Sprakresor

Barcelona, Katalonien, Spanien

Språkresa till Barcelona på International House

Engagerad toppskola 5 min från Plaza Catalunya Även 2 000 spanska studenter per år

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Kafeteria
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Online & Distanskurser

International House (IH) är en etablerad skolorganisation för språkresor som har skolor i många orter runt om i världen.

Oavsett vilken ort du väljer har IH ett välutvecklat och inarbetat koncept som används på alla deras skolor över hela världen. Språkskolan i Barcelona grundades 1972 och är mycket centralt belägen med mindre än fem minuters gångavstånd till Plaza Catalunya och La Rambla, stadens huvudgata.

IH Barcelona är en medelstor språkskola med både internationella studenter från hela världen som studerar spanska och spanska studenter som pluggar andra språk såsom engelska, franska och tyska. Varje fredag kväll anordnas Friday Club, ett populärt event där studenter från skolans spanskakurser och engelskakurser kan träffas och förbättra språkkunskaperna på ett kul och avslappnat sätt genom t.ex. olika pubquiz, spel, karaoke m.m.

Skolan har trevliga, moderna lokaler med 40 fräscha klassrum, bibliotek, café och en takterrass. Alla klassrum är försedda med modern utrustning som gör undervisningen rolig och effektiv. Trådlöst internet finns på skolan.

På IH Barcelona garanteras du lektioner på förmiddagarna (med vissa undantag under högsäsong), vilket inte alltid kan garanteras på övriga skolor i Barcelona.

Barcelona

Barcelona är Spaniens näst största stad och en av Europas största och hetaste kulturmetropoler. Här hör 1,8 miljoner människor hemma, liksom fotbollsklubben FC Barcelona med sin hemarena Camp Nou, och konstnärerna Gaudi, Miró och Picasso.

Fritid

International House erbjuder ett brett utbud av frivilliga aktiviter för dig som väljer att studera på skolan. De anordnar till exempel hel- och halvdagsutflykter, guidade turer och promenader i olika delar av staden, besök till sevärdheter såsom t.ex. Gaudi’s Sagrada Familia och Park Güell, filmkvällar, dans och fiestas. IH ordnar även ”utbyteskvällar” där man har chans att på ett enkelt sätt träna spanskan med spanska studenter som studerar andra språk på skolan och i utbyte vill de lära sig mer engelska.

Förutom skolans arrangerade aktiviteter har Barcelona det mesta som en storstad kan erbjuda. För den som är fotbollsintresserad har du på din språkresa en ypperlig chans att gå och se någon av FC Barcelonas hemmamatcher. För den modeintresserade är Barcelona ett paradis, här finns allt från dyra märkesaffärer med det senaste modet till charmiga loppmarknader. Det breda utbudet gäller även för den kultur- och nöjesintresserade.

Bästa sättet att ta sig runt i Barcelona är med buss eller tunnelbana som tar dig till de flesta platserna i staden.

Kurser

Språkkurs i spanska

Lektioner per vecka: 20

Språkkurs i spanska med 20 lektioner i veckan i internationella klasser. Nya kurser startar varje måndag och kurserna erbjuds på tio olika nivåer. Under kursen tränar man språkets alla moment med tonvikt på konversation.

Lektionstider måndag – fredag mellan kl 09.30 – 13.30 inkl. en 20-minuters rast (under juli och augusti kan eftermiddagslektioner förekomma). I kursen ingår förberedande språktest, kursmaterial, fri tillgång till IH’s spanskträning online i 6 mån, diplom samt tillgång till många fritidsaktiviteter.

Tillval

Konversation och spansk kultur

Förbättra ditt ordförråd, flyt i språket och språkförståelse genom att diskutera aktuella ämnen och spansk kultur.

Kurslängd: Valfritt antal veckor
Schema: Tisdag-fredag mellan 14.30-16.00 (6 lektioner per vecka).

DELE förberedande språkkurs

Lektioner per vecka: 20

Förberedande språkkurs inför DELE examen (nivå B1, B2 och C1), vilket är en officiell examen inom det spanska språket. Kursen pågår under 2 veckor och omfattar 20 lektioner per vecka. Kursen startar tre gånger per år – och för att deltaga på kursen behöver man minst medelnivå i spanska (B1). Kan kombineras med en standardkurs i spanska. Om man är nybörjare bör man starta med minst 8 veckors standardkurs följt av 2 veckors DELE förberedande kurs.

