Sprakresor

Bournemouth, England

Språkresa för ungdomar till Bournemouth på St Giles International

Rolig och avslappnad ungdomskurs Populär engelsk kuststad Boende i residens nära stranden Pålitlig kursarrangör

Skolinfo:

 • Aktivitetsprogram
 • Kafeteria
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Rullstolsanpassat

Kuststaden Bournemouth stoltserar med nästan 12 km av fina sandstränder. Här råder en härlig och trygg atmosfär som passar perfekt för ungdomskurser!

St Giles ungdomskurser erbjuder ungdomar från hela världen ett pedagogiskt och roligt program i en säker miljö. Intressanta lektioner under ledning av kvalificerade lärare kombineras med lärorika och roliga aktiviteter och utflykter. St Giles har lång erfarenhet av att arrangera engelskakurser och är en pålitlig organisation som vi på EduPlanet haft glädjen av att samarbeta med länge.

St Giles ungdomskurser i Bournemouth hålls vid Lansdowne campus som hör till Bournemouth universitet, inom bekvämt gångavstånd från parker, stranden, och centrum (5 min). Skolans campus erbjuder utmärkta moderna faciliteter.

Kursdeltagarna bor i enkelrum (eget sovrum) med eget badrum i ett säkert och tryggt residens, där personal från St Giles alltid finns tillgängliga och håller koll. Boendet ligger 5 minuters promenad från skolan. Måltider serveras i skolans matsal, men under inplanerade utflykter erbjuds dock matsäck eller lunchkuponger istället.

Språkkursen för ungdomar tar som mest emot 60 deltagare varje sommar och delas upp i åldrarna 10-12 och 13-17 år.

Bournemouth

Den engelska bad- och turistorten Bournemouth karaktäriseras av nattklubbar, restauranger, barer, caféer, sol och bad. Denna del av England kan skryta med landets varmaste och soligaste klimat där till och med palmer växer. Med sina milslånga stränder är Bournemouth ett av de mest populära turistmålen på sydkusten och är flitigt besökt av turister från hela världen. Många väljer att åka hit på språkresor eftersom Bournemouth är en av de få städer i England där man kan kombinera sin språkkurs med ett attraktivt strandliv.

Kuststaden har ca 200 000 invånare och många turister lockas hit av havet och den internationella atmosfären. Förutom allt som hör en turiststad till finns en paviljong och teater som bjuder på shower med Englands bästa artister. För den idrottsintresserade finns en mängd aktiviteter, bl.a. olika vattensporter.

Åker du på språkresa till Bournemouth finns det möjlighet att följa med till närliggande städer såsom London, Oxford eller Bath. Annars är det populärt att spendera eftermiddagen på stranden. Som så många andra engelska städer har Bournemouth sitt eget fotbollslag, AFC Bournemouth.

Fritid

Ungdomskursen i Bournemouth är full av aktiviteter, utflykter, besök till lokala attraktioner, sport och spel. Aktivitetsprogrammet är noggrant utformat för att passa åldersmässigt och vara både pedagogiskt och roligt. Det hjälper ungdomarna att hitta nya vänner och träna sin engelska. Bland annat ordnas utflykter till Oxford, Bath och London. Det ingår två heldagsutflykter och tre halvdagsutflykter per vecka. Aktiviteterna är obligatoriska.

Här kan du se aktivitetsprogrammet för 2021 års ungdomskurs >>

Kurser

Ungdomskurs i engelska

St Giles ungdomskurs i Bournemouth är öppen för deltagare i åldern 10-12 år och 13-17 år.

I kursen följer lärarna en omfattande temabaserad kursplan med fokus på språkutveckling och kommunikativ kompetens.

Kursen avslutas med en ”awards ceremony” där alla ungdomar som deltagit får ett kursintyg och fullständig rapport.

Kurslängd: 1, 2, 3 eller 4 veckor.

I ungdomskursen ingår:

 • Test av språknivå
 • 20 lektioner (16,7 timmar) per vecka
 • Kurslitteratur
 • Tryggt och fräscht boende i residens, enkelrum
 • Helpension (21 varierade måltider per vecka)
 • Aktiviteter och utflykter
 • Försäkring
 • Kursdiplom efter avslutad kurs
 • Personal på plats dygnet runt

Boende

Residens

Alla kursdeltagare bor i skolans residens på campus, bara några få minuters promenad från skolans klassrum. Här finns 60 enkelrum med privat badrum. Även större gemensam sällskapsyta. Personal bor på residenset och finns på plats dygnet runt. Tvättmöjligheter finns och erbjuds 1 gång per vecka.

Priser & Datum 2022

Kurspriser
Ungdomskurs i engelska
1 vecka: 12 060
2 veckor: 22 130
3 veckor: 33 190
Vad ingår i priset?
Språktest, 20 lektioner á 50 min per vecka, kursmaterial, boende, helpension, fullt aktivitets- och utflyktsprogram, försäkring, kursdiplom.
Transfer
Delad grupptransfer, Heathrow*
Enkel väg: 520
Tur och retur: 1040
Privat transfer, Gatwick*
Enkel väg, söndagar: 1 660
Vilka tider gäller för transfern?
Delad transfer = ungdomarna åker tillsammans med vuxen i en bokad minibuss. Avgår från flygplasten Heathrow 16.00 varje söndag. Returen till flygplatsen går från skolan kl 8.00 varje söndag. Resan tar ca 2 timmar.

Kurstarter

Kursstarter 2022
Ungdomskurs i engelska:
Ankomstdagar, välj mellan: 3/7, 10/7, 17/7, 24/7, 31/7, 7/8
Ankomstdag: söndag
Hemresedag: söndag
Ungdomskursen öppen 3/7-14/8

Resa hit

Transfer & Meet & Greet service

Vi är noga med att ankomsten till England och resan hem till Sverige ska kännas trygg! Vi rekommenderar att du bokar till transfer och en så kallad Meet and Greet service. Det innebär att varje kursdeltagare möts upp i ankomsthallen på flygplatsen av en representant från St Giles med en skylt. De har blivit informerade på förhand om vilken tid man kommer och med vilken flight. De ser till att alla på ett säkert sätt tas emot och de följer med hela vägen till campuset där kursen äger rum.

Assistans för ensamresande barn:

Vissa flygbolag erbjuder en assistanstjänst för ensamresande barn där de tar hand om en under hela resan. Den är ofta obligatorisk för barn mellan 5-11 år men kan bokas för barn mellan 5-15 år. Servicen brukar innebära att flygbolaget ansvarar för att barnet blir följt ombord på flyget, blir introducerat för besättningen ombord och blir lämnat till dem som möter barnet på ankomstflygplatsen. Flygbolaget får veta namn och telefonnummer till den som möter på flygplatsen och den personen måste kunna uppvisa giltig legitimation med bild. Observera att denna information är generell och vi på EduPlanet ansvarar inte för ändringar av dessa regler, vi rekommenderar att ni själva kollar med aktuellt flygbolag vad som gäller.

Transfer från och till flygplatsen London Heathrow eller London Gatwick går att köpa till.

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982