Sprakresor

Boquete, Chiriqui, Panama

Språkresa till Boquete på Habla Ya

Behagligt väder året runt Ekovänlig kursdestination Max 6 studenter per grupp

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Fikaautomat
  • Air Condition
  • Internet Wifi
  • Visumkrav

Habla Ya är en liten organisation med två språkskolor i Panama, en här i Boquete och en i Bocas del Toro. Skolan i Boquete är deras äldsta av dessa två, och grundades 2005.

Skolans mål är att ge sina studenter den mest fantastiska spanska-upplevelsen de kan tänka sig. För att nå dit satsar de på kompetenta, passionerade lärare. Medelåldern på skolans elever är 28 år.

Habla Ya:s klasser är mestadels på spanska med mycket konversation. För att hjälpa dig att börja använda språket kan du t.ex. gå ut med klassen på promenader i stan för att genom rollspel öva på det ni just lärt er i klassrummet. Skolan fokuserar på att genom integration ge dig en effektiv inlärning, och lektionsplaneringen utgår från elevernas behov och deras olika inlärningsstilar.

Boquete

Boquetedalen ligger i Panamas västra högländer, 1200 meter över havet. Med sina 20 000 invånare och sin trygga, vänliga stämning är det en perfekt destinationsstad för din språkresa. Boquete anses vara Panamas centrum för ekoturism, gillar du friluftsliv har du ett gediget utbud av aktiviteter att välja bland. Vädret är behagligt året runt med temperaturer mellan 16° – 28°C och svala vindar.

Fritid

För den friluftsintresserad är Boquete paradiset på jorden! Välj mellan aktiviteter som forsränning, vandring, zip-lining, klättring, utforska grottor, bada i varma källor mm. mm…! Habla Ya hjälper dig gärna att hitta något som passar dig, och anordnar även egna turer för sina elever mot en låg kostnad.

Förutom detta är regionen även världsberömd för sitt kaffe, sina restauranger, och en aktiv musikscen. Nästan varje kväll fylls någon av Boquetes många scener med artister från när och fjärran.

Habla Ya erbjuder också daglig yoga-träning, traditionell panamansk middag varje vecka, gratis filmkvällar, helgutflykter, och gratis salsa- och merenguelektioner varje lördag.

Kurser

Språkkurs i spanska

Lektioner per vecka: 20

Detta är skolans mest populära språkkurs. Fyra lektioner per dag á 55 minuter där du med skolans speciella integrations-fokus lär dig spanska på ett effektivt sätt. Klasserna består av max 6 elever i varje, men i genomsnitt 3.

Kombinationskurs

Lektioner per vecka: 20 + 5/10

Detta är ett tillägg med 1-2 lektionstimmar per dag, som du spenderar ensam med din lärare. Dessa två timmar är helt för dig, och lektionen kan specialiseras mot olika områden (t.ex. spanska för arbetslivet, förberedelse för en DELE-examen, spanska för personal inom vården mm.) om så önskas.

Extra kurspaket

Eco-Adventure Spanish Pack

För dig som vill ha spänning och äventyr utöver din språkkurs till rabatterat pris. Välj mellan bergsklättring, ridning, utflykter till kaffeplantage, forsränning, besök till de heta källorna, och mycket mer. För pris, kontakta oss!

Boende

Värdfamilj

Ett populärt boende i Sydamerika är familjeboendet, vilket även gäller för Panama. Skolan har ”egna” värdfamiljer som du som kursdeltagare bor hos. Det är både prisvärt och givande med många positiva språkliga upplevelser. Välj själv om du vill boka till frukost eller halvpension. Familjerna kan ibland ta emot flera stduenter på en gång vilket är bra att känna till. Handdukar och sängkläder ingår och bytes veckovis. Badrummet delas med din familj (I Boquete finns ibland möjlighet till privat badrum). Möjlighet finns att låna familjens tvättmaskin mot en mindre kostnad. Internetuppkoppling finns hos vissa familjer, men inte alla.

Många familjer bor ca 10-15 minuter från skolan (promenad). Ett fåtal bor dock längre bort och då får du vara beredd på en busstur på ca 15-20 minuter. Dessa familjer bor i större städer och standarden är oftast högre, familjer utanför Boquete (t.ex. i Panama City) kan ha dubbelrum att erbjuda och är ni en hel familj som åker brukar det gå bra att bo tillsammans hos någon av dessa familjer.

Hotell

Isla Verde

Habla Ya kan vid behov rekommendera flera hotell i närheten, i olika prisklasser och bekvämligheter. I mellansegmentet ingår Hotel Isla Verde som består av sex små stugor och fyra sviter och två lägenheter, belägna mitt i en tropisk trädgård med vackra regnskogsblommor och porlande bäckar.

Stugorna utgör en liten by, hälften av stugorna kan husera upp till fyra gäster och resten upp till sex.  De större stugorna (eller ”roundhouses” som stugorna kallas på grund av dess traditionsenliga design som härstammar från hur lokalbefolkningen byggde hus) har en öppen planlösning med en queen size säng och en bekväm bäddsoffa. De mindre husen ser likadana ut men har en enklare dubbelsäng. Varje hus har utrustat kök, privat badrum, matplats och ett sovloft med enkelsängar (dubbelsäng i de större stugorna). Wifi finns. Detta är det mest uppskattade boendealternativet bland skolans studenter och måste upplevas!

