Sprakresor

London, England

Språkresa för ungdomar till London på LAL Twickenham Summer School

Nybyggt sportcenter Modernt campus Boende i residens

Skolinfo:

 • Aktivitetsprogram
 • Kafeteria
 • Fikaautomat
 • Internet Wifi

LAL Language Centres erbjuder kompletta paket med noggrant utformade program för internationella ungdomar på en rad orter i England.

Det finns möjlighet att själv utforma en del av sitt schema genom att lägga till extra utflykter eller lektioner. Allt är välorganiserat samtidigt som det blir ett roligt och givande äventyr att minnas för livet!

Ungdomar från mer än 100 länder kommer till LAL’s skolor varje år så förutom att lära sig om den lokala kulturen så är det lätt att träffa kompisar från många andra delar av världen!

Lektionerna i klassrummet är utformade för att vara roliga, såväl som pedagogiska. LAL’s entusiastiska lärare har engelska som modersmål eller motsvarande nivå, och använder olika undervisningssätt såsom kommunikation, spel och aktiviteter för att göra lektionerna mer tilltalande och roliga. Syftet är att få eleverna att kunna kommunicera och öka självförtroendet i språket. LAL använder egen kurslitteratur speciellt utformad för att locka och engagera ungdomar.

Språkskolan i London är belägen på St Mary’s University och har ett modernt campus i Strawberry Hill, Twickenham. På campus finns möjlighet att utöva flera sporter både utomhus och inomhus. Twickenham är en trendig och prestigefylld liten stad vid floden Themsen med många butiker, restauranger och caféer. Twickenham är känt som Englands rugbystad, med ett stort stadium. Till flygplatsen London Heathrow är det inte mer än 25 minuter.

Ungdomskursen är öppen för deltagare mellan 12-17 år. Här kan du läsa programmet ”Classic London Experience” (Inkluderar en heldagsutflykt och tre halvdagsutflykter per vecka). Mot kostnadstillägg kan du uppgradera till ”Premium London Experience” som innebär en extra heldagsutflykt. Läs gärna mer under ”Kurser”.

Förutom London så kan vi på EduPlanet även erbjuda ungdomskurser med LAL i Brighton, Berkhamsted, Winchester, Tavistock och Torbay.

London

London var redan 1000 år gammal när Tower of London byggdes och är fortfarande idag en magisk plats. Historien möter det moderna livet för att skapa en unik upplevelse för alla som har turen att besöka staden. I London finns det något för alla, från museer till nyfikna, gallerier för konstnären och några av de mest kända sevärdheterna i världen.

Twickenham

Twickenham ligger bara en halvtimme bort från centrala London vilket erbjuder studenter det bästa av både småstads- och storstadsliv. Med LAL ingår ett aktivitets- och utflyktsprogram med roligt och blandat innehåll, som ger kursdeltagarna möjlighet att fullt ut uppleva London. Ledare är med hela tiden men som äldre deltagare har man mer möjlighet till att tillsammans med ett par andra kompisar få gå iväg en stund själva, om man önskar och det känns okej för alla parter.

Kurser

LAL:s ungdomskurser är skräddarsydda för ungdomar som vill lära sig mer engelska, samtidigt som de ges en aktiv och stimulerande fritid vid sidan av. Allt detta i en trygg och välorganiserad miljö. I kurserna ingår hämtning och lämning på London Heathrow (LHR) flygplats. Språkkurserna inkluderar också utflykter och många andra roliga aktiviteter.

Ungdomskurs i engelska

Lektioner per vecka: 20

20 lektioner engelska per vecka med max 15 elever per grupp. Undervisningen hålls i stora, rymliga klassrum. Innehållet på språkkursen utformas efter nivån och åldern på eleverna i gruppen. Kurserna är öppna för deltagare mellan 12-17 år. LAL har sina egna moderna kursböcker. Lektionerna fokuserar på kommunikation genom aktuella ämnen.

