Sprakresor

La Rochelle, Poitou-Charentes, Frankrike

Språkresor till La Rochelle på Eurocentres

Få svenska deltagare Lugn och genuin fransk kuststad Cykelvänligt

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Interaktiva skrivtavlor
  • Internet Wifi

Eurocentres i La Rochelle är en mindre skola med 3 klassrum och bara några få minuters promenad från den gamla stadskärnan där du hittar flertalet charmiga och traditionella bistron och trendiga kaféer.

Språkkedjan Eurocentres håller språkkurser i flera länder världen över och sägs vara bland de mest pålitliga språkorganisationerna. Deras språkskolor har moderna hjälpmedel och deltagarna kan använda dessa såväl under lektionstid som på fritiden. Eurocentres var bland annat mycket tidiga med att installera multimediacenter på flertalet av sina skolor. På skolan i La Rochelle hittar du b.la. en student lounge samt fritt WiFi i hela skolbyggnaden.

Under din språkkurs här möter du studenter från hela världen och risken att stöta på en annan svensk student är liten. Denna skolorganisation är en av världens äldsta arrangörer av språkresor, den första av Eurocentres skolor grundades redan på 1940-talet.

Skolan i La Rochelle håller hög kvalitet och passar dig som vill åka på språkresa till en lagom stor ort vid härliga atlantkusten. Vi har haft både yngre och äldre deltagare på språkkurser på denna skola, och alla brukar komma hem mer än nöjda med såväl skolan som La Rochelle. Bra att veta är att Eurocentres i La Rochelle enbart är öppen under vår och sommar.

My Eurocentres – en extra bonus till din språkkurs

Dygnet runt har du som student på Eurocentres tillgång till My Eurocentres, skolans onlinecampus. Från det att du bokat har du tillgång till din personliga studieplan, onlineövningar, möjlighet till kontakt med dina kommande klasskamrater samt att du kan se vilka fritidsaktiviteter som arrangeras vid sidan av språkkusen. Under din språkkurs får du sen tillgång till dina studieuppgifter, utvärderingar och kommentarer från dina lärare, smarta studietips och möjlighet att interagera med dina klasskamrater. Efter spåkkursens slut kan du få en överblick av dina olika studieresultat samt skriva upp dig för en extra onlinekurs utan kostnad. Med mera!

La Rochelle

La Rochelle är en av Frankrikes största hamnstäder med 91 000 invånare och ligger på landets västkust, endast tre timmar bort från Paris. Utanför staden och längs den vackra kustlinjen finns vikar, klippor och långa stränder som länge lockat studenter att åka hit på språkresor.Många kommer hit för havet och det varma klimatets skull men omgivningarna lockar även till upptäcktsfärder.

Byggnaderna i stadskärnan karaktäriseras av timmerhus med skifferplattor från 1500-talet samt husfasader utsmyckade med stenskulpturer. Stränderna uppmuntrar till bad och för landkrabban finns många gröna ytor som passar för både picknick, läxläsning och sport. Staden har även ett stort kulturcenter med bl.a. sin egen sång- och filmfestival.

Fritid

La Rochelle kallas ”la belle de l´atlantique” – Atlantens skönhet. Här kan studenter utöva många olika aktiviteter, som vattensporter, vindsurfing, segling, simning, golf och ridning. Utöver detta erbjuder skolan en mängd idrottsaktiviteter såsom beach-volleyboll, biljard och pingis. Skolan organiserar även guidade turer runt i staden.

Kurser

Språkkurs i franska

Lektioner per vecka: 20

Denna språkkurs fokuserar på konversation och grammatik och ger dig praktisk erfarenhet att kunna ta dig fram i vardagliga situationer. Kursen består av 20 lektioner per vecka. Språkkursen passar dig som vill studera i lagom fart men ändå ha tid att utforska La Rochelle på egen hand efter skoltid. Eurocentres tillämpar nivåer 0-9 (A1-C1) och kursen går att boka mellan 2-52 veckor.

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 25

Denna intensiva språkkurs består av 25 lektioner per vecka och kan på så sätt vara mer effektiv för inlärningen av språket. Välj själv om du vill läsa 25 lektioner allmän franska eller 20 lektioner franska och 5 extralektioner som bland annat förbereder inför en DELF-examen.