Sviterna passar par som reser ner (kan även bokas om du reser ensam) och erbjuder mer komfort. Du har privat badrum, vardagsrum med tillhörande kitchenette. De sviter som har övervåning har king size säng och balkong med utsikt mot den omringande skogen och floden. Sviterna belägna på nedervåningen har queen size sängar och precis utanför har du den tropiska trädgården.

Lägenheterna som finns består av två våningar och är nyligen byggda, dessa kan enbart bokas vissa tider på året. Lägenhet Colibri är lite mindre har ett king size säng i ett separat sovrum, vardagsrum med kitchenette, soffa, TV och badrum med dusch. Balkong finns. Lägenhet Quetzal är utrustad på samma sätt men är större till ytan.

Hotel Isla Verde har också en restaurang som serverar typiska rätter från Panama. Hotellet ligger inom gångavstånd in till stan. Det finns alltid personal tillgänglig som gärna hjälper till och gör det lilla extra för att din vistelse här ska bli oförglömlig!

Hostel

Pension Topas

Ett mer prisvärt alternativ är boende på hostel. Även här finns flera olika alternativ skolan kan hjälpa dig boka. Pension Topas är ett utav dessa, det är ett familjeägt hostel precis i utkanten av stan med 5 minuters promenad till downtown Boquete och skolan Habla Ya. Här finns en välbevarad liten trädgård och direkt när du kommer in möts du av en lugn och väldigt avkopplad atmosfär, trots att du är såpass nära stan. Det finns totalt 7 rum, alla är enkla utförda men det är rent och snyggt och rummen är fint inredda i retro-europeisk stil (familjen som driver detta hostel är från Tyskland men har bott i Boquete i många år). 5 av rummen har privat badrum och rummen rymmer som max 4 gäster. De övriga två rummen har delat badrum som delas. Ett gemensam kök delar alla boendegäster på.

Utomhus finns en liten swimmingpool och en fin terrass där du kan koppla av med en kopp kaffe, frukost (mot kostnad) eller surfa då gratis WiFi erbjuds.

Priser & Datum 2020

Kurspriser
20 lektioner per vecka
1 vecka: 3 000
2 veckor: 4 900
3 veckor: 7 080
4 veckor: 9 080
8 veckor: 16 100
12 veckor: 21 650
13 veckor: 23 450
16 veckor: 28 450
20 veckor: 35 540
24 veckor: 42 440
36 veckor: 62 730
48 veckor: 83 520
Extra vecka >12v: 1 550
20+5 lektioner per vecka
1 vecka: 3 460
2 veckor: 6 940
3 veckor: 10 180
4 veckor: 12 920
Extra vecka: 2 860
20+10 lektioner per vecka
1 vecka: 5 000
2 veckor: 8 830
3 veckor: 12 950
4 veckor: 17 150
Extra vecka: 3 500
Specialaktiviteter, tillägg per vecka
Surfing (5 dagar): 2 380
Dykning: 3 010
Privatlektioner 20 lektioner per vecka
1 vecka: 5 460
2 veckor: 9 000
3 veckor: 13 490
4 veckor: 16 750
Extra vecka: 2 960

Boende

Priser per vecka
Isla Verde 1-2 personer 
Enkelrum: 8 910
Hostel 2 personer
Enkelrum med eget badrum: 2 670
Hostel i delat rum
Delat rum med delat badrum: 930
Värdfamilj inklusive ankomsttransfer
Enkelrum, frukostpension: 2 800
Enkelrum, halvpension: 3 000
Enkelrum, helpension: 3 250
Bokningsavgift värdfamilj
Engångsavgift: 680

Kursstarter 2020

Kursstarter
Förkunskaper varje måndag
Nybörjare:  varje måndag
Språk & aktivitet: varje måndag

Lovdagar 2020

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/1, 9/1, 25/2, 10/4, 1/5, 3/11, 4/11, 10/11, 8/12 & 25/12

Resa hit

Med flyg eller buss

Från Panama City med flyg till Bocas del Toro tar det drygt 45 minuter. I Bocas del Toro finns Isla Colon international airport (BOC), på ön Isla Colon som är den största ön i denna skärgård. AirPanama är det flygbolag som trafikerar sträckan och enligt skolan ligger en enkelbiljett på ca 120-140 dollar. Är du på resande fot i denna delen av Sydamerika kan du också ta flyg från San Jose i Costa Rica. Oftast är flygbiljetter till San Jose billigare än till Panama City om du reser direkt från Sverige. Flyger du till San Jose kan det vara en idé att boka en övernattning då resan vidare till Bocas del Toro inte äger rum alla dagar i veckan och många gånger från en annan flygplats i San Jose än den man oftast landar på.

Är du svensk medborgare kan du vistas i Panama utan visum i max 90 dagar. Förlängningar kan göras på 30, 60 och 90 dagar. Kontakta ambassaden för mera information, säkerhetsläget och eventuella ändringar.

Fråga vår studievägledare Henrik!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982