50+ kurs

Lektioner per vecka: 15

En trevlig 2 veckors språkkurs speciellt framtagen för dig från 50 år och uppåt. Kursen ger dig möjlighet att på ett enkelt och lättsamt sätt och i trevligt sällskap träna spanskan. Samtidigt får du chansen att uppleva Barcelona i form av kultur, historia, mat med mera.

I kurspaketet för 50+ ingår:

 • Språkundervisning i spanska med 15 lektioner per vecka tillsammans med deltagare från 50 år och uppåt.
 • Lektionstider: 10.00-13.00 inkl 15 min rast, måndag-fredag.
 • Sociala och kulturella aktiviteter på eftermiddagar/kvällar. Dessa aktiviteter kan vara till exempel besök till lokala monument/sevärdheter, flamencoshow, middag på typisk spansk restaurang, heldagsutflykt till Costa Brava eller dylikt.
 • Det finns även möjlighet att välja till så kallade ”Kreativa Workshops”. Utöver språkundervisningen i klassrummet ordnas 4 kreativa workshops á 1,5 timme inom keramik, målning, glasblåsning, krukmakeri och skulptering.
 • Välj gärna boende hos spansk värdfamilj vilket ger dig extra språkträning och samtidigt en fantastisk upplevelse av den spanska kulturen, maten och vardagslivet.
 • Möjlighet till boende i en egen lägenhet finns också. Om du vill boka boende på egen hand så går det bra att boka endast kursen via oss på EduPlanet.

Affärskurs

Lektioner per vecka: 20/30

Affärskurs i spanska för personer i arbetslivet som söker intensiv språkträning på kort tid. Kursen består av 20 grupplektioner spanska per vecka som du sen kombinerar med en eller två privatlektioner dagligen. Innan kursstart meddelar du oss vad du vill fokusera på och bli bättre på. Under dina privatlektioner får du chansen att ensam med en lärare inrikta innehållet mot just dina behov. Gruppkursen som hålls under förmiddagen ger dig en bra bas att bygga vidare på.

Du kan också välja att ta en examen vilken arrangeras av Madrid Chamber of Commerce. Det krävs att du är på nivå B1 eller högre samt att du tar minst 20 privatlektioner innan detta kan bli aktuellt. IH Barcelona arrangerar testtillfället i sina lokaler.

Boende

Värdfamilj

Noga utvalda värdfamiljer där man förutom extra språkträning också får ta del av spansk och katalansk matkultur, traditioner och historia. Man kommer det spanska vardagslivet nära inpå och man kan på ett lättsamt och trevligt sätt praktisera språket. I boendet ingår halvpension (frukost och middag). Man kan även välja frukostpension men vi rekommenderar verkligen halvpension då det ger ett mervärde. Familjerna bor ibland på gångavstånd från skolan men vanligtvis behöver man åka en kort bit med buss eller tunnelbana, max 20-30 minuter. Familjerna bor i lägenheter.

Superior värdfamilj

Noga utvalda värdfamiljer med högre standard och där man kan få ett eget badrum. Din värd erbjuder sig även att tvätta och stryka under din vistelse.

Delad lägenhet

Delad lägenhet är ett populärt boendealternativ där man delar boende med andra studenter från skolan. Lägenheterna är centralt belägna, ofta cirka 15 minuter med metro till skolan alternativt ca 30 minuters promenad. Välj mellan enkelrum (eget rum) eller dubbelrum (delat rum). Varje rum har säng, skrivbord och garderob. Varje lägenhet har även ett gemensamt kök, badrum och sällskapsrum. TV och tvättmaskin finns. Städning av allmänna utrymmen ingår 1 gång per vecka.

