Sprakresor

Brisbane, Australien

Språkresa till Brisbane på Kaplan

Låg medelålder på deltagarna Få svenska studenter Specialpriser för svenska studenter

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Fikaautomat
  • Air Condition
  • Interaktiva skrivtavlor
  • Internet Wifi
  • Rullstolsanpassat
  • Visumkrav
  • Online & Distanskurser

Kaplan har lång erfarenhet av att driva språkskolor och språkresor i Australien för internationella kursdeltagare och har skolor på fem attraktiva orter i Australien.

Studenter från mer än 38 länder studerar vid Kaplan vilket medför en spännande internationell mix och att varje student får chans att utöva engelskan både i klassrummet och på fritiden. Samtliga Kaplanskolor i Australien erbjuder moderna lokaler med trådlöst internet.

Skolan i Brisbane är centralt belägen på Queen Street nära bra shoppingmöjligheter och det kommersiella området av stan. Kaplan Brisbane har moderna, ljusa lokaler och en trivsam miljö för din språkkurs. Det finns ett Study Centre, litet bibliotek med datorer samt en Student Lounge där du kan koppla av med en te eller kaffe. Det är alltid få andra svenska studenter på skolan vilket ger dig möjligheten att maximera användandet av engelskan på din språkresa i Australien, både under och efter skoltid. Medelåldern på skolan är mellan  22-25 år, runt 130 studenter läser här i genomsnitt under samma period.

EduPlanet erbjuder även engelska språkkurser i Australien hos Kaplan i b.la. Perth och i Auckland, Nya Zeeland.

Brisbane

Huvudstaden i Queensland är en världsstad med en välkomnande och vänlig atmosfär. Trots att Brisbane är en livlig plats med allt en storstad kan tänkas erbjuda, råder ett ovanligt lugn då många av stadens invånare och besökare har en avslappnad attityd.

Fritid

Söder om Brisbane ligger The Gold Coast där milslånga vita sandstränder breder ut sig och lockar soldyrkare från hela världen. Förstklassig surfing, dykning och snorkling kombinerat med en laid-back atmosfär präglad av gästvänliga aussies gör denna del av Australien till en av världens främsta turistmål. Man känner sig genast välkommen och gör sig snabbt hemmastadd. Här är det mycket lätt att trivas!

Kurser

På Kaplan Brisbane kan du läsa flera olika typer av kurser, allt från grundläggande General English till förberedande kurser inför Cambridge-provet. Här nedan listar vi de mest bokade kurserna på Kaplan Brisbane.

General English

Lektioner per vecka: 20

Språkkurs i engelska i Brisbane med 4 lektioner per dag som tar upp språkets alla moment; konversation, grammatik, hör-, läs- och skrivövningar. Finns på olika nivåer, från nybörjare till avancerad. Denna kurs kräver inte så mycket självstudier eller hemarbete vilket ger dig mer fritid och tid till att upptäcka Brisbane! Denna språkkurs går att läsa mellan 1-12 veckor.

Intensive English

Lektioner per vecka: 35

Intensiv språkkurs i engelska i Brisbane med 35 lektioner per vecka där 20 lektioner är General English, som beskrivs ovan. Sedan tillkommer 7 lektioner som kallas Semi intensive English vilket innebär aktiva självstudier, t ex projekt och fördjupning inom olika områden. Sammanlagt läser du här 25 timmar engelska per vecka. Denna kurs behöver du boka om du är borta mer än 12 veckor och söker Studentvisum. Intensive English innebär också att du får ett tillägg med 8 lektioner per vecka, så kallade Specific Skills lessons, som innehåller ett valfritt tillvalsämne. Tillvalsämnet väljs på plats och de som finns att välja mellan varierar mellan Kaplans olika skolor och vilken språknivå du har. Exempel är ”Ordförråd”, ”English for Business”, ”Kultur” och ”Film”. Exakt vilka tillvalsämnen som erbjuds får du veta på plats.