Förutom lektioner så ingår aktiviteter och utflykter som kompletterar lektionerna i klassrummet och ger chans att upptäcka mer av England och träffa andra ungdomar. I programmet ”Classic” inkluderas 1 heldagsutflykt och 3 halvdagsutflykter per vecka.

Detta ingår i ungdomskursen:

 • 20 lektioner per vecka
 • Boende med helpension
 • Kursbok och material
 • Aktivitets- och utflyktsprogram
 • Trygg transfer tur och retur där personal möter upp
 • Sjukförsäkring
 • Certifikat efter avslutad kurs

Exempel på utflykter (Classic program)

 • Royal Walk
 • Camden market & Regents park
 • Kingston-on -Thames
 • Evening in central London and Dinner
 • Windsor Castle

Kvällar

 • Quiz Time!
 • Talent show & Karaoke
 • Lagtävlingar
 • m.m.

Eftermiddagar

 • Olika aktiviteter inom sport, konst, musik, biograf.

Övriga aktiviteter mot kostnad

 • Boka till ”Premium London Experience” och du får en extra heldagsutflykt. Utflykter kan t.ex. vara besök till London Eye, Thorpe Park, Oxford, St Pauls Cathedral och Camden, London.

Boende

Som deltagare på LAL London´s ungdomskurs bor du i residens på skolans campus.

Residens St Mary’s

Boende i enkelrum på campus. Det går att boka rum med delat eller eget badrum. Sovrummen har säng, garderob eller område att hänga upp kläder och dörren går att låsa. Lakan ingår men handdukar behöver man ta med sig. I varje block i residensen bor en LAL House Parent. En gång i veckan har man möjlighet att tvätta.

Läggdags brukar vara runt 22.30 med lamporna släckta 23.00. På morgonen går man upp runt 07.30.

Måltider

Frukost: ca 08.00-08.45 (8-10 på söndagar).
Lunch: ca 12.30-14.00
Middag: ca 18.30-19.30

Alla måltider ingår och intas ofta i skolans matsal. Maten är fräsch och tas ofta från trakten. Till huvudrätt kan man välja mellan kött ,fisk och veg. Salladsbar, vatten och dessert. På utflyktsdagar får man en matlåda, ofta med smörgås, dryck, snack, chips och frukt.

Priser & Datum 2020

Ungdomskurs i engelska
Med boende i värdfamilj
1 vecka: 10 370
2 veckor: 19 730
3 veckor: 29 100
Med boende i residens
1 vecka: 11 860
2 veckor: 22 710
3 veckor: 33 570
Frivilliga tillägg
Premium London Experience: 920 per vecka
Vad ingår i priset?
Språkkurs med 20 lektioner per vecka, aktiviteter, boende, helpension, kursmateriel, diplom samt delad transfer t/r från London Heathrow flygplats. Flygbiljett ingår ej i våra priser.
Datum och tider
Ankomst & avresa: Ankomst söndag (08.00-19.00) med kursstart måndag. Hemresa söndagar (09.00-20.00).
Kursperiod: 4/7-1/8

Lovdagar

Lovdagar
Enskilda lovdagar: Inga lovdagar påverkar ungdomskursen

Transfer

Transfer från och till flygplatsen London Heathrow ingår förutsatt att man landar mellan kl 08.00-19.00 på ankomstdagen (söndag) och reser hem mellan kl 09.00-19.00 på hemresedagen (söndag). Väntetid på upp till 2 timmar kan förekomma. Resan från flygplatsen tar ca 30 min. En del flygbolag vill att ensamåkande resenärer under 16 år bokas som ”Unaccompanied minor”. Det innebär att personal från flygplatsen hela tiden följer med barnet och lämnar över till skolans personal. LAL tar en extra avgift på 30 gpb per väg för dessa bokningar, pga den extra tid det tar att hämta och lämna på flygplatsen.

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982