Sprakresor

St Petersburg, Ryssland

Språkresor till St Petersburg på Derzhavin Institute

Stad med europeisk känsla Mycket nöjda studenter Många aktiviteter & rik kultur

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Kafeteria
  • Fikaautomat
  • Internet Wifi
  • Visumkrav

Derzhavin Institute ligger beläget centralt i de historiskt intressanta delarna av St. Petersburg, nära Fontankafloden. I samma byggnad som skolan, hittar du Rysslands största litteraturmuseum, som bara är en liten del av det kulturella utbudet som erbjuds i staden.

Skolan har också utökat sina lokaler och erbjuder nu 16 klassrum på Troitskij prospect 6, bara 10 minuters promenad från metron och Technologicheskij Institute. Här läser du detta intressanta språk i små grupper om högst 10 personer. Undervisningen är varierad och anpassad just till dig som har valt att studera ryska i Ryssland. De välutbildade och erfarna lärarna använder sig av de senaste metoderna för att din språkkurs ska bli så effektiv och lärorik som möjligt. Studenterna har tillgång till ett bibliotek, ett datarum, TV och ett självstudiecenter där studenter efter sin språkkurs i klassrummet kan fortsätta sina studier.

Derzhavin Institute bildades 2003 i samarbete med National Pushkin Museum som är det största litteraturmuseet i Ryssland. Sedan dess har skolan befäst sin position som en av de absolut främsta språkskolorna i St Petersburg.

Skolan erbjuder en mängd varierade språkkurser i ryska: längre, kortare, intensiva eller på standardfart, för att tillfredsställa alla typer av behov. Derzhavin Institute är också officiellt testcenter för TORFL som är den ryska språkexamen.

Behöver du hjälp med boende, visum eller andra frågor får du hjälp av skolans serviceinriktade team!

St Petersburg

Rysslands forna huvudstad är landets näst största stad med 4,5 miljoner invånare. Staden är byggd på 42 öar som sammanlänkas av över 800 broar och tack vare den storslagna arkitekturen, broarna, kanalen och de breda gatorna lever St. Petersburg upp till sitt smeknamn ”Nordens Venedig”.

Fritid

Skolan anordnar diverse aktiviteter som fester, utflykter, sportaktiviteter och guidade rundturer i och utanför staden. På skolan uppmuntrar man eleverna att medverka på dessa aktiviteter, då man får chansen att använda språket i vardagliga situationer utanför klassrummet.

Rysslands kulturhuvudstad har mycket att erbjuda: gå på teater, konserter, besök ett av stadens många museum eller imponeras av den fantastiska arkitekturen med sina palats och historiska byggnader som man hittar över hela staden. Omkring St. Petersburg finner man även många spektakulära slott med vackra trädgårdar.

Kurser

Språkkurs i ryska

Lektioner per vecka: 20

Denna språkkurs innehåller4 lektioner ryska per dag. Fokus ligger på all typ av kommunikation, skriftlig och muntlig, såväl som hör- och läsförståelse. Studenternas första dag på skolan gör de ett språktest och placeras därefter in i den nivå som passar bäst. Denna kurs passar dig som vill ha mera tid över till t.ex. självstudier och övriga aktiviteter och utflykter som skolan anordnar under eftermiddagarna.

OBS! Skall du studera mer än 4 veckor måste du anmäla dig senast 8 veckor innan kursstart för att hinna få dokument rörande ditt visum.

Lektionstid: 9.30-12.50

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 28

Denna språkkurs består av 28 lektioner per vecka. Samma upplägg som språkkursen ovan med ett tillägg av valbara moduler inom t.ex. grammatik, talövningar, ryska för business, och litteratur. Det ingår även 2 strukturerade självstudier / gruppkonsultation med din lärare under måndagar.

Lektionstid: 9.30-12.50 måndag-fredag och 13.45-15.15 fyra gånger per vecka. Gruppkonsultation med lärare måndagar 14.00-15.30.

Boende

Värdfamilj

Att bo i värdfamilj är det klart bästa sättet att komma den ryska kulturen nära samt öva upp språket ytterligare. Familjerna är noga utvalda av skolan och många familjer har tagit emot studenter i flera år! De flesta av familjerna bor i den historiska delen av staden och det tar mellan 20-30 minuter att ta sig härifrån till skolan, alltid med närhet till bra färdförbindelser. Välj om du vill bo i enkel- eller dubbelrum samt med frukost eller halvpension.

Delad lägenhet

Skolan kan också erbjuda boende i delad lägenhet. Lägenheterna ligger belägna med 5-15 minuters avstånd till skolan och passar dig som vill bo mera självständigt. Det finns 2 eller 4-rums lägenheter att välja på och du delar badrum och kök med andra studenter. Alla lägenheter är fullt möblerade och det finns mikro, tvättmöjligheter, tv och sängkläder i alla lägenheter. Som student tar du eget ansvar för att lägenheten hålls städad. Transfer enkel väg från flygplatsen ingår i priset.

