Sprakresor

Palermo, Sicilien, Italien

Språkresa till Palermo på International House Language Center

Charmig storstad på Sicilien Känd språkorganisation Fantastisk natur & kultur

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Fikaautomat
  • Air Condition
  • Interaktiva skrivtavlor
  • Internet Wifi
  • Online & Distanskurser

International House Language Center i Palermo är en internationell språkskola som startade redan 1975 med att undervisa italienska för utländska studenter.

Skolan är belägen mitt i centrala Palermo, det är en modernt utrustad språkskola med bland annat wifi, interaktiva whiteboards och luftkonditionering i klassrummen.

Vid sidan av språkstudier på förmiddagarna arrangerar skolan också ett populärt aktivitetsprogram som är öppet för alla elever efter skoltid. Exempel på aktiviteter som anordnas är bland annat vinprovningar, filmvisningar och guidade utflykter under helgerna. Båtturer och härliga dagar på närliggande stränder är heller inte ovanligt.

Vid sidan av undervisning i italienska så ger International House i Palermo också inhemska likväl som utländska studenter lektioner i engelska vilket bidrar till en skön internationell atmosfär på skolan. IH är också officiellt testcenter för dig som vill skriva det italienska examensprovet, CELI.

Palermo

Välkommen till Palermo, en livlig, varm och spännande destination som utgör huvudstad på den italienska ön Sicilien. Här bor runt 1,5 miljoner människor vilket gör Palermo till en av Medelhavsområdets största städer. Denna italienska hamnstad har varit belägrad av flertalet olika folkslag genom åren. Greker, spanjorer och araber är bara några av de folkslag som satt tydliga spår i kultur- och stadsbilden här.

Staden kan vid första anblick uppfattas som aningens sliten och ruffig men sällan överraskar en stad så som Palermo. Du upptäcker snabbt att det är en stad i ständig rörelse, med en påtalig outtröttande energi, ett fantastiskt kök och spännande kulturskatter.

Det är i den gamla stadsdelen, som faktiskt är en av Europas äldsta, du möter Palermos verkliga charm. Här trängs livliga matmarknader med loppisar och gatustånd. Missa inte Vucciria som är den mest berömda matmarknaden i Palermo med anor från 1000-talet. Matmarknaden består av flera små torg, piazzor, och gränder där du ständigt får vara beredd på att överöstats av försäljare som vill sälja allt från citrusfrukter, oliver och färsk fisk. I Palermo är du alltid i händelsernas centrum!

Fritid

Det finns gott om sysselsättning i denna myllrande storstad! Gillar du shopping skall du bege dig till Via della Libertá eller Via Ruggiero Settimo, här trängs den ena tjusiga butiken efter den andra. Fönstershopping på hög nivå utlovas! Bege dig annars till Via Roma om du vill hitta lite billigare shopping. Palermo är också välkänt för sitt utbud av härligt livliga matmarknader – så är du det minsta matlagningsintresserad är det hit du bör bege dig. I den gamla stadsdelen finns det gott utav dessa och de flesta med anor från medeltiden. Om du vill bege dig bort från storstadslivet över helgen kan du åka ut till det vackra naturreservatet Monte Pellegrino, ett berg på cirka 600 meter med härliga vandringsleder. Cirka 8 kilometer från Palermo hittar du också Monreale, en liten ort varifrån du har en enastående utsikt över hela Palermo. I Monreale finner du också en imponerande katedral vars arkitektur är en blandning av arabiskt, normandiskt och bysantinskt inslag.

Glöm heller inte att Palermo är en utmärkt studieort om du vill kombinera italienskan med sol och bad. Besök stränder som Mondello, Addaura, Capo Gallo och Sferracavallo. En timmes tågfärd från Palermo ligger även Cefalú, en vykortsvacker stad med en härlig sandstrand.

Kurser

Språkkurs i italienska

Lektioner per vecka: 15

Skolans standardkurs ges till dig som är nybörjare likväl till dig som är på en avancerad nivå. Du läser 15 lektioner per vecka under förmiddagen och grupperna består av max 12 studenter. Denna kurs täcker språkets alla moment så som hörförståelse, tal, grammatik och vokabulär.

