Sprakresor

Amboise, Loire, Frankrike

Språkresor till Amboise på Eurocentres

Vacker och naturskön region En av världens äldsta språkkedjor Gångavstånd till det mesta Lugn och skön destination

Skolinfo:

  • Kafeteria
  • Fikaautomat
  • Air Condition
  • Interaktiva skrivtavlor
  • Internet Wifi
  • Rullstolsanpassat
  • Online & Distanskurser

Eurocentres i det vackra Amboise har en trevlig familjär atmosfär och är belägen med bara fem minuter till shopping, gatukaféer och mysiga bistron.

Skolan har sju klassrum och där finns all tänkbar utrustning som kan behövas för att din språkkurs ska bli så effektiv som möjligt. Eurocentres är en schweizisk skolorganisation som tar emot studenter på ett 30-tal skolor världen över. De grundades 1948 och är en av världens äldsta skolor för arrangemang av språkresor.

De anses även ha några av de bästa och mest pålitliga språkskolorna i världen för just språkstudier utomlands.Alla Eurocentres skolor har moderna hjälpmedel som deltagarna kan använda såväl till undervisningen som på fritiden. Eurocentres var mycket tidiga med att installera multimediacenter på alla sina center.

På Eurocentres i Amboise möts studenter från hela världen för att tillsammans delta i språkkurser på franska. Amboise passar dig som vill åka på språkresa och ha lugn och ro under din vistelse. Samtidigt har du bonusen att vistas i en av de vackraste miljöer Frankrike har att erbjuda, varvat med högklassiga språkkurser. Vi rekommenderar främst kortare språkkurser mellan 1-4 veckor då orten är väldigt liten och kan kännas begränsad.

My Eurocentres – en extra bonus till din språkkurs

Dygnet runt har du som student på Eurocentres tillgång till My Eurocentres, skolans onlinecampus. Från det att du bokat har du tillgång till din personliga studieplan, onlineövningar, möjlighet till kontakt med dina kommande klasskamrater samt att du kan se vilka fritidsaktiviteter som arrangeras vid sidan av språkkusen. Under din språkkurs får du sen tillgång till dina studieuppgifter, utvärderingar och kommentarer från dina lärare, smarta studietips och möjlighet att interagera med dina klasskamrater. Efter spåkkursens slut kan du få en överblick av dina olika studieresultat samt skriva upp dig för en extra onlinekurs utan kostnad. Med mera!

Amboise

Amboise är en vänlig liten stad med ca 17 000 invånare beläget i den natursköna Loire-regionen i centrala Frankrike. Denna idylliska stad har lyckats behålla sin charm och franska livskvalitet, förgylld av vin, getost och fina restauranger som frestar med kulinariska specialiteter. Ta chansen att upptäcka renässansstaden på den franska landsbygden!

Fritid

Amboise, den lilla charmerande renässansstaden i Loiredalen, är perfekt för dig som tycker om att varva ner på tempot och koppla av med långa cykel- och gångpromenader. Loiredalen är också en oas för alla vinälskare; här kan du besöka vingårdar och ägna dig åt vinprovning.Vill du vara idrottsligt aktiv vid sidan av din språkkurs finns det en hel del att välja på: paddla kanot, spela tennis, badminton och mycket annat. Skolan i Amboise anordnar många olika typer av aktiviteter men populärast är nog utflykter till det kända slotten i Loire. Staden ligger 1-1,5 timme från Paris dit du lätt kan ta dig med tåg.

Kurser

Språkkurs i franska

Lektioner per vecka: 20

Denna språkkurs fokuserar främst på konversation och grammatik vilket ger en bra grund att stå på, detta är skolans mest populära språkkurs och passar såväl nybörjaren i franska som för dig som kanske redan behärskar grunderna. 20 lektioner per veckor ingår. Kursen går att studera från 1 vecka upp till 40 veckor om du så vill. Det är kursstart valfri måndag året om om du har förkunskaper i franska. Från slutet av oktober stänger skolan för året.

