-->

SYV/SYO

Information för dig som är lärare eller studie- och yrkesvägledare

Då många såväl lärare som Studie- och yrkesvägledare efterfrågar mer information om språkresor för lärare och för studenter har vi skapat en egen infosida för er. Förutom att få info och svar på vanliga frågor kan du bl.a. få information om stipendier för språkresor för lärare, beställa våra kataloger, skolmaterial, ställa frågor, boka besök från oss, få information om lärarkurser för språk- och övriga lärare, och mycket mer

 

Kompetensutveckling för dig som arbetar inom skolan

Vi har väldigt uppskattade lärarkurser utomlands på några av våra språkskolor. Grupperna består av lärare från många olika länder som har gemensamt att de söker nya idéer och inspiration för sin undervisning. Allt sker under trevliga former och leds av professionella kursledare.

Språkpunkten kommer på besök

Vi kommer gärna ut på besök till dig och dina elever. Varje höst och vår åker vi runt till många skolor för att informera. Ofta handlar det om att träffa dig som studievägledare och att ställa upp ett bokbord för info & frågor till eleverna. Skicka gärna önskemål om besök även till dig, fyll i sådana fall i meddelande här nedan och skicka till oss. Känn dig alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor!

Beställa katalog

Nedan kan du kostnadsfritt beställa kataloger som du kan dela ut till studenter. Fyll i hur många exemplar du vill ha i meddelanderutan och skicka till oss.
Vi kan mycket om studiemedelssystemet och får dagligen frågor från studenter och SYV. Om du eller dina elever har frågor, stora som små, kan du här skicka dem till oss. Självklart är du också välkommen att ringa oss på 018 - 55 10 20. Vi svarar snabbt!

Vanliga frågor

Vem kan åka på språkresa?
De flesta skolor har språkkurser för barn & ungdomar från 12-13 år och uppåt, vissa yngre än så, s.k. ungdomskurser. För att få CSN för din språkkurs måste du dock ha ett slutbetyg från gymnasiet.
Vem får studiemedel för högre studier, och för vilka utbildningar?
Här är några korta tips till dig som får frågor från studenter om vad som krävs för att få studiemedel för utlandsstudier:

  • Svensk medborgare (vissa undantag medges).
  • Allmän/grundläggande behörighet.
  • Skolan ska vara godkänd av Universitets- och högskoleverket (f.d. Högskoleverket).
  • Europeiska språk ska studeras i Europa.
  • Kurslängd minst 3 veckor inom Europa och för icke europeiska språk minst 13 veckor utanför Europa.
  • Minst 15 lektioner per vecka.
  • Kursen måste avslutas med en examen.

Gå även in på CSN.s hemsida för utlandsstudier www.csn.se för mer info.
Vad är antagningskraven för att kunna söka till ett college eller universitet utomlands?
>Det beror väldigt mycket på vilken skola du söker till. Vissa skolor går endast på gymnasiebetygen, medan vissa utbildningar kan kräva både arbetsportfolio, antagningsprov, eller referenser och motivationsuppsatser. Dock gäller generellt inte svenska meritpoäng utomlands, så även om en person inte har läst t.ex. natur på gymnasiet är det inte ett hinder att söka till ett läkarprogram.
Stipendier för lärare
Det finns många olika möjligheter att finansiera språkkurser för lärare. Vi har sammanställt den viktigaste informationen på en särskild sida om stipendier för lärare. Här hittar du information om stipendier från EU Erasmus +, den tyvärr mycket okända SFUB Stiftelsen för Folkundervisningens Befrämjande och några andra bra möjligheter. Kom ihåg att de allra flesta stipendier måste sökas lång tid i förväg. Vissa stipendier kan du söka genom att göra en avsiktsförklaring men utan att faktiskt ha bokat en kurs.

Eduplanet startade redan 1982 och är idag ett av Sveriges största företag inom utlandsstudier. Här på vår hemsida kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare med rekommendationer och ansökningar.

 
 

TELEFON: 018-55 10 20    SKYPE: info_eduplanet    MEJL: info@eduplanet.se

BESÖK OSS: EduPlanet, Sysslomansgatan 35 A, Uppsala

ÖPPETTIDER: Mån-tor 09.00-17.30, Fre: 09.00 - 16.00, helger stängt.

POSTADRESS: EduPlanet, Box 2097, 750 02 Uppsala