Studio

Vill du bo mera enskilt erbjuder skolan mindre studio, ca 7-15 minuters gångavstånd från skolan. Det är ett lägenhetskomplex som består av 8 enkelrum och 3 dubbelrum (kan endast bokas om du åker ihop med en annan). Varje rum har liten kokvrå, eget badrum, TV och fritt WiFi. Det finns ett gemensamt utrymme med tvättmaskin och strykjärn du kan låna. Lägenheterna är enkelt inredda, sängkläder och handdukar lånas. Normalt sett krävs att du erlägger en deposition på cirka 100 Euro vid ankomst. Närmste metro är Sadovaya/Sennaya. Transfer enkel väg från flygplatsen ingår i priset!

Priser & Datum 2020

Kurspriser
20 lektioner per vecka
2 veckor: 5 780
3 veckor: 7 630
4 veckor: 9 350
6 veckor: 13 590
8 veckor: 17 230
13 veckor*: 24 130
16 veckor*: 29 270
20 veckor*: 36 170
24 veckor*: 42 890
36 veckor*: 59 750
Extra vecka 3-8: 2 060
Extra vecka 9-24: 1 760
Extra vecka +25*: 1 660
28 lektioner per vecka
1 vecka: 4 970
2 veckor: 7 870
3 veckor: 10 300
4 veckor: 13 350
Extra vecka: 3 050
Privatlektion
Pris per styck: 380
 *För dessa kurser krävs studerandevisum

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj med halvpension
Dubbelrum: 2 200
Enkelrum: 2 600
Studio
Enkelrum: 2 740
Dubbelrum: 3 810
Delad lägenhet
Enkelrum: 2 210
Dubbelrum: 1 770
Transfer
Enkel väg: 530

Kursstarter 2020

Kurstarter
20 och 28 lektioner per vecka
Nybörjare: 6/1, 3/2, 2/3, 6/4, 4/5, 1/6, 6/7, 3/8, 31/8, 5/10, 2/11, 30/11
Förkunskaper: varje måndag

Lovdagar 2020

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1-3/1, 1/5
Jullov: 28/12-31/12 2020

Deltagarkommentarer

Per 19 år, 5 veckor

Det mest positiva var de små grupperna, gruppstorleken varierade mellan tre till åtta personer.

Petersburg är den perfekta kursorten för utländska studenter. Den mest ”europeiska” av Rysslands städer och betydligt lugnare och billigare än Moskva. Dessutom intressant ur ett historiskt och kulturellt perspektiv. Möjligtvis kan man argumentera att den internationella miljön gör att man inte lika ofta tvingas prata ryska eller umgås med ryssar.

Maximilian 25 år, 13 veckor

Jag lärde mig mer än vad jag hade trott att jag skulle göra. Jättetrevligt bemötande från personalen och de hjälpte mig med att förlänga visumet. Allt gick jättebra.

Simona 18 år, 2 veckor

Jag måste verkligen ge en guldstjärna till lärarna på skolan. De är skickliga lärare, underbara människor och de bryr sig verkligen om var och en av eleverna. Jag hade inte kunnat känna mig mer hemma på skolan. Efter mina två veckor på Derzhavin var det sorgligt att åka hem, man hade lärt känna alla lärare och alla studenter. Underbar atmosfär och en suverän skola!

Mikael 20 år, 20 veckor

Väldigt bra lärare. Kan inte hitta något direkt negativt när jag tänker på dem. Undervisningsmaterialet bestod mestadels av kopierade papper, och häften osv. Men var mycket bra. Ingick texter, dikter osv. Även film. Boendet i familj var intressant, och personerna var trevliga. Jag kände dock att jag behövde ha någonting mer självständigt. Så det kändes bra att jag endast bokat in 4 veckor där. Mycket bra skola. Allting är kanon. Från lärare, lektioner till skolans lokaler vilka är nyrenoverade osv.

Sankt Petersburg är helt fantastiskt. Något speciellt som inte kan upplevas förrän man har varit där ett tag och upplevt människorna och känslan av staden. Vädret är inte Mallorca, men att det kunde börja snöa i maj eller att det kunde gå från 28 till 14 grader i juni på 1 dygn hade sin charm.

Johanna 49 år, 2 veckor

Sankt Petersburg är bra ställe att vara på om man vill lära sig ryska. Jag fick så bra bemötande av alla på gatan, butiker eller var som helst när jag försökte prata ryska med dem. Det finns mycket kultur och mycket att göra i staden efter skolan.

Våran lärare var jättebra, hon hade tålamod och ork att gå igenom allt om och om igen. Vi var bara fyra i klassen så det var nästan som privatlektioner.

Tveka inte att åka, man lär sig inte bara språket och får ta del av en annan kultur utan man träffar nya människor, knyter nya kontakter och får uppleva väldigt mycket vid sidan av sina studier.

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982