Sprakresor

Sopot, Polen

Språkresa till Sopot School of languages

Perfekt belägen med strandläge En av de äldsta språkskolorna i Polen Polska rivieran

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Fikaautomat
  • Air Condition
  • Interaktiva skrivtavlor
  • Internet Wifi

The Sopot School of Polish for Foreigners är en privatskola som grundades 1990, vilket gör den till en av de äldsta språkskolorna för utländska studenter i Polen.

Skolan är godkänd av högskoleverket så studerar du här är du berättigad till studiemedel från CSN. Med ett centralt läge i staden Sopot, är det nära till shopping, stranden, caféer och fritidsaktiviteter. Skolan är medelstor och erbjuder såväl grupp- som individuell undervisning. I små klasser läser man polska  språket som både nybörjare och mer avancerad i en vänlig och avslappnad atmosfär.

Som mest studerar här 30-50 studenter samtidigt vilket bidrar till grupperna kan hållas små och mycket lärarledd tid ges per elev. Stämnigen på skolan brukar beskrivas som vänskaplig och avslappnande.

Sopot

Staden Sopot är en välkänd kurort med vacker arkitektur och anor från 1800-talet, belägen på kusten mellan Gdansk och Gdynia. Polackerna själva kallar Sopot för Polens riviera.

Fritid

Längs den långa stranden finns många äventyrsbad och uthyrning av vatten- och strandutrustning. Runt omkring stranden anordnas konserter, teaterföreställningar, rekreations- och idrottsevenemang i till exempel strandvolleyboll och fotboll. I staden finns simhallar, Polens största tennisanläggning samt vandrings- och cykelleder. I den nöjestäta stadskärnan är det alltid nära till caféer och klubbar. Tack vare den stadiga turistströmmen är shoppingen både bra och billig. Längs huvudgatan finns flest butiker. Skolan i Sopot anordnar aktiviteter som utflykter, fester och teaterbesök.

Kurser

Språkkurs i polska

Lektioner per vecka: 20

Detta är skolans standardkurs i polska som består av grupplektioner mellan klockan 9-12.30 måndag till fredag. Du skriver ett språktest som visar din språknivå och efter det placeras du in i en vald grupp. Lektionsantalet kan minska lite beroende på hur många studenter som är inskrivna. Räkna med att det är minst 4 per grupp och max 10.

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 25

Denna språkkurs består av 25 lektioner per vecka och du studerar mellan 9-13.30 måndag till fredag. Klasserna består av maximalt 10 studenter, vanligtvis omkring 5. På eftermiddagarna har du som student även möjlighet att kombinera denna språkkurs med tillvalsämne av eget intresse såsom politik, konst, historia, kultur eller business.

 

Boende

Värdfamilj

Att bo i värdfamilj är ett mycket bra sätt att komma den polska kulturen nära samt möjligheten att förbättra språket även efter lektionstid. Familjerna bor i regel med 10 minuters gångavstånd till skolan. I priset ingår frukost och möjlighet att laga måltider i familjens kök. Att bo i familj är det mest prisvärda alternativet i just Sopot.

Egen lägenhet

Skolan äger tyvärr inte några egna lägenheter som de kan hyra ut åt studenter. Söker du ändå något mer självständigt boende går det att söka brett efter lediga lägenheter på internet. Här är ett förslag på en söksida som skolan brukar skicka ut till studenter med förfrågan om lägenheter.

Priser & Datum 2020

Kurspriser
20 lektioner per vecka
2 veckor:  4 390
3 veckor: 5 600
4 veckor: 7 250
6 veckor: 9 330
8 veckor: 11 260
12 veckor: 15 760
15 veckor: 17 500
24 veckor: 27 520
36 veckor: 40 880
Extra vecka >12v: 1 530

Boende

Cirkapris per vecka
Värdfamilj med frukost
Enkelrum: 2 300
Hotell*
Enkelrum (lågsäsong): ca 830
Kontakta oss för mer information om hotellpriser!
Sommartillägg per vecka
Värdfamilj: ca 50
Hotell: ca 750
Bokningsavgift boende
Engångsavgift: 490
Information om priser
Boendekostnader betalas ibland direkt till hotell/hyresvärd i polsk valuta. Priserna ovan är endast cirkapriser i svenska kronor.

Kursstarter

Kursstarter
Nybörjare och för dig med förkunskaper:  varje måndag

Deltagarkommentarer

Sofie 42 år, 3 veckor

Det är verkligen lyckat här. Skolan och läraren är så bra. Jag trodde inte det var möjligt att lära sig så mycket polska på två veckor! Lägenhetsförmedlingen ”Victus” är också jättetrevliga och hjälpsamma. Idag blir det museum och lite shopping. Man behöver plugga en hel del på helgen också!

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982