Sprakresor

Bournemouth, England

Språkresa för ungdomar till Bournemouth på St Giles International

Nära London Charmig kuststad Boende på residens

Skolinfo:

 • Aktivitetsprogram
 • Kafeteria
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Rullstolsanpassat

Kuststaden Bournemouth stoltserar med nästan 12 km av fina sandstränder. Här råder en härlig och trygg atmosfär som passar perfekt för ungdomskurser!

St Giles kurser hålls vid Lansdowne campus som hör till Bournemouth universitet, inom bekvämt gångavstånd från parker, stranden, och centrum (5 min). Skolans campus erbjuder utmärkta moderna faciliteter. Kursdeltagarna bor i enkelrum (eget sovrum) med eget badrum i ett säkert och tryggt residens, där personal från St Giles alltid finns tillgängliga och håller koll. Språkkursen för ungdomar tar som mest emot 60 deltagare varje sommar och delas upp i åldrarna 10-13 och 14-17 år.

Bournemouth

Den engelska bad- och turistorten Bournemouth karaktäriseras av nattklubbar, restauranger, barer, caféer, sol och bad. Denna del av England kan skryta med landets varmaste och soligaste klimat där till och med palmer växer. Med sina milslånga stränder är Bournemouth ett av de mest populära turistmålen på sydkusten och är flitigt besökt av turister från hela världen. Många väljer att åka hit på språkresor eftersom Bournemouth är en av de få städer i England där man kan kombinera sin språkkurs med ett hektiskt och attraktivt strandliv.

Kuststaden har ca 200 000 invånare och många turister lockas hit av havet och den internationella atmosfären. Förutom allt som hör en turiststad till finns en paviljong och teater som bjuder på shower med Englands bästa artister och den som är intresserad av samtidskonst lär trivas i The Art Gallery and Museum. För idrottsaktivisten finns en mängd aktiviteter, bl.a. olika vattensporter.

Åker du på språkresa till Bournemouth kan du även passa på att åka till London som ligger ca 2,5 timmar bort med bil eller till andra närliggande turistmål som Jurassic Coast och Devon. Som så många andra engelska städer har Bournemouth sitt eget fotbollslag, AFC Bournemouth, som spelar i Football League Two. Har du tid över på din språkresa och är fotbollsintresserad kan du gå på en ligamatch på hemmaarenan Fitness First Stadium.

Fritid

Ungdomskursen i Bournemouth är full av aktiviteter, utflykter, besök till lokala attraktioner, sport och spel. Aktivitetsprogrammet är noggrant utformat för att passa åldersmässigt och vara både pedagogiskt och roligt. Det hjälper ungdomarna att hitta nya vänner och träna sin engelska. Bland annat ordnas utflykter till Oxford, Bath och London. Det ingår två heldagsutflykter och tre halvdagsutflykter per vecka.

Kurser

Ungdomskurs i engelska

St Giles ungdomskurs i Bournemouth är öppen för deltagare i åldern 10-13 år och 14-17 år.

Kurslängd: 1, 2, 3 eller 4 veckor.

I ungdomskursen ingår:

 • Test av språknivå
 • 20 lektioner (16,7 timmar) per vecka
 • Kurslitteratur
 • Boende i residens på skolan
 • Helpension (21 måltider per vecka)
 • Aktiviteter och utflykter
 • Kursdiplom efter avslutad kurs
 • Personal tillhands dygnet runt

Boende

Residens

Alla kursdeltagare bor i skolans residens på campus, bara några få minuters promenad från skolans klassrum. Här finns 60 enkelrum med mycket bra standard och eget badrum. Även större gemensam sällskapsyta. Personal bor på residenset och finns på plats dygnet runt. Alla måltider intas i residensets matsal, under inplanerade utflykter erbjuds dock matsäck eller lunchkuponger istället. Tvättmöjligheter finns och erbjuds 1 gång per vecka.

Priser & Datum 2020

Kurspriser
Ungdomskurs i engelska
1 vecka: 12 020
2 veckor: 22 050
Vad ingår i priset?
Språktest, 20 lektioner á 50 min per vecka, kursmaterial, boende, helpension, fullt aktivitets- och utflyktsprogram, kursdiplom.
Transfer
Delad transfer, Heathrow*
Tur och retur: 3 000
*Beräknad restid ca 120 minuter

Kurstarter

Kursstarter 2020
Ungdomskurs i engelska:
Kursperiod: 5/7-2/8
Ankomstdag: söndagar
Hemresedag: söndagar

Resa hit

Transfer & Meet & Greet service

Vi är noga med att ankomsten till England och resan hem till Sverige ska kännas trygg! Vi rekommenderar att du bokar till transfer och en så kallad Meet and Greet service. Det innebär att varje kursdeltagare möts upp i ankomsthallen på flygplatsen av en representant från St Giles med en skylt. De har blivit informerade på förhand om vilken tid man kommer och med vilken flight. De ser till att alla på ett säkert sätt tas emot och de följer med hela vägen till campuset där kursen äger rum.

Assistans för ensamresande barn:

Vissa flygbolag erbjuder en assistanstjänst för ensamresande barn där de tar hand om en under hela resan. Den är ofta obligatorisk för barn mellan 5-11 år men kan bokas för barn mellan 5-15 år. Servicen brukar innebära att flygbolaget ansvarar för att barnet blir följt ombord på flyget, blir introducerat för besättningen ombord och blir lämnat till dem som möter barnet på ankomstflygplatsen. Flygbolaget får veta namn och telefonnummer till den som möter på flygplatsen och den personen måste kunna uppvisa giltig legitimation med bild. Observera att denna information är generell och vi på EduPlanet ansvarar inte för ändringar av dessa regler, vi rekommenderar att ni själva kollar med aktuellt flygbolag vad som gäller.

Transfer från och till flygplatsen London Heathrow eller London Gatwick går att köpa till.

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982