-->

Språkresor för 50+

EduPlanets kurser för seniorer, eller 50+ kurser, är speciellt framtagna för dig över 50 år som önskar kombinera en aktiv semester med språkträning och spännande möten. Kurserna kombinerar undervisning i klassrummet med trevliga besök och utflykter, på spännande destinationer. Förbättra dina språkkunskaper i språkets naturliga miljö genom lättsam och inspirerande språkträning.

 Kom direkt till resultatlistan.

 

Studentberättelser

"Trevligt med arrangemangen efter skolan!"

Intensiv och rolig kurs. Bra upplägg med bra litteratur. Tyngdpunkten ligger på att tala vilket är bra. Det är också bra med uppgifter som man får lösa hemma så att man verkligen får jobba intensivt. Trevligt med arrangemangen efter skolan. Jag är mycket nöjd med undervisningsmaterialet, bra att det ingår en hel del grammatik. Har haft två lärare, de har båda varit utmärkta. Dessutom är det bra att de inte tala engelska vilket gör att båda parter måste försöka förstå varandra. De har ett tålamod som är beundransvärt. Kul med alla deltagare som kommer från jordens alla hörn! Under min andra vecka var det en japanska, en iranska och jag förutom läraren. Det är så roligt att samtidigt få inblick i andra kulturer. Alla åldrar är också representerade vilket är kul. Språkkursen har också innehållit diskussioner om spansk mat, skillnaderna mellan de olika spanska provinserna, sport och ja, lärarna är öppna för alla infall... Jag har gått tre veckor och kunde inte många ord spanska när jag började, nu känner jag att jag är mycket mer säker och uppfattar till och med innehållet i nyheterna på TV. Det här har varit tre riktigt roliga veckor i mitt liv!

Mary 56 år, 3 veckor i Benalmádena

"Jag bodde hos en helt fantastisk familj..."

Jag bodde hos en helt fantastisk familj som lagade superb mat och verkligen försökte få mig att prata italienska. När jag skulle söka tillfälligt pass följde de med mig till konsulatet och hjälpte till med allt!

5+ för undervisningen. Jag har ju själv varit rektor och lett skolor under många år. Så jag grundar mitt omdöme på god kunskap om undervisning. Aktiviteterna var toppen! Passade mig perfekt. Även om vi bara var två som var intresserade av italiensk opera hade läraren en hel eftermiddag med oss!

Anita 68 år, Språk + aktiviteter i 2 veckor i Florens

"Utflykterna var också berikande, mycket tack vare vår förnäma guide..."

Nu har jag kommit väl hem efter fjorton dagar i Juan Les Pins/Antibes. Det har varit helt fantastiskt. Vi var tre svenskar och resten från världens alla hörn. Efter test blev vi indelade i grupper efter kunskap i franskan. Jag hamnade i nån slags mellangrupp med en lärare, Amélie, som var enastående på alla sätt. God frukost och vällagad lunch med mycket sallad och frukt. Utflykterna var också berikande, mycket tack vare vår förnäma guide, Luïc, en ung kille från trakten som pluggade historia annars. Han hade alltid mycket att berätta och bjöd på anekdoter också.

Jag är i alla delar mycket nöjd med min resa till Antibes.

Kerstin 69 år, 2 veckor i Antibes

"Inte svårt att få sig en pratstund på parkbänken eller på caféet..."

Nu åkte jag på 50+, har varit i väg på andra språkkurser. Tycker att den här skolan har haft det bästa programmet med aktiviteter och utflykter. Man lär sig en del engelska, men samtidigt är det som en rolig semester. Mycket bra och engagerade lärare, alla var vänliga och förstående. Vilket är ännu viktigare när ens egen förmåga att använda språket inte alltid räcker till. Speciellt viktigt kanske om man reser första gången och allt är nytt och osäkert.

