Sprakresor

Les Trois-Îlets, Martinique

Språkresa till Martinique på France Langue

Kombinera språk med kite och surf Välkänd språkkedja Liten och familjär språkskola

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Fikaautomat
  • Air Condition
  • Internet Wifi

Denna skola är tillsvidare stängd. Vi hoppas den öppnar senare under 2022. /EduPlanet 2022-04-22

France Langue är en kedja av franska språkskolor som bland annat bedriver undervisning i Nice, Biarritz och Bordeaux i Frankrike. Skolan i Martinique är det senaste tillskottet av språkskolor och den första utanför Europas gränser.

France Langue i Martinique bytte i slutet av 2018 lokaler och återfinns nu på les Trois-Ilets på adressen Rue des Bougainvilliers. Härifrån är du alldeles i närheten av havet och skolans residens där många väljer att bo under sin språkkurs. Från skolan är det gångavstånd till många vattensporter som t.ex. kite surfing, jet skiing och scuba diving.

Skolan är fortfarande av det mindre slaget med 2-3 klassrum samt en liten kafeteria. Språkskolan välkomnar elever från hela världen, många från bland annat Schweiz, Tyskland och USA. Som mest är det runt 25 studenter på skolan och som minst runt 10 stycken.  Det finns fritt WiFi i hela byggnaden samt luftkonditionering för dagarnas varmaste timmar.

Atmosfären på skolan är varm och vänskaplig och du välkomnas av ett hjälpsamt och roligt team som hjälper till med det mesta som rör din språkkurs – boende, aktiviteter och tips på bra matställen! På France Langue kan du ta del av skräddarsydda språkkurser som passar just dina behov, du kan läsa franska i grupp med andra eller kombinera din språkkurs med dykning eller kitesurfing!

Martinique och France Langue passar dig som vill kombinera franska med fantastiska sportmöjligheter som hiking, surfing och dykning men passar också dig som söker en lugn och avkopplande semester.

Martinique

Välkommen till ”blomsterön” som det lilla öriket Martinique också har kallats. I hjärtat av de Franska Antillerna finner du denna franska ö, vackert beläget mittemellan det Karibiska havet och Atlanten. Ön är bara 7 mil lång och 3 mil bred och kännetecknas av svajande palmträd och inbjudande turkosblått hav. Ta chansen att uppleva ön som har allt att erbjuda och som alltid överraskar!

Fritid

Martinique är en fantastisk destination om du är intresserad av sport och naturupplevelser! Skolan anordnar varje vecka ett varierat aktivitetsprogram för sina studenter. Exempel på aktiviteter kan vara guidade stadsturer, matlagning, sport, utflykter och färggranna shower. Hiking är en extra populär aktivitet här på Martinque, det finns fantastiska gångleder och stigar längs kusten och på vägen kommer du upptäcka en fascinerande rik natur och flora. Dykning är den andra stora sysselsättningen här, du finner flertalet bedårande stränder med turkosblått vatten och många dykställen. Du kommer också upptäcka många mysiga fiskebyar längs kusten där fiskarna många gånger bjuder in besökare att titta på fångsten samt testa på att dra upp en och annan fisk på egen hand.

Kurser

Språkkurs i franska

Lektioner per vecka: 20

Detta är France Langues mest populära språkkurs som går att läsa från en vecka och uppåt. Du läser franska från morgonen till strax innan lunch (eller i vissa fall eftermiddagslektioner) mån-fre. Du kan studera i allt från en vecka upp till 6 månader. Under lågsäsongen är det väldigt få elever på skolan så var beredd på att lektionsantalet kan reduceras eller göras om till privatundervisning i vissa fall. Skolans ambition är alltid att hålla grupplektioner året om för alla oavsett språknivå, därför reserverar sig skolan för att hålla lektioner i mixade grupper om så krävs. Du ombeds därför att så snart som möjligt genomföra ett första språktest så att lärarna i god tid kan sätta samma grupperna och planera för innehållet.

