Sprakresor

San Sebastian, Baskien, Spanien

Språkresa för ungdomar till San Sebastian på Lacunza International House

Nära till strand och centrum Möjligheter till surflektioner Väl utvalda värdfamiljer

Skolinfo:

 • Aktivitetsprogram
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi

Lacunza International House erbjuder spanska språkkurser för ungdomar mellan 14-17 år under sommaren. Välkommen till en av EduPlanets absoluta favoritorter i Spanien!

Lacunza International House’s ungdomskurser i San Sebastián är tyvärr inställda 2021.
Vi rekommenderar istället ungdomskurserna i Benalmádena, Cádiz och Marbella.

Under juni till augusti så erbjuder skolan vid sidan av sina kurser för vuxna deltagare, populära språkkurser för ungdomar. Här kombineras språkundervisning i klassrummet med roliga aktiviteter, utflykter och besök. Ungdomar från hela världen samlas i San Sebastián för att lära sig och förbättra sin spanska, men också för att träffa nya vänner från världens alla hörn och för att få en rolig och positiv upplevelse!

Skolan ligger cirka 15 minuters promenad från stranden och cirka 5 minuters promenad från centrum av staden. På väg till skolan passerar du den grönskande och vidsträckta parken Cristina Ena, perfekt för picknick eller häng efter skolan. Det finns möjlighet att göra läxor i skolans självstudierum eller använda skolans datorer för att surfa eller för att hålla kontakt med vänner och familj hemma. Det finns också en populär terrass utomhus som används flitigt på rasterna.

Lacunzas ungdomskurser är trygga lösningar där språkkurs, aktiviteter och boende med helpension ingår. Transfer till och från flygplatsen går att köpa till. Utanför lektionstid ordnas det en rad aktiviteter, allt under kontroll och översyn från vuxna ledare; det gäller alla timmar på dygnet. En språkresa ska vara rolig, men också kännas trygg för alla!

San Sebastián

San Sebastián har cirka 180 000 invånare. Det är en otroligt vacker stad belägen i Pais Vasco i norra Spanien. Tre långa sandstränder sträcker sig längs stadskärnan och här kan du spendera timmar med olika strandsporter eller surfing! Det många inte känner till är att det är väldigt kuperat och ganska lummigt med grön vegetation, det senare till skillnad från de södra delarna av Spanien.

Bebyggelsen och avsaknaden av stora turistströmmar ger staden en genuin spansk känsla. Det finns många vackra och intressanta platser att besöka på bekvämt avstånd. Staden är väldigt promenadvänlig. Många lockas naturligtvis av Atlanten och möjligheten till bad mitt inne i stadskärnan. Staden är vacker, med vissa mer moderna delar i kontrast till Parte Vieja (gamla stan) där det är trånga gränder och mycket äldre spansk arkitektur. Staden är trygg för ungdomar att vistas i och medelstor till storleken.

Fritid

I ungdomskursen ingår ett komplett aktivitets- och utflyktsprogram som tagits fram bland annat utifrån tidigare feedback från studenter. Programmet har en bra blandning av rekreation, kultur, sport och sociala aktiviteter under eftermiddagar, kvällar och helger. Aktivitets- och utflyktsprogrammet är ett viktigt moment av din språkresa och ett utmärkt komplement till språkundervisningen som hålls i klassrummet. Det ger dig möjlighet att ytterligare träna språket i dess naturliga miljö, samt uppleva mer av lokalinvånarnas vardag och det som finns att se och göra i omgivningarna. Aktivitetsprogrammet varierar från vecka till vecka.

Exempel på aktiviteter är:

 • Panoramic Tour i San Sebastian
 • Cykeltur i San SebastianBesök till planetarium och muséer
 • Nöjesparken Monte Igueldo
 • Sportaktivitet på stranden + minipicknick
 • Picknick och bad på ön Santa Clara
 • Scanvenger Hunt
 • Capoeira i parken Cristina Enea
 • Dans: Salsa och Merengue
 • Fiske
 • Bio med film på spanska
 • Semana Grande Festival (inträffar i augusti)
 • Eftermiddagsutflykter till t.ex, den lilla kuststaden Zarautz, fiskebyn Pasajes San Juan med båttur
 • Helgutflykter till t.ex. Biarritz, Saint Jean de Luz, Zumaia (baskisk strandort), Bilbao (Guggenheim Muséet), Guernica, San Juan Gastelugatxe, fiskebyn Hondarribia och Hendaye.

Utöver det ordinarie aktivitetsprogrammet kan man lägga till ytterligare aktiviteter mot en extra kostnad per vecka beroende på aktivitet. Dessa infaller på tisdagar och torsdagar vilket gör att du inte missar något i det ordinarie programmet:

 • Surfing: Max 6 studenter per instruktör. Hyra av surfbräda och våtdräkt ingår i priset och kursen hålls på Zurriola Beach.
 • Fotboll: Ett roligt sätt att öva spanskan utanför klassrummet och träffa lokalinvånare. Moderna och professionella faciliteter, en kort promenad från skolan. Kursen avslutas med en vänskapsmatch
 • Kajak: Kurs som hålls vid La Concha Bay och leds av en kvalificerad instruktör från Fortuna Sporting Club. Priset inkluderar all nödvändig utrustning.

