Sprakresor

Perth, Australien

Språkresa till Perth på Kaplan

Internationell språkorganisation Specialpriser för svenska studenter Få svenskar

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Kafeteria
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Rullstolsanpassat
 • Visumkrav
 • Online & Distanskurser
 • Data labb

Kaplan har lång erfarenhet av att erbjuda språkkurser för internationella kursdeltagare och har idag över 20 skolor i 7 länder.

Till Kaplan kommer studenter från mer än 90 länder för att studera språk så du garanteras en internationell miljö då du studerar din språkkurs, alltid med få andra svenska deltagare. Kaplans skolor finns på fem heta orter i Australien: Sydney, Perth, Cairns, Brisbane och Melbourne.

Kaplan Perth har 17 klassrum och är belägen i affärs- och shoppingdistriktet i den västra delen av staden i en modern tvåvåningsbyggnad. Alldeles i närheten ligger den vackra parken King´s Park där Perth-borna gärna samlas för sportaktiviteter eller över en picknick. Kaplans lokaler är trivsamma och ljusa och studenterna stannar ofta kvar efter sin språkkurs för att utnyttja självstudierummet, skolans datorrum med internet eller för att spela en match vid det gemensamma biljardbordet. På skolan finner du också ett stort bibliotek, ett nytt multimediacenter samt stora, ljusa och luftkonditionerade klassrum. Här finns också en rymlig student lounge med snack- och dryckesmaskiner.

Det är lätt att ta sig till skolan då flera bussar och tåg stannar precis i närheten. Bussar och tåg avgår regelbundet inom 5-20 minuter. Du hittar också flertalet caféer och restauranger ett par kvarter från skolan. Vill du istället äta lunch på skolan finns det mikrovågsugnar i student loungen och flera minimarkets i närheten av skolan om du vill köpa med dig mat. Kaplan Perth har kursdeltagare från ungefär 45 olika länder per år, vilket gör att du får ett stort kulturellt utbyte på din språkresa.

Perth

Perth är beläget på Australiens västra kustremsa. Med sina 1,2 miljoner invånare är denna lugna och harmoniska pärla Western Australia’s huvudstad. Tre fjärdedelar av samtliga invånare i Western Australia bor i Perth som ofta benämns som den mest isolerade staden i världen. Trots sitt ensliga läge har Perth mycket att erbjuda. Framför allt lockar Perth med sina många soltimmar och långa vita sandstränder.

Perth är en av landets snabbast växande städer med massor av dynamik och självförtroende. Citykärnan är modern med en vacker hamn och mycket att uppleva. Härifrån kan du ta färjan över till Perth Zoo eller till den gemytliga hamnstaden Fremantle 20 kilometer sydväst om Perth, med sina promenadstråk fulla av caféer och restauranger att besöka under din studietid.

Fritid

Australien erbjuder en fantastiskt varierande och exotisk natur. Kaplan har ett imponerande aktivitetsprogram med lokala aktiviteter under veckorna såsom barbecues på stranden, temakvällar, bio, bowling, beachvolley, golf, guidade turer, båtresor till förstaden Freemantle, rundtur i King´s Park och mycket annat! Under helgerna ordnas ofta längre utflykter, missa inte ett besök till i västra Australiens vildmark, Swan Valley´s vingårdar, Rottnest Island, valsafari eller kanske simma med delfiner.

Kurser

General English

Lektioner per vecka: 20

Språkkurs i engelska med 20 lektioner per vecka som tar upp språkets alla moment så som konversation, grammatik, hör-, läs- och skrivövningar. Finns på olika nivåer, från låg nivå till avancerad. Denna kurs kräver inte så mycket självstudier eller hemarbete vilket ger dig mer fritid och tid till att upptäcka Perth! Denna språkkurs finns även att läsa kvällstid.

Intensive English

Lektioner per vecka: 35

Intensiv språkkurs i engelska i Perth med 35 lektioner per vecka där 20 lektioner är Vacation English, som beskrivs ovan. Sedan tillkommer 7 lektioner som kallas General English vilket innebär aktiva självstudier, t ex projekt och fördjupning inom olika områden.

