Sprakresor

Berkhamsted, England

Språkresa för ungdomar till Berkhamsted på LAL

Nära London Charmig och trygg destination Passar den filmintresserade

Skolinfo:

 • Aktivitetsprogram
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Rullstolsanpassat
 • Data labb

LAL erbjuder kompletta paket med noggrant utformade program för internationella ungdomar på en rad orter i England. Det finns möjlighet att själv utforma en del av sitt schema genom att lägga till extra utflykter eller lektioner.

Allt är välorganiserat samtidigt som det blir ett roligt och givande äventyr att minnas för livet! Ungdomar från mer än 100 länder kommer till LAL’s skolor varje år så förutom att lära sig om den lokala kulturen så är det lätt att träffa kompisar från många andra delar av världen.

Lektionerna i klassrummet är utformade för att vara roliga, såväl som pedagogiska. LAL’s entusiastiska lärare har engelska som modersmål eller motsvarande nivå, och använder olika undervisningssätt såsom kommunikation, spel och aktiviteter för att göra lektionerna mer tilltalande och roliga. Syftet är att få eleverna att kunna kommunicera och öka självförtroendet i språket.

LAL använder egen kurslitteratur speciellt utformad för att locka och engagera ungdomar. LAL Berkhamsted är inhyst i en imponerande skolbyggnad från 1541. Skolområdet har kvar flera originalbyggnader men det finns även många moderna och imponerande faciliteter såsom uppvärmd pool, idrottshall, tennisplaner och stora utomhusytor som inbjuder till en stor variation av sporter.

Ungdomskursen i Berkhamsted går även under namnet ”Digital Summer School” och är öppen för deltagare mellan 9-17 år (Film-making program: 11-17 år). Det går att välja mellan programmen ”Classic”, ”Coding Summer School” och ”Film-making” Läs gärna mer under ”Kurser”.

Förutom Berkhamsted så kan vi på EduPlanet även erbjuda ungdomskurser med LAL i London, Brighton, Winchester, Tavistock och Torbay.

Berkhamsted

Berkhamsted är en liten historisk stad med vänlig atmosfär belägen i fina omgivningar nordväst om London, drygt 30 minuter tar det att ta sig vidare in till huvudstan. I Berkhamsted råder en bra mix av stad och landsbygd, gammalt och nytt. Det finns massor att se i stadens pittoreska centrum. På onsdagar och lördagar anordnas det marknad och hela orten lever upp lite extra!

Staden är känd för bra mat och längs High street finner du massor av trevliga restauranger.

Fritid

Med LAL ingår ett aktivitets- och utflyktsprogram med roligt och varierat innehåll. Ledare är med hela tiden men som äldre deltagare har man mer möjlighet till att tillsammans med kompisar få gå iväg en stund själva, om så önskas och anses okej av alla parter. Läs mer om aktiviteterna under fliken ”Kurser”.

Kurser

LAL:s ungdomskurser är skräddarsydda för ungdomar som vill lära sig mer engelska, samtidigt som de ges en aktiv och stimulerande fritid vid sidan av. Allt detta i en trygg och välorganiserad miljö. I kurserna ingår hämtning och lämning på London Heathrow (LHR) flygplats. Språkkurserna inkluderar också utflykter och många andra roliga aktiviteter.

Ungdomskurs i engelska

Lektioner per vecka: 20

20 lektioner/15 timmar engelska per vecka med max 15 elever per grupp. Undervisningen hålls i stora, rymliga klassrum, vissa med interaktiva skrivtavlor. Innehållet på språkkursen utformas efter nivån och åldern på eleverna i gruppen. Kurserna är öppna för deltagare mellan 9-17 år. LAL har sina egna moderna kursböcker som heter ”Round the World” med sex nivåer. Lektionerna är kommunikativa och projektbaserade för att maximera elevernas lärande.

Förutom lektioner så ingår aktiviteter och utflykter som kompletterar lektionerna i klassrummet och ger chans att upptäcka mer av England och träffa andra ungdomar.

Vilket program du än väljer i Berkhamsted så ingår undervisning, aktiviteter och trevliga utflykter. Men för att du ska få ett upplägg som passar dig extra bra så kan du välja hur mycket krut du vill lägga på undervisning vs. utflykter.