Studentresidens Standard

Residencia de Estudiantes Roca

Boende i enkel-, dubbel- eller trippelrum vid Residencia de Estudiantes Roca. Här finns totalt 49 rum för 70 studenter. Sex av rummen har eget badrum och i övrigt finns 22 gemensamma badrum. Här finns 5 sällskapsrum med TV, kök, tvättstuga och en stor uteterrass. I boendet ingår frukostpension eller halvpension (frukost och middag). Maten är varierande och vällagad. Frukost serveras mellan 08.00 – 10.00 och middag 20.00 – 21.30. Studenterna som bor på residenset har inte möjlighet att använda köket för att laga egen mat men man får tillgång till micro och plats i kylskåpet om man vill förvara egna matvaror där. Residencia de Estudiantes Roca är beläget i en smart och attraktiv del av Barcelona (Tres Torres/Bonanova). Gatan som residenset ligger på är lugn men många butiker, restauranger, barer och kaféer finns på bara ett par minuters gångavstånd. Det finns bra förbindelser till skolan med buss eller tunnelbana och resan tar cirka 10-15 minuter. Närmaste metrostation från residenset är El Putxet.

Studentresidens Premium

Vill du bo lite lyxigare med privat badrum, wifi och gångavstånd till skolan? Då rekommenderar vi boende på skolans residens i premiumkategori. Residenset är beläget i El Born-La Riberaområdet, i den gamla delen av Barcelona. Härifrån har du cirka 10-15 minuters promenad till skolan. Residenset invigdes 2013 och har 42 rum utspridda på tre våningar. Det finns b.la. ett stort gemensamt kök, studierum och ett vardagsrum med soffor och storbilds-TV. Frukostpension eller halvpension (frukost och middag) går att boka till mot extra kostnad. Alla gäster har en egen låsbar kyl dit också måltiderna levereras. Närmaste metro är L4 Jaume I och L1 Arc de Triomf. Detta residens håller endast öppet fram til augusti.

Priser & Datum 2020

Kurspriser
20 lektioner per vecka
1 vecka: 2 530
2 veckor: 4 590
3 veckor: 5 550
4 veckor: 7 170
6 veckor:  10 800
8 veckor: 14 440
12 veckor:  21 600
13 veckor: 20 270
16 veckor: 24 860
20 veckor: 30 710
24 veckor: 36 840
36 veckor: 54 640
Extra vecka 1-12v: 1 800
Extra vecka +13v: 1 530
Övriga tillval, priser per vecka
Konversation+kultur: 640
Creative arts: 2 480
50+ kurs
2 veckor: 5 440
Privatlektioner
10 lektioner: 4 690
1 lektion: 500
Affärskurs 2 veckor
20 lektioner per vecka: 3 690
30 lektioner per vecka: 5 790

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj, enkelrum, pris upp till 12 veckor
Frukost: 2 240
Halvpension: 2 720
Värdfamilj, enkelrum, CSN-pris upp till
3-
12 veckor
Frukost  2 140
Halvpension: 2 620
Värdfamilj, enkelrum, från 13 veckor
Frukost: 2 070
Halvpension: 2 480
Delad lägenhet, Enkelrum
1-4 veckor: 2 800
5-12 veckor:  2 570
+13 veckor: 2 370
Delad lägenhet, Dubbelrum
1-4 veckor:  2 130
5-12 veckor: 1 920
+13 veckor: 1 850
Residens, 1-4 veckor
Enkelrum med frukost: 3 380
Enkelrum med halvpension: 3 900
Dubbelrum med frukost: 2 740
Dubbelrum med halvpension: 3 260
Residens, fr 3 v med CSN eller fr 5v utan CSN
Enkelrum med frukost: 3 140
Enkelrum med halvpension: 3 650
Dubbelrum med frukost: 2 500
Dubbelrum med halvpension: 3 010

Kursstarter 2020

Kursstarter
Nybörjare: 13/1, 27/1, 10/2, 24/2, 9/3, 23/3, 6/4, 20/4, 4/5, 18/5, 2/6, 15/6, 29/6, 13/7, 27/7, 10/8, 24/8, 7/9, 21/9, 5/10, 19/10, 2/11, 16/11, 30/11, 14/12, 28/12
Förkunskaper: varje måndag
50+ kurs: 4/5 och 21/9
DELE-kurs, 2v: 4/5, 29/6, 2/11
Affärsspråk: kontakta oss

Lovdagar 2020

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/1, 6/1, 10/4, 13/4, 1/5, 1/6, 24/6, 15/8, 11/9, 24/9, 12/10, 1/11, 6/12, 8/12, 25/12, 26/12
 

Deltagarkommentarer

Sara 23 år, 16 veckor

Barcelona är en fantastisk stad med så mycket att uppleva att jag inte hann se allting, mycket vackra miljöer och folk överallt. Bytte lägenhet från en mindre till en större lägenhet utan problem och stormtrivdes i den nya. Jättekul att bo i två olika kvarter under min resa.

