Sprakresor

Tarragona, Katalonien, Spanien

Språkresor för ungdomar till Tarragona på International House

Bo på residens eller i värdfamilj Nära Barcelona Trevlig och trygg hamnstad

Skolinfo:

 • Aktivitetsprogram
 • Kafeteria
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi

Skolan International House (IH) Tarragona öppnade 1980 och är centralt belägen i mysiga Tarragona och inhyst i ett typiskt hus för området.

Skolan har 7 rymliga klassrum, såväl som studierum och studentlounge. Stadens stränder ligger på gångavstånd från skolan. IH Tarragona är en systerskola till välkända IH Barcelona som har lång erfarenhet av att arrangera språkkurser för internationella deltagare, både ungdomar och vuxna. Skolans ungdomskurs är öppen för deltagare från hela världen i åldern 13-17 år. Vanlig kurslängd är 2-3 veckor men man kan gå från 1 vecka upp till 5 veckor. Tarragona som ort är perfekt i sin storlek och karaktär för dem som söker en inte allt för liten eller stor ort att lära sig spanska på. Den direkta närheten till havet och till Barcelona lockar naturligtvis också mycket. Allt känns skräddarsytt och tryggt för en förälder som vill skicka sin son eller dotter, kanske för första gången, på en språkkurs utomlands.

När skolan inte arrangerar ungdomskurser för internationella ungdomar så håller skolan i engelskakurser för studenter från orten.

I ungdomskursen ingår:

 • Översyn av ledare 24 timmar om dygnet.
 • 3 lektioner per dag med max 12 deltagare per grupp.
 • Allt kursmaterial.
 • Boende i värdfamilj eller residens.
 • Helpension (frukost, lunch och middag varje dag).
 • Fullspäckat aktivitets- och utflyktsprogram.
 • Transfer Tur & Retur, Barcelonas flygplats.
 • Ankomstdag söndag och hemresedag lördag. Transfer annan dag på förfrågan och mot tillägg.

Tarragona

Tarragona är en trevlig kustort med mycket spansk karaktär, cirka 10 mil söder om Barcelona. Tarragona är en semesterort som erbjuder fina möjligheter till sol, bad och spanskt småstadsliv. Staden har cirka 140 000 invånare och det är en väldigt trygg och bra miljö för ungdomar att vistas i. Många uppskattar stadens storlek som känns lagom om man är i tonåren.

Fritid

Vid sidan av lektionerna arrangerar skolan ett brett aktivitets- och utflyktsprogram för veckans alla dagar. Aktiviteterna är kopplade till språkträningen på ett avslappnat och roligt sätt.

Exempel på aktiviteter: Rundtur i Tarragona & Välkomstparty, Aquopolis Water Park, Spanish Tapas Workshop, Arrabassada Beach and Sports, Picnick på stranden, bowling, skattjakt, spansk dans, film- eller bingokväll.

Exempel på utflykter: Heldagsutflykt till Barcelona eller Port Aventura, utflykt till fiskebyn Cambrils.

Så här kan aktivitetsschemat se ut en av veckorna:

Måndag: Promenad runt i Tarragona
Tisdag: Aquopolis Vattenpark
Onsdag: Besök till ”Romas city walls”, Amfiteater samt Filmkväll
Torsdag: Strand- och sportaktiviteter
Fredag: Tapas Workshop och Välkomstparty
Lördag: Heldagsutflykt till Barcelona
Söndag: Dag som tillbringas med familjen el. picknick på stranden

Kurser

Ungdomskurs i spanska

Lektioner per vecka: 15

Populär språkkurs för ungdomar från olika länder världen över, som alla önskar träna sin spanska och uppleva några spännande och aktiva sommarveckor i Spanien. Kursen är speciellt framtagen för ungdomar i åldrarna 13-17 år och kombinerar språkundervisning med 15 lektioner per vecka i klassrummet med spännande och roliga aktiviteter och utflykter. Till kurserna kommer internationella deltagare och det är alltid få svenska ungdomar, vilket ger möjlighet till maximal språkträning.

Lektionernas fokus ligger framför allt på kommunikation och att studenterna ska kunna använda spanskan utanför klassrummet samt att öka studentens förståelse för det spanska språket. Undervisningen varieras ofta mellan traditionella lektioner, roliga övningar och grupparbeten. Lärarna har lång erfarenhet av att lära ut spanska.

International House Tarragona har dessutom ett fullspäckat aktivitets- och utflyktsprogram som gör att studenterna verkligen får ut maximalt av sina veckor i Spanien. Här får man garanterat träna sin spanska både i och utanför klassrummet! Som deltagare på kursen deltar man i alla lektioner och aktiviteter. Det är inte tillåtet att gå ut ensam, man måste antingen röra sig tillsammans med gruppen eller i par och man får inte lämna en lektion eller aktivitet utan tillåtelse. Skolan har strikta regler mot alkohol och rökning.