Språkkursen fokuserar på konversation, -skrift, -läs- och hörförståelse samt grammatik. I de första klasserna i franska lär du dig grundläggande grammatik samt att ta dig fram genom enklare konversationer i vardagen. Hemuppgifter ges på alla nivåer, oftast skrivuppgifter, där du repeterar det som tagits upp under dagen.

Kursmateriel ingår i form av stenciler och annat men skolan rekommenderar att någon enstaka bok inhandlas redan hemifrån då långt i från all kurslitteratur finns att få tag på i Martinique.

OBS! Är du nybörjare i franska ges enbart privatlektioner i nuläget, se kursinformation längre ner på sidan.

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 20+6

Denna intensivkurs består av 26 lektioner per vecka. Utöver morgonlektionerna läser du även 6 eftermiddagslektioner per vecka. Klasserna består av maximalt 12 studenter. På de 20 grupplektionerna fokuserar du på alla språkets moment såsom konversation, skrift, läs- och hörförståelse samt grammatik. De tillkommande 6 lektionerna skräddarsys efter dina egna behov, kanske att du behöver bättra på ordförrådet eller bli bättre på uttal? Skolan anordnar också privatlektioner om det är något särskilt du vill passa på att utveckla.

Professional French

Lektioner per vecka: 20+6

Kombinera din allmänna språkkurs i franska med spännande ämnesområden som t ex Business-, eller Hotell- och Turism. Kontakta oss för mera information om kursupplägg och innehåll!

Privatlektioner

Lektioner per vecka: valfritt

Är du helt och hållet nybörjare i franska rekommenderar skolan att du läser några privatlektioner innan du sedan kan ansluta till gruppundervisningen. Kostnaderna per lektion är ca 660 kr, ju fler du bokar desto billigare blir styckpriset. En lektion motsvarar 45 minuter. Observera! Bokar du bara privatlektioner så tillkommer en bokningsavgift.

Språkkurs i franska + Dykning/kitesurf

Lektioner per vecka: 20 + aktiviteter

Ta chansen att kombinera din franskkurs med sport! Välj att läsa franska på förmiddagen och ta sedan del av dykning eller kitesurfing under eftermiddagen. Väljer du kitesurfing ingår 4 halvdagssessioner per vecka där du får teoretiska kunskaper samt praktiskt får pröva på kitesurfing under de bästa förutsättningar. Under vissa väderförhållanden erbjuds istället vindsurfing eller wakeboard. Bokar du dykning istället ges du ett introduktionsdyk samt 3 fria dyk. Skolan erbjuder olika alternativ beroende på vilken nivå du är på (introduktion, träning eller på egen hand).

Boende

Värdfamilj

Att bo i värdfamilj är ett utmärkt sätt att utveckla språket på även efter lektionstid samt ta del av det vardagliga livet i en fransktalande familj. France Langue kan erbjuda flertalet olika familjekonstellationer och du har möjlighet att själv lämna önskemål om vilka du vill bo hos. Du kan välja att boka till frukost, halv- eller helpension. Familjerna bor med ca 30 minuters avstånd till skolan. Vi på EduPlanet rekommenderar i första hand att du väljer boende med halvpension, då blir det en naturlig träffpunkt och tid att sitta ner och samtala om dagen som varit.

Residens

Les Trois-Ilets

France Langue förmedlar självständigt boende i bekväma och möblerade lägenheter. Lägenheterna finns i olika storlek med plats för 1-2 eller 2-4 gäster. Residenset heter Les Trois-Ilets och ligger beläget vid Pinte-du-Bout marinan på just Les Trois-Ilets. Här finns gott om internationella restauranger så som mexikanska-, kinesiska- och italienska. Du hittar också europeiska butiker samt bank- och postkontor. Färjan och stranden är beläget 2 minuter bort till fots. Detta boende passar för såväl korta som långa vistelser.

