Sprakresor

Brighton, England

Språkresa för ungdomar till Brighton på LAL

Boende på campus Allt ingår! Klassisk destination för språkresor

Skolinfo:

 • Aktivitetsprogram
 • Kafeteria
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Rullstolsanpassat

LAL erbjuder kompletta paket med noggrant utformade program för internationella ungdomar på en rad orter i England.

Det finns möjlighet att själv utforma en del av sitt schema genom att lägga till extra utflykter eller lektioner. Allt är välorganiserat samtidigt som det blir ett roligt och givande äventyr att minnas för livet!

Ungdomar från mer än 100 länder kommer till LAL’s skolor varje år så förutom att lära sig om den lokala kulturen så är det lätt att träffa kompisar från många andra delar av världen!

Lektionerna i klassrummet är utformade för att vara roliga, såväl som pedagogiska. LAL’s entusiastiska lärare har engelska som modersmål eller motsvarande nivå, och använder olika undervisningssätt såsom kommunikation, spel och aktiviteter för att göra lektionerna mer tilltalande och roliga. Syftet är att få eleverna att kunna kommunicera och öka självförtroendet i språket. LAL använder egen kurslitteratur speciellt utformad för att locka och engagera ungdomar.

LAL Brighton’s campus hör till University of Sussex, så här får ungdomarna känna på lite hur det är att studera vid ett universitet. Det är ett tryggt område med närhet till både den engelska landsbygden och den livliga kuststaden Brighton. Klassrummen är rymliga med modern teknologi såsom t.ex. interaktiva skrivtavlor. På skolområdet finns en rad olika faciliteter, t.ex. en idrottshall, stora gröna fält för utomhusaktivitet, apotek och supermarket.

Ungdomskursen i Brighton är öppen för deltagare mellan 12-17 år.

Det går att välja mellan programmen ”Classic”, ”Leadership Summer school” och ”Pre-university Taster Summer School”. Läs gärna mer under ”Kurser”. Förutom Brighton så kan vi på EduPlanet även erbjuda ungdomskurser med LAL i London, Berkhamsted, Winchester, Tavistock och Torbay.

Brighton

Brighton är en av Englands mest kända badorter, full av historia och kultur, med ett pulserande centrum. Att vara inom räckhåll från centrala London gör det till ett perfekt ställe att studera engelska och utforska den brittiska livsstilen.

Fritid

Brighton har blivit känt som ”London by the sea” tack vare stadens utmärkta transportförbindelser till huvudstaden. Det finns mycket att se och göra i Brighton; ha kul på piren, ta en avkopplande promenad längs stranden, ta en shoppingrunda eller utforska berömda Royal Pavilion. Med LAL ingår ett aktivitets- och utflyktsprogram med roligt och blandat innehåll. Ledare är med hela tiden men som äldre deltagare har man mer möjlighet till att tillsammans med kompisar få gå iväg en stund själva.

Kurser

LAL:s ungdomskurser är skräddarsydda för ungdomar som vill lära sig mer engelska, samtidigt som de ges en aktiv och stimulerande fritid vid sidan av. Allt detta i en trygg och välorganiserad miljö. I kurserna ingår hämtning och lämning på London Heathrow (LHR) flygplats. Språkkurserna inkluderar också utflykter och många andra roliga aktiviteter.

Ungdomskurs i engelska

Lektioner per vecka: 15

15 lektioner engelska per vecka med max 15 elever per grupp. Undervisningen hålls i stora, rymliga klassrum med interaktiva skrivtavlor. Innehållet på språkkursen utformas efter nivån och åldern på eleverna i gruppen. Kurserna är öppna för deltagare mellan 12-17 år. LAL har sina egna moderna kursböcker som heter Round the World med sex nivåer. Lektionerna är kommunikativa och projektbaserade för att maximera elevernas lärande.

Förutom lektioner så ingår aktiviteter och utflykter som kompletterar lektionerna i klassrummet och ger chans att upptäcka mer av England och träffa andra ungdomar.

Vilket program du än väljer i Brighton så ingår undervisning, aktiviteter och utflykter.

