Sprakresor

Berlin, Tyskland

Språkkurser i Berlin på Tandem

Låga kurs- & boendepriser Litet och familjärt Belägen i Prenzlauer Berg

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Internet Wifi

Språkskolan Tandem startades 1983 och ligger belägen i det mest intressanta området av Berlin – Prenzlauer Berg.

Skolans koncept omfattar ett duktigt team av lärare och små undervisningsgrupper. Skolan, som ligger i Berlins trendigaste område, är ett mycket bra val för dig som åka på språkresa till Berlin. Som tillägg till undervisningen arrangerar skolan även ett par kulturella aktiviteter per vecka som du som student kan hänga med på.

Skolan är inte lika modernt utrustad som övriga språkskolor i Berlin vad gäller hjälpmedel, plats för självstudier osv. Internet finns och ett mindre pentry om du vill koka te/kaffe. I området finner du dock gott om lunchställen om du vill ut och äta efter skolan.

Tandem passar dig som antingen är på en nybörjarnivå i tyska eller som vill fräscha upp dina kunskaper från gymnasiet. Skolan är betydligt mindre än GLS och DID men är ett bra alternativ för dig som söker prisvärda språkkurser i tyska på en skola belägen i en av Berlins populäraste områden!

Berlin

Berlin är en stad som har otroligt mycket att erbjuda. Här finns allt från de senaste modetrenderna, stort utbud av konst och kultur, häftiga nattklubbar och barer, samt en fascinerande historia.

Prenzlauer Berg

I Prenzlauer Berg upplever du en levande och färgstark atmosfär i ett av Berlins populäraste områden. I denna grönskande och föränderliga stadsdel finner du gott om alternativa och charmiga småbutiker och caféer längs gatorna. Shoppa loss i någon av alla secondhandbutiker eller upptäck nya spännande designers som säljs just här. På nätterna lever området upp ytterligare med ett rikt utbud av restauranger och en stor mängd av nattklubbar och trendiga barer. Under 90-talet var Prezlauer Berg ett känt tillhåll för husockupanter, konstnärer och andra med alternativ livsstil, något som satt tydlig prägel på området. Idag är Prenzlauer Berg främst befolkat av studenter, unga familjer och höginkomsttagare.

Fritid

På din fritid i Berlin kommer du garanterat att ha fullt upp. Eftersom skolan ligger i trendiga Prenzlauer Berg har du en massa intressanta och mysiga ställen att besöka på nära promenadavstånd från skolan. När du vill se mer kan du åka till Kreuzberg och uppleva ett multikulturellt område med mysiga barer och marknader, shoppa i Berlin Mitte eller spendera en eftermiddag i trendiga Friedrichshain. Berlin är en av de coolaste och mest nydanande städerna i hela Europa och människor söker sig hit för att ta del av stadens fantastiska nöjesutbud. Det finns även oändliga möjligheter att ta del av stadens kulturutbud och historia.

Kurser

Språkkurs i tyska

Lektioner per vecka: 20

I denna språkkurs ges fyra stycken tyskalektioner om dagen- Undervisningen sker i mindre grupper för att varje student ska ha möjlighet att lära sig så mycket som möjligt. Lärarna är pedagogiska och har god undervisningserfarenhet. Enligt lärarna på Tandem tar det cirka 8 veckor (160 lektioner) att klara av en nivå på europeiska språkskalan, förutsatt att du är komplett nybörjare i tyska.

Kurslitteratur kostar ca 30 € och betalas av dig som student var 8e vecka. Under juli och augusti är kurslitteraturen utan kostnad, böcker finns också att låna i receptionen.

Skolan är ganska liten och har inte samma resurser som våra andra skolor i Berlin (t.ex. GLS och DID) sett till undervisningsmateriel och modern teknik men undervisningen är bra och lärarna är mycket sympatiska och ser behovet hos varje individ i gruppen.