Kurser

Ungdomskurs i spanska

Lektioner per vecka: 25

Spännande ungdomskurs i spanska, för åldrarna 14-17 år, i San Sebastián. Ungdomar från olika länder samlas för att lära sig spanska, uppleva omgivningarna och kulturen, umgås och träffa vänner från världens alla hörn. Spanskundervisning i klassrummet varvas med spännande aktiviteter och utflykter! Skolans ungdomskurser hålls sommartid och vanlig kursperiod är 2-3 veckor. I kurspriset för ungdomskursen vid IH Lacunza i San Sebastián ingår:

 • Spanskkurs med 25 lektioner per vecka
 • Kursmaterial
 • Boende i familj i enkel- eller dubbelrum
 • Helpension (frukost, lunch och middag)
 • Fullt aktivitetsprogram med tre halvdagsaktiviteter och en heldagsutflykt per vecka

Extra aktivitet

Nu finns även möjlighet att kombinera ovan ungdomskurs med surf-, kajaklektioner eller Stand up paddle två eftermiddagar per vecka. Dessa extra lektioner äger rum tisdagar och torsdagar och extra avgift för detta tillkommer.

Boende

Värdfamilj

Lacunzas spanska värdfamiljer är noga utvalda speciellt för ungdomar och de flesta har skolan jobbat med i flera år. Alla familjer behöver signera ett kontrakt som säkerställer att skolans boendestandard uppfylls och de går även igenom en check ur polisens belastningsregister. Familjerna bor i trygga bostadsområden på promenadavstånd alternativt en kort bussresa från skolan. De flesta boenden har Wi-Fi. Helpension ingår. Frukost och middag äter man hos värdfamiljen och till lunch får man med sig ett lunchpaket till skolan.

Observera att dubbelrum endast går att boka när två kompisar åker och bor tillsammans. Om man reser själv bor man i enkelrum (eget rum) men om man vill kan vi försöka ordna så att två kursdeltagare bor i samma familj i varsitt enkelrum, vi kan dock ej lämna garanti för detta.

Residens

Nyhet! 20 minuters promenad från skolan ligger Lacunzas residens för ungdomar. Alla bor i enkelrum (eget rum) med delat badrum. Personal håller ett vakande öga över alla ungdomar och det är inte tillåtet att gå ut ensam. Helpension ingår. Den här boendetypen inkluderar även aktiviteter efter middagarna och heldagsutflykt på söndagen, vilket inte är inkluderat vid boende i värdfamilj.

Residenset finns tillgängligt att boka valfritt antal veckor mellan slutet av juni till slutet av juli.

Ankomst & Transfer

Om du bokar skolans transfer så blir du mött i ankomsthallen på flygplatsen och skjutsad direkt till familjen. Kostnaden varierar beroende på vilken flygplats du kommer till. För att resa till San Sebastian kan du flyga till Bilbao, San Sebastian eller till Biarritz. Vill du ankomma till San Sebastians lokala flygplats behöver du vara beredd på att mellanlanda i antingen Madrid eller Barcelona. Vissa tider på året finns direktflyg från Arlanda till Bilbao och Biarritz.

Har du bokat flygbolagets UM-service är transfer obligatorisk att boka via skola. Då tillkommer även ett extra kostnadstillägg då en särskild person (utvald av skolan) ansvarar för hämtning och lämning.

Reser du med en eller två kompisar ges en rabatt på transferkostnaden. Kontakta oss.

Priser & Datum 2021

Ungdomskurs i spanska –inställd 2021
Boende i enkelrum
1 vecka: 8 590
2 veckor: 15 610
3 veckor: 22 810
Extra vecka: 7 200
Boende i dubbelrum*
1 vecka: 7 690
2 veckor: 13 810
3 veckor: 20 110
Extra vecka: 6 300
* Endast bokningsbart om 2 personer anmäler sig samtidigt!
Boende på residens i enkelrum
1 vecka 11 430
2 veckor: 15 470
Transfer
Bilbao, enkel: 1 560
Bilbao, tur och retur: 3 120
Biarritz, enkel: 1 080
Biarritz, tur och retur: 2 160
San Sebastian, enkel: 650
San Sebastian, tur och retur: 1 300
Surflektioner
2 lektioner: 770
Kajak/Stand up paddle
2 lektioner: 530
Vad ingår i priset?
Bokar du ungdomskursen inklusive boende ingår detta: 25 lektioner spanska per vecka, kursmateriel, kursdiplom, aktiviteter och utflykter, boende i familj, helpension. Transfer mot extra kostnad.

Kuststarter & datum 2021

Ungdomskurs i San Sebastián
Nybörjare i spanska: Startdatum: 31/5, 5/7, 2/8
Ej nybörjare: Startdatum: 31/5, 7/6, 14/6, 21/6, 28/6, 5/7, 12/7, 19/7, 26/7, 2/8, 9/8, 16/8, 23/8
Ankomstdag: lördag eller söndag beroende på boendetyp
Hemresedag: lördagar
Boende i värdfamilj: Bokningsbart valfritt antal veckor mellan 30/5-28/8
Boende i residens: Bokningsbart valfritt antal veckor mellan 27/6-24/7

Lovdagar 2021

Lovdagar då skolan är stängd
Enskilda lovdagar: 1/1, 6/1, 20/1, 19/3, 2/4, 5/4, 1/5, 31/7, 12/10, 1/11, 6/12, 8/12, 25/12

Deltagarkommentarer

Håkon 17 år, 4 veckor

Min familj var jättesnäll och pratsam, hjälpte alltid och… ja, helt perfekt. San Sebastian var ett idyllisk paradis. Nära till stränder, centrum, skolan, vänner m.m. Min aktivitetsledare var kanon. Alltid ett smil på lager, samt förståelse för olika personers behov. Kanon. 3-4 veckor är nästan för lite. Tiden går så fort att du fattar vart den tog vägen.

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982