-->

Språkresor för ungdom

En språkresa ska ge en kick för språkutvecklingen och vara trygg. EduPlanet erbjuder sedan 1982 ett brett urval av glädjefyllda språkresor till många länder och orter under sommaren för ungdomar i framförallt åldern 14-17 år. Vi har även ungdomskurser för yngre. Vi arbetar bara med väletablerade språkskolor där alla klasser är internationella och svenskarna inte är i majoritet! Lustfyllda och givande språklektioner varieras med roliga aktiviteter och utflykter.

EduPlanets språkresor för ungdomar hålls på noga utvalda destinationer i samarbete med internationella språkskolor av högsta kvalité. Alla klasser är internationella och du studerar språket tillsammans med jämnåriga ungdomar från andra länder. Förutom en effektiv inlärning resulterar våra språkresor ofta i en fylld adressbok med många nya vänner från andra länder. Kurserna är vanligtvis 2, 3 eller 4 veckor långa.

 Kom direkt till resultatlistan.

 

Studentberättelser

"Ett bra sätt att utvecklas"

Under min tid i Chester lärde jag känna både nya kompisar och också mig själv. Att utmana sig själv genom att vara hemifrån själv i tre veckor är ett bra sätt att utvecklas. Man tvingas vara självständig och det är en härlig känsla att kunna klara sig på egen hand. Jag hann bli van vid människorna och staden. Jag kom in i dagsrutinerna och behövde snart inte längre tänka på hur jag skulle gå i staden för att hitta. Det gick av sig självt! Något jag däremot aldrig hann bli van vid förrän det var dags att åka hem var att bilarna körde på fel sida av vägen...

Jättebra lärare, lektionerna med varierat innehåll, mysig stad, trevligt folk och omtänksamma engelsmän som kör på fel sida av vägen. Jag rekommenderar att åka till Chester!

Elin 16 år, 3 veckor i Chester

"Det är klart mycket bättre att skicka sina barn på en sådan här resa..."

Bland de bästa lärare jag har träffat. Undervisningsmaterial hänger någorlunda ihop med lärarna. Själva undervisningen i helhet var relevant och mycket bra. All skolpersonal va trevlig och hjälpsam. Trevlig familj, bra mat, bra rum. Huvudlokalerna var bra. Skolbyggnaden var bra placerat; nära vattnet och centrum. Utflykter har varit perfekta och många. Vacker stad, fungerande bussrutter, oftast trevligt folk.

Pappa Mikael: Det är klart mycket bättre / prisvärt att skicka sina barn på en sådan här resa än med organisationer med fler svenska ungdomar, men jag kan tänka mig att många inte känner till detta eller är rädda för att skicka iväg sina barn "själva".

Axel 15 år, och pappa Mikael

"Jag gillade engelskalektionerna eftersom de hade fokus på fotboll vilket gjorde att jag lärde mig lättare..."

Det bästa med mina två veckor var att kunna använda faciliteterna hos Manchester City som är de bästa i världen! Vi fick använda mediacentret som Pelligrini använder före matchdag och även inomhusplanen. Jag gillade engelskalektionerna eftersom de hade fokus på fotboll vilket gjorde att jag lärde mig lättare. Jag lärde också känna massor av vänner från många olika länder som jag kommer att hålla kontakten med.

Johan 14 år, 2 veckor i Manchester

"Lovisa säger att hon haft bästa läraren någonsin!"

Tack för superlyckad språkresa! Vi är så nöjda, kan inte nog uttrycka tacksamhet för hjälp med bokning. Lovisa var enda svenskan, ingen norsk eller dansk deltagare heller, så mycket engelska blev det, en del tyska, tjeckiska och polska också. Lovisa säger också att hon haft bästa läraren någonsin, rektorn på skolan i St Pauls Bay. Första gången Lovisa varit med om att man som elev verkligen ville ha ännu lärarledd undervisning, och absolut inte titta på film. Hela klassen lär ha protesterat mot en kort film, nej, vi vill ha mer lektion med dej!!!

Så, språkresan gav mersmak och Lovisa går nu runt på sin vanliga skola och rekommenderar er på Malta! Stort tack!!

Kristin, mamma till Lovisa 15 år, 2 veckor på Malta


Linnea

Fråga Linnéa!

Skype: linnea_eduplanet 
Mejl: linnea@eduplanet.se
Telefon: 018-55 10 20


Clara

Fråga Clara!

Skype: clara_eduplanet 
Mejl: clara@eduplanet.se
Telefon: 018-55 10 20

 

Utflykter & Aktiviteter varje dag

Det finns möjlighet att resa på egen hand eller tillsammans med en kompis, eller med en förälder om man är lite yngre. Deltagarna är mellan 14–17 år vilket ger naturliga tillfällen till språkträning såväl under som efter lektionstid. På alla våra språkresor för ungdomar är det få andra svenska deltagare, allt för att främja ungdomarnas språkträning. Vanligtvis hålls språkundervisning i klassrummet på förmiddagarna och olika fritidsaktiviteter under eftermiddagar och kvällar. Utflykter till andra städer och sevärdheter anordnas ofta som en heldagsutflykt under lördagen eller söndagen.

Trygghet

Vi på EduPlanet samarbetar som nämnt bara med noga utvalda skolor med lång erfarenhet och trygga lösningar. Alkohol och droger är strängt förbjudet, och elever som ertappas med något av detta skickas hem omedelbart. Skolornas personal kan nås på nödnummer dygnet runt, och vi på EduPlanet finns alltid tillgängliga för frågor. Vi vet hur viktigt det är att både eleven och föräldrarna känner sig trygga!

Samtidigt som vi betonar tryggheten som något som vi tycker skiljer oss från våra konkurrenter så vet vi att våra språkresor och sommarläger för ungdomar är mycket spännande och roliga upplevelser som ger minnen och vänner för livet.

Kost & Logi

Boende organiseras i trygga och omsorgsfulla lösningar och innebär att du bor hos en värdfamilj eller tillsammans med andra ungdomar på skolans residens. Oavsett om du väljer att bo i värdfamilj eller residens, bor du alltid tillsammans med elever från andra länder, såvida du inte själv bett om att få bo med t.ex. en kompis. Vilket alternativ som är bäst beror oftast på dina önskemål och vad du trivs bäst med. Värdfamilj ger, framför allt i icke engelsktalande länder, extra språkträning och större inblick i det dagliga livet i landet du besöker genom måltiderna, umgänget med värdarna, kultur mm. Helpension ingår alltid oavsett boendetyp i form av frukost, lunch, middag och mellanmål.

Resan dit

Flygresan ingår ej i våra paket för ungdomskurser, men vi hjälper dig gärna med information och bokning. Du väljer själv om du vill ordna resan på egen hand eller via EduPlanet. Till alla resmål finns möjlighet att ordna transfer genom oss, vilket innebär att man blir mött på flygplatsen vid ankomst till resmålet och sedan skjutsad till sitt boende. I de flesta paket ingår transfer till och från kursorten.

 
Vi hittade 24 utbildningar

Eduplanet startade redan 1982 och är idag ett av Sveriges största företag inom utlandsstudier. Här på vår hemsida kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare med rekommendationer och ansökningar.

 
 

TELEFON: 018-55 10 20    SKYPE: info_eduplanet    MEJL: info@eduplanet.se

BESÖK OSS: EduPlanet, Sysslomansgatan 35 A, Uppsala

ÖPPETTIDER: Mån-tor 09.00-17.30, Fre: 09.00 - 16.00, helger stängt.

POSTADRESS: EduPlanet, Box 2097, 750 02 Uppsala