Sprakresor

Bath, England

Språkresa för ungdomar till Bath i England på Kaplan

Lugn miljö Välkänd organisation Boende i utvalda värdfamiljer

Skolinfo:

 • Aktivitetsprogram
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi

Kaplan är en populär språkorganisation med lång erfarenhet av att driva språkkurser för internationella studenter och de har många skolor i 7 engelsktalande länder.

Kaplan arrangerar populära och välordnade sommarkurser för internationella ungdomar som innehåller 20 lektioner (=15 timmars undervisning) per vecka på förmiddagarna och fullt av spännande och roliga aktiviteter, event och utflykter under eftermiddagarna och kvällstid. Alla måltider (frukost, lunch och middag) är självklart inkluderade i priset.

I Bath välkomnas kursdeltagare i åldern 12-17 år till deras centralt belägna skola; nära sevärdheter, butiker, caféer och museum. Lokalerna är ljusa och moderna, och genom fönstren har man en fin utsikt över staden. På skolan finner man förutom klassrum även ett common room där man kan spendera sina raster och umgås med sina skolkamrater. Många nationaliteter finns representerade bland ungdomarna och andelen svenskar är ofta låg.

För Kaplan och oss på EduPlanet är det viktigt att man som deltagare och förälder ska känna sig trygg med språkresan. Du bor i en utvald värdfamilj i delat rum tillsammans med en annan kursdeltagare.

Bath

Belägen mitt i hjärtat av Avon Valley, och med på UNESCOs världsarvslista ligger den lilla, men livliga staden Bath. Staden är känd för sin gamla arkitektur som tar en tillbaka till romartid och gregoriansk tid. I Bath hittar du allt från nya, trendiga affärer och mysiga små caféer till fantastiska grönskande parker och trädgårdar. Allt på gångavstånd från skolan.

Fritid

I ungdomskursen på Kaplan ingår ett aktivitets- och utflyktsprogram. En heldagsutflykt brukar anordnas varje lördag. Det ingår också minst två halvdagsutflykter som arrangeras i veckorna. Förutom utflykterna så ordnar skolan aktiviteter på eftermiddagar och kvällar.

Exempel på aktiviteter: Guidad tur till fots eller shopping i Bath, bowling, culture quest, karaoke, crazy golf, boating på River Avon, trampolinpark (inomhus), disco, bio, casino night, instagramtävling, street dance workshop.

Exempel på heldagsutflykt: London; Stonehenge och Salisbury; Stratford, eller Windsor castle.

Exempel på övriga utflykter: Royal Crescent Museum, Cheddar Caves, Bristol, Berkeley Castle, SS Great Britain, Bristol Planetarium, Roman Bath Museum, Oxford (30 pbp), Thorpe Park (70 gbp), Harry Potter Studio (80 gbp), London Dungeon och Madame Tussaud’s (70 gbp), Bristol Zoo (35 gbp).

Kurser

Ungdomskurs i engelska

Lektioner per vecka: 20 á 45 min

Kaplans ungdomskurs i Bath är öppen för deltagare i åldern 12-17 år. Kurslängd: 1, 2, 3 eller 4 veckor.

Språkkursen följer en läroplan speciellt utformad för unga elever och undervisningen bedrivs av kvalificerade lärare i en välkomnande och avslappnad miljö. Lektionerna innehåller tal- och hörövningar såväl som läs,- skriv,- ordförråd,- och grammatikövningar. Man får även delta i samarbetsprojekt som uppmuntrar kreativitet, tidsplanering och ledarskapsförmåga.

