Sprakresor

Santo Domingo, Dominikanska Republiken

Språkresa till Santo Domingo på Hispaniola

Skola i La Zona Colonial Stor nationalitetsmix Språk, dans och matlagning

Skolinfo:

  • Aktivitetsprogram
  • Internet Wifi
  • Visumkrav

Hispaniola är en liten och populär skola i Dominikanska Republikens huvudstad Santo Domingo. Skolan är belägen i La Zona Colonial, den äldre delen av staden, som av UNESCO fått utmärkelsen ”Monument of Humanity”.

På Hispaniola kan du gå språkkurser i spanska från januari till november.

Skolans lärare är pedagogiska och kreativa och kommer alltid på nya intressanta sätt att bedriva sin undervisning så att lektionerna aldrig känns tråkiga. Lärarna är alla universitetsutbildade med speciell utbildning på att undervisa spanska för internationella studenter. Undervisningen fokuserar mycket på konversation, både i och utanför klassrummet. Undervisning bedrivs på 6 olika nivåer. Din första dag på skolan gör du ett språktest och placeras därefter in i en språkkurs med rätt nivå för dig.

Santo Domingo

”Det här måste vara en av världens vackraste platser!” lär Columbus ha sagt om ögruppen Hispaniola som utgörs av Dominikanska republiken och Haiti. Dominikanska republiken är utan tvekan en av Karibiens vackraste öar, med höga berg, regnskogar, kritvita palmkantade stränder och färgsprakande korallrev.

Fritid

Santo Domingo har mycket att erbjuda. Kanske mest populära är de långa vita sandstränderna som inbjuder till diverse vattensporter såsom dykning och segling. Du får inte missa att besöka en av landets mest berömda stränder ”Boca Chica” som ligger en 30 minuters lång bussresa från centrum. I Santo Domingo finns även goda möjligheter till shopping och utövning av varierade sporter.

Varje helg anordnar skolan minst en utflykt. Denna kan bestå av ett besök till diverse kulturella attraktioner, rundturer i staden, jeep-utflykter eller besök till The Crocodile Lake. På kvällarna kan du ge dig ut till barer och klubbar för att dansa merengue eller salsa till ljudet av typisk latinamerikansk musik.

För EU-medborgare behövs bara ett sk Turistkort för inträde till landet om du ska studera på en språkkurs. Turistkortet köps på flygplatsen dit du anländer för ca 10 USD och gäller då i 30 dagar. Du kan förlänga perioden till 90 dagar genom att vid hemresan betala ytterligare 20 USD till myndigheterna. Skolan visar dig hur det går till. Oavsett längd på vistelsen kommer du att få betalat 20 USD vid hemresan, ofta ingår detta dock i flygbiljetten.

Kurser

Språkkurs i spanska

Lektioner per vecka: 20

Denna språkkurs fokuserar på konversation och grammatik och består av 20 lektioner per vecka. Denna kurs kan du studera från två veckor upp till 18 veckor. Maxantalet studenter per klass är 8.

Maxantalet i denna grupp är max 8 studenter. Denna kurs kan enbart läsas i kombination med standardkursen. Det är 4 lektioner på Standardkursen och man kan fortsätta med 2 intensivlektioner på eftermiddagen.

Kombinationskurs

Lektioner per vecka: 20+5

Det här är den optimala mixen om du vill uppleva både gruppdynamiken med en klass och samtidigt finslipa på dina specifika behov. Förutom de 4 grupplektionerna varje dag (även här max 8 deltagare per klass) har du även en privatlektion där undervisningen skräddarsys för dig.

Språk + aktivitetskurs

Lektioner per vecka: 20 + valfritt

Hispaniola erbjuder utöver kurser i spanska även andra kurser som kan väljas till. Skolan är väldigt tillmötesgående med studenternas önskemål och en kombination av flera kurser under din vistelse kan arrangeras. Kontakta oss om du är intresserad av någon av dessa, så kontrollerar vi tillgänglighet och kostnad när just du vill resa.

Boende

Värdfamilj

Familjerna bor i olika delar av staden, oftast i La Zona Colonial så avståndet till skolan inte blir för långt. Alla värdfamiljer är noga utvalda och skolan besöker också regelbundet familjerna. Att bo i värdfamilj är ett utmärkt sätt att få ut maximalt av kulturen och språket på plats.

Delad lägenhet

De flesta lägenheter är även de belägna i La Zona Colonial, i närheten av skolan. Detta boendealternativ passar dig som vill bo mer självständigt men ändå lära känna andra studenter. Du hyr ditt egna rum och delar kök och badrum med andra studenter. Några måltider ingår inte i priset.

Priser & Datum 2019

Kurspriser
20 lektioner per vecka
1 vecka: 2 300
2 veckor: 3 990
3 veckor: 5 890
4 veckor: 7 570
6 veckor: 10 990
8 veckor: 14 650
10 veckor: 16 220
13 veckor: 20 940
16 veckor: 25 550
20 veckor: 31 740
Extra vecka: 1 840
Extra vecka >10: 1 620
20+5 lektioner per vecka
1 vecka: 3 570
2 veckor: 6 130
3 veckor: 8 800
4 veckor: 11 560
Extra vecka: 2 920
Studiemedel från CSN
OBS! Denna skola är tyvärr inte studiemedelsberättigad hos CSN. Kontakta oss för förslag på andra skolor om du ska söka studiemedel.

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj med halvpension
Dubbelrum: 2 100
Enkelrum: 2 680
Delad lägenhet
Dubbelrum: 2 310
Enkelrum: 2 890
In- & utcheckning
Incheckning på ditt boende sker alltid söndagen innan kursstart. Utcheckning sker på lördagen efter kursslut. Om du behöver en extra natt åt något håll går detta att ordna mot pristillägg.

Kursstarter 2019

Kursstarter
 Kursstarter: varje måndag året runt

Lovdagar 2019

Lovdagar
*Enskilda lovdagar: 6/1, 21/1, 28/1, 27/2, 19/4, 1/5, 20/6, 16/8, 24/9, 4/11, 25/12
*: helgdagar i Dominikanska Republiken flyttas ibland till närmaste helgfria måndag, och datumen kan i så fall komma att ändras. Vanligtvis är Hispaniola öppet även under ovanstående helgdagar med undantag för 25/12. Skolan ersätter förlorade lektionstimmar p.g.a. lov med extrainsatta lektioner nästkommande lördag mellan kl 09.00-12.00. Förlorad lektionstid p.g.a. julafton ersätts ej.

Deltagarkommentarer

Johannes 20 år, 7 veckor

Res runt och upplev landet; det finns massor med outforskade stränder. Dominikanska Republiken är så mycket mer än Boca Chica.

Sangeeta 32 år, 4 veckor

Jättenöjd med servicen och all hjälp jag fått!

Malin 21 år, 4 veckor

Santo Domingo är en fantastisk stad och att få chansen att lära sig spanska på morgonen kombinerat med fritid att utforska på eftermiddagarna är perfekt. S.D. är en storstad men i Zona Colonial finns det lugna gator och flera parker att promenera, och inte långt utanför staden finns sandstränder att besöka på helgen.

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Henrik!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982