Sprakresor

WInchester, England

Språkresa för ungdomar till Winchester på LAL

En timme från London Boende på campus Möjlighet till sportinriktning

Skolinfo:

 • Aktivitetsprogram
 • Kafeteria
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Rullstolsanpassat

LAL erbjuder kompletta paket med noggrant utformade program för internationella ungdomar på en rad orter i England. Det finns möjlighet att själv utforma en del av sitt schema genom att lägga till extra utflykter eller lektioner. Allt är välorganiserat samtidigt som det blir ett roligt och givande äventyr att minnas för livet!

Ungdomar från mer än 100 länder kommer till LAL’s skolor varje år så förutom att lära sig om den lokala kulturen så är det lätt att träffa kompisar från många andra delar av världen!

Lektionerna i klassrummet är utformade för att vara roliga, såväl som pedagogiska. LAL’s entusiastiska lärare har engelska som modersmål eller motsvarande nivå, och använder olika undervisningssätt såsom kommunikation, spel och aktiviteter för att göra lektionerna mer tilltalande och roliga. Syftet är att få eleverna att kunna kommunicera och öka självförtroendet i språket. LAL använder egen kurslitteratur speciellt utformad för att locka och engagera ungdomar.

LAL Winchester håller sommarprogram för internationella ungdomar vid skolan St Swithun’s School i historiska lilla staden Winchester. Skolan är belägen nära både Englands södra kust och London. Allt ifrån boende och klassrummen till de stora idrottsplanerna och den moderna matsalen, håller hög kvalitet och bidrar till en perfekt miljö för ungdomar att träna engelska och ha roligt!

Ungdomskursen i Winchester är öppen för deltagare mellan 9-17 år.

Det går att välja mellan programmen ”Classic”, eller ”Sports”. Läs gärna mer under ”Kurser”. Förutom Winchester så kan vi på EduPlanet även erbjuda ungdomskurser med LAL i London, Brighton, Berkhamsted, Tavistock och Torbay.

Winchester

Winchester är en liten historisk stad med ca 41 000 invånare. Staden kännetecknas av historisk arkitektur och en gång i tiden var staden faktiskt Englands huvudstad. Det råder en avslappnande atmosfär men det finns många butiker, restauranger, kaféer och museum. Staden är en av Englands säkraste. Till huvudstaden London är det lätt att ta sig med bil eller tåg på 1-1,5 timme. Till flygplatsen London Heathrow är det ca 1 timme.

Fritid

Med LAL ingår ett aktivitets- och utflyktsprogram med roligt och varierat innehåll. Ledare är med hela tiden men som äldre deltagare har man mer möjlighet till att tillsammans med kompisar få gå iväg en stund själva, om så önskas och anses okej av alla parter. Läs mer om aktiviteterna under fliken ”Kurser”.

Kurser

LAL:s ungdomskurser är skräddarsydda för ungdomar som vill lära sig mer engelska, samtidigt som de ges en aktiv och stimulerande fritid vid sidan av. Allt detta i en trygg och välorganiserad miljö. I kurserna ingår hämtning och lämning på London Heathrow (LHR) flygplats. Språkkurserna inkluderar också utflykter och många andra roliga aktiviteter.

Ungdomskurs i engelska

Lektioner per vecka: 15

15 lektioner/15 timmar engelska per vecka med max 15 elever per grupp. Undervisningen hålls i stora, rymliga klassrum, vissa med interaktiva skrivtavlor. Innehållet på språkkursen utformas efter nivån och åldern på eleverna i gruppen. Kurserna är öppna för deltagare mellan 9-17 år. LAL har sina egna moderna kursböcker som heter ”Round the World” med sex nivåer. Lektionerna är kommunikativa och projektbaserade för att maximera elevernas lärande.

Förutom lektioner så ingår aktiviteter och utflykter som kompletterar lektionerna i klassrummet och ger chans att upptäcka mer av England och träffa andra ungdomar.