Bra storlek på klasserna och det var lätt att hitta till de olika klassrummen, dock var det lite dåligt internet ibland om man hamnade i något klassrum som låg på de lägsta våningsplanen. Mysiga och enkla klassrum. Lite dålig AC ibland.

Skolan hade väldigt bra böcker och jättebra aktiviteter, jag följde med på två av dessa. Första gången förstod jag inte mycket som sas eftersom läraren bara pratade på spanska, men andra gången jag följde med hade jag lärt mig språket mycket bättre och förstod i och med det mer vad läraren sa om aktiviteten vi var på. Mycket uppskattat!

Jutta 27 år, 23 veckor

Tack för allt verkligen, har känts mycket bra och tryggt att åka via EduPlanet! Och har ju som sagt bara mycket positivt att säga om International House. En väldigt bra skola! Proffsig, fina lokaler. Dessutom en solig terass och café med gott kaffe. Gillar böckerna vi jobbat med, känns moderna och innehåller mycket. Det övriga materialet har varierat beroende pa lärare. Men generellt väldigt bra. Efter varje gång vi bytt lärare, vilket vi gjort med jämna mellanrum har jag blivit positivt överraskad varje gång. Alla är väldigt personliga och olika.

Det har gått väldigt snabbt dessa månader, men det är ett tecken på att jag har haft det bra! Har fått en positiv start här i Barcelona, vilket är guld värt verkligen! Kändes lite sorgligt att sluta på IH härom veckan, samtidigt som det känns skoj att gå vidare. Har fått med mig mycket spanska nu dessa månader, grymt verkligen. Trodde aldrig jag skulle kunna lära mig så mycket på denna tiden. Var ju en intensivkurs, men samtidigt har jag ju haft så mycket ledig tid att hitta på andra roliga saker i stan…lyxigt verkligen.

Det jag uppskattat med IH är att lärarna är väldigt proffsiga, att skolan håller en bra kvalitet. Jag upplever det som skönt att det varit så blandade åldrar på eleverna, och att stämningen är skön på skolan…Jag har känt mig välkommen från första dagen, skolan har känts helt lagom personlig, lätt att prata med personalen i den fina receptionen och ledningen på skolan. Jag började ju bo en tid i en lägenhet via skolan med andra studenter, verkligen bra att komma in i ett sammanhang direkt i en ny stad. Och lika skönt sedan att börja dela lägenhet med spansktalande människor när jag kommit in i språket mer.

Ja, jag har blivit lite kär i Barcelona så det känns roligt att stanna kvar ett tag till. Skönare stad får man leta efter. Jag uppskattar att Barcelona är internationellt, en mix av många kulturer. Om man känner det viktigt att kursorten är genuint spansk skulle jag nog välja en annan stad. Har aldrig upplevt det som ett problem med katalanskan. Kan helt enkelt inte lämna staden nu! Har hittat en rolig teaterskola som jag ska börja på, så stannar iallafall ett år framåt…

Ulla och Per, 50+ kurs

Nu är vi hemma igen efter två veckor i Barcelona. Vi är så fantastiskt nöjda efter två underbara veckor därnere. Allt har fungerat utmärkt. Boendet var jättebra med en mycket trevligt värdinna, som tog hand om oss på bästa sätt. Skolan International House var superbra med mycket kompetenta lärare, som anpassade undervisningen på för oss lagom nivå. Klassen på 11 elever delades i tre grupper utifrån våra olika nivåer. Per och jag var de enda svenskarna. De andra nationaliteterna var Canada, USA, England, Tyskland och Schweiz. Varje eftermiddag ordnades utflykter till olika stadsdelar och museer i Barcelona och på lördagen en bussutflykt till staden Girona. Alla utflykter ledsagades av en av lärarna, som var så entusiastisk och hade mycket att berätta om det vi såg. Detta upplägg kan varmt rekommenderas till andra. Tack så väldigt mycket för er hjälp att förmedla detta. Utan er hade vi inte kommit iväg. Vi är så tacksamma.

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982