Sprakresor

Nice, Provence, Frankrike

Språkresor för ungdomar till Nice på International House

Boende på campus Nära till stranden Storstadspuls

Skolinfo:

  • Kafeteria
  • Fikaautomat
  • Air Condition
  • Internet Wifi

International House är en stor organisation med skolor i ett flertal länder runt om i världen. IH Nice är en av de största och mest välkända privata språkskolorna i Nice. De har ett brett utbud av språkkurser för olika behov.

Just ungdomskursen i franska pågår under en månad varje sommar, med start i början av juli. På kursen samlas deltagare från hela världen, många från Italien, Österrike, USA, Tyskland och Nya Zeeland. Skolan kan dels erbjuda språkkurser i franska men också i engelska.

Sommarkursen för ungdomar mellan 10-16 år äger rum på Lycee Estienne d´Orves high School. Härifrån har du ca 25 minuters gångavstånd till stadskärnan och blott 15 minuter till havet. Skolans lokaler har länge använts för just sommarkurser för ungdomar och innehåller bortsett från ljusa och rymliga klassrum även boendemöjligheter för alla deltagare. På campuset finns också en större caféteria, trädgård, fritt WiFi och planer för basket, handboll och fotboll. Alldeles intill campuset finns också ett vackert naturreservat. Det vill säga, även efter lektionstid har du massor av möjligheter att aktivera dig!

International House sommarkurs i Nice passar bra för dig som snabbt vill förbättra din franska och samtidigt uppleva allt det som Côte d’Azur och dess omgivning kan erbjuda. Vattensporter och bad i Medelhavet, shopping, välkända museum i Nice, och äventyr i Alpernas vackra berg!

Nice

Rivierans huvudstad med sina ca 450 000 invånare präglas av exklusivitet, färgsprakande marknader och ett turkosblått inbjudande hav som lockar miljontals  turister varje år. Nice har i många år varit en av de allra mest populära orterna för att åka på språkresa i Frankrike i, vilket inte är svårt att förstå. FritidNice är den franska rivierans center med sitt underbara klimat och enorma utbud av allt.

Nice är den perfekta platsen att åka till på språkresa för dig som söker kulturella upplevelser, nöjen och skönt klimat. Det är inga svårigheter att sysselsätta sig då det finns mycket att göra. Skolan arrangerar flera aktiviteter i veckan. Det kan bland annat vara restaurangbesök, diskotek, badresor och utflykter till Monaco. Om du är sportintresserad finns det också mycket att välja på.

Kurser

International House i Nice har anordnat ungdomskurser i mer än 10 år. Ungdomskursen hålls mellan juli och augusti och välkomnar runt 100 deltagare per vecka. Ankomst sker varje söndag och kurslängden finns att välja mellan 1-4 veckor. Tillsammans med ungdomar från bland annat Tyskland, Nya Zeeland, Schweiz och USA får du möjlighet till direktkontakt med Frankrike och det franska språket.

Språkkurs i franska

Lektioner per vecka: 20

På förmiddagen läser du franska i en grupp på max 15 deltagare i åldern 10-16 år. Grundkravet är att du läst franska minst 1 år (är du nybörjare, gäller endast kursstart vid två tillfällen). Du skriver ett språktest första dagen som ligger till grund för i vilken grupp du skall läsa i.

Lektionerna är i regel praktiskt lagda med fokus på att prata genom rollspel och andra roliga aktiviteter. Språkkursen skall kännas varierad och lättsam, lärarna försöker alltid se till att alla är delaktiga i undervisningen! I slutet av kursen får du sen ett diplom där din muntliga och skriftliga nivå står med.

Möjlighet till privatlektioner under 2 eftermiddagar per vecka, mot extra avgift. Önskas privatlektioner utgår vissa aktiviteter de eftermiddagar lektionerna äger rum.

Lektioner i franska: 09.00-12.15 måndag-fredag (eventuella privatlektioner 13.15-14.55)

Aktiviteter

Varje eftermiddag och kväll sker anordnade aktiviteter för alla deltagare. Dessa är alltid under uppsikt av skolans team. Även 2 heldagsutflykter/utomhusaktiviteter anordnas under helgerna. Stannar du endast en vecka på denna ungdomskurs kan du mot kostnad resa hem en söndag så alla aktiviteter hinns med. Exempel på aktiviteter som brukar anordnas:

  • Lagsporter som till exempel volleyboll på stranden
  • Vattensport och badutflykter
  • Picknick
  • Utflykter till bland annat Monaco, St. Paul de Vence och Antibes
  • Aktiviteter lite utanför Nice så som äventyrspark eller vattenland

Boende

Residens

Campus Estienne d´Orves High School

På ungdomskursen i Nice bor du som deltagare direkt på campus. Du bor i trippelrum (ibland dubbelrum) med delat badrum. Sängkläder bytes varje vecka. Handdukar bör tas med och ingår inte. Enklare städning sker dagligen och under helger en mer genomgående städning av alla rum och gemensamma ytor. Personal finns på plats dygnet runt så det blir en trygg och säker vistelse.

I priset ingår helpension som du intar på campuset. Tre varma måltider serveras dagligen, när det anordnas utflykter brukar lunchen dock packas med. Är du allergisk eller har speciella önskemål vad gäller maten så meddela gärna oss detta i samband med din bokning.

Transfer

Du hämtas upp på flygplatsen (eller om önskat, tågstationen) i Nice och skjutsas direkt till campus. Skjuts tillbaka till flygplatsen ingår också. Ankomst söndagar och hemresa lördagar.

Priser & Datum 2020

Kurspriser
Ungdomskurs i franska
1 vecka: 9 460
2 veckor: 17 370
3 veckor: 25 900
Extra vecka: 8 530
I priserna ingår lektioner, boende, helpension, transfer, aktiviteter.

Datum och lovdagar 2020

Ungdomskurs i franska
Kursperiod: 28/6-1/8 2020. Ankomst söndag och hemresa lördag.
Nybörjare i franska: 28/6 & 12/7
Enskilda lovdagar: 13/4, 1/5, 8/5, 21/5, 1/6, 14/7, 15/8, 11/11

Deltagarkommentarer

Louise 15 år, 2 veckor

Jag trivdes fantastiskt bra med familjen. De var snälla, trevliga och bjöd på utmärkt mat och sällskap på kvällarna. Kan varmt rekommenderas!

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982