Vilket program du än väljer i Winchester så ingår undervisning, aktiviteter och trevliga utflykter. Men för att du ska få ett upplägg som passar dig extra bra så kan du välja hur mycket krut du vill lägga på undervisning vs. utflykter.

 • ”Classic” En halvdags- och en heldagsutflykt per vecka
 • ”Specialprogram: Sport Summer School” Tre heldags- och en halvdagsutflykt per 2 veckor.

Detta ingår i ungdomskursen:

 • 15 lektioner per vecka
 • Boende med helpension
 • Kursbok och material
 • Aktivitets- och utflyktsprogram
 • Trygg transfer tur och retur där personal möter upp
 • Sjukförsäkring
 • Certifikat efter avslutad kurs

Exempel på utflykter (Classic program)

 • London – West End
 • Oxford
 • Nöjesparken Thorpe Park
 • Brighton
 • Portsmouth
 • London Southbank & kryssning med disco
 • Windsor

Kvällar

 • Quiz Time!
 • Chill Out/LAL Cinema
 • Karaoke
 • Dragon’s Den
 • Lagtävlingar

Eftermiddagar

 • Olika aktiviteter inom sport, konst, musik, teater och dans

Övriga aktiviteter mot kostnad

 • Väljer du programmet ”Sports” får du testa på flera sporter med professionell coaching utefter din förmåga, oavsett om du är nybörjare eller på en avancerad nivå.

Boende

Residens

Boende på skolan där ungdomarna bor i enkelrum (kontakta EduPlanet för prisförslag) eller i 8-bäddsrum. Lakan ingår men handdukar behöver man ta med sig. I varje block i residensen bor en LAL House Parent. Vid ankomst behöver man betala en depositionsavgift för eventuella skador på 60-80 GBP, som man får tillbaka när man ska åka hem.

Läggdags brukar vara runt 22.30 med lamporna släckta 23.00. På morgonen går man upp runt 07.30.

Måltider

Frukost: ca 08.00-08.45
Lunch: ca 12.30-13.15
Middag: ca 18.00-18.45

Alla måltider ingår och intas ofta i skolans matsal. Maten är fräsch och tas ofta från trakten. Till huvudrätt kan man välja mellan kött ,fisk och veg. Salladsbar, vatten och dessert. På utflyktsdagar får man en matlåda, ofta med smörgås, dryck, snack, chips och frukt.

Priser & Datum 2020

Ungdomskurs i engelska
Boende i residens
1 vecka: 10 180
2 veckor: 19 350
3 veckor: 28 530
Tillägg
Sports: 970 per vecka
Vad ingår i priset?
Språkkurs med 20 lektioner per vecka, aktiviteter, boende, helpension, kursmateriel, diplom samt delad transfer t/r från London Heathrow flygplats. Flygbiljett ingår ej i våra priser.
Datum och tider
Ankomst & avresa: ankomst måndag (10.00-18.00) med kursstart tisdag. Hemresa måndagar (11.00-19.00).
Classic: 13/7-10/8
Sports: 13/7-10/8

Lovdagar

Lovdagar
Enskilda lovdagar: inga lovdagar påverkar ungdomskursen

Resa hit

Transfer

Transfer från och till flygplatsen London Heathrow ingår förutsatt att man landar mellan kl 10.00-18.00 på ankomstdagen (måndag) och reser hem mellan kl 11.00-19.00 på hemresedagen (måndag). Väntetid på upp till 2 timmar kan förekomma. Resan från flygplatsen tar ca 1 timme. En del flygbolag vill att ensamåkande resenärer under 16 år bokas som ”Unaccompanied minor”. Det innebär att personal från flygplatsen hela tiden följer med barnet och lämnar över till skolans personal. LAL tar en extra avgift på ca 30 GBP per väg för dessa bokningar, pga den extra tid det tar att hämta och lämna på flygplatsen.

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982