Bra att veta

Om du bokar boende på hotell eller på vissa residens får du vara beredd på att du kan behöva ta dig med båt över till Les Trois-Ilets där skolan är belägen. En båttur kostar ca 7-8 € tur och retur och tar allt mellan 20-30 minuter. Ta gärna reda på var ditt boende är beläget i förhållande till skolan innan du bokar så du slipper oväntade resvägar och kostnader.

Priser & Datum 2020

Kurspriser
20 lektioner per vecka
1 vecka: 3 660
2 veckor: 7 020
3 veckor:  8 530
4 veckor:  10 200
6 veckor: 15 250
8 veckor: 20 100
12 veckor: 25 030
13 veckor: 27 090
16 veckor:  32 950
20 veckor:  41 260
Extra vecka:  2 080
26 lektioner per vecka
1 vecka: 4 700
2 veckor: 7 500
3 veckor: 10 140
4 veckor:  11 790
6 veckor: 17 590
8 veckor:  23 380
Språkkurs + Kite
1 vecka: 5 750
2 vecka: 11 310
3 veckor: 16 660
Språkkurs + Dykning
1 vecka: 6 020
2 veckor: 11 830
Studiemedel från CSN
Om du vill finansiera din språkkurs i Martinique med studiemedel måste du boka minst 13 veckors språkkurs. Du kan tidigast söka studiemedel från höstterminen det år du fyller 20 år.

Boende

Priser per vecka
Värdfamilj, lågsäsong 29/4-15/12
Dubbelrum, frukost: 2 990
Dubbelrum, halvpension: 3 500
Enkelrum, frukost:  3 390
Enkelrum, halvpension: 3 890
Värdfamilj, högsäsongstillägg 
Tillägg per vecka: 810
Lägenhet, lågsäsong 26/4-19/12
3/4 personer: ca 7 790 per vecka
4/5 personer: ca 11 650 per vecka
Lägenhet, högsäsongstillägg
3/4 personer: 3 760 per vecka
4/5 personer:  3 440 per vecka
Ministudio, lågsäsong 26/4-19/12
Enkelrum: 6 600
Ministudio, högsäsongstillägg:
Tillägg per vecka: 3 840
Bokningsavgift boende
Engångskostnad: 800
Transfer
Tur och retur: 1 190

Kursstarter 2020

Kursstarter
Nybörjare: kompletta nybörjare i franska ombeds boka privatlektioner till en början. Kursstart varje måndag.
Förkunskaper i franska: varje måndag
Kite: ej bokningsbart under september & oktober
Dykning: varje måndag

Lovdagar 2020

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/1, 24/2-26/2, 10/4, 13/4, 1/5, 8/5, 21-22/5, 1/6, 14/7, 15/8,  1/11, 2/11, 11/11
Jullov: 19/12 2020 – 3/1 2021

Deltagarkommentarer

Christina 21 år, 4 veckor

Jag kan knappt förstå att jag flyger hem redan på måndag, en månad har gått så fort! Jag är väldigt nöjd med skolan och lärarna och utbildningen!! Nu är det ju lågsäsong i Karibien och denna vecka är jag den enda eleven i min klass – dvs privatlektioner. Det är riktigt duktiga och trevliga lärare 🙂

Anna 32 år, 2 veckor

Min morgon börjar med en kopp kaffe på båten som tar mig genom en havsvik till Fort-de-France. Där, bara några minuter från båten ligger språkskolan France Langue Martinique. På skolan jobbar vi med grammatik och diskuterar allt möjligt (såklart försöker vi att göra det på franska). När klassen är slut väntar fina stränder på den karibiska ön på oss!

Väldigt duktiga lärare! Min huvudlärare var Brigitte och hon har talang att förklara saker. Om hon var osäker om svaret då skulle hon leta efter information och svara på frågan senare. Stämningen på skolan är trevlig!

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982