-->

Språkresor för arbetet

EduPlanet erbjuder utbildningar utomlands speciellt anpassade för dig som är språklärare. Självklart har vi även bra kurser för lärare som undervisar i andra ämnen men behöver språkträning för att undervisningen ska ske på ett främmande språk, eller av någon annan anledning. Våra lärarkurser ger dig möjlighet att utvecklas tillsammans med lärarkollegor från andra länder, ofta i kombination med metodundervisning. Låt dig inspireras till nya tankesätt och tekniker i språkets naturliga miljö.

Våra lärarkurser utomlands är vanligtvis 2 veckor och är speciellt framtagna för dig som arbetar som språklärare och som på kort tid söker intensiv språkträning och inspiration för din undervisning. Kurserna ger dig de senaste trenderna inom språkutlärning och pedagogik. Antalet deltagare i grupperna är få för att ge så mycket tid till varje deltagare som möjligt. Grupperna sätts samman med deltagare från andra länder och har få svenskar. Se även våra alternativ för Allmänna kurser för språkträning för 1 vecka och uppåt under hela året.

 Kom direkt till resultatlistan.

 

Studentberättelser

"allt har varit över förväntningarna!"

Bristol har varit underbart på alla sätt. Detta var för mig en risk jag tog precis efter studenten, jag kände mig vilsen och stressad över att jag inte visste vad jag ville göra eller studera vidare till. När jag gav mig in på detta visste jag ingenting om staden, människorna eller studierna. Hade ingen aning om hur allt skulle gå, men allt här har löst sig så naturligt, allt har varit över förväntningarna.

För det första är staden helt underbar, staden är full med aktiviteter och fina utsikter, utsikter jag aldrig kommer att glömma. Staden har dessutom ett väldigt bra nattliv och människorna jag mött har varit oerhört trevliga. En fördel med Bristol är att det är nära till Sverige.

Victoria, engelskkurs i Bristol Läs mer om Victorias tid i Bristol här

"Jag är helt förälskad i Sevilla. Det bästa jag gjort i mitt liv hittills!"

Jag är helt förälskad i Sevilla. Det bästa jag gjort i mitt liv hittills! Förutom att jag är ett språk rikare, har jag haft så fruktansvärt roligt! Mycket bra aktiviteter som skolan ordnar! Varje dag fanns det något vi kunde göra; besöka monument, museer, äta tapas tillsammans, möta intercambios, se på film, gå på flamenco. Det fanns alltid MINST en aktivitet per dag, och på helgerna anordnade de alltid resor, större eller mindre. Ibland bara till en stad eller by som fanns i närheten, ibland till städer längre bort i Andalucien, ibland till och med till Marocko.

Fanny 21 år, 13 veckor i Sevilla

"Mitt liv i Spanien är verkligen annorlunda..."

Första dagen när jag anlände till skolan så märkte jag direkt att det var en väldigt familjär stämning på skolan. Jag kände mig välkomnad och omhändertagen, jag visste på en gång att jag hamnat i goda händer. Det här kommer banne mig att bli en kanonupplevelse. Såhär med facit i hand kan jag inte annat än att säga att det har varit över mina förväntningar.
Skolan är liten, när jag kom var vi runt 30 elever, så här mot slutet har vi varit runt 10. Men det tycker jag bara är positivt, lärarnas och Alejandros (rektorn) gemenskap har smittat av sig på mig och alla andra, vi är verkligen som en familj. Varje fredagkväll går vi ut tillsammans hela skolan och slår klackarna i taget, det är alltid lika roligt! Lärarna och den övriga personalen är verkligen professionella; På dagarna är de våra lärare och inget annat, men på kvällarna är de våra kompisar som vi har tequila-race med...

Mikaela, spanskkurs på SIC i Cadìz, Spanien Läs mer om Mikaelas tid i Cadìz här

"Engelska, min största rädsla..."

Engelska. Min största rädsla. Kanske inte engelskan i sig utan mer den där känslan av att känna sig underlägsen - att missta hela sin personlighet och att inte blir förstådd. Att inte våga för att man är rädd för skammen i att inte kunna. Jag har varit rädd för den känslan så länge som jag kan minnas och jag har alltid vetat att jag någon dag var tvungen att ta itu med det så när studenten kom insåg jag plötsligt att tiden var inne. Det var dags att övervinna min rädsla för engelskan...

Sofia, engelskkurs i BristolLäs mer om Sofias tid i Bristol här


Linnea

Fråga Linnéa!

Skype: linnea_eduplanet 
Mejl: linnea@eduplanet.se
Telefon: 018-55 10 20


Clara

Fråga Clara!

Skype: clara_eduplanet 
Mejl: clara@eduplanet.se
Telefon: 018-55 10 20

 

Fortbildning utanför skolåret

Kurserna hålls oftast sommartid, under två veckor, men det finns även vissa alternativ under vår- och höst. Inom vissa språk finns även lärarkurser med olika inriktning mot te x. metodologi, nya trender eller för utlärning mot specifika åldersgrupper.

För vem?

Sannolikt arbetar du idag som språklärare och vill fräscha upp dina kunskaper i språket samt utveckla dina metoder för språkutlärning.

Kursinnehåll

Kursinnehållet kan variera något mellan de olika skolorna och språken men grundtanken är att ge dig som kursdeltagare möjligheten att utveckla och förbättra dina språkkunskaper inom språkets alla moment, samt få inspiration och nya idéer att använda i din dagliga undervisning.

  • Utveckla och förbättra dina språkkunskaper
  • Praktiskt träning kring in- och utlärning av språk
  • Olika metoder och tekniker för utlärning
  • Nya trender och aktuellt material
  • Utbyte av erfarenheter kollegor emellan

Populära länder

 
Vi hittade 12 utbildningar

Eduplanet startade redan 1982 och är idag ett av Sveriges största företag inom utlandsstudier. Här på vår hemsida kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare med rekommendationer och ansökningar.

 
 

TELEFON: 018-55 10 20    SKYPE: info_eduplanet    MEJL: info@eduplanet.se

BESÖK OSS: EduPlanet, Sysslomansgatan 35 A, Uppsala

ÖPPETTIDER: Mån-tor 09.00-17.30, Fre: 09.00 - 16.00, helger stängt.

POSTADRESS: EduPlanet, Box 2097, 750 02 Uppsala