-->

Språkresor för Allmänna & Student

EduPlanet - Språkresor för alla

Våra språkresor för Allmänna & Student vänder sig till dig som är vuxen och allmänt vill förbättra dig i ett språk eller lära dig ett helt nytt språk genom att gå en språkkurs utomlands på en internationell språkskola, med få svenskar och kurskamrater från hela världen! Antingen betalar du själv eller får hjälp av CSN med studiemedel för att finansiera studierna.
 
Kursstart, längd, språknivå & intensitet

Språkkurserna finns från en vecka upp till ett läsår och startar året runt! De vänder sig framförallt till dig som vuxen, dvs från 18 år och uppåt. Du väljer när du vill börja och hur intensivt du vill läsa. Standard är att läsa ca 20 lektioner per vecka från måndag till fredag. Oavsett om du är helt nybörjare eller mycket duktig finns det alltid en nivå för dig. Som kursdeltagare har du också mycket tid för annat under din språkkurs, tex att ta del av landet och kulturen och få en härlig helhetsupplevelse. I denna Allmänna & Student hittar du alltså också språkkurser för dig som vill läsa mer intensivt, dvs fler lektioner under kortare tid för snabbare inlärning.

Du läser i en mindre klass med deltagare från hela världen där all undervisning sker på det aktuella språket. Våra skolor är välrenommerade internationella språkskolor med stor erfarenhet av att lära ut språket för alla behov. 

Studiemedel från CSN

För dig som är student gäller att de flesta av skolorna är godkända av CSN för studiemedel. Regler för detta finner du här - CSN. Generellt för att få studiemedel gäller att du måste läsa i en period på minst 3 veckor inom Europa och 13 veckor utanför Europa.

 Kom direkt till resultatlistan.

 

Studentberättelser

"allt har varit över förväntningarna!"

Bristol har varit underbart på alla sätt. Detta var för mig en risk jag tog precis efter studenten, jag kände mig vilsen och stressad över att jag inte visste vad jag ville göra eller studera vidare till. När jag gav mig in på detta visste jag ingenting om staden, människorna eller studierna. Hade ingen aning om hur allt skulle gå, men allt här har löst sig så naturligt, allt har varit över förväntningarna.

För det första är staden helt underbar, staden är full med aktiviteter och fina utsikter, utsikter jag aldrig kommer att glömma. Staden har dessutom ett väldigt bra nattliv och människorna jag mött har varit oerhört trevliga. En fördel med Bristol är att det är nära till Sverige.

Victoria, engelskkurs i Bristol Läs mer om Victorias tid i Bristol här

"Jag är helt förälskad i Sevilla. Det bästa jag gjort i mitt liv hittills!"

Jag är helt förälskad i Sevilla. Det bästa jag gjort i mitt liv hittills! Förutom att jag är ett språk rikare, har jag haft så fruktansvärt roligt! Mycket bra aktiviteter som skolan ordnar! Varje dag fanns det något vi kunde göra; besöka monument, museer, äta tapas tillsammans, möta intercambios, se på film, gå på flamenco. Det fanns alltid MINST en aktivitet per dag, och på helgerna anordnade de alltid resor, större eller mindre. Ibland bara till en stad eller by som fanns i närheten, ibland till städer längre bort i Andalucien, ibland till och med till Marocko.

Fanny 21 år, 13 veckor i Sevilla

"Mitt liv i Spanien är verkligen annorlunda..."

Första dagen när jag anlände till skolan så märkte jag direkt att det var en väldigt familjär stämning på skolan. Jag kände mig välkomnad och omhändertagen, jag visste på en gång att jag hamnat i goda händer. Det här kommer banne mig att bli en kanonupplevelse. Såhär med facit i hand kan jag inte annat än att säga att det har varit över mina förväntningar.
Skolan är liten, när jag kom var vi runt 30 elever, så här mot slutet har vi varit runt 10. Men det tycker jag bara är positivt, lärarnas och Alejandros (rektorn) gemenskap har smittat av sig på mig och alla andra, vi är verkligen som en familj. Varje fredagkväll går vi ut tillsammans hela skolan och slår klackarna i taget, det är alltid lika roligt! Lärarna och den övriga personalen är verkligen professionella; På dagarna är de våra lärare och inget annat, men på kvällarna är de våra kompisar som vi har tequila-race med...

Mikaela, spanskkurs på SIC i Cadìz, Spanien Läs mer om Mikaelas tid i Cadìz här

"Engelska, min största rädsla..."

Engelska. Min största rädsla. Kanske inte engelskan i sig utan mer den där känslan av att känna sig underlägsen - att missta hela sin personlighet och att inte blir förstådd. Att inte våga för att man är rädd för skammen i att inte kunna. Jag har varit rädd för den känslan så länge som jag kan minnas och jag har alltid vetat att jag någon dag var tvungen att ta itu med det så när studenten kom insåg jag plötsligt att tiden var inne. Det var dags att övervinna min rädsla för engelskan...

Sofia, engelskkurs i BristolLäs mer om Sofias tid i Bristol här


Linnea

Fråga Linnéa!

Skype: linnea_eduplanet 
Mejl: linnea@eduplanet.se
Telefon: 018-55 10 20


Clara

Fråga Clara!

Skype: clara_eduplanet 
Mejl: clara@eduplanet.se
Telefon: 018-55 10 20

Varför ska jag åka på språkresa?

Du vill lära dig ett nytt språk eller förbättra dina språkkunskaper på plats i det aktuella språkets hemlandet och i dess rätta miljö. Antingen vill du samtidigt som språkstudierna ha tid för andra aktiviteter eller så vill du läsa mer intensivt för snabb inlärning. Många av våra deltagare kombinerar detta med sin semester. Valet är ditt!

 
Vi hittade 54 utbildningar

Eduplanet startade redan 1982 och är idag ett av Sveriges största företag inom utlandsstudier. Här på vår hemsida kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare med rekommendationer och ansökningar.

 
 

TELEFON: 018-55 10 20    SKYPE: info_eduplanet    MEJL: info@eduplanet.se

BESÖK OSS: EduPlanet, Sysslomansgatan 35 A, Uppsala

ÖPPETTIDER: Mån-tor 09.00-17.30, Fre: 09.00 - 16.00, helger stängt.

POSTADRESS: EduPlanet, Box 2097, 750 02 Uppsala