Boende

Värdfamilj

Rekommenderas! I La Rochelle kan du komma vardagslivet närmare genom att bo i en värdfamilj. Familjerna är noga utvalda av skolan och är ett perfekt sätt att få ut maximalt av din språkresa. Du får ditt eget rum och blir serverad frukost och middag 7 dagar i veckan. Familjerna bor i regel med 5-20 minuters cykelfärd från skolan. Om du anländer en söndag möter värdfamiljen dig vid ankomsten.

Residens

Les Minimes

Vill du bo mer självständigt kan du boka rum på residens Les Minimes, beläget blott 5 minuters promenad till havet och från skolan. Rummen har antingen dubbelsängar eller två enkelsängar. Det finns en mindre kokvrå i varje rum samt privat badrum. Gemensamma tvättmöjligheter, TV på rummen och fritt WiFi. Minsta ålder 18 år.

Observera att boende i residens medför ett högre kostnadstillägg under sommaren.

Resa hit

Det enklaste sättet att ta sig till La Rochelle är att flyga till Paris eller Bordeaux och sedan ta tåg därifrån till La Rochelle. Tågen går ganska ofta från både Paris och Bordeaux. Gå in på www.sncf.fr (motsvarigheten till SJ i Frankrike) och titta när tågen går. Även flyg från Paris till La Rochelle går att boka, flygtiden beräknas till cirka 1, 5 timme. Skolan kan också erbjuda en transfer, från två av Paris flygplatser vidare till Gare Montparnasse. Därifrån tar du själv tåget vidare mot La Rochelle.

Priser & Datum 2019

Kurspriser
20 lektioner per vecka
1 veckor: 4 590
2 veckor: 7 460
3 veckor: 8 230
4 veckor: 10 090
6 veckor: 14 320
8 veckor: 16 550
12 veckor: 23 830
13 veckor: 25 360
16 veckor: 30 550
20 veckor: 37 970
24 veckor: 42 160
36 veckor: 62 150
Extra vecka 1-23: 1 860
Extra vecka +23: 1 700
25 lektioner per vecka 
Tillägg per vecka: 490
Sommartillägg 17/6-9/8
Tillägg per vecka: 215
Kursmateriel
Betalas var 12e vecka: 640

Boende

 

Pris per vecka
Värdfamilj med halvpension
Enkelrum: 2 410
Dubbelrum: 2 250
Residens Minimes
Enkelrum: 4 130
Transfer från Charles de Gaulle, Paris
Enkel väg: 2 040

Kursstarter 2019

Kursstarter
För dig med förkunskaper varje måndag, ej perioden 1/1-1/3 och 14/10-28/2 2020
Nybörjare: 18/3, 29/4, 17/6, 15/7, 5/8, 9/9

Lovdagar 2019

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 22/4, 1/5, 8/5, 30/5, 10/6, 15/8, 1/11, 11/11

Deltagarkommentarer

Jonna 31 år, 2 veckor

Familjen Billiet var helt fantastisk! De åt tillsammans med oss studenter varje kväll, de orkade prata mycket med oss och verkade genuint intresserade. Otroligt imponerande med tanke på hur många studenter som passerar i deras hem – dygnet runt, 7 dagar i veckan, 12 månader om året… När jag skulle åka hem (i ottan på lördagsmorgonen) gick Madame upp för att säga adjö – trots att det var hennes man som skulle följa mig till stationen (vilket också är fantastiskt att de gör). Huset var jättefint, rummet bra och maten god. Vad kan man mer begära? Dessutom hade vi pool – en extra bonus!

La Rochelle var verkligen en riktigt mysig stad – och precis lagom stor för min smak.

Charlotta 19 år, 2 veckor

Varierande och bra aktiviteter vid sidan om, allt från sport o matlagning till utflykter.

Leona Maria 18 år, 37 veckor

Lärarna var oslagbara och väldigt personliga. Min gästfamilj var mer än vad man kan önska sig, verkligen adopterade mig i familjen. Dock, man MÅSTE låna en cykel, hur lämpligt som helst, eftersom man tar sig fram fort och kan göra massor med utflykter.

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982