse och skrift. Alla klasser är internationella med deltagare från hela världen. I kursen ingår:

 • 20 lektioner engelska per vecka
 • 3-4 extra kulturella aktiviteter per vecka, t.ex. besök till Jane Austen centre och Victoria Art gallery
 • 1 heldagsutflykt till t.ex. Oxford eller Shakespears Stratford-upon-Avon

Boende

Värdfamilj

Att bo hos en engelsk familj är en perfekt möjlighet att träna språket utanför skolan samt lära sig mer om den engelska kulturen. Bland värdfamiljerna finns det både gifta par, sambo, singlar och barnfamiljer. Vissa familjer har husdjur. Värdfamiljerna har olika etniska bakgrund, olika livsstilar och intressen, men alla ser fram emot att träffa nya studenter. Hos värdfamiljen har man ett eget rum och får frukost och middag. Åker du med en vän så är det även möjligt att boka dubbelrum. Sängkläder och handdukar ingår. Du kan boka ett rum med delat eller eget badrum.

Residens

Student Castle Studios

I Student Castle i Bath bor du i ett rymligt rum med privat badrum och kök. Du har tillgång till gemensamma ytor såsom t ex spelrum och på plats finns även ett gym som både internationella studenter och brittiska universitetsstudenter har tillgång till. Residenset erbjuder även cykeluthyrning och tvättmöjligheter.

Wifi ingår och så kallad 24 hour security finns. Sängkläder finns. Handdukar ingår ej.

Residenset ligger endast ett par minuter från närmaste supermarket och centrum. Till skolan är det 10 minuters promenad eller 5 minuter med cykel.

Priser & Datum 2020

Kurspriser
20 lektioner per vecka
2 veckor: 6 990
3 veckor: 9 630
4 veckor: 12 270
6 veckor: 16 970
8 veckor: 21 700
10 veckor: 26 920
12 veckor: 30 320
13 veckor: 32 670
16 veckor: 39 500
20 veckor: 42 970
22 veckor: 38 750
26 veckor: 46 380
27 lektioner per vecka
2 veckor: 7 750
3 veckor: 10 770
4 veckor: 13 790
6 veckor: 19 250
8 veckor: 24 730
35 lektioner per vecka
2 veckor: 8 830
3 veckor: 12 390
4 veckor: 15 950
6 veckor: 22 500
8 veckor: 29 070
40+ kurs
2 veckor: 10 250
Information om studiemedel
Du måste boka minst 3 veckors språkkurs för att kunna ansöka om studiemedel från CSN. Du kan söka studiemedel först höstterminen det år du fyller 20 år för en språkkurs.

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj
Enkelrum, halvpension: 2 380
Dubbelrum, halvpension: 2 120
Enkelrum eget badrum, halvpension: 3 080
Sommartillägg 20/6-22/8: 320
Student Castle
Privat rum/studio: 4 480
Sommartillägg 20/6-22/8: 380
Skolans bokningsavgift
Engångsavgift för boendebokning: 380

Kursstarter 2020

Kursstarter
20, 27 & 35 lektioner per vecka: varje måndag oavsett nivå i engelska.
40+ kurs: 16/3, 11/5, 7/9

Lovdagar 2020

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/1, 10/4, 13/4, 8/5, 25/5, 31/8, 25/12, 28/12
Juluppehåll: 21/12-28/12 2020

Deltagarkommentarer

Åsa 44 år, 2 veckor

En perfekt stad för en äldre kursdeltagare som mig! Fina miljöer och restauranger.

Helene 47 år, 2 veckor

Att göra en språkresa i vuxen ålder är nog bland det bästa jag gjort! Även om jag var klart äldst i min grupp så lärde jag mig massor och de ungdomar som var mina klasskamrater var helt fantastiska.

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982