Sprakresor

New York, USA

Språkresa för ungdomar till New York på LAL Language Centres

Bo på universitetscampus Aktiviteter & utflykter Studera 1-4 veckor

Skolinfo:

 • Aktivitetsprogram
 • Air Condition
 • Internet Wifi
 • Rullstolsanpassat

LAL’s (LAL Language Centres) sommarskola i New York är ett fantastiskt ställe för att lära sig engelska, ha roligt och träffa nya vänner från olika delar av världen!

LAL erbjuder högklassiga och väl genomarbetade ungdomskurser på ett flertal orter i USA, England, Sydafrika och på Malta. EduPlanet har valt att samarbeta med deras skola i New York. Kurserna har en bra blandning av studier och roliga och givande fritidsaktiviteter. Skolan har ett actionspäckat schema med förmiddagslektioner, hel- och halvdagsutflykter samt eftermiddags- och kvällsaktiviteter vilka ser till att kursdeltagarna får träna sina språkfärdigheter i vardaglig konversation och verkliga situationer. Personal finns alltid på plats, redo att hjälpa studenter med sina problem och försäkra att de får en rolig, trygg och minnesvärd tid på LAL.

LAL New York är inhyst i Fordham University’s lokaler vilket gör att du som deltagare får uppleva ett traditionellt amerikanskt campus i stadsmiljö, bara 17 minuter från centrala Manhattan. Det campus du kommer att läsa på heter Rose Hill Campus där deltagarna är 12-18 år.

Alla ungdomar bor i säkra, bemannade residens och har 20 lektioner (15 timmar) undervisning per vecka vilken hålls av professionella, kvalificerade lärare. Alla måltider, ett omfattande och spännande aktivitetsprogram, utflykter och transfer från utvalda flygplatser ingår i priset. Lärarna på LAL är kvalificerade och uppfyller krav som ställs av ”the Commission in English Language Program Accreditation”. Lektionerna fokuserar på att förbättra studentens flyt i språket och förmågan att använda engelska. Vi ser till att alla elever placeras i grupper efter deras nivå i engelska, med en passande åldersgrupp och bred nationalitetsmix.

Undervisningen sker med max 15 elever i varje grupp, i moderna och välutrustade klassrum.

New York

Varje år besöks ”Staden som aldrig sover” av mer än 40 miljoner amerikanska och utländska turister. Detta gör staden till ett av världens mest populära turistmål och mäkta attraktiv för språkresor. Anledningen till att så många drömmer om New York kan tänkas bero på att staden erbjuder det mesta och det bästa av allt. De som kommer hit imponeras av stadens oändliga möjligheter. 

Fritid

För att du skall få ut det mesta av din språkresa till USA erbjuder LAL en mängd olika spännande aktiviteter som ingår i priset. Under dagarna anordnas hel- och halvdagsutflykter till New Yorks sevärdheter och attraktioner så som t ex SoHo, Times Square, Central Park, Ellis Island & Frihetsgudinnan, Madame Tussauds och Museum of Natural History. Om du stannar fyra veckor är chansen stor att du får följa med till Coney Island, Brooklyn Bridge och Greenwich Village. Även på kvällarna ordnas det aktiviteter, du kan vara med på t.ex. filmkväll, lektion i fotografering, disco, frågesport, Wii Olympiad och filmproduktion. Aktivitetsprogrammen ser givetvis olika ut för de olika åldersgrupperna.

Kurser

Ungdomskurs i engelska

Lektioner per vecka: 20

LAL’s sommarskola är en 1-4 veckor lång engelsk språkkurs i New York för deltagare i åldern 12-18 år, designad att lära ut nya språkkunskaper och förstärka redan existerande kunskap. Språkkursen stimulerar deltagare och ger dem möjlighet att öva sin engelska på ett fritt och ledigt sätt men också genom lärarledda övningar. Lektionerna fokuserar på ett kommunikativt tillvägagångssätt där deltagare tränar både talförmåga och förbättrar språkförståelsen. Kursmaterial inklusive lärobok ingår.

LAL stödjer och tar hand om alla kursdeltagare från det ögonblick man ankommer  tills det att man checkar in på flygplatsen på väg hem. Skolans har en uttalad prioritet att måna om  säkerheten och välbefinnandet hos eleverna. LAL’s team är tillgängliga dygnet runt för att se till att deltagarna är trygga och snabbt kan få assistans.

Aktiviteter och utflykter

Stort fokus på ungdomskursen läggs på att ta del av, och upptäcka, så mycket som möjligt av det New York har att erbjuda. Här kommer ett axplock av aktiviteter och utflykter som kan komma att arrangeras under din språkvistelse:

 • Chinatown
 • Båttur på Hudsonfloden
 • Niagarafallen
 • Jones Beach
 • Coney Island nöjespark
 • Besök till Empire State Building och The Metropolitan Museum
 • World Trade center site
 • The Financial district

Boende

Residens

Campbell Hall and Salice & Conley Hall består av fräscha och bekväma lägenheter med 2-5 rum och vardagsrum. Varje rum innehåller en eller två enkelsängar och eget badrum, garderob, byrå och skrivbord. Lägenheterna är fullt möblerade och luftkonditionerade.

 • 88 lägenheter på 2-5 rum.
 • Frukost, lunch och middag ingår. Vid utflykter ingår matsäck.
 • Gratis Wi-Fi
 • I boendet finns tvättstuga med tvättmaskiner, torktumlare och wide-screen tv.
 • Lakan och handdukar tillhandahålls av skolan.

Priser & Datum 2020

Kurspriser
Ungdomskurs 12-18 år
1 vecka: 15 590
2 veckor: 29 780
3 veckor: 43 170
Specialkost (t.ex. gluten)
Tillägg per vecka 300
Vad ingår i priset?
I priset ingår undervisning, boende med helpension, kursmaterial, transfer tur och retur från flygplatsen, aktiviteter och utflykter, kursdiplom som visar närvaro och uppnådd nivå.
Kursdatum 2020
Kursperiod: 5/7-2/8
Ankomst: onsdagar
Hemresa: onsdagar

Resa hit

Flygbiljett ingår inte i våra priser men det finns flygbolag som b.la. trafikerar Arlanda och New York direkt om du vill undvika byten. Väl på flygplatsen (La Guardia, Newark Liberty eller JFK) väntar personal från skolan som hämtar upp deltagare och skjutsar dem till boendet. Det är viktigt att du meddelar EduPlanet vilka tider du ankommer så transfer kan arrangeras enligt önskemål. Mejla oss gärna en kopia på flygbiljetten så flightnummer och annan viktig information tydligt framgår.

LaL´s personal känns igen i vänthallen på deras LaL-tshirts samt att de håller upp en skylt med ”LaL New York” textat på. Du får vara beredd att vänta upp till 2 timmar då personalen försöker invänta så många deltagare som möjligt innan resan går vidare till campus. Tänk också på att det ibland kan ta upp till en timme att gå igenom passkontroll.

På denna skola ska ankomst och hemresa ske onsdagar, se fliken ”Priser och datum” för aktuell kursperiod. Ankomst utanför dessa datum och tider medför extra kostnader. Transfer ingår på ankomst- och hemresedagarna till och från utvalda flygplatser och under dessa tider:

Ankomst

 • La Guardia: 07.00-21.00
 • JFK: 07.00-21.00
 • Newark Liberty: 07.00-21.00

Hemresa

 • La Guardia: 11.00-01.00
 • JFK: 11.00-01.00
 • Newark Liberty: 11.00-01.00

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982