Sprakresor

Nice, Provence, Frankrike

Språkresor för ungdomar till Nice på International House

Boende på campus Nära till stranden Storstadspuls

Skolinfo:

  • Kafeteria
  • Fikaautomat
  • Air Condition
  • Internet Wifi

International House är en stor organisation med skolor i ett flertal länder runt om i världen. IH Nice är en av de största och mest välkända privata språkskolorna i Nice. De har ett brett utbud av språkkurser för olika behov.

Just ungdomskursen i franska pågår under juli och augusti varje sommar, med valfri kurslängd mellan 1-5 veckor. På kursen samlas deltagare från hela världen, många från Italien, Österrike, USA, Tyskland och Nya Zeeland. Skolan kan dels erbjuda språkkurser i franska men också i engelska.

Sommarkursen för ungdomar mellan 10-16 år äger rum på Lycee Estienne d´Orves high School. Härifrån har du ca 25 minuters gångavstånd till stadskärnan och blott 15 minuter till havet. Skolans lokaler har länge använts för just sommarkurser för ungdomar och innehåller bortsett från ljusa och rymliga klassrum även boendemöjligheter för alla deltagare. På campuset finns också en större caféteria, trädgård, fritt WiFi och planer för basket, handboll och fotboll. Alldeles intill campuset finns också ett vackert naturreservat. Det vill säga, även efter lektionstid har du massor av möjligheter att aktivera dig!

International House sommarkurs i Nice passar bra för den som snabbt vill förbättra sin franska, träffa ungdomar från andra länder, delta i roliga aktiviteter, och samtidigt uppleva Côte d’Azur och dess omgivning.

Nice

Rivierans huvudstad med sina ca 450 000 invånare präglas av exklusivitet, färgsprakande marknader och ett turkosblått inbjudande hav som lockar miljontals  turister varje år. Nice har i många år varit en av de allra mest populära orterna för att åka på språkresa i Frankrike i, vilket inte är svårt att förstå. FritidNice är den franska rivierans center med sitt underbara klimat och enorma utbud av allt.

Nice är den perfekta platsen att åka till på språkresa för dig som söker kulturella upplevelser, nöjen och skönt klimat. Det är inga svårigheter att sysselsätta sig då det finns mycket att göra. Skolan arrangerar flera aktiviteter i veckan. Det kan bland annat vara restaurangbesök, diskotek, badresor och utflykter till Monaco. Om du är sportintresserad finns det också mycket att välja på.

Kurser

International House i Nice har arrangerat ungdomskurser i mer än 10 år. Varje år går kursen av stapeln i juli och augusti och skolan brukar välkomna runt 100 deltagare per vecka. Ankomst sker varje söndag och som kurslängd väljer man mellan 1-5 veckor. De allra flesta av EduPlanets deltagare väljer att gå 2 eller 3 veckor. Tillsammans med ungdomar från bland annat Tyskland, Nya Zeeland, Schweiz och USA får man som kursdeltagare möjlighet till direktkontakt med Frankrike och det franska språket.

Språkkurs i franska

Lektioner per vecka: 20

På förmiddagen läser man franska i en grupp på max 15 deltagare i åldern 10-16 år. Grundkravet är att deltagaren läst franska minst 1 år (är man nybörjare, gäller endast kursstart vid två tillfällen). Alla ungdomar skriver ett språktest första dagen som ligger till grund för i vilken grupp man skall läsa i.

Lektionerna är i regel praktiskt lagda med fokus på att prata genom rollspel och andra roliga aktiviteter. Språkkursen skall kännas varierad och lättsam, lärarna försöker alltid se till att alla är delaktiga i undervisningen! I slutet av kursen får man ett diplom där ens muntliga och skriftliga nivå står med.

Möjlighet finns till 4 privatlektioner under 2 eftermiddagar per vecka, mot extra avgift. Önskas privatlektioner utgår vissa aktiviteter de eftermiddagar lektionerna äger rum.

Lektioner i franska: 09.00-12.15 måndag-fredag (eventuella privatlektioner 13.15-14.55)

Aktiviteter

Varje eftermiddag och kväll sker anordnade aktiviteter för alla deltagare. Dessa är alltid under uppsikt av skolans team. Alla ledare har diplom som erkänts av det franska ministeriet för ungdom och idrott för att säkerställa att de har de färdigheter som krävs för att ta hand om barn och ungdomar. Även 2 heldagsutflykter/utomhusaktiviteter anordnas under helgerna. Stannar man endast en vecka på denna ungdomskurs kan man mot extra kostnad resa hem en söndag istället för lördag, så att alla aktiviteter hinns med.

Exempel på aktiviteter som brukar anordnas:

  • Lagsporter som till exempel basket, fotboll, handboll.
  • Vattensport och badutflykter.
  • Picknick på stranden.
  • Utflykter till bland annat Monaco, Cannes, St. Paul de Vence, Antibes och Villefranche.
  • Aktiviteter lite utanför Nice så som besök på äventyrspark eller vattenland.

Boende

Residens

Campus Estienne d´Orves High School

På ungdomskursen i Nice bor du som deltagare direkt på campus. Du bor i två- eller trebäddsrum med delat badrum. Sängkläder bytes varje vecka. Handdukar bör tas med och ingår inte. Enklare städning sker dagligen och under helger en mer genomgående städning av alla rum och gemensamma ytor. Personal finns på plats dygnet runt så det blir en trygg och säker vistelse.

I priset ingår helpension som du intar på campuset. Tre varma måltider serveras dagligen, när det anordnas utflykter brukar lunchen dock packas med. Är du allergisk eller har speciella önskemål vad gäller maten så meddela gärna oss detta i samband med din bokning.

Transfer

Du hämtas upp på flygplatsen (eller om önskat, tågstationen) i Nice och skjutsas direkt till campus. Skjuts tillbaka till flygplatsen ingår också. Ankomst söndagar och hemresa lördagar.

Priser & datum 2021

Kurspriser
Ungdomskurs i franska
1 vecka: 9 230
2 veckor: 16 940
3 veckor: 25 260
Extra vecka: 8 320
I priserna ingår lektioner, boende, helpension, transfer, aktiviteter och försäkring.
Extra tillägg
Specialkost: 510 kr / vecka

Datum och lovdagar 2021

Ungdomskurs i franska
Kursstarter för nybörjare i franska: 4/7 & 18/7
Kursstarter för övriga nivåer: 4/7, 11/7, 18/7, 25/7, 1/8
Kursen öppen: 4/7-7/8
Kurslängd: 1, 2, 3, 4 eller 5 veckor
Ankomstdag: Söndagar
Hemresedag: Lördagar

Deltagarkommentarer

Louise 15 år, 2 veckor

Jag trivdes fantastiskt bra med familjen. De var snälla, trevliga och bjöd på utmärkt mat och sällskap på kvällarna. Kan varmt rekommenderas!

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982