Sprakresor

Osaka, Japan

Språkresor till Osaka på ARC Academy

30 års erfarenhet Personlig & engagerad skola 4 kursstarter per år

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Fikaautomat
  • Air Condition
  • Internet Wifi

ARC Academy är en kedja av språkskolor som finns representerade i många av Japans största och mest lockande storstäder. ARC tar emot studenter från över 40 olika nationaliteter och efter några månader här har du garanterat skapat nya vänskapsband!

Skolpersonalen uppmuntrar till att tala japanska både i och utanför skolan vilket ökar dina chanser att förbättra din japanska.

På just skolan i Osaka finns runt 17 nationaliteter representerade. Skolan är av det mindre slaget storleksmässigt om man jämför med många andra japanska skolor. Skolbyggnaden är belägen i Namba-Minamiområdet, cirka 5 minuters promenad från metrostoppet Namba Station. Precis intill skolan finner du också det välkända området Namba Parks med flertalet bra och prisvärda restauranger (testa lokala rätterna Takoyaki och Okonayaki!), shopping och biografer. Från Namba-Minami är det heller inte långt till Den Den Town – ett område med ett överflöd av DVD-, manga-, CD- och elektronikbutiker. Denna del av Osaka är också känd för sitt energiska nattliv.

Bortsett från 11 klassrum finns det även en datasal, ett rum för självstudier, liten bibliotekshörna samt ett rum där du kan finna bra information om vidare studier i Japan. Personalen på skolan är ett glatt och engagerat team som gärna hjälper dig med allt från boendefrågor, kurser och fritidsaktiviteter i Osaka. Skolpersonalen talar vid sidan av japanska även engelska, koreanska, tyska och kinesiska.

Osaka

På den södra kusten på huvudön Honshu, mitt emot staden Kyoto, finner du Japans tredje största stad – Osaka. Precis där de två floderna Yamatogwa och Yodogawa mynnar ut har staden Osaka blivit ett av Japans viktigaste handels- och industricentrum.

Staden har idag runt 2,6 miljoner invånare och tillsammans med städerna Kyoto och Kobe bildar Keihanshin Major Metropolitan Area – ett sammanhängde stadsområde med runt 20 miljoner invånare! Osaka var tidigare Japans mest kommersiella centrum och än idag drar staden till sig över en miljon pendlare som har sitt arbete i Osaka.

Visum

Skall du vara borta minst 6 månader eller mera bör du söka ett studentvisum. Ett sådan visum är giltigt i 2 år. Oftast behöver du vara ute 4-6 månader innan kursstart för att hinna få allting färdigt innan avresa. Det är inte en alltför krånglig process och det är ytterst få som fått sin ansökan nekad. EduPlanet hjälper dig med de ansökningshandlingar som krävs efter det att du anmält dig till en språkkurs.

Kurser

Intensivkurs i japanska

Lektioner per vecka: 15

Skall du studera endast 3 månader så är det skolans intensivkurs i japanska du skall läsa. Språkkursen passar dig som vill läsa japanska i arbetssyfte, för att klara av det dagliga livet i Japan eller helt enkelt för dig som bara fascineras av kulturen och vill lära dig ett nytt språk. Som nybörjare läser du i regel kursen på eftermiddagar. Redan från nybörjarklass kommer du få vara beredd på att lektionerna är helt på japanska vilket gör att du lär dig betydligt snabbare. Studerar du på ARC Academy får du också vara beredd på att få hemuppgifter, på fredagar görs sen ett mindre test på det som du lärt dig under veckan som gått. Sista veckan av din språkkurs ges ett större test som täcker stora delar av det du fått lära dig totalt sett. På denna kurs läser du tre timmar japanska per dag.

Språkkursen är utspridd på 12 veckor med 48 lektionsdagar. Kursen är inte studiemedelsberättigad.

Förmiddagar: 9.00-12.15 Eftermiddagar: 13.30-16.45

Terminskurs

Lektioner per vecka: 20

Vill du läsa längre än tre månader kommer du läsa på skolans Study Abroad-kurs. På den kursen kan du läsa från 6 månader upp till 2 hela läsår. Innehållet på kursen är i stort sett detsamma som om du läser skolans intensivkurs men mera fokus kommer läggas på främst de kommunikativa bitarna för att klara av praktiska situationer i vardagen.

Ju längre tid du stannar desto bättre grund har du att så småningom kanske ta dig in på ett japanskt universitet eller om du skall söka arbete i Japan. Terminskursen startar 4 gånger per år i januari, april, juli och oktober. Du läser 3 timmar per dag, nybörjare läser i regel på eftermiddagar.

Förmiddagar: 9.00-12.15 Eftermiddagar: 13.30-16.45

Boende

Guest House

Skolan kan hjälpa dig att komma i kontakt med flera olika typ av Guest Houses i Osaka. Ett Guest House är en vanlig form av delat boende i Japan. Ett kök, badrum och vardagsrum delas med antigen andra studenter eller backpackers. Sovrummen är oftast enkelt men funktionellt utrustade. Vi rekommenderar att du söker brett på egen hand men vill du ha tips så kontakta gärna oss. Är du student på ARC kan du ibland ges en rabatt. Här nedan följer länkar till boenden i Osaka:

J&F Plaza

Chateau

Weekly Green

Apollo Properties

Priser & Datum 2020

Kurspriser
Terminskurs
6 månader: JPY 460 000/42 780 kr
1 läsår: JPY 820 000/76 260 kr
1 läsår + 3 månader: JPY 1 000 000/93 000 kr
Kursmateriel
Från: 2 950
Till: 3 300
Visumavgift
Gäller för dig som bokar Terminskurs: 30 000 JPY/2 790 SEK. Denna summa debiterar EduPlanet i samband med att du skickar in dina ansökningshandlingar till oss.
Hur betalar jag?
Alla kursavgifter betalas direkt till skolan i JPY. Kurspriserna i svenska kronor är beräknad från kursen 2020-05-19. Vi skickar dig betalningsuppgifter i samband med att du bokar din kurs. Veckokurserna kan vi på förfrågan från ARC hjälpa dig att betala in mot en extra kostnad av 500 kr.

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj i enkelrum
Med frukost: JPY 29 400/2 650 kr
Med halvpension: JPY 33 075/2 980 kr
Guest House, cirkapriser
Flerbäddsrum: JPY 21 700/1 950 kr
Enkelrum: JPY 44 800/4 030 kr
Dubbelrum: JPY 57 400/5 170 kr

Kursstarter 2020

Kursstarter
3 månaders kurs japanska
Nybörjare: 5/1, 7/4, 9/7, 12/10
För dig med förkunskaper: kontakta oss
Terminskurs
Kursstart:  7/4, 9/7, 12/10
Orientation: sker oftast ca 1 vecka innan kursstart

Deltagarkommentarer

Denna skolsida har för närvarande inga deltagarkommentarer.

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982