Sprakresor

Wiesbaden, Hessen, Tyskland

Språkresa för ungdomar till Wiesbaden på DID Deutsch institut

Bo i väl utvalda familjer Få svenska kursdeltagare Konkurrenskraftiga priser

Skolinfo:

 • Aktivitetsprogram
 • Internet Wifi

DID Deutsch-institut, grundad 1970, är en välkänd tysk språkkedja med skolor på flera orter runt om i Tyskland samt i Wien, Österrike.

Undervisningens höga standard garanteras av GfdS (Gesellschaft für deutsche Sprache). I DIDs stora kursutbud finns kurser för vuxna, studerande och ungdomar. Varje år deltar över 9 000 personer från ett 40-tal länder i kurserna. Utöver detta erbjuder även DID sommarkurser för både vuxna och ungdomar på många andra orter runt om i Tyskland, till exempel i Augsburg och Berlin.

Skolan i Wiesbaden är av det mindre slaget med 5 klassrum. Som mest är det runt 75 studenter här under sommaren och som minst runt 40 stycken. Majoriteten av studenterna på skolan kommer från bland annat Brasilien, Turkiet, Italien och Ryssland.

Wiesbaden sägs vara en av de vackraste städerna i regionen Hessen och passar dig som vill åka på ungdomskurs till en lagom stor stad men ändå ha nära till större städer som Heidelberg och Frankfurt.

Wiesbaden

De första orden kommer du att lära dig när du kommer till Wiesbaden är på franska eller engelska: Faites vos jeux, Roulette, Black Jack eller Poker – Wiesbaden är Tysklands Monte Carlo! Wiesbaden ligger beläget i sydöstra Tyskland och är huvudstaden i området Hessen. Staden räknas som medelstor och har cirka 280 000 invånare. Wiesbaden är en av de äldsta spaorterna i Europa och idag finns det 14 varma källor i området som fortfarande används.

Wiesbaden ligger precis vid Rhenfloden och runt staden finns mycket natur. Wiesbaden har oftast relativt kalla vintrar men varma somrar och det är då flest besökare kommer dit. På grund av sin historia som glamorös spaort har staden en mängd vackra byggnader och grönområden.

Fritid

På DIDs ungdomskurs ingår alltid aktiviteter i kurspriset. 4 eftermiddagsaktiviteter i veckan inom sport, kultur och övriga utflykter är att räkna med. På lördagen ingår också en heldagsutflykt, ofta till närliggande orter eller städer. Exempel på aktiviteter och utflykter kan vara:

 • Olika sportaktiviteter
 • Besök till närbelägna städer
 • Musik-quiz
 • Pyssel
 • Kvällsunderhållning och temafester
 • Disco

Kurser

Lär dig tyska samtidigt som du upptäcker den charmiga staden Wiesbaden och träffar nya vänner för livet! Under språkkursen här kommer du att ha mycket tid över att uppleva Tyskland och dess kultur och att utöva sport och andra aktiviteter vid sidan om.

Språkkurs i tyska

Lektioner per vecka: 20

Skolans pedagogik lär ut språket på ett lekfullt sätt i en avslappnad atmosfär. Läraren leder undervisningen med en praktisk inriktning med mycket konversation, och du blir snabbt bättre på tyska!

I gruppen är ni max 15 kursdeltagare men oftast runt 10-12 stycken, kursen går att läsa från 2 till 9 veckor och passar dig som redan läst lite tyska sen innan.

Lektionerna pågår från 9.00 till 12.30, måndag till fredag. Efter det ges tid för lunch och sedan följer skolans aktivitetsprogram som du kan läsa om nedan.

Aktiviteter

En minst lika stor del av ungdomskursen i tyska går ut på att delta i de sociala aktiviter som arrangeras av skolan. Fyra aktiviteter under vardagar (måndag-torsdag) samt en längre utflykt under lördagen är inkluderat i priset. Utflykterna och aktiviteterna brukar i regel starta efter lunch och varieras vecka efter vecka.

Aktiviteterna kan hållas både inomhus och utomhus och bestå av allt från sportaktiviteter, studiebesök och badutflykter. Under helgerna brukar lite längre utflykter anordnas. Exempel kan vara dagsturer till Limburg, Hessenpark och Heidelberg eller studiebesök till något av alla spännande museum som finns inne i Frankfurt.

Exempel på aktiviteter som kan komma att äga rum är:

 • Guidad stadstur av Wiesbaden (ges till alla nya deltagare!)
 • Besök till Freudenbergs slott
 • Besök på museum i Wiesbaden
 • Båttur till Rettbergsaue
 • Badutflykt till Opelbad
 • Simning, minigolf, biljard
 • Heldagsutflykt till t.ex. Frankfurt, Heidelberg eller Koblenz

Boende

Värdfamilj

Du bor i dubbelrum med tillgång till delat badrum. Mot kostnadstillägg kan det ibland gå att bo i enkelrum. Helpension igår i priset vilket innebär frukost, lunch och middag. Lunchen brukar i regel packas ner och tillsammans med dina kurskamrater har ni picknick i närheten av skolan.

Deutsch in Deutschland:s värdfamiljer väljs noga ut enligt dina önskemål och information. Därför är det viktigt att du tillhandahåller så mycket information om dig själv som möjligt, inklusive matvanor och eventuella allergier när du bokar språkkursen hos oss. För att få en tysktalande miljö också utanför skolan, är skolan noga med att inte placera dig tillsammans med en annan svensk. Skolan garanterar att du aldrig har längre än 45 minuters buss- eller tågresa till skolan. Transportkort ingår också priset.

Priser & Datum 2020

Kurspriser
Ungdomskurs i tyska
2 veckor: 14 390
3 veckor: 21 060
Extra vecka: 6 620
Transfer från Frankfurts flygplats
Enkel väg: 820
Tur och retur: 1 640
Extra natt hos värdfamilj
Per natt: 760
Vad ingår i priset?
Språkkurs i tyska med 20 lektioner per vecka, boende i värdfamilj i dubbelrum, helpension, kursmateriel, kursdiplom, aktiviteter och transportkort inne i Wiesbaden.
Information om transfer
Transfer kan bokas enkel eller tur/retur från Frankfurts tågstation eller flygplats. Ankomst söndagar 8.00-20.00 och avresa lördagar 8.00-20.00. Avvikande tider mot kostnadstillägg.

Datum 2020

Kursperiod
Ungdomskurs i tyska: 28/6-25/7
Ankomst: söndagar
Hemresa: lördagar

Resa hit

De flesta tar sig med flyg till Frankfurt och sedan kan du välja att ta regionaltåg direkt till Wiesbaden. Det tar cirka 30-40 minuter. DID kan också erbjuda transfer, enkel eller tur/retur. Då blir du mött vid antingen ankomsthallen på flygplatsen eller på tågstationen i Frankfurt, beroende på vad du väljer. Pris för transfer tillkommer och gäller om du ankommer mellan klockan 8.00-20.00 med ankomst söndag och avresa lördag.

Ankommer du på en avvikande tid eller dag tillkommer det en kostnad för detta. Kontakta gärna EduPlanet för mera information om transfer till och från Wiesbaden.

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982