Intensive English innebär också att du får ett tillägg med 8 lektioner per vecka, så kallade Specific Skills lessons, vilka innehåller ett valfritt tillvalsämne. Tillvalsämnet väljs på plats och de som finns att välja mellan varierar mellan Kaplans olika skolor och vilken språknivå du har. Exempel är ”Ordförråd”, ”English for Business”, ”Kultur” och ”Film”. Exakt vilka tillvalsämnen som erbjuds får du veta på plats.

IELTS examenskurs

Lektioner per vecka: 27

IELTS examenskurs är en officiell examen inom det engelska språket som är giltig i 2 år och som ofta används för att ansöka till brittiska universitet eller college såväl som en bra merit på ditt CV. IELTS-kurserna består av 20 IELTS-förberedande lektioner + 8 lektioner General English + 7 lektioner strukturerade självstudier. Examensavgift tillkommer.

Cambridge examenskurs

Lektioner per vecka: 35

Cambridge examenskurs (CeK) med 35 lektioner per vecka finns på olika nivåer och förbereder studenterna för en Cambridge-examen. Kursen kombinerar språkundervisning med lärare samt strukturerade självstudier. Kursen är 12 veckor + 1 examensvecka. Examensavgift tillkommer.

Boende

Värdfamilj

Att bo i värdfamilj är det bästa sättet att komma den australienska kulturen nära samt öva upp din engelska! Frukost och middag ingår alla dagar i veckan. Lunch tillagar du på egen hand eller intar på ett café eller i restaurang i närheten. Sängkläder och badhandukar finns att låna hos familjen. Tvättmöjligheter finns likaså. Familjerna bor inom olika avstånd till skolan, ibland kan det bli transport med tåg eller buss och ibland går det bra att cykla. Kontakta gärna oss för mer information.

Delad lägenhet

CozzyStay Sharehouse

CozzyStay erbjuder flertalet enkel-och dubbelrum i och runt Perth i olika delade lägenheter och i mer privata lösningar. Det är i regel delade lägenheter med delat badrum som bokas men vissa rum kan ha privat badrum. Kök delas med andra boendegäster. Under sommarens hetaste dagar finns fläktar att hyra på plats då många lägenheter inte är utrustade med A/C. Räkna med ca 30 minuters promenad till Kaplan eller runt 12 minuter med cykel.  Ladda ner PDF om detta boende.

Priser & Datum 2020

Kurspriser
Specialpriser t.om. 28/3 2020!
20 lektioner per vecka
2 veckor: 5 670
3 veckor: 7 280
4 veckor: 8 900
6 veckor: 11 620
35 lektioner per vecka
2 veckor: 6 700
3 veckor: 8 670
4 veckor: 10 550
6 veckor: 13 610
8 veckor: 17 060
12 veckor: 23 470
13 veckor: 24 860
16 veckor: 29 660
20 veckor: 35 980
Kursmateriel (alla kurser)
Per vecka: 100
Information om studiemedel
Du måste boka minst 13 veckors språkkurs för att kunna ansöka om studiemedel från CSN, Observera att du då också måste söka studentvisum och studera minst 35 lektioner per vecka. Du kan söka studiemedel först för höstterminen det år du fyller 20 år för en språkkurs.

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj med halvpension
Enkelrum: 2 130
Townsend Lodge
Enkelrum: 1 940
Bokningsavgift boende:
Engångsavgift: 1 750
Transfer fr Perth Airport:
Enkel väg: 940

Kursstarter 2020

Kursstarter
20 & 35 lektioner per vecka: varje måndag för alla kurser, även för nybörjare.

Lovdagar 2020

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/1, 27/1, 2/3, 10/4, 13/4, 27/4, 1/6, 28/9, 25/12, 26/12
Juluppehåll: 25/12-4/1 2021

Deltagarkommentarer

Pierre 57 år, 3 veckor

Trevliga och familjära lärare, även den rent administrativa personalen fick man bra kontakt med.

Sofie 28 år, 6 veckor

Väldigt trevligt och bra organiserat med aktiviteter! Bra sätt att träffa fler vänner!

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982