Lektionstider: 08.30-12.30, måndag-fredag.
Lunch: 12.30-13.30.
Aktivitet/utflykt: ca 14.00-18.00
Middag: ca 18.30-19.30
Kvällsaktiviteter: ca 20.00-22.00

I ungdomskursen ingår:

 • Test av språknivå
 • 20 lektioner (15 timmar) per vecka
 • Welcome Pack
 • Kursmaterial
 • Boende i värdfamilj
 • Helpension (21 måltider per vecka)
 • Eftermiddags- och kvällsaktiviteter på skolan eller i närområdet
 • Utflykter till attraktioner och sevärdheter (utflykt på söndagar ingår ej och kostar 9-70 gbp)
 • Studentkort
 • Kursintyg efter avslutad kurs
 • Ledare tillhands dygnet runt

Boende

Värdfamilj

Att bo i familj är ett säkert, roligt och bekvämt sätt att komma lite närmare den brittiska kulturen och språket. Som studerande på Kaplan i Bath blir varje student tilldelad en noga utvald värdfamilj som bor max 30 minuter ifrån skolan. Hos familjerna bor studenter i delat rum med annan kursdeltagare. Frukost och middag serveras hemma i värdfamiljen. (Lunch förser skolan med under vardagar).

Din familj förser dig med god information om hur du hittar till och från skolan, vad det finns att upptäcka runt omkring och även saker som är bra att veta generellt om staden och hur samhället fungerar. Var inte rädd för att fråga om du undrar något!

Värdfamiljen kan bestå av ett ungt, medelålders eller äldre par, eller en äldre dam, med eller utan barn. Värdfamiljerna har olika etnicitet, bakgrunder och olika intressen och livsstilar, men de är alla engagerade och välkomnande för studenterna. Du som student matchas ihop med en familj som skolan tror skulle passa dig bra. Du kan bo med en kompis, eller så får du bo med en annan student som vanligtvis har en annan nationalitet så att språket som talas i stort förblir engelska.

Priser & Datum 2022

Kurspriser
Ungdomskurs i engelska
1 vecka: 9 660
2 veckor: 16 730
3 veckor: 24 290
4 veckor:  31 860
Vad ingår i priset?
Språktest, 20 lektioner á 45 min per vecka, kursmaterial, boende, helpension, student ID, aktivitets- och utflyktsprogram, kursdiplom.
Transfer
Delad transfer*
London Heathrow LHR, enkel väg: 1 390
Privat transfer
Bristol BRS, enkel väg: 940
London Gatwick LGW, enkel väg: 2 890
Unaccompanied Minor (UM) service
Engångsavgift: 450
*Delad transfer: Ankomst söndag och hemresa lördag mellan kl 9.00-16.00.
Vid ankomst eller hemresa andra tider tillämpas högre priser.

Kursstarter 2022

Ungdomskurs i Bath
Startdatum: 12/6, 19/6, 26/6, 3/7, 10/7, 17/7, 24/7, 31/7, 7/8
Kurslängd: 1-4 veckor, minimum 1 vecka

Resa hit

Vi är noga med att ankomsten till England och resan hem till Sverige ska kännas trygg. Vi rekommenderar att du bokar till skolans transferservice. Det innebär att varje kursdeltagare möts upp i ankomsthallen på flygplatsen av en representant för Kaplan/Alpadia. De har blivit informerade på förhand om vilken tid man kommer och med vilken flight. De ser till att alla på ett säkert sätt tas emot och skjutsas till boendet. Samma sak gäller för hemresan, de vet vilket flyg man ska med och de hjälper med incheckningen fram till att flygbolaget tar över ansvaret.

Assistans för ensamresande barn:

Vissa flygbolag erbjuder en assistanstjänst för ensamresande barn där de tar hand om en under hela resan. Den är ofta obligatorisk för barn mellan 5-11 år men kan bokas för barn mellan 5-15 år. Servicen brukar innebära att flygbolaget ansvarar för att barnet blir följt ombord på flyget, blir introducerat för besättningen ombord och blir lämnat till dem som möter barnet på ankomstflygplatsen. Flygbolaget får veta namn och telefonnummer till den som möter på flygplatsen och den personen måste kunna uppvisa giltig legitimation med bild. Observera att denna information är generell och vi på EduPlanet ansvarar inte för ändringar av dessa regler, vi rekommenderar att ni själva kollar med aktuellt flygbolag vad som gäller.

Gemensam transfer från och till flygplatsen London Heathrow går att köpa till. För att kunna boka skolans transfer måste din flight landa mellan 09.00-16.00 på söndagen innan kursstart. För hemresan ska flighten gå på lördagen efter kursslut mellan 09.00-16.00.

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982