Sprakresor

Bath, England

Språkresa för ungdomar till Bath i England på Kaplan

Lugn miljö Välkänd organisation Boende i utvalda värdfamiljer

Skolinfo:

 • Aktivitetsprogram
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Online & Distanskurser

Kaplan är en populär språkorganisation med lång erfarenhet av att driva språkkurser för internationella studenter och de har många skolor i 7 engelsktalande länder.

Kaplan arrangerar populära och välordnade sommarkurser för internationella ungdomar som innehåller 15 timmars undervisning per vecka på förmiddagarna och fullt av spännande och roliga aktiviteter, event och utflykter under eftermiddagarna och kvällstid. Alla måltider (frukost, lunch och middag) är självklart inkluderade i priset.

I Bath välkomnas kursdeltagare i åldern 12-17 år till deras Young Learner School. Mitt i hjärtat av staden, längs med den stora shoppinggatan finner vi skolan Kaplan. Lokalerna är ljusa och moderna, och genom fönstret är det härlig utsikt. På skolan finner man förutom klassrum även ett common room/study lounge samt ett spelrum som studenterna kan spendera sina raster med att umgås med sina skolkamrater.

För Kaplan och oss på EduPlanet är det viktigt att man som deltagare och förälder ska känna sig trygg med språkresan. Du bor därför i utvalda värdfamiljer i dubbelrum tillsammans med en annan kursdeltagare.

Bath

Belägen mitt i hjärtat av Avon Valley, och med på UNESCOs världsarvslista ligger den lilla, men livliga staden Bath. Staden är känd för sin gamla arkitektur som tar en tillbaka till romartid och gregoriansk tid. i Bath hittar du allt från nya, trendiga affärer och mysiga små caféer till fantastiska grönskande parker och trädgårdar. Alla med gångavstånd från skolan.

Fritid

I ungdomskursen på Kaplan ingår ett späckat aktivitets- och utflyktsprogram. En heldagsutflykt brukar anordnas varje lördag. Det ingår också minst två halvdagsutflykter som arrangeras i veckorna. Förutom utflykterna så ordnar skolan aktiviteter på eftermiddagar och kvällar. Här kan du se en PDF över tidigare års aktiviteter på Kaplan Bath.

Kurser

Ungdomskurs i engelska

Lektioner per vecka: 20

Kaplans ungdomskurs i Bath är öppen för deltagare i åldern 12-17 år. Kurslängd: 1, 2, 3 eller 4 veckor.

I ungdomskursen ingår:

 • Introduktionsprogram online innan avresa
 • Test av språknivå
 • 20 lektioner (15 timmar) per vecka
 • Kurslitteratur
 • Boende i värdfamilj
 • Helpension (21 måltider per vecka)
 • En heldagsutflykt per vecka (utom sista veckan)
 • Minst två halvdagsutflykter per vecka
 • Aktiviteter under eftermiddagarna
 • Event på kvällarna
 • Student ID-kort
 • Kursdiplom efter avslutad kurs
 • Personal tillhands dygnet runt

Boende

Värdfamilj

Att bo i familj är ett säkert, roligt och bekvämt sätt att komma lite närmare den brittiska kulturen och språket. Som studerande på Kaplan i Bath blir varje student tilldelad en noga utvald värdfamilj som bor högst 20 minuter ifrån skolan. Hos familjerna bor studenter i dubbelrum där det delas på badrum. Mellan 2-3 studenter i varje familj. Frukost och middag serveras hemma i värdfamiljen. (Lunch förser skolan med under vardagar).

Din familj förser dig med god information om hur du hittar till och från skolan, vad det finns att upptäcka runt omkring och även saker som är bra att veta generellt om staden och hur samhället fungerar. Var inte rädd för att fråga om du undrar något!

Värdfamiljen kan bestå av ett ungt, medelålders eller äldre par, eller en äldre dam, med eller utan barn. Värdfamiljerna har olika etnicitet, bakgrunder och olika intressen och livsstilar, men de är alla engagerade och välkomnande för studenterna. Du som student matchas ihop med en familj som skolan tror skulle passa dig bra. Du kan bo med en kompis, eller så får du bo med en annan student som vanligtvis har en annan nationalitet så att språket som talas i stort förblir engelska.

Priser & Datum 2020

Kurspriser
Ungdomskurs i engelska
1 vecka: 9 750
2 veckor: 16 900
3 veckor: 24 550
4 veckor:  32 210
Vad ingår i priset?
Välkomstprogram online innan avresa, språktest, 20 lektioner á 45 min per vecka, kursmaterial, boende, helpension, student ID, fullt aktivitets- och utflyktsprogram, kursdiplom.
Transfer med privat taxi / T&R
Heathrow Airport: 3 900
Bristol Airport: 1 500
Unaccompanied Minor / Meet & greet service
Engångsavgift: 450
*Ankomst mellan 7.00-18.00 söndagar. Hemresa mellan 10.00-22.00 lördagar.
Vid ankomst eller hemresa andra tider eller till/från annan flygplats tillämpas högre priser.

Kursstarter 2020

Kursstarter
Ungdomskurs i engelska: ankomst söndag med kursstart måndag. Hemresa lördagar.
Period: 7/6-15/8

Resa hit

Vi är noga med att ankomsten till England och resan hem till Sverige ska kännas trygg. Vi rekommenderar att du bokar till skolans transfer och så kallade Meet and Greet service. Det innebär att varje kursdeltagare möts upp i ankomsthallen på flygplatsen i London av en representant för Kaplan. De har blivit informerade på förhand om vilken tid man kommer och med vilken flight. De ser till att alla på ett säkert sätt tas emot och skjutsas till boendet. Samma sak gäller för hemresan, de vet vilket flyg man ska med och de hjälper med incheckningen fram till att flygbolaget tar över ansvaret.

Assistans för ensamresande barn:

Vissa flygbolag erbjuder en assistanstjänst för ensamresande barn där de tar hand om en under hela resan. Den är ofta obligatorisk för barn mellan 5-11 år men kan bokas för barn mellan 5-15 år. Servicen brukar innebära att flygbolaget ansvarar för att barnet blir följt ombord på flyget, blir introducerat för besättningen ombord och blir lämnat till dem som möter barnet på ankomstflygplatsen. Flygbolaget får veta namn och telefonnummer till den som möter på flygplatsen och den personen måste kunna uppvisa giltig legitimation med bild. Observera att denna information är generell och vi på EduPlanet ansvarar inte för ändringar av dessa regler, vi rekommenderar att ni själva kollar med aktuellt flygbolag vad som gäller.

Taxi-transfer från och till flygplatsen London Heathrow eller Bristol Airport går att köpa till. För att kunna boka skolans transfer måste din flight landa mellan 07.00-18.00 på söndagen innan kursstart. För hemresan ska flighten gå på lördagen efter kursslut mellan 10.00-22.00. Vi brukar rekommendera unga deltagare att flyga till Bristol, det är en mindre hektisk flygplats, ligger belägen närmre Bath och är klart billigare än att boka transfer från Heathrow.

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982