Som fickpengar rekommenderas att man har med sig mellan 100-120 Euro per vecka.

Boende

Värdfamilj

Noga utvalda värdfamiljer som oftast bor i lägenheter på gångavstånd från skolan men ibland kan studenterna behöva åka buss en kortare bit. Då ingår busskort i kursavgiften. Vanligtvis bor man två studenter i delat rum, i samma värdfamilj (av olika nationalitet om inget annat önskats).

Residens

Sant Jordi

Skolans studentresidens ”Sant Jordi” ligger i centrum, mindre än 15 minuters promenad från skolan. På residenset delar två studenter på ett rymligt sovrum, där sängkläder och handdukar ingår, och det finns vuxen personal tillgänglig dygnet runt. I rummet finns förutom sängar även garderober och skrivbord. Tvättmaskiner kan användas mot en liten avgift. På studentresidenset finns bland annat ett TV- och datarum som studenterna kan använda. Frukost serveras mellan 07.00-09.00, lunch mellan 13.00-15.00 och middag mellan 20.00-21.00.

Studenterna måste vara tillbaka hos värdfamiljen eller på residenset senast kl 22.30 (13-14 år) eller 23.30 (15-17 år) på vardagar och 23.30 (13-14 år) eller 00.30 (15-17 år) på helgkvällar. Ungdomarna är alltid tillsammans med ledare från kursen och med andra elever. I båda boendealternativen ingår helpension d.v.s. frukost, lunch och middag.

Ankomst & transfer / Meet & Greet service

Vi är noga med att ankomsten till Spanien och resan hem till Sverige ska kännas trygg. I paketpriset för ungdomskursen i Tarragona ingår transfer och så kallad Meet and Greet service. Det innebär att varje kursdeltagare möts upp i ankomsthallen på flygplatsen i Barcelona av personal från International House. De har blivit informerade på förhand om vilken tid man kommer och med vilken flight. De ser till att alla på ett säkert sätt tas emot och de följer med hela vägen till boendet. Samma sak gäller för hemresan, de vet vilket flyg man ska komma med och får hjälp med incheckning.

Vid ankomsten till Barcelona blir du mött av skolans personal och sedan skjutsad till ditt boende. Transfer ingår från Barcelonas internationella flygplats (El Prat) med ankomst söndagen innan kursstart och hemresa lördagen efter kursslut. Ankomst och avresa dessa dagar mellan 08.00 – 22.00. Transfer annan tid/dag/flygplats på förfrågan och mot ett tillägg på minst 60-200 eur per transfer + extranatt. Kom ihåg att meddela oss om flygdetaljer senast 3 veckor innan avresa.

Assistans för ensamresande barn

Flygbolagen erbjuder i regel minderårig-assistans, som är en tilläggstjänst för ensamresande barn, där de tar hand om en under hela resan. Den är ofta obligatorisk för barn mellan 5-11 år men kan även bokas för barn mellan 5-15 år. Servicen brukar innebära att flygbolaget ansvarar för att barnet blir följt ombord på flyget, blir introducerat för besättningen ombord och blir lämnat till dem som möter barnet på ankomstflygplatsen. Flygbolaget får veta namn och telefonnummer till den som möter på flygplatsen och den personen måste kunna uppvisa giltig legitimation med bild. Observera att denna information är generell och vi rekommenderar er som föräldrar att själva kolla upp med aktuellt flygbolag vad som gäller.

Priser & Datum 2020

Kurspriser
Ungdomskurs – Boende i värdfamilj
1 vecka: 9 120
2 veckor: 14 000
3 veckor: 19 400
Extra vecka: 6 060
Ungdomskurs – Residensboende
1 vecka: 10 230
2 vecka: 17 010
3 veckor: 23 920
Vad ingår i priset?
15 lektioner spanska per vecka, aktiviteter och utflykter, kursmateriel, kursdiplom, boende i residens eller värdfamilj med helpension, transfer tur och retur från Barcelonas flygplats El Prat.

Datum 2020

Kursdatum
Ungdomskurs i spanska:  6/7-3/8
Ankomst: söndagar
Hemresa:  lördagar

Deltagarkommentarer

Sebastian 15 år, 2 veckor

Väldigt trevlig ort – lite som ett Barcelona i miniatyr! Allting var jättebra! Allt som jag hade förväntat mig blev som det jag hade tänkt! Det fanns alltid något att göra. Jättekul! Jag vill åka nästa sommar om jag får!

Maja 15 år, 2 veckor

Kursen var jättebra, ledarna och lärarna var bra och roliga och jag lärde känna väldigt många nya vänner. Jättetrevlig boendevärd och många roliga aktiviteter. Vill gärna åka tillbaka igen!

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982