 • ”Classic”, 12-17 år: 1 halvdags- och 1 heldagsutflykt per vecka
 • ”Leadership Summer School”, 14-17 år: 1 halvdags- och 1 heldagsutflykt per vecka
 • ”Pre-university Taster Summer School ”, 15-17 år: 1 halvdags- och 1 heldagsutflykt per vecka

Detta ingår i ungdomskursen:

 • 15 lektioner per vecka
 • Boende med helpension
 • Kursbok och material
 • Aktivitets- och utflyktsprogram
 • Trygg transfer tur och retur där personal möter upp
 • Sjukförsäkring
 • Certifikat efter avslutad kurs

Exempel på utflykter (Classic program)

 • Canterbury
 • London
 • Royal Pavilion och the Lanes – historiska delen av Brighton
 • Brightons leksaksmuseum
 • Utsiktsattraktioner i Brighton och Portsmouth
 • Sevens Sisters Country Park
 • m.m.

Kvällar

 • Quiz Time!
 • Chill Out/LAL Cinema
 • Karaoke
 • Murder Mystery Night
 • Lagtävlingar
 • m.m.

Eftermiddagar

 • Olika aktiviteter inom sport, konst, musik, teater och dans

Övriga aktiviteter mot kostnad

 • Väljer du programmet ”Pre-university Taster Summer School” får du en inblick i universitetslivet i England och USA. Under två veckor får du veta mera om olika universitet, ansökningsprocess och de engelskkrav många universitet har. Det ingår även workshops som hjälper dig att hitta spännande och inspirerande utbildningar. Aktiviteter och utflykter ingår likaså.
 • ”Leadership Summer School” är det andra upplägget du kan välja. Är du initiativrik och känner att entreprenören i dig vill utvecklas kan detta vara ett passande upplägg. Genom stimulerande workshops och lektioner får du näring till dina idéer och inspiration till att presentera och utveckla dessa. Du får även en inblick inom Business Management och hur sociala medier idag kan påverka din affärsidé. Aktiviteter och utflykter ingår likaså.

Boende

Residens

Som deltagare på LAL Brighton’s ungdomskurs bor man i residens på skolans campus i enkelrum med eget badrum. Sovrummen har säng, en garderob och skrivbord och dörren går att låsa. Residenset är uppdelat i lägenheter med plats för 5-7 personer av samma kön i varje lägenhet. Lakan ingår men handdukar behöver man ta med sig. I varje block i residensen bor en LAL House Parent. En gång i veckan har man möjlighet att tvätta.

Läggdags brukar vara runt 22.30 med lamporna släckta 23.00. På morgonen går man upp runt 07.30.

Frukost: ca 08.00-08.45
Lunch: ca 12.30-13.15
Middag: ca 18.15-19.00

Alla måltider ingår och intas ofta i skolans matsal. Maten är fräsch och tas ofta från trakten. Till huvudrätt kan man välja mellan kött eller fisk och veg. Salladsbar, vatten och dessert. På utflyktsdagar får man en matlåda, ofta med smörgås, dryck, snack, chips och frukt.

Priser & Datum 2021

Ungdomskurs i engelska
1 vecka: 10 420
2 veckor: 19 840
3 veckor: 29 260
Frivilliga tillägg
Leadership: 1 120 per vecka
Specialrabatt -10% med Eduplanet!
Bokar du senast 30 april 2021 får du automatiskt 10% rabatt på priserna ovan.
Vad ingår i priset?
Språkkurs med 15 lektioner per vecka, aktiviteter, boende på campus, helpension, kursmateriel, diplom samt delad transfer t/r från London Heathrow flygplats. Flygbiljett ingår ej i våra priser.
Datum och tider
Ankomst & avresa: Ankomst söndag (10.00-18.00) med kursstart måndag. Hemresa söndagar (10.00-19.00).
Classic: Kursstart varje måndag mellan 4/7-1/8
Leadership: 4/7-18/7 eller 18/7-1/8

Lovdagar

Lovdagar
Enskilda lovdagar: inga lovdagar påverkar ungdomskursen

Resa hit

Transfer

Transfer från och till flygplatsen London Heathrow ingår förutsatt att man landar mellan kl 10.00-18.00 på ankomstdagen (söndag) och reser hem mellan kl 10.00-19.00 på hemresedagen (söndag). Väntetid på upp till 2 timmar kan förekomma. Resan tar ca 1 timme. En del flygbolag vill att ensamåkande resenärer under 16 år bokas som ”Unaccompanied minor”. Det innebär att personal från flygplatsen hela tiden följer med barnet och lämnar över till skolans personal. LAL tar en extra avgift på 30 gpb per väg för dessa bokningar, pga den extra tid det tar att hämta och lämna på flygplatsen.

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982