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 25

Vill du vara borta en kortare period men samtidigt maximera din språkkurs rekommenderar vi att lägga till 5 lektioner extra per vecka. Utöver en allmän språkkurs i franska enligt ovan har du även möjlighet att fördjupa dig inför en eventuell DELF/DALF-examen eller helt enkelt öva mer på det som du ännu ej behärskar.

Boende

Värdfamilj

Rekommenderas! Att bo hos en värdfamilj ger dig en extra, ovärderlig inblick i landets kultur, och fler möjligheter att träna på att kommunicera. Allra vanligast är att boka familjeboende med halvpension, eftersom det är vid middagen du kommer komma mest i kontakt med familjen. Vi och skolan försöker i möjligaste mån hitta en familj som du kommer att trivas med. Du blir serverad frukost och middag och familjerna bor endast med 5-20 minuters cykel- eller gångpromenad från skolan. Om du anländer en söndag möter värdfamiljen dig vid ankomsten. Hör gärna av dig till oss om du vill veta mer, eller har några frågor!

Residens

Association pour la l’Habitat des Jeunes

Residensboende är ett bra sätt att träffa andra studenter av olika nationaliteter på. Residenset ligger runt 15- 20 minuter gångpromenad från skolan och du har ditt egna rum och badrum. Sängkläder och handdukar erbjuds och betalas av dig per månad till residenset. Några matlagningsmöjligheter finns ej men måltider finns möjlighet att betala extra för på plats, så som frukost och enklare måltider under vardagarna. WiFi och tvättmöjligheter finns också på residenset. Du kan minst boka detta boende för 2 veckor. Observera att boende på residenset enbart är bokningsbart under skolans öppettider.

Priser & datum 2019

Kurspriser
20 lektioner per vecka
1 vecka: 4 560
2 veckor: 6 010
3 veckor: 8 210
4 veckor: 10 160
6 veckor: 14 650
8 veckor: 16 550
12 veckor: 23 160
13 veckor: 24 690
16 veckor: 30 330
20 veckor: 37 260
24 veckor: 42 390
Extra vecka 1-23 veckor: 1 850
Extra vecka >23 veckor: 1 740
Intensivkurs
Tillägg per vecka: 440
Kursmateriel
Per 12 veckor: 640
Sommartillägg 10/6-9/8
Tillägg per vecka: 215
Information om studiemedel
Du måste boka minst 3 veckors språkkurs för att kunna ansöka om studiemedel från CSN. Du kan söka studiemedel först för höstterminen det år du fyller 20 år för en språkkurs.

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj
Enkelrum med halvpension: 2 620
Residens
Enkelrum: 1 770
Transfer enkel (Amboise tågstation): Ingår

Kursstarter 2019

Kursstarter
För dig med : varje måndag för dig med förkunskaper
Nybörjare: 18/2, 1/4, 13/5, 1/7, 19/8, 30/9

Lovdagar 2019

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/1, 22/4, 1/5, 8/5, 30/5, 10/6, 15/8, 1/11, 11/11
Skoluppehåll: 28/10-3/1 2020

Deltagarkommentarer

Therese 41 år, 3 veckor

Min resa till Amboise via EduPlanet kännetecknas av trevligt bemötande, proffsighet, nya kunskaper och spännande upplevelser. Jag är mycket nöjd med både EduPlanet och skolan, och kan tänka mig att använda mig av båda igen!

Elias 25 år, 3 veckor

Roligare än vad jag hade förväntat mig. Mycket diskussioner och små klasser gjorde att man ganska snabbt blev bättre på att prata franska. Familjen var väldigt trevlig och tillmötesgående. Standarden var helt acceptabel. Skolan ordnade aktiviteter nästan varje dag, både sport och kulturaktiviteter. Det fanns alltid något man kunde vara med på om man ville. Det är bra att förbereda sig på språket, genom att besöka språkcaféer, läsa böcker eller se på TV med det aktuella språket.

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982