Sprakresor

Brisbane, Australien

Språkresa till Brisbane på Kaplan

Låg medelålder på deltagarna Få svenska studenter Specialpriser för svenska studenter

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Fikaautomat
  • Air Condition
  • Interaktiva skrivtavlor
  • Internet Wifi
  • Rullstolsanpassat
  • Visumkrav
  • Online & Distanskurser

Kaplan har lång erfarenhet av att driva språkskolor och språkresor i Australien för internationella kursdeltagare och har skolor på fem attraktiva orter i Australien.

Studenter från mer än 37 länder studerar vid Kaplan vilket medför en spännande internationell mix och att varje student får chans att utöva engelskan både i klassrummet och på fritiden. Samtliga Kaplanskolor i Australien erbjuder moderna lokaler med trådlöst internet.

Skolan i Brisbane är centralt belägen på Queen Street nära bra shoppingmöjligheter och det kommersiella området av stan. Kaplan Brisbane har moderna, ljusa lokaler och en trivsam miljö för din språkkurs. Det finns ett Study Centre, litet bibliotek med datorer samt en Student Lounge där du kan koppla av med en te eller kaffe. Det är alltid få andra svenska studenter på skolan vilket ger dig möjligheten att maximera användandet av engelskan på din språkresa i Australien, både under och efter skoltid. Medelåldern på skolan är mellan  22-25 år, runt 130 studenter läser här i genomsnitt under samma period.

Eduplanet erbjuder även engelska språkkurser i Australien hos Kaplan i b.la. Melbourne, Sydney och Perth.

Brisbane

Huvudstaden i Queensland är en världsstad med en välkomnande och vänlig atmosfär. Trots att Brisbane är en livlig plats med allt en storstad kan tänkas erbjuda, råder ett ovanligt lugn då många av stadens invånare och besökare har en avslappnad attityd.

Söder om Brisbane ligger The Gold Coast där milslånga vita sandstränder breder ut sig och lockar soldyrkare från hela världen. Förstaklassig surfing, dykning och snorkling kombinerat med en laid-back atmosfär präglad av gästvänliga aussies gör denna del av Australien till en av världens främsta turistmål. Man känner sig genast välkommen och gör sig snabbt hemmastadd. Här är det mycket lätt att trivas!

Kurser

På Kaplan Brisbane kan du läsa flera olika typer av kurser, allt från grundläggande Vacation English till förberedande kurser inför Cambridge-provet.

General English

Lektioner per vecka: 20

Språkkurs i engelska i Brisbane med 4 lektioner per dag som tar upp språkets alla moment; konversation, grammatik, hör-, läs- och skrivövningar. Finns på olika nivåer, från nybörjare till avancerad. Denna kurs kräver inte så mycket självstudier eller hemarbete vilket ger dig mer fritid och tid till att upptäcka Brisbane!

Intensive English

Lektioner per vecka: 35

Intensiv språkkurs i engelska i Brisbane med 35 lektioner per vecka där 20 lektioner är General English, som beskrivs ovan. Sedan tillkommer 7 lektioner som kallas Semi intensive English vilket innebär aktiva självstudier, t ex projekt och fördjupning inom olika områden. Sammanlagt läser du här 25 timmar engelska per vecka. Denna kurs behöver du boka om du är borta mer än 12 veckor och söker Studentvisum. Intensive English innebär också att du får ett tillägg med 8 lektioner per vecka, så kallade Specific Skills lessons, som innehåller ett valfritt tillvalsämne. Tillvalsämnet väljs på plats och de som finns att välja mellan varierar mellan Kaplans olika skolor och vilken språknivå du har. Exempel är ”Ordförråd”, ”English for Business”, ”Kultur” och ”Film”. Exakt vilka tillvalsämnen som erbjuds får du veta på plats.

Vill du läsa 35 lektioner per vecka kan du också hoppa på Kaplans terminskurser som startar ca 1 gång per månad. Då läser du 20 eller 24 veckor i sträck och oftast till ett förmånligt kurspris.

Boende

Värdfamilj

Om du vill komma närmare den australiensiska vardagskulturen på allvar är boende i värdfamilj ett utmärkt val, du övar upp din engelska samtidigt som du får ett socialt utbyte. Du äter frukost och middag ihop med din familj. Sängkläder ingår och tvättmöjligheter finns. Din värdfamilj kommer hjälpa dig hitta den bästa vägen till och från skolan. Restiden varierar beroende på vart familjen bor någonstans. Det finns bra buss och tåg förbindelser och du kan även hyra cykel.

Delad lägenhet

CozzyStay Sharehouse

Om du önskar bo mer självständigt men samtidigt vill få kontakt med andra gäster och studenter i Brisbane så är Cozzystay Sharehouse ett bra alternativ. Lägenheterna är fullt utrustade, tvättmöjligheter och internet finns. El, gas och uppvärmning ingår i hyran. Minsta bokningsperiod 4 veckor och in-check sker på söndagar.

Priser & Datum 2019

Kurspriser
20 lektioner per vecka
2 veckor: 6 690
3 veckor: 8 870
4 veckor: 11 000
6 veckor: 14 970
8 veckor: 18 640
35 lektioner per vecka
2 veckor: 6 460
3 veckor: 8 550
4 veckor: 10 280
6 veckor: 13 340
8 veckor: 16 690
12 veckor: 22 900
13 veckor:  24 830
16 veckor: 29 620
20 veckor: 35 930
Kursmateriel
Per vecka: 100
Information om studiemedel
Du måste boka minst 13 veckors språkkurs för att kunna ansöka om studiemedel från CSN, Observera att du då också måste söka studentvisum och studera minst 35 lektioner per vecka. Du kan söka studiemedel först för höstterminen det år du fyller 20 år för en språkkurs.

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj
Enkelrum, halvpension: 2 090
Delad lägenhet
Enkelrum: 2 420
Del i dubbelrum: 1 690
Skolans bokningsavgift: 1 690 (engångsavgift)
Transfer enkel (Brisbane Airport): 980

Kursstarter 2019

Kursstarter
General & Intensive English: varje måndag oavsett nivå i engelska

Lovdagar 2019

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/1, 28/1, 19/4, 22/4, 25/4, 6/5, 14/8, 7/10, 25/12, 26/12
Juluppehåll: 23/12-30/12 2019

Deltagarkommentarer

Aja 39 år, 1 vecka

Mycket trevlig och givande språkkurs. Hade önskat att jag hade kunnat gå fler gånger. Kände mig mycket välkommen. Huvudläraren Rebecca var fantastisk på att variera kurstillfällena, att inkludera alla elever och på att ett konstruktivt och snyggt sätt korrigera och utveckla oss som elever. Kände mig direkt välkommen och ”väntad” av skolpersonalen. De visste vem jag var och gav mig under hela kursen ett personligt bemötande.

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982