Har du planer på att stanna mellan 13-24 veckor är det denna kurs du ska boka, det är endast denna kurs som berättigar till studentvisum.

Boende

Värdfamilj

Om du vill komma närmare den australiensiska vardagskulturen är boende i värdfamilj ett utmärkt val, du övar upp din engelska samtidigt som du får ett socialt utbyte. Du äter frukost och middag ihop med din familj måndag-söndag. Sängkläder ingår och tvättmöjligheter finns. Din värdfamilj kommer hjälpa dig hitta den bästa vägen till och från skolan. Restiden varierar beroende på vart familjen bor någonstans. Det finns bra buss- och tågförbindelser och du kan även hyra cykel.

Residens

Adalong Guesthouse

En kort promenad från Southbanks tågstation och busshållsplats och med närhet till Southbanks Parklands och botaniska trädgården hittar du Adalong Guesthouse. Detta residens hyser både enkel- och dubbelrum i modern stil. Delade, gemensamma utrymmen som t.ex. vardagsrum med en stor TV och en trevlig uteplats med sittplatser finns att tillgå. Räkna med cirka 30 minuters bussresa från detta boende till skolan. Minsta bokningsperiod: 4 veckor.

En frukostbuffé serveras dagligen och även hemlagad middag under vardagar. Annars finns också köksytor med micro och kyl samt tvättmöjligheter. Cyklar finns att hyra. Ladda ner PDF om detta boende. 

Iglu

Iglu är ett annat studentresidens, i hjärtat av Brisbanes CBD (central business district), precis runt hörnet från större universitetscampus, restauranger, butiker och med närhet till flera busstopp och kommunikationer. Här bor du i enkelrum med delat  badrum, kök och gemensamma utrymmen som t.ex. lounge area, BBQ, spel- och filmrum och litet gym/träningslokal. Räkna med cirka 12 minuters promenad till skolan från detta boende. Minsta bokningsperiod: 4 veckor.

Kostnadsfri frukost ”one the go” serveras på helger. Ladda ner PDF om detta boende.

Priser & Datum 2020

Kurspriser
Specialpriser t.om. 28/3 2020
20 lektioner per vecka
2 veckor: 5 620
3 veckor: 7 280
4 veckor: 8 900
6 veckor: 11 620
8 veckor: 14 850
35 lektioner per vecka
2 veckor: 6 700
3 veckor: 8 670
4 veckor: 10 550
6 veckor: 13 610
8 veckor: 17 060
12 veckor: 23 470
13 veckor:  24 860
16 veckor: 29 660
20 veckor: 35 980
Kursmateriel
Per vecka: 100
Information om studiemedel
Du måste boka minst 13 veckors språkkurs för att kunna ansöka om studiemedel från CSN. Observera att du då också måste söka studentvisum och studera minst 35 lektioner per vecka. Du kan söka studiemedel först från höstterminen det år du fyller 20 år.

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj med halvpension
Enkelrum: 2 130
Adalong Guesthouse
Enkelrum, delat badrum: 2 230
Iglu Residence
Enkelrum, delat badrum: 2 480
Bokningsavgift boende
Engångsavgift: 1 750
Transfer från Brisbane Airport
Enkel väg: 1 020

Kursstarter 2020

Kursstarter
20 och 35 lektioner per vecka: varje måndag oavsett nivå i engelska

Lovdagar 2020

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/1, 27/1, 10/4, 13/4, 27/4, 4/5, 12/8, 5/10, 25/12, 26/12
Juluppehåll: 23/12-4/1 2021

 

Deltagarkommentarer

Aja 39 år, 1 vecka

Mycket trevlig och givande språkkurs. Hade önskat att jag hade kunnat gå fler gånger. Kände mig mycket välkommen. Huvudläraren Rebecca var fantastisk på att variera kurstillfällena, att inkludera alla elever och på att ett konstruktivt och snyggt sätt korrigera och utveckla oss som elever. Kände mig direkt välkommen och ”väntad” av skolpersonalen. De visste vem jag var och gav mig under hela kursen ett personligt bemötande.

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982