Lektionstid: 10.00-13.00 med 15 minuters rast

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 20

Denna kurs består av 20 lektioner per vecka. Lektionerna är förlagda måndag-fredag och har lektioner både på för- och eftermiddagar. Skillnaden mellan denna språkkurs mot kursen ovan är att här läggs lite mer fokus på det kommunikativa för att få studenterna att snabbt uppnå ett flyt i språket. Ska du stanna en kortare period är det denna språkkurs vi rekommenderar.

Lektionstid: 10.00-13.00 med 15 minuters rast måndag-fredag samt 13.30-14.45 måndag-torsdag

Kombinationskurs

Lektioner per vecka: 15+5

Detta är en specialkurs för dig som vill kombinera grupplektioner med ett antal privatlektoner. Du läser 15 lektioner i grupp samt tillägget 5 privatlektioner per vecka. Rekommenderas dig som skall vara borta 1-3 veckor och vill få ut maximalt av din språkkurs.

Boende

Värdfamilj

Detta alternativ passar dig som vill komma nära den italienska och sicilianska vardagskulturen! Familjerna är noga utvalda av skolan och du har alltid ditt egna sovrum med skrivbord och förvaring för kläder eller liknande. Välj om du vill boka till frukost eller halvpension (halvpension ges i detta fall med 3 middagar per vecka). De flesta familjerna bor i närheten av skolan.

Delad lägenhet med italiensk värd

Detta alternativ passar dig som som vill bo mer självständigt men ändå med kontakt med andra. Du kan komma att dela ditt boende med italienska studenter eller med yrkesverksamma. I vissa fall bor studenter från International House i samma lägenhet. Kom gärna med önskemål så kanske skolan kan hitta något som matchar!

Lägenheterna är oftast rymliga och du kan räkna med att dela boende med allt från 1-3 personer. Lägenheterna är fullt utrustade och möblerade. Kök och badrum delas. I regel ligger majoriteten av lägenheterna 5-30 minuter från skolan och priserna kan variera lite beroende på vilken lägenhet skolan hittar åt dig.

Privat studio

Önskar du bo mer enskilt under din språkresa erbjuder skolan även privata studios som är belägna allt mellan 5-30 minuter från skolan. Lägenheterna är fullt möblerade med utrustat kök och badrum. Tillgång till tvättmaskin finns.

Priser & Datum 2019

Kurspriser
15 lektioner per vecka
1 vecka: 3 130
2 veckor: 4 650
3 veckor: 6 100
4 veckor:  7 520
6 veckor:  10 570
8 veckor:  13 560
12 veckor:  19 200
13 veckor: 20 720
20 lektioner per vecka
1 vecka: 3 470
2 veckor: 5 160
3 veckor: 6 780
4 veckor: 8 460
6 veckor: 12 060
8 veckor: 15 610
12 veckor: 22 820
13 veckor: 24 640
16 veckor: 29 820
20 veckor: 36 330
24 veckor: 43 170

Boende

Priser per vecka
Värdfamilj med frukost
Enkelrum: 1 670
Dubbelrum: 1 460
Värdfamilj med frukost + 3 middagar
Enkelrum: 1 940
Delad lägenhet
Enkelrum: 1 880

Kursstarter 2019

Kursstarter
Förkunskaper varje måndag (tisdag om måndagen är helgdag)
Nybörjare: 14/1, 11/2, 11/3, 23/4, 20/5, 17/6, 15/7
 

Lovdagar 2019

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 22/4, 25/4, 1/5, 1/11
Skolan är stängd: fram till den 14/1 och mellan 13/4-22/4. Skolan stänger 3/8 och öppnar igen 2020.

Deltagarkommentarer

Emma 19 år, 4 veckor

Att åka på språkresa till Palermo var utan tvekan det bästa jag gjort. Ironiskt nog var en fyra veckors språkkurs en perfekt belöning för alla hårt slitande år i skolan, sådär sommaren efter studenten.

Palermo som stad har enligt mig allting- ett pulserande uteliv, en rik kulturhistoria och framförallt de mest varma och omtänksamma människorna jag någonsin stött på. Det finns inte en enda person jag inte skulle rekommendera denna resan till. Om du funderar på det – go for it!

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982