Sprakresor

Salvador de Bahia, Brasilien

Språkresa till Salvador de Bahia på Diàlogo

Vacker storstad & miljö Liten personlig skola Rikt kulturliv

Skolinfo:

  • Ej Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Fikaautomat
  • Air Condition
  • Internet Wifi

Diàlogo är en trevlig och personlig språkskola som sen 20 år tillbaka erbjuder språkundervisning av hög klass. Alla lärare är utbildade och har portugisiska som sitt modersmål.

Skolan är beläget centralt i Salvador da Bahia i ett av de mest populära områdena av staden – ett stenkast för den historiska delen Pelourinho. I området finner du gott av restauranger, museum, biografer och lokala marknader.

På skolans område finns en härlig trädgård, en snackbar samt ett uppehållsrum med gratis kaffe och te. Klassrummen är luftkonditionerade och det finns även ett kök för skolans matlagningskurser. Som student har du även tillgång till gratis internet. I ditt kurspris ingår även kostnadsfria Capoiera- Samba och yogalektioner.

Det är en familjär och vänlig atmosfär på skolan och lärarna ger sitt yttersta för att studenterna ska trivas och få ut så mycket som möjligt av sin språkkurs. På Diàlogo läser studenter från hela världen vilket skapar en härlig mix!

Salvador da Bahia

Salvador är en av Brasiliens vackraste städer. Här finns underbara stränder och och framför allt varma och välkomnande människor som gör Bahia så speciellt och lockande.

Fritid

I Salvador da Bahia finns mängder av saker att göra och uppleva. Skolan erbjuder en mängd spännande fritidsaktiviteter så som lektioner i surfing, dykning och dans. De ordnar även utflykter, sightseeing, konserter, fotbollsmatcher och cykelturer. På alla utflykter följer en guide från skolan med.

Befinner du dig i Salvador da Bahia i januari kommer du att uppleva en av årets största karnevaler nämligen Festival of Bonfim. Folk dansar och sjunger på gatorna och hela staden förvandlas till en enda festlighet.

Kurser

Språkkurs i portugisiska

Lektioner per vecka: 20

Mellan kl. 9.00-12.30 måndag till fredag erbjuds skolans mest populära språkkurs som består av gupplektioner i portugisiska. Ungefär hälften av lektionstiden läggs på att förbättra deltagarnas talförmåga i språket. Resterande tid är en kombination av skrivövningar, grammatik och hörförståelse. Maxantal i gruppen är 7 personer.

Kursmateriel ingår i priset men var också beredd på att skolan använder sig av mycket musik, lekar och olika rollspel för att variera undervisningen och göra den lättsam, effektiv och rolig!

Kombinationskurser

Lektioner per vecka: 20+2/3

Passa på att kombinera din språkkurs med ett intressant tillvalsämne. Kombinationskursen består av grupplektioner i portugisiska på förmiddagarna och två eller tre privatlektioner på eftermiddagarna inom ett ämne/område du själv bestämmer. Rekommenderas för dig som bara bokat en språkkurs! Privatlektionerna startar ca 13.30.

Boende

Värdfamilj

Passar dig som vill lära känna den brasilianska kulturen och få möjlighet att öva på portugisiskan även efter lektionerna. Värdfamiljerna väljs noga ut av skolans personal och är välkomnande och hjälpsamma. De flesta värdfamiljer bor inom gångavstånd från skolan. Du bor i enkelrum och får halvpension (frukost och middag). Om du enbart önskar frukost är det möjligt.

Residens

Bo i enkel- eller dubbelrum på residens. Residenset består av 2 våningar och har 10 rum, ett stort vardagsrum samt studierum. Utrustat kök finns att använda samt en uteplats. Du har ditt eget badrum. Residenset är beläget i området Vitoria, ett fint område där du finner restauranger, bankkontor, köpcenter, bio och teater. Det ligger också nära skolan och Porto da Barra Beach (10 min promenad) som är en av de vackraste platserna i hela staden! På residenset bor både internatioenlla studenter samt brasilianska studenter.

Hotell

Här bor du inom 5 minuters gångavstånd från skolan med en vacker utsikt över havsviken. Du bor i komfortabelt enkelrum med eget badrum, kylskåp, värdeskåp, AC, TV, telefon och internetuppkoppling. Restaurang och bar finns i närområdet och du har tillgång till hotellets gym, pool och bastu.

Priser & Datum

Kontakta EduPlanet för aktuella priser och datum
Telefon: 018-55 10 20
E-post: info@eduplanet.se
Information om studiemedel
Denna skola är för närvarande inte godkänd för studiemedel av CSN. Kontakta oss för skolor som är studiemedelsberättigade om detta är ett krav för dig.

Deltagarkommentarer

Elisabeth 46 år, 2 veckor

Språkkursen: 5/5. På 10 dagar tog vi oss fram från att inte ha kunnat ett ord. Det är betyg nog.

Martina 25 år, 2 veckor

Hittar inga ord på hur bra jag har haft det, jag är så mycket mer än nöjd med resan! Allting funkade jättebra, det fanns inga krångel med någonting som skolan, hotell, transfer. Tack så jättemycket för den upplevelsen jag fick! 🙂 Jag ska åka tillbaka så snart jag kan igen.

Fråga vår studievägledare Johan!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982