Sprakresor

Southampton, England

Språkresor till Southampton på Lewis School of English

Nära universitet Trevlig uteplats Familjär atmosfär

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Fikaautomat
  • Internet Wifi
  • Data labb

The Lewis School of English har välkomnat internationella studenter till språkkurser i över 40 år och är mysigt belägen i hjärtat av city, alldeles intill ett vackert parkområde.

Southampton Solent University med över 17 000 studenter ligger i samma område som skolan och det finns ett gott samarbete dem emellan för gemensamma aktiviteter, användande av lokaler med mera. Skolan tar emot deltagare från cirka 50 länder årligen så här lovas du en bra mix av studenter!

Lewis School har 16 klassrum i tre byggnader med utegård på baksidan vilken ofta används för en fika eller lunch på rasten. Byggnaden är från 1700-talet men med morderna lokaler som b.la. rymmer datasal, läsrum och en liten kafeteria. Under terminerna är det cirka 70-90 studenter som samtidigt läser på skolan, och under sommarmånaderna stiger det till cirka 140 studenter. I receptionen kan man alltid få hjälp av skolans personal med frågor om språkkurser, boende, aktiviteter eller annat. Det finns även ett datarum med tillgång till datorer och trådlöst internet.

Southampton

Southampton är en trevlig hamnstad längs Englands sydkust med cirka 230 000 invånare, belägen strax över en timmes tågresa från London. Staden har en lång marinhistoria och var tidigare Englands port för stora fartyg och färjor. 

Fritid

Att aktivera sig och använda språket utanför skoltid under din studietid utomlands är väldigt viktigt för språkutvecklingen. Som student vid Lewis School finns mycket att göra efter skoltid – det ordnas ofta aktiviteter på eftermiddagar och kvällar, och under en del helger ordnas även dagsresor till andra orter eller platser. En helgutflykt kan exempelvis gå till London, Bath, Oxford, Salisbury/ Stonehenge, the New Forest, Brighton och andra orter längs sydkusten. På fredagskvällarna arrangeras ofta pubrundor eller BBQ´s. Andra kvällsaktiviteter kan vara bio-, teater- eller restaurangbesök, karaokekvällar, biljard, bowling eller andra sporter. Eftermiddagsaktiviteter kan exempelvis vara en rundtur längs City Walls, ett besök till fotbollsarenan, något av Southamptons museum, en båttur eller kanske en filmvisning på skolan.

Southampton kan erbjuda många möjligheter till att sporta så som fotboll, tennis, volleyboll, basket, segling, dry-slope skiing, cykling, rollerblading – och mycket mer!

Kurser

Språkkurs i engelska

Antal lektioner per vecka: 15

Denna språkkurs består av 15 lektioner per vecka och fokuserar kommunikation. Klasserna består av maximalt 12 studenter. Du kan också läsa ett Academic year (läsår) på 33 veckor till ett extra bra kurspris.

Intensivkurs

Antal lektioner per vecka: 22,5

Denna språkkurs består av 22.5 lektioner per vecka och passar dig som vill ha en intensivare språkkurs och kanske inte planerar att stanna så länge. Kursen är utformad så att eleverna ska få en starkare kontakt med läraren så att de kan få mer personlig hjälp.

Boende

Värdfamilj

Att bo hos en värdfamilj ger dig en extra, ovärderlig inblick i landets kultur, och fler möjligheter att träna på din engelska med värdfamiljen. Om du bokar familjeboende kan du välja mellan helpension och halvpension, enkelrum eller dubbelrum. Vi och skolan försöker i möjligaste mån hitta en familj som du kommer att trivas med. Familjerna bor med 10 – 35 minuters bussresa till skolan. Hör gärna av dig till oss om du vill veta mer, eller har några frågor!

Residens

Residensboende är ett bra sätt att träffa andra studenter av olika nationaliteter på. Att välja residensboende är perfekt för den som vill vara mer självständig. Residenset ligger ca 5 minuters promenad till skolan och city. Du kan välja mellan dubbelrum och singelrum och då är det gemensamt kök och badrum som delas med andra studenter. Det finns även möjlighet till egen lägenhet. Om man väljer halvpension äter man lunch och middag på en närliggande restaurang. Rummen är utrustade med sängkläder och handdukar. Detta boende är endast tillgängligt på sommaren.

Priser & Datum 2019

Kurspriser
15 lektioner per vecka
1 vecka: 3 730
2 veckor: 5 420
3 veckor: 7 410
4 veckor: 9 390
8 veckor: 16 780
13 veckor: 25 930
16 veckor: 29 530
20 veckor: 36 400
24 veckor: 39 030
32 veckor: 50 800
Extra vecka: 1 930
22,5 lektioner per vecka
Tillägg upp 12 veckor: 950 per vecka
Tillägg mer än 12 veckor: 880 per vecka
Läsår
33 veckor: 54 420

Boende

 

Priser per vecka
Lågsäsong
Värdfamilj med halvpension
Enkelrum: 1 750
Värdfamilj Executive
Enkelrum, eget badrum: 2 330
Högsäsong
Värdfamilj med halvpension
Enkelrum: 2 080
Värdfamilj Executive
Enkelrum med eget badrum: 2 660
Residens (endast 1/7-2/9)
Enkelrum med eget badrum: 2 010

Kursstarter 2019

Kursstarter
Alla språknivåer:  varje måndag

Lovdagar 2019

Lovdagar
Enskilda lovdagar:  19/4, 22/4, 6/5, 27/5, 26/8. 21/12-6/1 2020

Deltagarkommentarer

Stojka 59 år, 2 veckor

Jag deltog i 4 olika grupper och hade möjlighet att träffa 4 olika lärare. Detta var positivt. Det var väldigt stimulerande för mig och min man Boris att vara i grupp med mycket yngre människor.

EduPlanet tillsammans med Lewis School of English och familjen Fayle gjorde ett väldigt bra arbete!

Monica 50 år, 12 veckor

Skolan engagerade sig så ingen behövde känna sig utanför! De anordnade dessutom ett julspex med lärare och elever som var helt otroligt med mycket engagemang.

En upplevelse jag inte skulle velat varit utan 🙂

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982