Chester är en jättefin stad med mycket att se runt i kring. Vi åkte till Liverpool vilket var en positiv upplevelse. En av lärarna var också utbildad guide, väldigt givande. Alla lärare som var med på utflykterna, var duktiga på att visa och berätta, dessutom var de roliga, en god portion engelsk humor är aldrig fel, förhöjer helt klart stämningen. Wales är också en upplevelse både vad det gäller natur, byar och städer. Där fanns en av det vackraste trädgårdar jag någonsin har sett. Jag tyckte om människorna, de var tillmötesgående och trevliga. Inte svårt att få sig en pratstund på parkbänken eller på caféet.

Marianne 55 år, 2 veckor i Chester


Linnea

Fråga Linnéa!

Skype: linnea_eduplanet 
Mejl: linnea@eduplanet.se
Telefon: 018-55 10 20


Clara

Fråga Clara!

Skype: clara_eduplanet 
Mejl: clara@eduplanet.se
Telefon: 018-55 10 20

 

För mig?

En 50+ kurs passar dig som önskar fräscha upp och förbättra dina språkkunskaper på ett lättsamt och trevlig sätt i kombination med aktiviteter. Förmodligen har du tidigare kunskaper i språket då det underlättar inlärningen vid aktiviteter och utflykter, och i samtal med dina kurskamrater. Det är i vissa fall möjligt att deltaga i en 50+ kurs som helt nybörjare i språket, men med fördel har du lite tidigare grundkunskaper.

Kurslängd & Startdatum

Våra språkresor hålls normalt under den tid på året när landet i fråga visar sig från sin allra bästa sida. Kurserna är generellt 2-3 veckor långa, och hålls i ett lättsamt tempo där lärarledda studier blandas med hälsosamma mängder studiebesök och utflykter.

Boende

EduPlanet erbjuder boende i olika former under din vistelse utomlands. Vanligt är boende i speciellt utvalda värdfamiljer där du får möjlighet att ytterligare träna språket och ta del av landets kultur. Vi kan även erbjuda boende i studio, lägenhet eller hotell. Välj själv om du vill ordna flygresa och transfer på egen hand eller genom EduPlanet.

Typiskt kursupplägg

Språkundervisning med 15 eller 20 lektioner per vecka, dvs 3-4 lektioner per dag, hålls vanligtvis under förmiddagarna måndag - fredag. Tonvikten läggs på konversation och läraren får kursdeltagarna att prata och träna språket på ett lättsamt sätt. På eftermiddagar och kvällar arrangeras ett fullt aktivitets- och utflyktsprogram med varierande besök och utflykter.

Skolorna anordnar ofta många spännande fritidsaktiviteter för den som önskar. Välj själv om du vill delta i dessa, eller utforska omgivningarna på egen hand! Aktivitetsprogrammet är en viktig del i språkträningen då man hela tiden hör språket talas och själv tränar sitt sätt att utrycka sig både i social konversation och vid frågor. Aktivitetsprogrammet är anpassat så att kursdeltagarna får lära sig mer om kultur, mat, lokala sevärdheter och specialiteter i landet och på studieorten.

Resan dit

Flygresan ingår ej i våra paket för språkkurser, men vi hjälper dig gärna med information och bokning. Du väljer själv om du vill ordna resan på egen hand eller via EduPlanet. Till alla resmål finns möjlighet att ordna transfer genom oss, vilket innebär att man blir mött på flygplatsen vid ankomst till resmålet och sedan skjutsad till sitt boende.

Populära länder

 
Vi hittade 12 utbildningar

Eduplanet startade redan 1982 och är idag ett av Sveriges största företag inom utlandsstudier. Här på vår hemsida kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare med rekommendationer och ansökningar.

 
 

TELEFON: 018-55 10 20    SKYPE: info_eduplanet    MEJL: info@eduplanet.se

BESÖK OSS: EduPlanet, Sysslomansgatan 35 A, Uppsala

ÖPPETTIDER: Mån-tor 09.00-17.30, Fre: 09.00 - 16.00, helger stängt.

POSTADRESS: EduPlanet, Box 2097, 750 02 Uppsala