 • ”Classic” En halvdags- och en heldagsutflykt per vecka
 • ”Coding Summer School” Tre heldags- och två halvdagsutflykter per två veckors språkkurs
 • ”Film-making Summer School” Tre heldags- och två halvdagsutflykter per två veckors språkkurs

Detta ingår i ungdomskursen:

 • 20 lektioner per vecka
 • Boende med helpension
 • Kursbok och material
 • Aktivitets- och utflyktsprogram
 • Trygg transfer tur och retur där personal möter upp
 • Sjukförsäkring
 • Certifikat efter avslutad kurs

Exempel på utflykter (Classic program)

 • Oxford
 • London
 • Nöjesparken Thorpe Park
 • Windsor & Eton
 • Whipsnade Zoo
 • St Albans

Kvällar

 • Quiz Time!
 • Chill Out/LAL Cinema
 • Karaoke
 • Murder Mystery Night
 • Dragon’s Den
 • Lagtävlingar

Eftermiddagar

 • Olika aktiviteter inom sport, konst, musik, teater och dans

Övriga aktiviteter mot kostnad

 • Väljer du programmet ”Film-making” ligger fokus på att lära sig mera om olika filmtekniker, manusarbete och story boarding. Besök i Warner Bros Harry Potter studio ingår likaså.
 • Väljer du programmet ”Coding Summer School” lär du dig att programmera genom användning av Rasperry Pi 3 Model B+ med inbyggt WiFi och Bluetooth, under tiden du lär dig engelska. Efter kursens slut får du ta med dig din Rasberry Pi hem så du kan fortsätta att använda den. Dessutom ingår flera interaktiva aktiviteter under eftermiddagar och kvällar.

Boende

Residens

Boende för deltagare 9-17 år. Delade rum med 2-4 bäddar per rum eller 6 bäddar per rum (kontakta oss för pris), ibland med våningssängar. Lakan ingår men handdukar behöver man ta med sig. I varje block i residensen bor en LAL House Parent.

Värdfamilj

Boende för ungdomar mellan 12-17 år. Hos värdfamiljerna bor man i delat sovrum (ett fåtal värdfamiljer kan erbjuda eget rum). Det är inkluderat frukost varje dag, och middag med familjen två kvällar per vecka. Övriga måltider intas i skolans matsal eller ute på utflykter. Alla värdfamiljer bor i Berkhamsted eller i närliggande områden med gångavstånd eller kort bussresa till skolan. LAL ordnar med shuttle buss morgon och kväll för ungdomar som inte bor inom gångavstånd.

Familjerna bor i genomsnitt ca 25 minuters promenad från skolan.

Måltider

Frukost: ca 08.00-08.45
Lunch: ca 12.30-13.15
Middag: ca 18.00-18.45

Alla måltider ingår och intas ofta i skolans matsal. Maten är fräsch och tas ofta från trakten. Till huvudrätt kan man välja mellan kött, fisk och veg. Salladsbar, vatten och dessert. På utflyktsdagar får man en matlåda, ofta med smörgås, dryck, snack, chips och frukt.

Priser & Datum 2020

Ungdomskurs i engelska
Boende i värdfamilj
1 vecka: 9 850
2 veckor: 18 300
3 veckor: 26 950
Boende i residens (2-4 bäddsrum)
1 vecka: 10 590
2 veckor: 20 180
3 veckor: 29 770
Frivilliga tillägg
Film-making: 1 050 per vecka
Coding Summer: 1 320 per vecka
Harry Potter Studio tour (1 besök) 1 150
Vad ingår i priset?
Språkkurs med 20 lektioner per vecka, aktiviteter, boende, helpension, kursmateriel, diplom samt delad transfer t/r från London Heathrow flygplats. Flygbiljett ingår ej i våra priser.
Datum och tider
Ankomst & avresa: ankomst söndag (08.00-20.00) med kursstart måndag. Hemresa söndagar (08.00-20.00).
Kursstarter: 5/7-9/8 (1-4 veckor), 5/7 (1-2 veckor), 19/7 (1-2 veckor)

Lovdagar

Lovdagar
Enskilda lovdagar: inga lovdagar påverkar ungdomskursen

Resa hit

Transfer

Transfer från och till flygplatsen London Heathrow ingår förutsatt att man landar mellan kl 08.00-20.00 på ankomstdagen (söndag) och reser hem mellan kl 08.00-20.00 på hemresedagen (söndag). Väntetid på upp till 2 timmar kan förekomma. Resan från flygplatsen tar ca 1 timme. En del flygbolag vill att ensamåkande resenärer under 16 år bokas som ”Unaccompanied minor”. Det innebär att personal från flygplatsen hela tiden följer med barnet och lämnar över till skolans personal. LAL tar en extra avgift på ca 30 GBP per väg för dessa bokningar, pga den extra tid det tar att hämta och lämna på flygplatsen.

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982