Lektionerna äger rum på antingen för- eller eftermiddagen. Vilka tider du studerar bestäms oftast på plats men lämna gärna önskemål. Majoriteten av klasserna är förlagda förmiddagar.

Förmiddag: 9.30-13.00
Eftermiddag: 14.00-17.00

Har du kunskap i tyska sen tidigare kan du starta en språkkurs varje måndag, förutsatt att du gör skolans språktest först. Detta är en liten skola med begränsat antal grupper så därför måste skolan få veta din kunskapsnivå innan kursstart kan bekräftas.

 

Boende

Rum hos tysk värd

När du hyr ett rum i lägenhet hos en tysk värd innebär det att du har samma frihet som i en studentlägenhet men får fördelen av att få prata tyska i boendet. Du sköter dig själv och delar kök och badrum med din värd. En vanlig boendeform som uppskattas av många Berlinare och studenter. Alla lägenheter ligger i Berlins centrala stadsdelar.

Variationen i pris beror på läge, storlek, hur boendet är inrett och också på säsong. Skolan är oftast mycket hjälpsam och frågar ofta vad du har för önskemål. Du betalar själv din hyra till värden och en bokningsavgift tas ut av skolan.

Priser & Datum 2020

Kurspriser
20 lektioner per vecka
2 veckor: 3 020
3 veckor: 3 740
4 veckor: 4 470
6 veckor: 5 890
8 veckor: 7 920
12 veckor: 11 240
13 veckor: 12 110
16 veckor: 14 750
20 veckor: 18 270
24 veckor: 21 680
Sommarpriser juli-augusti
2 veckor: 3 350
3 veckor: 4 270
4 veckor: 5 170
6 veckor: 7 120
7 veckor: 8 120
8 veckor: 9 360

Boende

Rum hos tysk värd
Fast bokningsavgift: 870
Hyresavgift, cirkapriser
2 veckor: 2 420-2 750
3 veckor: 3 520-3 850
4 veckor: 4 290-4 840
Extra vecka: 990-1 210
Betalning av boende
Du betalar din hyra månadsvis direkt till din hyresvärd i Euro. Priserna på hemsidan är en beräkning utifrån valutaläget 2019-11-05

Kursstarter och lov 2020

Kursstarter
Nybörjare:  6/1, 3/2, 2/3, 30/3, 27/4, 25/5, 29/6, 27/7, 31/8, 28/9, 26/10, 23/11
För dig med förkunskaper:   kontakta EduPlanet!
Sommarkurser:   29/6 & 27/7
Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/1, 8/3, 10/4, 13/4, 1/5, 21/5, 1/6, 3/10
Skolan håller stängt under julen och öppnar preliminärt andra veckan i januari 2021

Deltagarkommentarer

Joakim 28 år, 16 veckor

Skolan höll hög kvalitet, hade bra bemötande och service samt hade väldigt bra lärare. Eleverna på skolan var seriösa även dem. Valuta för pengarna hos Tandem Berlin!

Annina 21 år, 20 veckor

Det viktigaste jag har lärt mig är att inget blir precis så som man tänkt sig. Trots att jag kände mig förberedd och redo för allt när jag for iväg har min resa tagit många spännande, konstiga, jobbiga, mysiga och ibland väldigt roliga omvägar. På de här omvägarna har jag funnit nya vänner, ett nytt hem och ett helt nytt språk som jag kommer kunna bära med mig hela livet.

Patric 24 år, 8 veckor

Liten och trevlig skola med lagom stora klasser. Lärarna strävar efter en vänskaplig sammanhållning i klassen (t.ex. man tilltalar varandra ”du” och inte ”ni”). Jag och min flickvän valde att fixa boende på eget håll, så vi kan inte säga så mycket angående boendet skolan hjälper till att anordna, men vi bodde mycket bra i lägenheten vi hyrde. Vi har träffat många nya vänner från olika delar av världen. Det hela har varit en mycket bra och lärorik upplevelse. Jag ångrar inte för en stund att jag åkte ner.

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982